|
|
| נשלח ב-12/5/2014 00:39 |
|
| |
אז הבחור ת"ח ו...? אולי אין לו מידות? יש הרבה קריטריונים, אם הדשכנית שאלה על קריטריון מסויים יכול להיות שבלעדיו השידוך ירד. (בדיוק כמו שאמרת "הבחורה אולי רזה אבל אולי היא מכוערת?" ומכוערת זה לא קריטריון?) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 00:45 |
|
| |
חחחחחח אדם לכל אדם יש מידות...(תרתי משמע) יש פשוט טובות יותר או פחות יכול להיות שהשידוך ירד ועדיף שהוא ירד אם הדבר שהשדכנית הזאת נתפסה עליו הוא אם הבחורה רזה..וזהו!! והיא לא שאלה אם הבחורה נאה או גבוהה או בהירה/כהה שאלה רק רזה! נראלך הגיוני?! סבבה אולי בעולמך... בעולמי לא ממש!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 01:02 |
|
| |
זה לא מה שקראתי..
| רציף כתב: |  | השדכנית פנתה לבחורה כדי לשמוע פרטים, בין השאר היא שאלה אותה, את רזה ?... אז הבחורה ענתה, כן, אני רזה, למה את שואלת ?... והשדכנית ענתה כי יש לי הצעה בשבילך, בחור מקסים.. שמחפש רזה....
|
|
לדעתי סיבה טיפשית להוריד, כולם משתנים בחיים וצריך תמיד להתחיל מנקודת התחלה מסויימת ומה שיהיה אח"כ - מתרגלים...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 01:10 |
|
| |
הבעיה היא לא בשאלה של השדכנית...לשאול בחורה איך היא נראית זה בסיסי אבל אם תשים לב ישר אח"כ היא אמרה לך שיש לה הצעה בשבילה בחור מקסים שמחפש רזה... אוקיי ואני בחורה מקסימה שמחפשת חתול ...מה קשור שמיטה להר סיני?! אההה במקרה מצאתי לך בחור שמחפש לא אחרת מאשר רזה...אולי הניסוח פה בעייתי אבל זה מרגיז!!! לא מחפשים משהו אחד!! כמו שאמרתי קודם בן אדם הוא מכלול של דברים...להגיד מחפש רזה זה לצמצם את הבן לגודל פיצפון...זה כמו להגיד כל חיי אני מחפשת בחור עם עינים כחולות!! זה לא נראלך הדרישה הכי מטומטת שיש?! בין כל התכונות שיש לאותו בחור יש לו גם עיניים כחולות זה אחלה אבל לשים את העיניים הכחולות במרכז זה שיגעון...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 01:18 |
|
| |
אולי זה שידוך איכותי ומתאים אבל זה קריטריון אצלו "חוק ולא יעבור" או סתם שידוך שהיא תקועה איתו בגלל הבררנות שלו? אם היא התאימה את שניהם כנראה שהם מתאימים בעוד כמה דברים ולא רק בדבר אחד אחרת באמת לא צריך להיות שדכנית בשביל זה. (כמו הדודות באירועים שאומרים לכל זכרכר רווק "אתה דתי? אני מכירה מישהי דתיה בדיוק בשבילך..")
וחוצמזה שאני לא רואה מה רע לשים את זה במרכז. אתן הבנות לא שמות במרכז את קריטריון ה"בן תורה"? וכי זה משנה בכלל לחיי נישואים תקינים או לא? אבל אף אחד לא מתלונן. לכן (הבנות) יש דרישות משלכן, לנו (הגברים) יש דרישות משלנו. Take it or leave it...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 08:27 |
|
| |
בס"ד
יש הבדל בין דרישה רוחנית לדרישה גשמית טפלה שבטפלה...וכן בן תורה משנה מאד בחיי נישואין תקינים... כשאדם שואף ללמוד תורה ולא שואף לשרוץ בפייסבוק זה כבר התחלה טובה... וחוצמזה זה מביא את הברכה לבית ואת העדינות -התורה מעדנת את האדם. מה שאין כן עם תנאים חיצוניים משתנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 12:24 |
|
| |
סליחה אבל זה שטויות. מי שלא בן תורה הוא בהכרח מכור לפייסבוק? ואין בני תורה שיש להם ווטסאפ או פייסבוק? זה קשור למידות ולטבע של בני אדם ולא לישיבות שלהם.... ותסבירי לנו למה לדעתך דרישה גשמית פחות חשובה מדרישה רוחנית? אם כבר הפוך, לפעמים יותר קל לעבוד על דרישה רוחנית מאשר דרישה גשמית... (טפלה שבטפלה? לא את אמרת כמה פעמים שאת לא רוצה שבעלך יפזול לצדדים? איך זה בדיוק היה קורה אם היית נראית כמו <צונזר למניעת פגיעה ברגשות הציבור>?  ) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 12:37 |
