| נשלח ב-13/5/2014 14:41 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 15:16 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 15:22 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 15:25 |
|
| |
| עופה_מוזרה כתבה: |  |
נשים דעתן קלה, עזוב. זה לא ייתפוס.
|
|
את עושה אוסף של משפטים שובינסטיים מהתלמוד? כי יש עוד הרבה.  "יישרפו דברי תורה ואל יימסר לנשים..." "אין חכמה לאישה אלא בפלך..." "לא נבראה אישה אלא ליופי..." "נשים דעתן קלה.." נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 15:46 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
| עופה_מוזרה כתבה: |  |
|
|
את עושה אוסף של משפטים שובינסטיים מהתלמוד? כי יש עוד הרבה.  "יישרפו דברי תורה ואל יימסר לנשים..." "אין חכמה לאישה אלא בפלך..." "לא נבראה אישה אלא ליופי..." "נשים דעתן קלה.." |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 21:59 |
|
| |
תוקן על ידי רציף ב- 13/05/2014 22:46:06
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 22:52 |
|
| |
איפה כתוב
| אדם_ה1 כתב: |  | | עופה_מוזרה כתבה: |  |
|
|
את עושה אוסף של משפטים שובינסטיים מהתלמוד? כי יש עוד הרבה.  "יישרפו דברי תורה ואל יימסר לנשים..." "אין חכמה לאישה אלא בפלך..." "לא נבראה אישה אלא ליופי..." "נשים דעתן קלה.." נשלח מהאנדרואיד שלי |
| לא נבראה אישה אלא ליופי?...
כתוב שבטו באב ויום הכיפורים הכריזו היפהפיות שאין אישה אלא ליופי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 23:00 |
|
| |
במקרה הזה עשיתי טעות שציטטתי את עופה מוזרה וחייכנית מהעמוד הקודם בלי לחשוב פעמיים. תודה על התיקון... 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 13/05/2014 23:00:45
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 02:01 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | עופה_מוזרה כתבה: |  |
|
|
את עושה אוסף של משפטים שובינסטיים מהתלמוד? כי יש עוד הרבה.  "יישרפו דברי תורה ואל יימסר לנשים..." "אין חכמה לאישה אלא בפלך..." "לא נבראה אישה אלא ליופי..." "נשים דעתן קלה.." נשלח מהאנדרואיד שלי לא נבראה אישה אלא ליופי?...
כתוב שבטו באב ויום הכיפורים הכריזו היפהפיות שאין אישה אלא ליופי |
|
"תנא רבי חייא: אין אשה אלא ליופי" (כתובות נט)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 02:09 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | עופה_מוזרה כתבה: |  |
|
|
את עושה אוסף של משפטים שובינסטיים מהתלמוד? כי יש עוד הרבה.  "יישרפו דברי תורה ואל יימסר לנשים..." "אין חכמה לאישה אלא בפלך..." "לא נבראה אישה אלא ליופי..." "נשים דעתן קלה.." נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
" ארבע מידות נאמרו בנשים: גרגרניות, צייתניות , עצלניות וקנאניות. ר' יהודה בר' נחמיה אומר: אף אוסטטניות (רגזניות) ודברניות. ר' לוי אומר: אף גנביות ויוצאניות". (בראש' רבא מ"ה)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 11:23 |
|
| |
בס"ד
עוד לא שמעתי שאומרים עצלנית על אחת שמניקה 12ילדים?מבשלת כל יום? עובדת כמו חמור כדי שבעלה ילמד? אני עד עכשיו לא הבנתי למה כתוב דברים כאלה כשחז"ל מלמדים אותנו ש"בור ששתית ממנו-אל תזרוק בו אבן" והגברים שקיימים בזכות הנשים כותבים דברים כאלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 11:57 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
עוד לא שמעתי שאומרים עצלנית על אחת שמניקה 12ילדים?מבשלת כל יום? עובדת כמו חמור כדי שבעלה ילמד? אני עד עכשיו לא הבנתי למה כתוב דברים כאלה כשחז"ל מלמדים אותנו ש"בור ששתית ממנו-אל תזרוק בו אבן" והגברים שקיימים בזכות הנשים כותבים דברים כאלה? |
|
א. אנו מאמינים באמונה שלמה שדברי חז"ל אמת הם, גם אם אנחנו לא מבינים. ב. כנראה שאת לא מבינה כי את אשה ודעתך קלה, גשי לגבר סמוך אולי יוכל להסביר לך. ג. "כל אדם שאין לו אשה שרוי בלא שמחה, בלא ברכה, בלא טובה, בלא תורה ובלא שלום".
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 12:21 |
|
| |
בס"ד
א.זה שמאמינים זה לא אומר שאסור לשאול שאלות או לשנות דברים ובעז"ה אני מבטיחה בל"נ שכשיבוא הגואל אפנה כמו בנות צלופחד לדבר על זה עם הדרגים הגבוהים... ב.נגשתי אליך וכנראה שגם דעתך קלה באופן חמור.... ג.ואכן עדיף שאדם ישאר בלא אישה ובלא שמחה מאשר שיהיה איתה ויהיה כפוי טובה.לפחות האישה תנוח בשלווה בלי לשעבד את גופה.....
|
|
|
|
|