בית פורומים שידוכי חרדים

לכתוב בעיתון מחפש בחורה נחמדה ורזה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/5/2014 13:39 לינק ישיר 

רציף כתב:
מצד שני, אין כאן איסור לנשים לעסוק בתורה. וברור שאישה חייבת ללמוד דברי תורה השייכים לה

מצד שלישי כתוב גם שהמלמד ביתו תורה (גמרא) כאילו לימדה תיפלות...  (תיפלות=שטויעס)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 13:40 לינק ישיר 

רציף כתב:
זה קנאה חיובית, ומבינים אותה, בהמשך יעקב אבינו מקבל על הראש ; וכי כך עונים למעוקות??
חייכנית770 כתב:
בס"ד

כן אבל במה קנאה?בזה שרצתה ילד...נו באמת...אפשר להבין אותה גם וויתרה על אהוב ליבה וגם להיות עקרה??!

"וַיְקַנְאוּ בוֹ אֶחָיו וְאָבִיו שָׁמַר אֶת הַדָּבָר."

(וההמשך ידוע...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 15:13 לינק ישיר 

תגידו לא התעייפתם מהדיון..?
הייתי בטוחה שהוא ייגמר בשלהי העמוד הרביעי....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 15:21 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

רציף כתב:
מצד שני, אין כאן איסור לנשים לעסוק בתורה.וברור שאישה חייבת ללמוד דברי תורה השייכים לה

מצד שלישי כתוב גם שהמלמד ביתו תורה (גמרא) כאילו לימדה תיפלות...  (תיפלות=שטויעס)

זו דעה אחת.
מתי שזה שייך לקיום המצוות שלה זה לא תפלות.
היום כשהנשים לומדות דברים אחרים בוודאי שיש עניין ללמד אותם תורה, וזה שייך גם להם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 15:29 לינק ישיר 

ומתי שזה לא שייך לקיום המצוות שלה? זה בסדר ללמד בחורת סמינר מסכת בבא קמא או מסכת מכות כמו שמלמדים בחור ישיבה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 15:32 לינק ישיר 
קח דוגמה מעכשיו

אדם_ה1 כתב:
מצד שני, אין כאן איסור לנשים לעסוק בתורה. וברור שאישה חייבת ללמוד דברי תורה השייכים לה

חייכנית החכמה שמעה שכתוב ברמבם שעל האישה לרחוץ את הרגליים של בעלה, היא לא חושבת לרגע שההלכה הזאת באה כדי לכבד וכפי שהיה נהוג אז, היום אסור לנהוג כן. בהמשך חייכנית לקחה אישית שכתוב ותקנא רחל באחותה.. האישה גם אין לה זמן להתעמק בדברים האלה. שוב לא מדובר באיסור, מדובר בהנחיה שנתן רב אחד. היו מס' נשים שהיו תלמידות חכמות, כמו בתו של רשי, היו מקומות שרבנית היתה פוסקת בהלכות חמורות מסוימות ששיכות לנשים, אישה מותר לה לשחוט... !

תוקן על ידי רציף ב- 15/05/2014 15:36:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 15:38 לינק ישיר 

רציף לאור דברייך נזכרתי במשהו מצחיק
שמעתי הרצאה של רב והוא אמר שאשה כשרה לשחיטה
וכל הבנות חשבו שהוא התכוון שניתן לשחוט אותן P:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 15:50 לינק ישיר 

רציף כתב:

חייכנית החכמה שמעה שכתוב ברמבם שעל האישה לרחוץ את הרגליים של בעלה, היא לא חושבת לרגע שההלכה הזאת באה כדי לכבד וכפי שהיה נהוג אז, היום אסור לנהוג כן.

למה נראה לך שאסור היום לעשות כן? למה שיהיה אסור לגבר להכריח את אשתו לרחוץ לו רגליים או להביא לו כוס מים?

