בית פורומים עצור כאן חושבים

גל עיני: אבלות בספירת העומר והופעת הילולת הל"ג

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/12/2014 19:54 לינק ישיר 

יש, אתה מתעלם מהעובדה שהמסורת הא"י הועלתה על הכתב שנים רבות מאד אחרי השקיעה וההתנוונות, מאביי ורבא ואילך לא ידוע בדיוק מי היה בא"י  ומה היה ערכו, ואילו התיעוד בכתב היה מאוחר מאד. בבבל לעומת זאת היו נחותי רבים שהעבירו את הדברים מא"י, אבל לא לאנונימיים ולמקום מדולדל, אלא לבתי מדרש פעילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2014 21:47 לינק ישיר 

אני לא יודע מתי הועלה על הכתב הירושלמי ולא מתי הבבלי. יש איזשהו מידע על זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2014 23:08 לינק ישיר 

יש הרבה מידע, אם כי כמובן אין דברים ברורים ממש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2014 23:13 לינק ישיר 

אשמח אם תפרט.
אני יודע שבתקופת הגאונים שני התלמודים היו כתובים. אני לא מכיר מקור שממנו משתמע אם התלמודים היו כתובים לפני כן, תוך כדי התהוותם. בכל אופן אפשר לנחש ששניהם נכתבו בערך באותו זמן, כאשר החלו לחשוב שכתיבת המימרות וההוויות היא דבר מחויב המציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2014 23:49 לינק ישיר 

זה לא משמעותי מתי התלמודים הועלו על הכתב אלא מתי היה סוף הוראה ונחתמו. התלמוד הירושלמי נסדר ברובו בטבריה ונחתם כמאה שנה או אפילו קודם לכן לפני חתימת התלמוד הבבלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2014 23:53 לינק ישיר 

נותני נטון בעם ישאל- הרבני-. היו הגאונים. רובם ככולם בבליים , בא"י לא היתה כל קיבוץ יהודי מקביל אפילו לא במקצתו.
מטבע הדברים כי הם קבעו את הבבלי.לקנון עיקר.  וגם הרמב"ם הלך בעקבותיהם, וקבע את הבבלי בראש ועיקר.
באיזו טענה כי רוב עם ישראל החליט כך.
הטוב שיצאה לירושלמי מזה.- כי אין בה שיבושים תוספות מיותרות ולא נכונות, תיקוני נוסח ומספרי צנזורה. כפי שיש הרבה מאד -בבלי.  הירושלמי היא גמרא נקיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2014 00:22 לינק ישיר 

התלמוד הירושלמי לא עבר עריכה כתלמוד הבבלי ועל-כן גרסתו משובשת במקומות רבים וקשה להבנה. מכל מקום, הרמב"ם בצעירותו כתב ספר הלכות לתלמוד הירושלמי כפי שהרי"ף כתב לתלמוד הבבלי, ובפסיקתו סמך על הירושלמי במקום שאין בבלי או במקום שבא לפרש את הבבלי, כדרכם של הרי"ף ורב האי גאון, ולא בכדי הראב"ד והגר"א אמרו על הרמב"ם זה המחבר דרכו להיות סומך על הירושלמי ברוב המקומות, אם-כי לדעת הרוגוצ'ובר הרמב"ם היה צריך לפסוק יותר עפי" הירושלמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2014 09:05 לינק ישיר 

למה כב' סובר שלא משמעותי מתי הועלה על הכתב? נניח שהוא נחתם בימי אביי ורבא, ועבר בעל פה תקופה ארוכה, בבתי מדרש מדולדלים, בלי אסיפות של מאות חכמים מופלגים, דרך תלמידים שלא שמשו כל צרכם, זה לא מתכון לטעויות ושיבושים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2014 11:38 לינק ישיר 

מ
לא נראה לי כי  הגמרא הבבלית עברה עריכה- למרות שכך אתה אומר וכמובן הרבה אחרים לפניך.
אם היא היתה עוברת עריכה. היא היתה מצטמקת לחצי לפחות. ואתה יודע בדיוק למה אני מתכון.

מ. כ ת"ח -את האמת, איזו גמרא ערוכה יותר- הבבלית או הירושלמית.
הבעיה של הירושלמי- היא לא כתובה כולה בלשון הקודש -הלבני-, יש בה הרבה מלשון יפת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2014 12:41 לינק ישיר 

ירוחם, ייתכן שהעורכים לא אחזו בהשקפותיך, אלא ערכו לפי השקפותיהם ידיעותיהם והבנתם
הנושא הוא לא העריכה, אלא רוחב החוליות בשלשלת, עד כמה הספר שערך רב אשי משקף את הדורות שלפניו, רב אשי קיבל את הדברים ברצף של בתי מדרש עמוסים, ואילו מסדרי הירושלמי האנונימיים, לא.
המיקום בבל או א"י לא רלבנטי, האם זקני הקהילה היהודית בבריסק יודעים יותר טוב מהבריסקרס בירושלים, מה אמר ר' חיים בריסקר? כשהידלדל הישוב בא"י היתה זליגה לבבל, והמסורת המשיכה שם, הבבליים מחזיקים את המסורת הא"י ולא מסורת אחרת שיסודה בנבוכדנצאר וארתחשסתא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2014 13:31 לינק ישיר 

ישיבי
ההשקפה אינו הענין כאן- בגמרא אגב יש הרבה מאד השקפות- העניין הוא העריכה, מה זו עריכה אדם הקורא הרבה מאד, ואפילו הוא לא עורך במקצועו מבין  מתי ספר ערוך ומתי לא,
הגמרא לפעמים משתמשמת בעצמה בחסורי כה מחסרי, וכן גודש הסיפורים שאינם רלוונטים לנושא. מבלי לקחת בחשבון את חוסר הרלונטיות שלהם,

יומא דף נז.

אמרוה קמיה דרבי ירמיה. אמר: בבלאי טפשאי! משום דדיירי בארעא דחשוכא אמרי שמעתא דמחשכן!
 במחילה אבל אני מניח כי לא למדת בעיון את הירושלמי, ולא השוות בין הסוגיות הנידונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2014 13:46 לינק ישיר 

ישיביבעאר,

שאלה טובה. אפתח אשכול חדש שיעסוק בסדור וחתימת ועריכת שני התלמודים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2014 14:12 לינק ישיר 

ירוחם, אם היו משמיטים את הסיפורים ה'לא רלונטיים' איך היית יודע על הסיפור של 'בבלאי טפשאי'?
מם, אני בטוח שכולם ישמחו לשמוע מדברותיך בענין חתימת ועריכת התלמודים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2014 19:08 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2014 16:50 לינק ישיר 

איך עוברים עמוד?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > גל עיני: אבלות בספירת העומר והופעת הילולת הל"ג
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.