בית פורומים שידוכי חרדים

לכתוב בעיתון מחפש בחורה נחמדה ורזה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/5/2014 09:57 לינק ישיר 

התורה לא מתיחסת כך. זה דעות בהמשך בגמרא וחז"ל  , ושוב..בהתייחס לתקופות קדומות..(שאז למשל נשים לא למדו וכו) ייתכן שצדקו לפי ראות עינהם..

(לגבי החברה שלנו.. צודקת. במחשבה שניה. יש כמה דברים שצריך לתקן..כמו נהיגה לנשים..ועוד ועוד..אבל זה עינינים שגם לגברים שמים רגל כמו עבודה..אבל בגדול..הן יכולות לכתוב ולהביע את עצמן כמה שרק רוצות,. במגזינים לנשים בשפע...או ספרים.. לפרסם בעיתונים מסוימים זה עיניין אחר וחשוך.. :) )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 10:07 לינק ישיר 

בס"ד

תראי זה שלא נתנו לנשים ללמוד קרוא וכתוב ואסרו עליהן ללמוד תורה ולהגיד לה שכבודה בביתה בבישולים בניקיונות ובפלך...ידוע.אבל גם לדבר עליה מאחורי הגב?זה קצת קשה לעיכול.

יש לחברה שלנו המון והרבה במה להשתפר...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 10:45 לינק ישיר 

בס"ד

אני לא מצפה שתעני לי על השאלות הקשות האלה...אבל סתם רציתי לשתף ולהוציא קצת מהלב...
ברור שאחפש רב מתאים שיענה לי על השאלות ובעז"ה כשיהיה לי תשובות אפרסם כאן אותן בל"נ....

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/05/2014 10:48:29

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 11:18 לינק ישיר 
א) מעולה שאת שואלת, וככה צריך

חייכנית770 כתב:
בס"ד

תראי זה שלא נתנו לנשים ללמוד קרוא וכתוב ואסרו עליהן ללמוד תורה ולהגיד לה שכבודה בביתה בבישולים בניקיונות ובפלך...ידוע.אבל גם לדבר עליה מאחורי הגב?זה קצת קשה לעיכול.

יש לחברה שלנו המון והרבה במה להשתפר...
וגם המפרשים בכל מקום שואלים את השאלות שלך. ב) בפתיחות וההכלה בתורה ובחז"ל היא אחד הערכים הכי חשובים, וזה כדי שנדע שאישה היא לפעמים עצלנית, וגבר הוא לרוב שחצן וכו' וכו' גם כדי שנדע למשל שטבע האדם לחטוא, ועדיין דוד המלך הוא משיח השם, וראובן יהודה שמעון ולוי הם עדיין מעורכים עד מאוד, ונחשבים כחלק משבטי יה !. יש לנו הלכה ברורה ברמב"ם שצריך לכבד את האישה יותר מגופו, ויש להזהר לא להציק לה כי דמעתה מצויה... רגע, חייכנית, הרמב"ם לועג לאישה מאחורי הגב כי הוא כתב שדמעתה מצויה ?... יש את החובה מהתורה לתת לאישה כל צרכיה, והגבר אף חותם על שטר כתובה, הספרדים אף נשבעים בעניין, ובמרכז מעמד החופה מכבדים את אחד מחשובי הקהל שיקריא בקול את הכתובה, התורה מגינה על האישה ומפלה אותה לטובה, כי יש צורך בכך. התורה מצווה אותנו "והלכת בדרכיו" ומפרשים חז"ל, מה הוא רחום וחנון אף אתה תהה רחום וחנון, נמצאנו למדים שיש מצווה/חובה להתנהג במידות טובות, יש איסור תורה להציק בדברים לכל אדם שנאמר לא תונו איש את עמיתו. את שואלת שאלות מצוינות, ובכל מקום יש לבדוק מה היה כוונת חז"ל בזה, ברור שעלינו לדעת את תכונות האיש והאישה, ודאי שיש חובה להכיר טובה, יש את הסיפור המדהים עם אמורא אחד שאשתו ממש היתה אישה רעה, והאמורא הגיב "דיינו שהן מגדלות את בנינו, ומצילות אותנו מהחטא"... העלתי אפשרות שההומור של גדול חכמי בבל הרב עובדיה והרב כדורי דומה להומור של חז"ל שגרו בבבל, וזה מקסים שאפשר לפעמים להתבדח ולצחוק.. ובמיוחד שאת רואה את הפתיחות המדהימה שיש לחז"ל, ומסדר התלמוד היה חשוב לו להכניס כל אימרה , ואפילו שרבי זירה שחט את רבי יוסף בעת שהיה בגילופין בפורים, ועוד ועוד דברים שאין מצב שאכתוב כאן.. שוב, מה שמחייב זה התורה וההלכה, ויש אמרות מחז"ל שיש להבין אותם, ובוודאי שיש להם הסבר וכוונה. נ. ב. וחז"ל מתכוונים שלאישה יש נטיה לעצלנות, יתכן שחז"ל מתכוונים שבעיניים של גבר האישה נראית כעצלנית, יתכן בהחלט שחז"ל מדברים על נטיה מסוימת שיש לנשים, שחשוב לדעת אותם. (אז בזמניננו החליט מי שהחליט שאם אין לרב עובדיה את האיפוק שיש לאשכנזים אז זה לא בסדר.. מה שקובע גם זה למעשה מה שקורה אצלינו בשטח)

