בית פורומים שידוכי חרדים

לכתוב בעיתון מחפש בחורה נחמדה ורזה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/5/2014 00:34 לינק ישיר 

אתה יכול לבדוק בעצמך אם אתה לא מאמין לי:

רמב"ם

הלכות אישות פרק כא

שולחן ערוך אבן העזר סימן פ' סעיף ד':

תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 18/05/2014 00:35:12

תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 18/05/2014 00:35:36

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/5/2014 02:10 לינק ישיר 
קרא שורה ראשונה בפרק כ"א, רמב"ם, נשים, אישות

מציאת האישה, מעשה ידיה, ***ומה היא עושה לו****הכל כמנהג המדינה*** והדברים פשוטים וברורים. עד עכשיוו צטטת את הרמב"ם, פרק כ"א, החל מסעיף ג'. משום מה שכחת להביא את התחלת סעיף א' שמאוד קריטי להבנת הדברים. כנראה לא למדת את הרמב"ם הזה, אלא צטטת את קטע הרמב"ם מאיזה אתר שמסית ומדיח.

תוקן על ידי רציף ב- 18/05/2014 02:11:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2014 02:25 לינק ישיר 

גם בשולחן ערוך, אבן העזר, סימן פ, סעיף א, תראה את אותם הדברים. הטור חולק וסובר שבכל מקרה אין כופין על האישה איך לשרת את בעלה, אלא שחז"ל מייעצים לה איך לנהוג, והטור אוחז כדעת רש"י. (לא ראיתי את זה בטור, אלא ראיתי שכך מצטטים מדבריו, ושמדבריו משמע כן)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2014 02:54 לינק ישיר 

רציף כתב:
מציאת האישה, מעשה ידיה, ***ומה היא עושה לו****הכל כמנהג המדינה*** והדברים פשוטים וברורים. עד עכשיוו צטטת את הרמב"ם, פרק כ"א, החל מסעיף ג'. משום מה שכחת להביא את התחלת סעיף א' שמאוד קריטי להבנת הדברים. כנראה לא למדת את הרמב"ם הזה, אלא צטטת את קטע הרמב"ם מאיזה אתר שמסית ומדיח.

במחילה אבל אתה מערבב מושגים שונים.

ישנה הלכה ברורה בגמרא שכל מה שהאישה עושה במלאכה או מציאה שהיא מוצאת - הכל שייך לבעל.

אילו מלאכות (לא שימוש הבעל אלא עבודה שיש בה רווח) היא צריכה לעשות זה כמנהג המדינה ועל זה מדבר סעיף א' - מעשה ידיה של אשתו שזה רווח מדברים שאשתו יוצרת..
וגם במקומות שאין דרך נשות העיר לעבוד - הוא יכול להכריח אותה לטוות את הצמר ואם היא לא רוצה לטוות את הצמר יכול להכריחה גם בשוטים. (או למעט מכתובתה לי פירושים אחרים)

בנוגע לתשמיש הבעל יש כבר הבדל. יש מלאכות שאם יש להם כסף היא לא חייבת לעשות (אפייה, טחינה וכו') כי יכול לשכור שפחה לזה ודברים שהיא צריכה לעשות ואפילו היא עשירה וגבירה והם מנויים שם במפורש והדברים פשוטים וברורים...

אגב, אם כבר הזכרת את העניין של "מעשה ידיה לבעלה" ההלכה היא שאם הבעל מפרנס את האישה - כל מה שהיא מרויחה בעבודתה שייך לו...

הלכות אישות פרק כא

א  מציאת האישה ומעשה ידיה, לבעלה.  ומה היא עושה לו, הכול כמנהג המדינה:  מקום שדרכן לארוג אורגת, לרקום רוקמת, לטוות צמר או פשתים טווה.  ואם היה דרך נשי העיר לעשות כל המלאכות האלו, אינו כופה אלא לטוות את הצמר בלבדשהפשתן מזיק את הפה ואת השפתיים, והטיווי היא המלאכה המיוחדת לנשים:  שנאמר "וכל אישה חכמת לב, בידיה טוו" (שמות לה,כה).  [ב] דחקה עצמה ועשתה יותר מן הראוי לה, המותר לבעל.

ב  היה לה ולו ממון הרבה, אפילו היו להן כמה שפחותאינה יושבת להבטלה בלא מלאכה כלל, שהבטלה מביאה לידי זימה; אבל אין כופין אותה לעשות מלאכה כל היום כולו, אלא לפי רוב הממון ממעטת במלאכה.  [ג] והמדיר את אשתו שלא תעשה מלאכה כלליוציא וייתן כתובה, שהבטלה מביאה לידי זימה.