זה כתוב בגמרא ומובא ברמב"ם וגם בשולחן ערוך.
דווקא יהיה טוב אם תתחיל לבטל לנו מנהגים שכתובים בשולחן ערוך, יהיה באמת נחמד לנשים אם לא יצטרכו לצאת בכיסוי ראש. אולי גם שיתחילו להתעטף בציצית כל יום, למה לא, זאת מצוה חשובה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 16:49 לינק ישיר 

בתקופות עברו ובתקופת הרמב"ם זה הייתה הנורמה.אז גם היו לאנשים עבדים ושפחות וכל העולם היה רואה באישה סוג של שפחה שלו עם קצת יותר זכויות. נאהב את זה או לא נאהב,  ויש הלכות שמתאימות לתקופות האלו. כפי שהלכות כהן גדול התאימו רק בזמן שבית המקדש היה קיים. 
בימינו אין שום רב שיתיר לך לקנות עבדים ושפחות - לא עברי ולא כנעני. כמו שאין רב שיתיר להתחתן עם כמה נשים או עם ילדה בת 11 גם אם תראה לו הלכות שבמפורש מתירות את זה. 
חבל שאתה מנסה להסית עם הלכות שקיימות כיום רק בתיאוריה. עוד מעט תביא את ההלכה של בן סורר ומורה.. אבל מדוע צריך להרחיק לכת, אתה יכול לספר לכולם על העונש שהיהדות כיום נותנת על חילול שבת - סקילה .
מעניין שהתקשורת לא מדווחת לנו על האלפים שנסקלים כל שבוע ושבוע..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 16:56 לינק ישיר 

די88 כתב:

חחח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 17:12 לינק ישיר 

שטויעס כתב:
בתקופות עברו ובתקופת הרמב"ם זה הייתה הנורמה.אז גם היו לאנשים עבדים ושפחות וכל העולם היה רואה באישה סוג של שפחה שלו עם קצת יותר זכויות. נאהב את זה או לא נאהב,  ויש הלכות שמתאימות לתקופות האלו. כפי שהלכות כהן גדול התאימו רק בזמן שבית המקדש היה קיים. 
בימינו אין שום רב שיתיר לך לקנות עבדים ושפחות - לא עברי ולא כנעני. כמו שאין רב שיתיר להתחתן עם כמה נשים או עם ילדה בת 11 גם אם תראה לו הלכות שבמפורש מתירות את זה. 
חבל שאתה מנסה להסית עם הלכות שקיימות כיום רק בתיאוריה. עוד מעט תביא את ההלכה של בן סורר ומורה.. אבל מדוע צריך להרחיק לכת, אתה יכול לספר לכולם על העונש שהיהדות כיום נותנת על חילול שבת - סקילה .
מעניין שהתקשורת לא מדווחת לנו על האלפים שנסקלים כל שבוע ושבוע..

יוווו כזאת בורות מזמן לא ראיתי.

ההלכות תלויות ב"איך שהעולם רואה את זה"? מה זה הקשקושים האלה? האם היום לא "קונים" את האישה בדיוק באותם קניינים שהיו קיימים בזמן התלמוד? האם היום אישה שבעלה לא רוצה לתת לה גט עדיין תקועה איתו והוא יכול להתחתן בארה"ב עם מי שהוא רוצה? האם היום בנים לא אמורים לכבד את ההורים בדיוק כמו שכתוב בגמרא?
הלכות אישה לבעלה כתובות בגמרא ו500 שנה אח"כ ברמב"ם ו500 שנה אח"כ בשולחן ערוך. מה קרה ב500 שנה מהשולחן ערוך עד היום? ההלכות התבטלו? או שאולי את רוצה לשנות גם את השולחן ערוך?

