בית פורומים עצור כאן חושבים

לעניין שמיטה גם הם רפורמים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/5/2014 17:13 לינק ישיר 

המסחר והתעשיה היו יותר דומיננטיים בסוף תקופת בית שני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2014 17:58 לינק ישיר 

איזה סוגים של מסחר ותעשיה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2014 22:30 לינק ישיר 

ר' מיכאל-
במילה רגש התכוונתי לאמוציות. אולי זה לא "אמור" להיות כלי פרשני, אבל בפועל כך כולנו מפרשים כל טקסט (וכל דבר אחר). ואולי מה שאתה קורא אינטואיציה זו בעצם אמוציה בארון?
לא יצא לי לראות בקרב דוסים לעג לרב ויא, למשל. אם אתה פגשת, אני מאוד שמחה לשמוע. זה אומר שהלעג לעוסקים במוסר וצדק לא נובע מאמונה שאלו לא סוגיות דתיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2014 22:54 לינק ישיר 

לא מתביישת,
1. אכן כולנו נכשלים. אבל לא צריך להפוך כישלונות לאידאולוגיה.
2. ודאי שפגשתי לעג לרב ויא (לא תמיד בצדק).
3. הלעג לסוגיות מוסר  וצדק לא תמיד נובע מזלזול בהן אלא מהעמדה (הלא תמיד נכונה) שהעוסקים בסוגיות אלו עושים זאת לא מתוך יר"ש אלא כדי למצוא חן, ו/או מהשפעה זרה. סה"כ מוסר וצדק הם ערכים אוניברסליים וקל מאד להקפיד עליהם בתוך חברה חילונית. הרבה פחות פופולרי (בחוץ) להקפיד על תולעים. מעבר לזה, יש לא מעט מהעוסקים בסוגיות הצדק והמוסר שלא ממש מקפידים על ערכים דתיים-הלכתיים מובהקים, מה שמחזק עוד יותר את התפיסה הזאת. ושוב, לדעתי היא לא תמיד נכונה, וגם אם היא היתה נכונה אין זה מוצדק ללעוג לאנשים שפועלים למען ערכים נכונים. אבל זה הניתוח שלי לתופעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2014 22:21 לינק ישיר 

1. אני לא חושבת שאלו כישלונות ולא אידאולוגיה, אלא פשוט המציאות. כמו שחוסר היכולת שלנו לראות אורכי גל מסוימים הוא לא כישלון או אישאולוגיה אלא המציאות.
3. יכול להיות שאני שונה מכולם, אבל לי הרבה יותר קשה להקפיד על בין אדם לחברו מאשר על בין אדם למקום (אני מסרבת לקרוא לבין אדם למקום "ערכים דתיים מובהקים" וממילא לבין אדם לחברו "ערכים דתיים לא מובהקים").

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2014 22:49 לינק ישיר 

1. אם אכן לא נכון לשפוט מהרגש, אז גם אם זו עובדה שאנחנו עושים זאת זהו כישלון וראוי להימנע ממנו (וגם אפשר, גם אם לא באופן מוחלט). המקבילה במשל שלך היתה אם מישהו היה אומר שאין דבר כזה אורכי גל מעבר לתחום הנראה מפני שעובדה היא שאנחנו לא רואים אותם. לכן חוסר היכולת לראות אורכי גל אחרים הוא אכן כישלון (גם אם הכרחי).
3. זו בכלל לא שאלה של מתקשה או לא מתקשה. זו פשוט עובדה. ערכים מוסריים אינם ערכים דתיים מובהקים. לא בגלל שהם לא חשובים, אלא מפני שהם אינם ייחודיים לדתיים. כתבתי שהם לא מובהקים ולא שהם לא חשובים.
לכן גם טועה הביקורת האופנתית שדורשת לבחון גר על מצוות שבין אדם לחברו ולא דווקא על בין אדם למקום, כי מצוות מוסריות זה מבחן האם הוא בן אדם ולא האם הוא יהודי. זו עובדה פשוטה ולא עמדה שאפשר להתווכח עליה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2014 09:23 לינק ישיר 

השמיטה איננה סוציאלית | ישראל רוזן
מובילי "השמיטה הישראלית" דבקים בערכים סוציאליים ואקולוגיים הנובעים לדעתם מהשמיטה, אך האמת היא שמדובר במצווה אנטי־חברתית בעליל

מוסף שבת של מקור ראשון:

טוב שכן טוב!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/6/2014 10:28 לינק ישיר 

כתב הראי"ה קוק בספרו "שבת הארץ":

"את אותה הפעולה שהשבת פועלת על כל יחיד, פועלת היא השמיטה על האומה בכללה. צורך מיוחד הוא לאומה זו, שהיצירה הא-להית נטועה בקרבה באופן בולט ונצחי, כי מזמן לזמן יתגלה בה המאור הא-להי שלה בכל מלא זהרו, אשר לא ישביתוהו חיי-החברה-של-חול עם העמל והדאגה, הזעף והתחרות אשר להם, למען תוכל להתגלות בקרבה פנימה טהרת נשמתה בכללותה כמו-שהיא. ואם אותה האביריות, המוכרחת להתלוות עם כל סדר של חיי-צבור קבועים, גורמת להקטין את עדינות החיים המוסרית, והניגוד, המתמיד, בין השמיעה האידאלית להכרזה של חסד, אמת, חמלה ורחמים, לבין הנגישה והכפיה ולחץ הקפדה של קנין ורכוש, המוכרחים להראות בעולם המעשי, גורם הרחקה לאור הא-להי מתכונת הכרתה הצבורית של האומה, שהרחקה זו מפעפעת כארס גם במוסרם של היחידים, - הנה הפסקת הסדר החברתי בצדדים ידועים, מתקופה לתקופה, מביאה לאומה זו, כשהיא מסודרת, על מכונה, לידי עלייתה העצמית למרומי התכונות הפנימיות שבחיים המוסריים והרוחניים, מצד התוכן הא-להי שבהם, העומד למעלה מכל תכסיס וסדר חברותי והוא מעבד ומעלה את הסדרים החברתיים ונותן להם את שלמותם".

