בית פורומים שידוכי חרדים

לכתוב בעיתון מחפש בחורה נחמדה ורזה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/5/2014 08:47 לינק ישיר 

חייכנית מותק :)
זה שיש כאלה שנהנים לצטט או להתלוצץ או אפילו לנצל ולדכא באמצעות ציטוטים אלו זה באמת מפוצץ  :)
אז נכון, גברים עסקו בגמרא ויצא מנקודת מבטם אישית או כללית וגם בגלל צורת חיים של הימים הקדומים
היו הנחות שכיום תמוהות לנו 
ולפי הכלל שלא משנים מההלכה אז מה שנפסק להלכה יש לקיים לא משנה מה הסיבה בגינה נפסק הלכה זו
מה שניתן לעשות לפי מוסר ליבנו בלי לפגוע בהלכה (לדוגמא שתי דעות שונות שנזכרים) - כך יש לנהוג . זו דעת תורה בעינינים אלו.

תוקן על ידי שטויעס ב- 15/05/2014 09:25:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 08:47 לינק ישיר 

מאמר  על בין הלכה למוסר

תוקן על ידי שטויעס ב- 15/05/2014 08:49:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 09:02 לינק ישיר 

שטויעס כתב:
חייכנית מותק :)
זה שיש כאלה שנהנים לצטט או להתלוצץ או אפילו לנצל ולדכא באמצעות ציטוטים אלו זה באמת מפוצץ  :)
אז נכון, גברים עסקו בגמרא ויצא מנקודת מבטם חברתית או כללית וגם בגלל צורת חיים של הימים הקדומים
היו הנחות שכיום תמוהות לנו 
ולפי הכלל שלא משנים מההלכה אז מה שנפסק להלכה יש לקיים לא משנה מה הסיבה בגינה נפסק הלכה זו
מה שניתן לעשות לפי מוסר ליבנו בלי לפגוע בהלכה - כך יש לנהוג . זו דעת תורה בעינינים אלו.

תוקן על ידי שטויעס ב- 15/05/2014 08:51:14

בס"ד

אוקי אז לפי ההלכה את צריכה לשמש את בעלך ולהגיש לו כוס מים כל יום ולשטוף את ידיו ורגלו וכו'....תנהגי כך בחיים הרגילים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 09:12 לינק ישיר 

זה לא הלכה. זה מנהג שאנחנו לא נוהגים לפיו :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 09:18 לינק ישיר 

בס"ד

זה הלכה שכל אישה חייבת לעשות לבעלה גם אם יש משרתים ולא מנהג.כתוב שאם האישה מסרבת לעשות כך בעלה יכול להביא אותה לבין דין שיכפה עליה לעשות כך
ואם לא תסכים יכפו עליה בשוט...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 09:18 לינק ישיר 

ושוב..גם אם אפשר "להתחמק" מהלכה זו אז נוהגים לקולא..
לדוגמא מנהג זה לפי הרמב"ם שקבע לתקופתו אז ביחסי אישות, אז היום בטח היו אומרים שהבעל מוחל על כבודו כי זה לא ראוי :)
כנ"ל בכיבוד הורים (שזה דאורייתא ולא מנהג) , את נעמדת כשהם באים? קוראת  אליהם בגוף שלישי?..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 09:20 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד

זה הלכה שכל אישה חייבת לעשות לבעלה גם אם יש משרתים ולא מנהג.כתוב שאם האישה מסרבת לעשות כך בעלה יכול להביא אותה לבין דין שיכפה עליה לעשות כך

לפי הרמב"ם. תקנות לבני עירו..
לא הלכה מאמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 09:21 לינק ישיר 

בס"ד

אני לא נעמדת אך אבי לא מוחל על כבודו(הוא ציין לי את זה פעם שהוא "לא מבין למה אנחנו לא קמים"...)ולכן אני משתדלת לפעמים להתרומם קצת...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 09:23 לינק ישיר 

שטויעס כתב:
בס"ד

לפי הרמב"ם. תקנות לבני עירו..
לא הלכה מאמי.