ומה הקשר בכלל לכהן גדול? אין בית מקדש אז מה קשור כהן גדול? אם לא היו נשים בעולם מן הסתם הלכות הנשים לא היו נוהגות אבל עובדה שיש. עבד עברי לפי התלמוד נוהג רק בזמן שהיובל נוהג והיום היובל לא נוהג אז לכן אין עבד עברי.
שאר הדברים שאמרת לא קשורות להלכה אלא לחוקי המדינה. חוקי המדינה אוסרים פדופיליה ופוליגמיה ועבדות ולכן לא תראי ילדה מתחתנת או מישהו עם 2 נשים או עבד כנעני.
אבל יש מדינות בעולם (וכן ארצות ערב עד לפני לא הרבה זמן) שמתירות פוליגמיה ונישואי קטינות ובמדינות האלה אין שום בעיה הלכתית להתיר את זה. ברבנות היה מקרה של מישהי שאבא שלה חיתן אותה בתימן בקטנותה ושום רב לא אמר ש"זה לא תופס"..
גם עבד כנעני היה לא מזמן. מישהו חרדי שהתברר לו שהיה "ממזר" רצה להשתמש בטריק של להתחתן עם שפחה כנענית ואז הילדים הם גרים ומתנקים מהכתם של ממזרות. (כמדומני שהרב בן ציון אבא שאול ייעץ לו את זה אבל אני לא בטוח)
פוליגמיה? קיים עדיין כיום וזה תקף הלכתית במאת האחוזים...

בקיצור את משווה פרה לחמור. האם בגלל שהיום אין סנהדרין ולא מקיימים את דיני סקילה אז גם לא נניח תפילין? מה עניין שמיטה לתשמיש המיטה???
אולי גם תגידי שהיום אנשי העולם לא נוהגים לקום כשאבא שלהם נכנס לחדר אז ההלכה הזאת בטלה בכיבוד אב ואם?

או בעצם: מה ההבדל בינך לרפורמים?

תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 15/05/2014 17:14:08

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 17:45 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

ומתי שזה לא שייך לקיום המצוות שלה? זה בסדר ללמד בחורת סמינר מסכת בבא קמא או מסכת מכות כמו שמלמדים בחור ישיבה?

אני חושב שיש בנים שהיה עדיף לא ללמד אותם כלום...
בנים שמטהרים את השרץ בק"ן טעמים גם כשהם לא באמת למדו את הנושא ולא יודעים במה מדובר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 18:25 לינק ישיר 

חציון כתב:

אדם_ה1 כתב:

אני חושב שיש בנים שהיה עדיף לא ללמד אותם כלום...
בנים שמטהרים את השרץ בק"ן טעמים גם כשהם לא באמת למדו את הנושא ולא יודעים במה מדובר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

חציון זה מה שנקרא עם הארץ!!!
בשונה מבור.
שבור זה אחד שלא שמע ולא למד כלום,
ועם הארץ זה אחד ששמע רק חצי דבר וחושב את עצמו כבר למומחה באותו ענין ובקי בו לכל פרטיו ומטמא את הטהרות ומטהר את הטומאה והרי זה מסלף ועוקר דברי התורה הקדושה...
וזה ההסבר לדברי המשנה באבות אין בור ירא חטא ולא עם הארץ חסיד עיי'ש במפרשים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 20:15 לינק ישיר 
חייכנית, עם כל הכבוד

חייכנית770 כתב:
בס"ד

דווקא את זה אני לא לוקחת אישית...אני לוקחת אישית רק דברים שנכתבו על הנשים בהכללות או צווים שנראים לי משפילים.
אגב,לפי פשוטו גם אדם הראשון היה כפוי טובה...כך שכנראה זה טבוע באופי הגברי(=
יש לך משקעים נגד גברים, וכל מי שנחשב בצד של הגברים את נעלבת ממנו, כשיש זבוב את מרגישה שפיל תוקף אותך, ואז את מחפשת ראיות לתחושות שיש לך עמוק בפנים, ואת קובעת שלא מחשיבים את האישה כי איזה חילונית ששטופה בדיעות קדומות כתבה שיש איזה עיתון קיצוני שמחייב אישה לחתום בתור גבר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 20:27 לינק ישיר 
חחחח

די88 כתב:

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לכתוב בעיתון מחפש בחורה נחמדה ורזה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 16 17 18 לדף הבא סך הכל 18 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.