תוקן על ידי רציף ב- 15/05/2014 11:29:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 11:27 לינק ישיר 

רציף אתה מוזמן ללמוד את השיחה של הרבי על קם רבה שחטיה לר' זירא

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 11:32 לינק ישיר 

בס"ד

כן זה שיחה שנאמרה בפורים אם אני לא טועה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 11:32 לינק ישיר 
אין מקרא יוצא מדי פשוטו

חציון כתב:
רציף אתה מוזמן ללמוד את השיחה של הרבי על קם רבה שחטיה לר' זירא

נשלח מהאנדרואיד שלי

זה כלל גדול בתורה. וגם לגבי חז"ל המצב דומה נראלי, אם כי יש להבין את ההקשר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 11:56 לינק ישיר 
אסור לחשוב שפעם היו הנחות תמוהות לחז"ל

שטויעס כתב:
חייכנית מותק :)
זה שיש כאלה שנהנים לצטט או להתלוצץ או אפילו לנצל ולדכא באמצעות ציטוטים אלו זה באמת מפוצץ  :)
אז נכון, גברים עסקו בגמרא ויצא מנקודת מבטם אישית או כללית וגם בגלל צורת חיים של הימים הקדומים
היו הנחות שכיום תמוהות לנו 
ולפי הכלל שלא משנים מההלכה אז מה שנפסק להלכה יש לקיים לא משנה מה הסיבה בגינה נפסק הלכה זו
מה שניתן לעשות לפי מוסר ליבנו בלי לפגוע בהלכה (לדוגמא שתי דעות שונות שנזכרים) - כך יש לנהוג . זו דעת תורה בעינינים אלו.

תוקן על ידי שטויעס ב- 15/05/2014 09:25:59

יש דברים שאנחנו לא מבינים. אישה דעתן קלה, הכוונה שהיא פחות חזקה במידת ה"דעת", ומאידך "בינה יתירה ניתנה לאישה". לא הבנתי איפה חייכנית מצאה בתורה שהאישה פחותה חלילה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 12:21 לינק ישיר 

בס"ד

אדם 1כבר ימצא לך פסוקים המוכיחים זאת....
בכ"ז תודה על התשובה והרצון לעזור...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 13:14 לינק ישיר 

תיכף שטויעס תגיד שר' יוסף קארו חיבר את השולחן ערוך רק לבני עירו...  ממש שטויעס... 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 13:16 לינק ישיר 
2 דברים

חייכנית770 כתב:
בס"ד

אדם 1כבר ימצא לך פסוקים המוכיחים זאת....
בכ"ז תודה על התשובה והרצון לעזור...
תנסי לא לקחת אישית מה שכתוב ותקנא רחל באחותה וכו' לכל פסוק יש לימוד, ולא חסר בתורה תיאורים מבישים על גברים ומלכים חשובים חבל"ז.. (נראלי שהתורה מתלוצצת על גברים מאחורי הגב.. :) תארי לעצמך שבורא עולם בכבודו ובעצמו קלע לחוה את הצמות, ויפיף אותה, ולוה אותה בדרכה לאדם הראשון. אישה ואיש הם אותה נשמה, והם יושבים ביחד בגן עדן אחרי מאה ועשרים. הדברים של אלוקים הם גם פשטות, ובפשטות יש לפעמים עמקות, וכשמסבירים לך את זה אז ברור שזה ככה, זה לא טיוח. לפעמים יש לנו שאלות. לשאלות יש תשובות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 13:23 לינק ישיר 

בס"ד

דווקא את זה אני לא לוקחת אישית...אני לוקחת אישית רק דברים שנכתבו על הנשים בהכללות או צווים שנראים לי משפילים.
אגב,לפי פשוטו גם אדם הראשון היה כפוי טובה...כך שכנראה זה טבוע באופי הגברי(=

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 13:33 לינק ישיר 
אם הגבר הוא נגד נשים אז יקפצו לו משפטים נגד נשים

חייכנית770 כתב:
א1. בבא הגואל כנראה שלא תצטרכי לבקש, שהרי כבר ניבא ירמיהו "הנה עושה ה' חדשה בארץ, נקבה תסובב גבר", על כל הפירושים שבפסוק זה. זה יהיה זמן של gilrs power

א2. כל טענתן של בנות צלפחד היתה כי לא היו להן אחים, גם הן הסכימו שבמקרה שיש בנים אזי לא מגיע לבנות כלום. וכל טענתן היתה "למה יגרע שם אבינו".

