| נשלח ב-11/5/2014 20:36 |
|
| |
אשכול פטפוטים על האתגר השבועי
רציתי להגיב לריקי על ההודעה שלה באשכול האתגר השבועי, אבל ייקית כמוני נצמדת לכללים, אם אמרו לא להגיב באשכול עד סיום האתגר, אז לא מגיבה :) אז פתחתי אשכול לטובת הייקים שביננו ולאלו שרוצים לזרוק תגובות (אבל לא תמונות שעלו לתחרות!) זה המקום. ריקי, תורפיה העלה לדוגמה לנושא והוא לא מתחרה הפעם. חבל שאת מתייאשת כלכך מהר, יש לך ראיה טובה ועם עוד קצת שפשוף תוכלי להוציא תמונות טובות. אגב, אני עדיין לא העליתי כי אני צריכה זמן לחפש תמונה ספציפית שאני רוצה להעלות. אבל תורפיה, נושא מעולה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2014 20:50 |
|
| |
רעיון טוב פוווו.
מסכים לגבי ריקי, אני בטוח שכולנו נשמר לראותה מתחרה וגם מנצחת מידי פעם :)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2014 20:56 |
|
| |
ריקי הייתי מעוניין לראות אותך משתתפת בתחרות יותר גרוע/ה ממני אין.בקשר לנושא השבועי באמת מאתגר בהצלחה לכולם
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2014 21:16 |
|
| |
נראה לי שצריך לשנות את התחרות ל: "התמונה השבועית הגרועה ביותר"... סתם:)
ולגופו של עניין ההילטה אך ורק בידיו של השופט על פי שיקוליו האישיים ולא בהכרח מה שיפה וטוב בעיניך יזכה ומה שלדעתך גרוע לא.
המטרה של כולנו היא להשתפר ולהנות מהתחום וזוהי המטרה העיקרית, אם תחשוב חיובי ותנסה להוציא מעצמך יותר, תנסה ללמוד מכל צילום ומכל צלם אין לי ספק שהשיפור במהרה יבוא. כמו בכל תחום בחיים גם בצילום צריך ידע ונסיון ולא בשמים היא.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 00:58 |
|
| |
היי חברים, שלום לכם. ראשית, פוווו, תודה על פתיחת האשכול. שנית, כדרלעמר, תודה על הרבה דברים בניהול הפורום ובהכוונה המקצועית. שלישית, ריקי, כשזכיתי בתחרות הקודמת, התלבטתי רבות בהקשר לנושא, הייתי מעוניין בכמה נושאים שלא אפרט בכדי לתת במה לכם בהמשך. לגבי הנושא הספציפי נהנתי מהרעיון של אשתי... ויישמתי. הבאתי כמה דוגמאות. הרעיון הוא שאנחנו אוהבים לצלם ונהנים מצילום טוב. אז קדימה לכולם, תעלו תמונות. התחרות כמוה כאתגר המאתגרת את כולנו, [כמו אותי, אחרי יום עבודה עמוס, בשעה שכזו, יושב ועונה בכיף....] ביג, ממתין לתמונה 'ביגית'.... ריקי, אל תוותרי...
תוקן על ידי תורפיה ב- 12/05/2014 01:00:12
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 06:24 |
|
| |
כל יום מסתובב ברחובות תל אביב למצוא צילום טוב נראה לי שהלך לגשר ההלכה ולצלם את כביש איילון צפון עם נחל איילון שבצד ימין מלון סיטי טאוור מואר הצילום צריך להיות בשעות הלילה. מה אתם אומרים ללכת על זה.?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 07:47 |
|
| |
ביג, אם כבר לילה וגשר, לך על חשיפה ארוכה...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 09:06 |
|
| |
תודה. מהזה חשיפה ארוכה תריס פתוח שלוש שניות או יותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 09:51 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 10:45 |
|
| |
אתם יכולים להסביר לי בבקשה מה זה תריס פתוח בדיוק ואיך עושים אותו והאן זה רק במצלמות מקצועיות או גם בפשוטות? בפלאפונים אני מבין שזה לא שייך..
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי זלמן808 ב- 12/05/2014 10:45:39
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 11:14 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 13:42 |
|
| |
| פווווווווו כתב: |  | |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 14:38 |
|
| |
תצלם עם צמצם סגור עד הסוף (שה-f יהיה גבוה ככל האפשר), איזו (iso) נמוך עד הסוף, ותנסה כל מיני צירופים של אורך חשיפה/צמצם. אל תסמוך על המד אור, תעבוד רק ידנית (Manuel במצלמה).
חצובה- חובה. (אם אין, תעמיד את המצלמה על משהו נייח, לא ביד).
תצלם כמה וכמה תמונות, תבחן אותם על המסך בבית, (במצלמה המסך מדי קטן לבחינה מדוקדקת), תפתח בפיקסה, תחתוך ותיישר (בלשונית הימנית), אח''כ תשחק קצת עם 'צלליות', 'הבהרה', ו'אור מילוי' בלשונית השניה, ותעלה את השנים המוצלחים שבהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 14:45 |
|
| |
עם תמונה מטושטשת (שהמצלמה זזה), בדרך כלל אין מה לעשות, אבל תמונה כהה (לא מדי) אפשר בדרך כלל להציל, תמיד עדיף לשנות משהו בזמן הצילום, (בעיקר בתאורה), מאשר לערוך, כל עריכה מורידה מעט מהאיכות, אם אתה מצלם בNEF, זה פחות חשוב, אבל בJPG יש לפעמים הבדל ניכר.
באיזה מצלמה אתה מצלם?
תוקן על ידי תשיעי ב- 12/05/2014 14:46:14
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 18:40 |
|
| |
עדיף לא לסגור צמצם יותר מf/16
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 10:04 |
|
| |
אני רק לומר שהתמונות מדהימות אחת אחת!!
ואני אוהבת ניחוח הח"ול הנושב מהתמונות!!!
|
|
|
|
|