|
| |
בס"ד
יש הבדל בין לדרוש נאה שתמצא חן בעיניי לבין לרדת לפרטי פרטים....ולפעמים אנחנו דורשים דברים שהם בגדר לוקסוס בעוד שיש המון נאות שאולי קצת מלאות ואולי לא בדיוק עם האף הכי מתוק ואולי ללא שיער בלונדיני ואולי ללא עיניים כחולות אבל בהחלט נאות עם חן מתוק וחיוך מיוחד או תקשורת מושכת או שפשוט כייף לדבר איתה ולשמוע את קולה המתוק עד ששוכחים מהמראה... כבר קרה לי לא פעם שבשנייה הראשונה שראיתי משהי אמרתי לעצמי "מי ירצה אחת כזאת..."אך אחרי שיחה ארוכה איתה פתאום אני קולטת שכ"כ כייף לדבר איתה ובכלל יש לה אישיות מדהימה וכבר שכחתי מה שחשבתי בהתחלה ומחשבתי מתחלפת ל..."אם הייתי גבר הייתי מתחתנת איתה...כי מי צריך יפה סנובית או יפה שמשעמם לדבר איתה ולחיות לצידה?" תבינו שתמיד טוב לתת צ'אנס להיפגש לשמוע והדברים נראים אחרת להפליא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 12:43 |
|
| |
יש גם הרבה בחורים שהם לא חבדניקים ולומדים חצי יום ואחרי דקת שיחה איתם פתאום מתאהבים בהם אבל תרשי לי לנחש שהשדכנית שלך מסננת אותם בשבילך. הקיטריון "רזה" לדעתי הוא לגיטימי מאוד כמו כל אחד אחר, אף אחד לא ביקש ממך לקבוע לבחורים מה לרצות או לא. מי שמתלוננת מעלה את החשד שהיא ככל הנראה נוגעת בעניין... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 12:58 |
|
| |
אז השדכנית שלך תשאל דבר ראשון את הבחור האם הוא חבדניק, והשדכנית ההיא תשאל את הבחורה דבר ראשון האם היא רזה. לא כזה הבדל גדול... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 13:03 |
|
| |
בס"ד
אמממ נכון לא הבדל גדול זה נביילה וזה טרייפע
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 13:08 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 13:17 |
|
| |
בס"ד
אויש אתה לא נורמלי שיואאאא
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 15:11 |
|
| |
א. לדעתי, מבין כל דרישות היופי, אני חושב שרזון היא הלגיטימית ביותר. ראשית, מפני שיש לאדם בדרך כלל שליטה על משקלו, ולכן העובדה שאדם הוא שמן\רזה מבטאת, מעבר לצורה החיצונית, גם סדר עדיפויות ודרך חיים. בעיני אנשים רבים אדם שמן התפס כאדם עצלן, חסר שליטה עצמית. בדרך כלל המחפשים רזון הם רזים בעצמם שמשקיעים מאמץ ומחשבה בלבישאר רזים, ולכן הם מצפים גם מבן זוגם להיות כזה. כל זאת עוד לפני שדברנו על ההיבטים הבריאותיים של עודף משקל.
ב. אני חושב שבעצם הדיון כאן בא לידי ביטוי חוסר האונים בשידוכים, שהוא תוצאה של חוסר ידיעה, וזה גורם לאנשים לתלות רכסי הרים בשערה בלונדינית. בחור שרוצה בחורה רזה, הדבר אולי מעיד עליו שחיצוניות חשובה לו. אבל אין בכך שום עדות לטבעו או טוב לבו של הבחור, או לרמתו התורנית (במסגרת הכלים שאנו שופטים בהם רמה רוחנית).ויכול להיות בחור טוב לב במיוחד שמאיזו סיבה זה חשוב לו. אלא שבגלל שאין לנו כל מידע נוסף עליו, אנו מנסים להסיק מתוך המידע הקיים את הכל. ובכך אנו משולים לאנשי קדם, שישבו בבקעה אחת כל חייהם, וכשהגיעה סופת ברקים היו מספרים זה לזה על מפלצת שיושבת על ההר ועכשיו היא כנראה כועסת.
אגב, יש לי תיאוריה המסבירה אילו דרישות יופי מקובלות על בנות, ואילו מרגיזות אותן. אולי בהזדמנות.
 |
|
|
|
|
|