ג  וכן כל אישה רוחצת לבעלה פניו ידיו ורגליו, ומוזגת לו את הכוס, ומצעת לו את המיטה, ועומדת ומשמשת בפני בעלה, כגון שתיתן לו מים או כלי או תיטול מלפניו וכיוצא בדברים אלו; אבל אינה עומדת ומשמשת בפני אביו, או בפני בנו.  [ד] ומלאכות אלו, עושה אותן היא בעצמה; ואפילו היו להן כמה שפחות, אין עושה מלאכות אלו לבעל אלא אשתו.

ד  [ה] יש מלאכות אחרות שהאישה עושה אותן לבעלה, בזמן שהן עניים; ואלו הן:  אופה את הפת בתנור, ועזרא תיקן שתהיה אישה משכמת ואופה כדי שתהיה הפת מצויה לעניים; ומבשלת את התבשילין, ומכבסת בגדים, ומניקה את בנה, ונותנת תבן לפני בהמתו אבל לא לפני בקרו, ומטחנת.  כיצד מטחנתיושבת בריחיים ומשמרת את הקמח, ואצה בטוחנת, או מחמרת אחר הבהמה, כדי שלא ייבטלו הריחיים; ואם היה דרכן לטחון בריחיים של יד, טוחנת.

ה  [ו] במה דברים אמורים, בעניים; אבל אם הכניסה לו שפחה אחת, או נכסים שראויין לקנות מהן שפחה אחת, או שהייתה לו שפחה אחת, או שהיה לו ממון כדי לקנות שפחה אחתאינה מטחנת, ולא אופה, ולא מכבסת, ולא נותנת תבן לפני בהמתו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/5/2014 07:32 לינק ישיר 

רציף כתב:
גם בשולחן ערוך, אבן העזר, סימן פ, סעיף א, תראה את אותם הדברים. הטור חולק וסובר שבכל מקרה אין כופין על האישה איך לשרת את בעלה, אלא שחז"ל מייעצים לה איך לנהוג, והטור אוחז כדעת רש"י. (לא ראיתי את זה בטור, אלא ראיתי שכך מצטטים מדבריו, ושמדבריו משמע כן)

אכן כך.  
יש פירוש ברור באחד המפרשים, שזהו ייעוץ לאישה כיצד להתחבב עליו כשהם מותרים זה לזה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2014 07:33 לינק ישיר 

רציף כתב:

אדם_1 מאד היה רוצה שבמדינתו היו נוהגים כך 

תוקן על ידי שטויעס ב- 18/05/2014 07:48:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2014 09:03 לינק ישיר 

שטויעס כתב:

אכן כך.  יש פירוש ברור באחד המפרשים, שזהו ייעוץ לאישה כיצד להתחבב עליו כשהם מותרים זה לזה 

http://www.hebrewbooks.org/pagefeed/hebrewbooks_org_40571_186.pdf
בגמרא..
רש"י (ורבינו ניסים) "לא כיפינן לה אלא תכמים השיאוה עצה טובה להנהיג.."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2014 11:56 לינק ישיר 

פשש שטויעס תלמידה חכמה, אבל את קוראת רק חצי רש"י..

משנה (כתובות נט:)

אלו מלאכות שהאשה עושה לבעלה טוחנת ואופה ומכבסת מבשלת ומניקה את בנה מצעת לו המטה ועושה בצמר הכניסה לו שפחה אחת לא טוחנת ולא אופה ולא מכבסת שתים אין מבשלת ואין מניקה את בנה שלש אין מצעת לו המטה ואין עושה בצמר ארבע יושבת בקתדרא.

רש"י מדבר על מקרה שיש לה 4 שפחות שבמשנה כתוב שהיא יכולה לשבת בטילה ואז יש את העיצות האלה אבל במקרה שאין לה שפחות היא חייבת במלאכות של המשנה שרש"י אומר בפירוש שהם דברים של טורח ובכפייה.

