אגב אולי בגלל זה הגברים מפחדים שאישה תלמד גמרא...כדי שלא תדע מה כתוב עליה ותמשיך לשרת אותם בזמן שהם לומדים עד כמה היא פחותה מהם...??!!
נשלח ב-14/5/2014 13:12
חייכנית אנלא מבין את יוצאת נגד חז'ל בעצם? שאלות לא שואלים בצורה כזאת יומרנית ומתנשאת!!!! קצת ענוה שיהיה לך מול ענקי רוח שיכלו להחיות מתים!!! אותי לימדו שני כללים בסיסיים בחיים: א. אמונת ה', אחד יחיד ומיוחד. ב. אמונת חכמים. אם את לא מכירה את כלל ב' אז כנראה שגם את כלל א' את לא כ'כ מכירה... מצפה להתנצלות על דברייך. (מניקים אחרים אני לא מצפה בכלל - מי שכופר ישאר כופר!!!)
א1. בבא הגואל כנראה שלא תצטרכי לבקש, שהרי כבר ניבא ירמיהו "הנה עושה ה' חדשה בארץ, נקבה תסובב גבר", על כל הפירושים שבפסוק זה. זה יהיה זמן של gilrs power
א2. כל טענתן של בנות צלפחד היתה כי לא היו להן אחים, גם הן הסכימו שבמקרה שיש בנים אזי לא מגיע לבנות כלום. וכל טענתן היתה "למה יגרע שם אבינו".
ב. כמה חמורה כבר יכולה להיות קלות דעת של גבר.
ג. ועכשיו ברצינות: הסיבה לכך שכל עיסוק כאן במעמד האשה מוביל לחילופי האשמות ציניות, וציטוטים עסיסיים, היא כנראה בגלל שאין לנו אומץ לקיים גיון אמיתי בנושאים הללו. גמרא היא הספר בעל ההיררכיה הגבוהה ביותר בעולם החרדי (התנ"ך מבחינתנו הוא כמו נשיא המדינה - הכי מכובד אבל ללא סמכויות, גמרא היא ראש הממשלה שלנו), ואנו לא יודעים איך להגיב כאשר בין דפיו אנו מוצאים ביטויים שלא עולים בקנה אחד עם מה שאנו מרגישים. גברים מן השורה אינם מפחיתים מערכן של נשים, והם מודעים היטב לסגולותיהן המיוחדות, וכשקוראים בגמרא ביטוי המפחית לכאורה מערכן של כל הנשים באשר הן, איננו יוגעים איך להתייחס לכך.
אז הכי קל להתעלם, במיוחד אם אתה גבר וזה לא באמת נוגע אליך. גם אם את אשה אפשר להתעלם, שהרי רוב הגברים היום אינם חושבים כך, ובטח שלא מתנהגים לפי זה (כך לפחות אני רוצה לחשוב). כלומר אף אחד לא יבטל את דעתך בחיי היום יום בגלל שדעתך קלה, ולכן הכי קל להגיב לאמירות אלו בהסכמה עקרונית והתעלמות.
אבל ברגע שאת מעירה את הדב מרבצו, בכל שאת מבקשת מעמד עקרוני משופר לאשה. מיד אנו מפנים אלייך את כל הציטוטין הללו, לא כדי לפגוע חלילה, אלא כדי לעמת אותך עם הכתובים ועם השאלות העולות:
האם יסודתו של מעמד האשה בהררי קודש, או שהוא בסך בכל ספיח של עליית מעמד האשה בעולם המערבי ? האם אנו מרשים לעצמנו לנתח דברי חכמים בשכל קר (ע"ע מאמרו של אדם ה1 על מוסיקה בספירת העומר) ? האם דברים משתנים במשך הדורות, והאם אנו יכולים לתת לזה ביטוי הלכתי ? אולי אפשר לפרש את הדברים שלא כפשוטן ? אולי זו היתה דעתו של אמורא יחיד וכל השאר חלקו עליו ? ואם לא כל הנ"ל, אז אולי כל שנותר הוא להסכים שמה שכתוב באמת נכון אף כי אינו פוליטקלי קורקט ?
אני חושב שהרבה יותר קל ומשעשע להמשיך במלחמת הציטוטים והקלישאות.