ב. כמה חמורה כבר יכולה להיות קלות דעת של גבר.

ג. ועכשיו ברצינות:
הסיבה לכך שכל עיסוק כאן במעמד האשה מוביל לחילופי האשמות ציניות, וציטוטים עסיסיים, היא כנראה בגלל שאין לנו אומץ לקיים גיון אמיתי בנושאים הללו. גמרא היא הספר בעל ההיררכיה הגבוהה ביותר בעולם החרדי (התנ"ך מבחינתנו הוא כמו נשיא המדינה - הכי מכובד אבל ללא סמכויות, גמרא היא ראש הממשלה שלנו), ואנו לא יודעים איך להגיב כאשר בין דפיו אנו מוצאים ביטויים שלא עולים בקנה אחד עם מה שאנו מרגישים. גברים מן השורה אינם מפחיתים מערכן של נשים, והם מודעים היטב לסגולותיהן המיוחדות, וכשקוראים בגמרא ביטוי המפחית לכאורה מערכן של כל הנשים באשר הן, איננו יוגעים איך להתייחס לכך.

אז הכי קל להתעלם, במיוחד אם אתה גבר וזה לא באמת נוגע אליך. גם אם את אשה אפשר להתעלם, שהרי רוב הגברים היום אינם חושבים כך, ובטח שלא מתנהגים לפי זה (כך לפחות אני רוצה לחשוב). כלומר אף אחד לא יבטל את דעתך בחיי היום יום בגלל שדעתך קלה, ולכן הכי קל להגיב לאמירות אלו בהסכמה עקרונית והתעלמות.

אבל ברגע שאת מעירה את הדב מרבצו, בכל שאת מבקשת מעמד עקרוני משופר לאשה. מיד אנו מפנים אלייך את כל הציטוטין הללו, לא כדי לפגוע חלילה, אלא כדי לעמת אותך עם הכתובים ועם השאלות העולות:

האם יסודתו של מעמד האשה בהררי קודש, או שהוא בסך בכל ספיח של עליית מעמד האשה בעולם המערבי ?
האם אנו מרשים לעצמנו לנתח דברי חכמים בשכל קר (ע"ע מאמרו של אדם ה1 על מוסיקה בספירת העומר) ?
האם דברים משתנים במשך הדורות, והאם אנו יכולים לתת לזה ביטוי הלכתי ?
אולי  אפשר לפרש את הדברים שלא כפשוטן ? אולי זו היתה דעתו של אמורא יחיד וכל השאר חלקו עליו ?
ואם לא כל הנ"ל, אז אולי כל שנותר הוא להסכים שמה שכתוב באמת נכון  אף כי אינו פוליטקלי קורקט ?

אני חושב שהרבה יותר קל ומשעשע להמשיך במלחמת הציטוטים והקלישאות.
בס"ד

מצטערת להגיד לך אבל זה אלימות מילולית.
וכן גם אם הגבר לא ממש יודע איך לאכול את הפסוקים נחרת לו במוח הפסוקים
האלה וכשהאישה עושה דבר שנראה לא בסדר ישר קופצים לו הפסוקים במוח...(אך כשזה גבר לא משנה מה יעשה זה בסדר) ויש כאלה שגם יגידו לה את זה..."שלא סתם כתוב שהנשים הן כך וכך..."
ויש כאלה שגם לא בודקים יותר מדי לעומק והם שובינסטים בחסות התורה והפסוקים...
וזה כן משפיע בתת מודע על היחס לאישה....
וחז"ל הבינו שיש דברי תורה שלא שייכים לנשים, יתכן פשוט שחז"ל רצו שגברים לא יתערבבו עם נשים ויתפלפלו בסוגיא מסובכת בעירובין.. את לא יכולה לפעמים לדעת מה מסתתר מאחורי הדברים. ולפעמים משתמשים במשפט מרתיע, מצד שני, אין כאן איסור לנשים לעסוק בתורה. וברור שאישה חייבת ללמוד דברי תורה השייכים לה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 13:35 לינק ישיר 

בס"ד

אויש רציף אתה חמודאבל מה קשור הציטוט לדברים שכתבת?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2014 13:38 לינק ישיר 
זה קנאה חיובית, ומבינים אותה, בהמשך יעקב אבינו מקבל על הראש ; וכי כך עונים למעוקות??

חייכנית770 כתב:
בס"ד

כן אבל במה קנאה?בזה שרצתה ילד...נו באמת...אפשר להבין אותה גם וויתרה על אהוב ליבה וגם להיות עקרה??!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לכתוב בעיתון מחפש בחורה נחמדה ורזה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 ... 16 17 18 לדף הבא סך הכל 18 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.