אבל מוזגת לו כוס ומצעת לו מטה - לפרוס סדין ולבדין דבר שאינו טורח ומשום דמילי דחיבה נינהו כדי שתתחבב עליו ולא דמי למצעת דמתני' דהוי דבר של טורח ובכפייה הני לא כפי לה אלא חכמים השיאוה עצה טובה להנהיג זאת בישראל: (רש"י)

כמו שגבר חייב לפרנס ולהלביש את אשתו ובמצוות עונה (ואפשר לכפות אותו לזה או שיגרש) גם לאשה יש חיובים מהצד השני..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/5/2014 11:58 לינק ישיר 

אגב, אם בעלך מפרנס אותך את יודעת שהבונוסים מהעבודה שלך שייכים לו... 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/5/2014 12:19 לינק ישיר 
לא אלך עכשיו להעמיק בסוגיות ברמב"ם

למי שיש שאלה שיפנה לאנשים שמבינים בזה. רק רציתי להאיר שבשו"ת הריב"ש שחי בימי הבניים, הוא מזהיר שעוון חמור לאיש שירביץ לאישתו, אני מציע לסמוך על הריב"ש, ולא על הסברות המלומדות של ידידנו אדם. כדי להבין רמב"ם וחז"ל צריך הדרכה. לפעמים, אלה שרוצים לבזות את התורה משתמשמים בתכסיסי פירושים, ופרשנויות כרס על מה שהיה פעם, והנחות שגויות שמתאים להם כמו שפעם האנשים היו טיפשים.. (והיום אנחנו מתקדמים (אל עבר התהום..) איך אתם מתקדמים כשיש מצבים שהאישה היא בזויה יותר משיפחה וד"ל ?) אני אישית לא מוצא עניין להתעמק, אין לי פנאי להתעמק, וקשה לי להתעמק. יודע אני שהתורה הקדושה היא נפלאה והגיונית, ואשרי ההולכים בדרכיה. ואגב, האיש חייב לתת לאשתו עשרה דברים, והאישה חייבת לתת ארבעה דברים. ככה ראיתי איפשהוא בהלכה. ההלכה היום מותאמת למציאות, חיי המשפחה שלנו יפים ומאושרים, החיים לאור התורה מוסיפה לנו סיפוק אושר ושקט. אני לא רואה סיבה להניח שחז"ל פיקששו איפשהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2014 14:05 לינק ישיר 

כולנו עוקבים במתח.

תמשיכו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2014 14:37 לינק ישיר 

אין לי זמן להעמיק 
אבל רמב"ם מפרש אחרת ומשם בדיוק לקח את ה"הלכה" הזו..רש"י ועוד חלקו..ואנחלנו נוהגים כך .

רש"י במפורש מפרש שזוזי עיצה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2014 14:43 לינק ישיר 

אדם_ה1..
אין לי כוח להתפלסף עם איתך ושכמותך..לך לגדולים ממני ויסבירו לך הכל..אם בכלל אתה מעוניין לדעת..

מכל מקום אני בטוחה שאתה יודע את כל זה.
רק נהנה להתל ולשטות באחרים שאין להם יד בדבר ונהנה להסית ולהדיח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2014 14:53 לינק ישיר 

רציף כתב:
למי שיש שאלה שיפנה לאנשים שמבינים בזה. רק רציתי להאיר שבשו"ת הריב"ש שחי בימי הבניים, הוא מזהיר שעוון חמור לאיש שירביץ לאישתו, אני מציע לסמוך על הריב"ש, ולא על הסברות המלומדות של ידידנו אדם. כדי להבין רמב"ם וחז"ל צריך הדרכה. לפעמים, אלה שרוצים לבזות את התורה משתמשמים בתכסיסי פירושים, ופרשנויות כרס על מה שהיה פעם, והנחות שגויות שמתאים להם כמו שפעם האנשים היו טיפשים.. (והיום אנחנו מתקדמים (אל עבר התהום..) איך אתם מתקדמים כשיש מצבים שהאישה היא בזויה יותר משיפחה וד"ל ?) אני אישית לא מוצא עניין להתעמק, אין לי פנאי להתעמק, וקשה לי להתעמק. יודע אני שהתורה הקדושה היא נפלאה והגיונית, ואשרי ההולכים בדרכיה. ואגב, האיש חייב לתת לאשתו עשרה דברים, והאישה חייבת לתת ארבעה דברים. ככה ראיתי איפשהוא בהלכה. ההלכה היום מותאמת למציאות, חיי המשפחה שלנו יפים ומאושרים, החיים לאור התורה מוסיפה לנו סיפוק אושר ושקט. אני לא רואה סיבה להניח שחז"ל פיקששו איפשהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2014 15:05 לינק ישיר 

מה קרה, קשה לכן פתאום לקבל שגם לאישה יש חובות כלפי הבעל? רק לגבר צריך להיות חובות כלפי אשתו?

(זה לא מה שמלמדים אתכן בסמינר? שאחרי יום עבודה מפרך ואחרי הטיפול בילדים צריך להגיש ארוחת ערב עם חיוך לבעל "העייף" ששב מהכולל? )

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לכתוב בעיתון מחפש בחורה נחמדה ורזה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 ... 16 17 18 לדף הבא סך הכל 18 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.