נשלח ב-14/5/2014 13:17
בס"ד
אני לא מתנשאת ולא יומרנית...אני אומרת את זה מתוך כאב ותסכול...זה מעצבן אותי שזה מה שהתורה חושבת עלי. ורוצה באמת לדעת מה עומד מאחורי זה...ולפחות שלא יגידו לנו שהתורה מכבדת את הנשים. כי זלא תמיד ככה. ואל תדון את האדם בשעת כעסו...מוכר לך?יופי...אז גם לי מותר לכעוס וגם לשאול שאלות כואבות.
נשלח ב-14/5/2014 13:23
והרוח_תשוב כתב:
אדם_ה1 כתב:
עופה_מוזרה כתבה:
נשים דעתן קלה, עזוב. זה לא ייתפוס.
את עושה אוסף של משפטים שובינסטיים מהתלמוד? כי יש עוד הרבה.
"יישרפו דברי תורה ואל יימסר לנשים..." "אין חכמה לאישה אלא בפלך..." "לא נבראה אישה אלא ליופי..." "נשים דעתן קלה.."
" ארבע מידות נאמרו בנשים: גרגרניות, צייתניות , עצלניות וקנאניות. ר' יהודה בר' נחמיה אומר: אף אוסטטניות (רגזניות) ודברניות. ר' לוי אומר: אף גנביות ויוצאניות". (בראש' רבא מ"ה)
חחח.. אז מה זה בעצם אומר עליכם, גברים.. ?
וזלמן, למרות שעושה רושם שהחלפת את המנהל, לא ראיתי שום סעיף בחוקה שאומר שחייב להגיב בכל אשכול....
נישואים זאת רק מילה יפה לאימוץ של תינוק זכר מגודל שההורים שלו לא יכולים לטפל בו יותר
נשלח ב-14/5/2014 13:26
והרוח_תשוב כתב:
א1. בבא הגואל כנראה שלא תצטרכי לבקש, שהרי כבר ניבא ירמיהו "הנה עושה ה' חדשה בארץ, נקבה תסובב גבר", על כל הפירושים שבפסוק זה. זה יהיה זמן של gilrs power
א2. כל טענתן של בנות צלפחד היתה כי לא היו להן אחים, גם הן הסכימו שבמקרה שיש בנים אזי לא מגיע לבנות כלום. וכל טענתן היתה "למה יגרע שם אבינו".
ב. כמה חמורה כבר יכולה להיות קלות דעת של גבר.
ג. ועכשיו ברצינות: הסיבה לכך שכל עיסוק כאן במעמד האשה מוביל לחילופי האשמות ציניות, וציטוטים עסיסיים, היא כנראה בגלל שאין לנו אומץ לקיים גיון אמיתי בנושאים הללו. גמרא היא הספר בעל ההיררכיה הגבוהה ביותר בעולם החרדי (התנ"ך מבחינתנו הוא כמו נשיא המדינה - הכי מכובד אבל ללא סמכויות, גמרא היא ראש הממשלה שלנו), ואנו לא יודעים איך להגיב כאשר בין דפיו אנו מוצאים ביטויים שלא עולים בקנה אחד עם מה שאנו מרגישים. גברים מן השורה אינם מפחיתים מערכן של נשים, והם מודעים היטב לסגולותיהן המיוחדות, וכשקוראים בגמרא ביטוי המפחית לכאורה מערכן של כל הנשים באשר הן, איננו יוגעים איך להתייחס לכך.
אז הכי קל להתעלם, במיוחד אם אתה גבר וזה לא באמת נוגע אליך. גם אם את אשה אפשר להתעלם, שהרי רוב הגברים היום אינם חושבים כך, ובטח שלא מתנהגים לפי זה (כך לפחות אני רוצה לחשוב). כלומר אף אחד לא יבטל את דעתך בחיי היום יום בגלל שדעתך קלה, ולכן הכי קל להגיב לאמירות אלו בהסכמה עקרונית והתעלמות.
