|
|
| נשלח ב-18/5/2014 15:39 |
|
| |
יש לה 4 חובות פשוטות שהיא לא חייבת לעשותם בעצמה אם היא יכולה ע"י שפחות עושה אותם על ידם..זה הכל.. מה שהרמב"ם אמר זה לא הלכה למעשה..בדורינו..זה עיצה לפי רש"..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2014 15:42 |
|
| |
תחליטי כבר - חובה או עיצה? לדבר יש "עיצה" לפרנס את אשתו או חובה?  וכמו שהזכרתי לעיל, לא לחינם קוראים לגבר "בעל". מה שהאשה מוצאת ברחוב או מה שהיא מרוויחה שייך אוטומטית לבעלה. (בדיוק כמו עבד וקטן) מישהו אמר שוויון? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2014 16:00 |
|
| |
אין שויון ביהדות
כל גורם והזכויות שמתאימות לו, וחהחובות שמתאימות לו. הראיה הכי גדולה שהרמב"ם לא שייך להיום, אז זה שהיום לא נוהגים כן. ויתכן גם שצדקתי בהבנה שלי את דברי הרמב"ם, ש"הכל כמנהג המדינה" הכוונה גם על רוחצת וכו'. אני ראיתי במפורש כתוב שהטור אוחז כדברי רשי שזו עיצה טובה לאישה, ולא חובה . בדור ההוא שנשים לא היו בדיוק משכילות אז הן היו זקוקות ליד מכוונת ואוהבת, וכך אומרים חז"ל הקדושים ; יצר (הרע) , תינוק ( ילד וילדה), ואישה, שמאל דוחה, וימין מקרבת. ונאמר גם ; ומכבדה יותר מגופו . ושמעתי מהרב נויגרשל שבתורה הקדושה בס"ה האישה מופלת לטובה.
תראו גם דבר נפלא בתורתינו הקדושה, הרבה פעמים מה שנראה מוזר בהשקפה ראשונה, נשמע נפלא ומתיישב יפה על הלב בהשקפה שניה, וזה היות שמדובר בדברי אלוקים חיים, שאין ערוך לחכמתו יתברך שמו, וכךהיא דרכה של תורה, לפעמים היא מדברת בקצרה, ולפעמים היא מאריכה.
ועל כל נושא אפשר לעשות צחוק, אין מה להתרגש מהבדיחות הניבזיות של אדם
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2014 20:09 |
|
| |
חפרתם אמתי !!!
אבל היה נחמד לקרוא 
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2014 11:26 |
|
| |
| שטויעס כתב: |  | גם בשולחן ערוך, אבן העזר, סימן פ, סעיף א, תראה את אותם הדברים.
הטור חולק וסובר שבכל מקרה אין כופין על האישה איך לשרת את בעלה, אלא שחז"ל מייעצים לה איך לנהוג, והטור אוחז כדעת רש"י. (לא ראיתי את זה בטור, אלא ראיתי שכך מצטטים מדבריו, ושמדבריו משמע כן)
אכן כך. יש פירוש ברור באחד המפרשים, שזהו ייעוץ לאישה כיצד להתחבב עליו כשהם מותרים זה לזה
|
|
בס"ד
זה ההבדל בין אשכנזי לספרדי.... אשכנזי יחפש לבטל דברים משפילים והגבר הספרדי יחכה שהמנהגים הללו יחזרו....
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2014 11:29 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | תחליטי כבר - חובה או עיצה? לדבר יש "עיצה" לפרנס את אשתו או חובה?  וכמו שהזכרתי לעיל, לא לחינם קוראים לגבר "בעל". מה שהאשה מוצאת ברחוב או מה שהיא מרוויחה שייך אוטומטית לבעלה. (בדיוק כמו עבד וקטן) מישהו אמר שוויון? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בס"ד אגב אם האישה מוותרת על החיוב שיפרנס אותה מעשיה ורווחיה ומה שמוצאת-שלה.כל החיוב בא רק כי הגבר הוא היה בעבר המפרנס העיקרי....
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2014 11:51 |
|
| |
בקשר למעשי ידיה זה ידוע שיש אפשרות לוותר על פרנסת הגבר ובמקום זה שהיא תפרנס את עצמה (שזה בעצם מה שעושות נשות האברכים - מוותרות על החובה שלו ומפרנסות את עצמן). בקשר למציאתה זה לא ברור, כמדומני שיש בזה כמה דיעות. הנה מאמר שמסכם בערך את כל החיובים הממוניים בין בעל לאשתו..
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2014 12:10 |
|
| |
בס"ד
אגב ביררתי את הנושא ונאמר לי שאף פעם לא נעשה בבית דין שימוש בשוט נגד נשים שלא עשו את פעולות הבית... למרות שזה נכתב אבל למעשה הדיינים לא השתמשו בכוח זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2014 12:55 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | גם בשולחן ערוך, אבן העזר, סימן פ, סעיף א, תראה את אותם הדברים.
הטור חולק וסובר שבכל מקרה אין כופין על האישה איך לשרת את בעלה, אלא שחז"ל מייעצים לה איך לנהוג, והטור אוחז כדעת רש"י. (לא ראיתי את זה בטור, אלא ראיתי שכך מצטטים מדבריו, ושמדבריו משמע כן)אכן כך. יש פירוש ברור באחד המפרשים, שזהו ייעוץ לאישה כיצד להתחבב עליו כשהם מותרים זה לזה בס"ד זה ההבדל בין אשכנזי לספרדי....אשכנזי יחפש לבטל דברים משפילים והגבר הספרדי יחכה שהמנהגים הללו יחזרו.... |
|
דווקא כמדומני שרבינו ניסים היה מגדולי ספרד 
תוקן על ידי שטויעס ב- 20/05/2014 13:05:20
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2014 12:56 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
אגב ביררתי את הנושא ונאמר לי שאף פעם לא נעשה בבית דין שימוש בשוט נגד נשים שלא עשו את פעולות הבית... למרות שזה נכתב אבל למעשה הדיינים לא השתמשו בכוח זה. |
|
חחח חייכנית שכזו 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2014 13:08 |
|
| |
| שטויעס כתב: |  | גם בשולחן ערוך, אבן העזר, סימן פ, סעיף א, תראה את אותם הדברים.
הטור חולק וסובר שבכל מקרה אין כופין על האישה איך לשרת את בעלה, אלא שחז"ל מייעצים לה איך לנהוג, והטור אוחז כדעת רש"י. (לא ראיתי את זה בטור, אלא ראיתי שכך מצטטים מדבריו, ושמדבריו משמע כן)אכן כך. יש פירוש ברור באחד המפרשים, שזהו ייעוץ לאישה כיצד להתחבב עליו כשהם מותרים זה לזה בס"ד זה ההבדל בין אשכנזי לספרדי....אשכנזי יחפש לבטל דברים משפילים והגבר הספרדי יחכה שהמנהגים הללו יחזרו.... דווקא כמדומני שרבינו ניסים היה מגדולי ספרד 
תוקן על ידי שטויעס ב- 20/05/2014 13:05:20
|
|
בס"ד
צודקת...בטעות ציטטתי אותך..רציתי לצטט את רציף איך הוא מנסה להסביר שזלא המנהג לעומת אדם1 שממש נראה שמתענג על החובות שנכתבות על הנשים... ברור שאני לא מכלילה...אבל...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2014 13:25 |
|
| |
חח, אוקי.. :)
*מתענג להסית + להראות "חכמתו" + לעצבן + .. :)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2014 13:31 |
|
| |
סיימתן להתעסק בפלך היום? 
|
|
|
|