דברים קרובים לדברי הראי"ה קוק, כתב הרב עוזיאל בספר מכמני עזיאל, התכלית במצות שנת השמיטה, ע' רלז-רלט:

http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=38924&st=&pgnum=243&hilite=

תוקן על ידי מם80 ב- 08/06/2014 10:32:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2014 12:38 לינק ישיר 

מם, ככל הזכור לי הדברים הללו צוטטו אצל הרב רוזן במאמרו. הוא חולק עליהם, וטעמיו עמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2014 13:25 לינק ישיר 

ולכי דייקת שפיר גם מתנות כהונה אינן חברתיות, החקלאי העני אמור לתת מתנות כהונה לכהן העשיר (וכך היה בבית שני), ומעשר ראשון ללוי שאינו בהכרח קבצן.
אולי מעשר עני עונה על הקריטריון החברתי.
והאם שמיטת כספים היא חברתית? הרי מבחינה הלכתית טהורה קל מאד להגיע למצב ששביעית אינה משמטת, וגם אם היה, הלל כנראה סבר אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2014 14:24 לינק ישיר 

הרב מיכי,

הרב רוזן כתב שדברי ראי"ה קוק נכוחים במבט חזוני ואולי אוטופי, ברם בעולם במעשה בולטים ביותר הצדדים האי-סוציאלים של השמיטה. אדרבא, האם אנו נמצאים כאן כדי לקיים מצוות אנשים מלומדה או שמא עלינו לדעת ולהבין טעמי מצוות כדי לתקן את עולם המעשה עפ"י התכלית שדורשת התורה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2014 14:34 לינק ישיר 

הניסיון לחלן את השמיטה לרעיון סוציאלי אקולוגי, הוא חלק ממלחמה מאורגנת וממומנת היטב של אויבי ישראל, האיחוד האירופי, ואירגוני NGO כמו הקרן לישראל חדשה, והרפורמים, הזוממים להשתלט על התקציבים הדלים שמופנים לצרכי דת ודתיים, ומנסים להרוס את הדת באמצעות עלוני שבת, וגייס חמישי של אירגוני רבנים קוויזלינגים.

מדובר בלוחמה חשאית שכבר ניצחה את החילונים, שאיבדו את רצונם להתקיים:

קישור להרצאה של סוכן קגב לשעבר the art of subversion

http://www.youtube.com/watch?v=rNXmjhHZaY8

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2014 15:49 לינק ישיר 

יעבץ
כפי שציינתי באשכול זה הגמ' בחגיגה מעידה כי לא קדשו את עמון ומואב כדי שיסתכו עליהם עניים בשביעית. ז.א ששיבעית הרעה המצב בא"י ולאיזון השאירו את עמון ומואב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2014 03:46 לינק ישיר 

יעבץ כתב:
הניסיון לחלן את השמיטה לרעיון סוציאלי אקולוגי, הוא חלק ממלחמה מאורגנת וממומנת היטב של אויבי ישראל, האיחוד האירופי, ואירגוני NGO כמו הקרן לישראל חדשה, והרפורמים, הזוממים להשתלט על התקציבים הדלים שמופנים לצרכי דת ודתיים, ומנסים להרוס את הדת באמצעות עלוני שבת, וגייס חמישי של אירגוני רבנים קוויזלינגים.
מדובר בלוחמה חשאית שכבר ניצחה את החילונים, שאיבדו את רצונם להתקיים:
קישור להרצאה של סוכן קגב לשעבר the art of subversion
http://www.youtube.com/watch?v=rNXmjhHZaY8

[יעבץ,

עם עובדות קשה להתווכח. לכן אני מבטיחה להצטרף למאבקך הצודק, רגע אחרי שה CIA יודה שרצח את קנדי, הציונים יודו שארגנו את פיגועי 11 בספטמבר וסופסוף תגלה ארה"ב את מה שהיא מסתירה באזור 51!]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2014 09:29 לינק ישיר 

אמשלום, לגבי השאר אני לא יודע, לגבי אזור 51 יש לי תיאוריית קונספירציה משלי:

אחרי שהממשל הבין שהסודות שם הולכים ונחשפים, הממשל מימן את הסרט ZONE 51, שהוא אחד מסרטי המד"ב הגרועים של המאה האחרונה. ככה במקום להתעניין בחייזרים שבאמת כלואים שם ומחכים לשחרורם תמורת חייל אמריקני עריק, הציבור האמריקאי מתעניין באפשרות להשליך את הבמאי לקומה מינוס 3 במיתחם.

(גילוי נאות: הכותב ניסה אתמול פעם שניה לראות את הסרט, נכשל, ובדיוק את באת עם היציאה הזו...)

טוב שכן טוב!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לעניין שמיטה גם הם רפורמים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.