אבל ברגע שאת מעירה את הדב מרבצו, בכל שאת מבקשת מעמד עקרוני משופר לאשה. מיד אנו מפנים אלייך את כל הציטוטין הללו, לא כדי לפגוע חלילה, אלא כדי לעמת אותך עם הכתובים ועם השאלות העולות:
האם יסודתו של מעמד האשה בהררי קודש, או שהוא בסך בכל ספיח של עליית מעמד האשה בעולם המערבי ? האם אנו מרשים לעצמנו לנתח דברי חכמים בשכל קר (ע"ע מאמרו של אדם ה1 על מוסיקה בספירת העומר) ? האם דברים משתנים במשך הדורות, והאם אנו יכולים לתת לזה ביטוי הלכתי ? אולי אפשר לפרש את הדברים שלא כפשוטן ? אולי זו היתה דעתו של אמורא יחיד וכל השאר חלקו עליו ? ואם לא כל הנ"ל, אז אולי כל שנותר הוא להסכים שמה שכתוב באמת נכון אף כי אינו פוליטקלי קורקט ?
אני חושב שהרבה יותר קל ומשעשע להמשיך במלחמת הציטוטים והקלישאות.
בס"ד
מצטערת להגיד לך אבל זה אלימות מילולית. וכן גם אם הגבר לא ממש יודע איך לאכול את הפסוקים נחרת לו במוח הפסוקים האלה וכשהאישה עושה דבר שנראה לא בסדר ישר קופצים לו הפסוקים במוח...(אך כשזה גבר לא משנה מה יעשה זה בסדר) ויש כאלה שגם יגידו לה את זה..."שלא סתם כתוב שהנשים הן כך וכך..." ויש כאלה שגם לא בודקים יותר מדי לעומק והם שובינסטים בחסות התורה והפסוקים... וזה כן משפיע בתת מודע על היחס לאישה....
נשלח ב-14/5/2014 13:31
מבין את כאבך אפילו שלא חש אותו... אבל בכל אופן צדיקה יש צורה ודרך מתאימה לבת ישראל לשאול שאלות כאלה (מותר לשאול בודאי מותר). וישנם גם תשובות לכל תמיהותיך ושאלותיך... ופלא עליך חייכנית שכמוך שהרי ידוע ומפורסם כמה שהרבי זצ'ל הרבה לדבר בשבח בנות ישראל וכמה שהן אלה שמחזיקות את העם היהודי ואת הבית היהודי ובזכות נשים צדקניות נגאלו ישראל ויגאלו לעתיד לבוא.... לא לשכוח את עשרות משפטי החיזוק והתמיכה והאהדה שיש בחז'ל לנשות ובנות ישראל תמיד חשוב להיות אופטימיים בחיים.
" ארבע מידות נאמרו בנשים: גרגרניות, צייתניות , עצלניות וקנאניות. ר' יהודה בר' נחמיה אומר: אף אוסטטניות (רגזניות) ודברניות. ר' לוי אומר: אף גנביות ויוצאניות". (בראש' רבא מ"ה)
חחח.. אז מה זה בעצם אומר עליכם, גברים.. ?
וזלמן, למרות שעושה רושם שהחלפת את המנהל, לא ראיתי שום סעיף בחוקה שאומר שחייב להגיב בכל אשכול....
ד' מדות בנשים אבל לא באנשים. הנשים גרגרניות [קנאתניות] ועצלתיות צוותניות. גרגרניות שנאמר ותרא האשה כי טוב העץ למאכל וגו' (בראשית ג' ו'). קנאתניות מנין שנאמר ותקנא רחל באחותה (שם ל' א'). צוותניות שנאמר ושרה שומעת פתח האהל והוא אחריו (שם י"ח י'). עצלניות מנין שנאמר מהרי שלש סאים (שם שם ו'). ר' יוסי אומר כשם שנתנו ד' מדות בנשים כך נתנו באנשים. האנשים גרגרנייםקונאניים צוותנים ועצלנים. גרגרניים מנין שנאמר וישבו לאכל לחם (שם ל"ז כ"ה). קונאניים מנין שנאמר ויקנאו בו אחיו (שם שם י"א) צוותנים מנין שנאמר והם לא ידעו כי שומע יוסף (שם מ"ב כ"ג). עצלניים מנין שנאמר מהרו ועלו אל אבי (שם מ"ה ט')
נשלח ב-14/5/2014 14:59
בס"ד
או סוף סוף קצת שוויון...אבל זה נראה שממש בודקים את האישה בזכוכית מגדלת... רחל וויתרה ללאה על אהוב ליבה ועדיין קוראים לה קנאית?