בס"ד

הרמב"ם לא המציא תקנות סה"כ ספרו מאגד את ההלכות שבתכלס לעשות עפ"י הגמרא....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 09:28 לינק ישיר 

יש כל מיני דעות והלכות. יש מה שנפסק לתכלס ועל פיו נוהגים. 
יש כל מיני חיובים לאיש ולאישה שמתחייבים בו
הלכה זו של הרמב"ם לא נוהגים היום לגביה. כמו שידוע לך. ואם יבוא בחורציק ויגיד לך לשטוף לו תרגלים אז תשלחי אותו לרבנות :)

תוקן על ידי שטויעס ב- 15/05/2014 09:29:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 09:37 לינק ישיר 

בס"ד

איזה?אשפוך עליו גיגית של מים "מיוחדים"(מי ביוב בלע"ז)
אבל נראה לי שפעם זה היה נהוג גם לגבי אורחים שבאים...שרוחצים רגליים מאבק הדרכים כשבאים לבית המארח...
תראי זה גם יכול להיות קטע רומנטי אבל כשזה נהייה חיוב-זה הופך את זה לנוקשה ומגעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 09:38 לינק ישיר 

שטויעס כתב:
יש כל מיני דעות והלכות. יש מה שנפסק לתכלס ועל פיו נוהגים. 
יש כל מיני חיובים לאיש ולאישה שמתחייבים בו
הלכה זו של הרמב"ם לא נוהגים היום לגביה. כמו שידוע לך. ואם יבוא בחורציק ויגיד לך לשטוף לו תרגלים אז תשלחי אותו לרבנות :)

תוקן על ידי שטויעס ב- 15/05/2014 09:29:50

בס"ד

לא נוהגים אך זה לא אומר שזה לא ההלכה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 09:39 לינק ישיר 

תכלס. חייכנית. ביננו. 
מרגישה שיש דברים שלא נותנים לך לממש בפוטנציאל כי את אישה? דיכוי?  אלימות? 
אני לא. להיפך..דווקא בחברה שלנו שיש בו פרוד בין גברים לנשים יש את המרחב להתפתח כמו שאנחנו..להפעיל חוגי ריקוד..חנויות..לפעול ולממש את עצמינו. ללמוד..להחכים..לעבוד או לא. וכו. גם הזוגיות יותר קרובה ומכבדת בד"כ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 09:41 לינק ישיר 

שטויעס כתבה:

תכלס. חייכנית. ביננו. 
מרגישה שיש דברים שלא נותנים לך לממש בפוטנציאל כי את אישה? דיכוי?  אלימות? 
אני לא. להיפך..דווקא בחברה שלנו שיש בו פרוד בין גברים לנשים יש את המרחב להתפתח כמו שאנחנו..להפעיל חוגי ריקוד..חנויות..לפעול ולממש את עצמינו. ללמוד..להחכים..לעבוד או לא. וכו. גם הזוגיות יותר קרובה ומכבדת בד"כ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 09:44 לינק ישיר 

בס"ד

זלא העניין של מה עכשיו...זה שהדור ירוד ו"התקלקלנו" וטוב לנו עם זה...זה לא אומר שהתורה הייתה רוצה לראות אותך כך...!!!
וחוצמזה אני מדברת ברמה העקרונית של היחס של התורה אלי בלי קשר למצבי כיום.
ודבר שני עדיין נשים בחברה החרדית לא יכולות להיות חברות כנסת ולא ממש מכבדים את דעתה-כי אם לא כך,לא מובן לי למה כתבות בעיתונות החרדית צריכות לשנות את שמם  לשם בדוי גברי(קראתי על זה כתבה)
ועוד הרבה דוגמאות כמו משכורות גבוהות לגברים לעומת נשים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לכתוב בעיתון מחפש בחורה נחמדה ורזה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 ... 16 17 18 לדף הבא סך הכל 18 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.