כפי איך שידוע לי מאנשים שנוסעים לשם , הרשימה היא רשימה והזמנים זמנים , רק אנשים מגיעים בשעות הקטנות של הלילה , ורושמים את עצמם , וממתינים במקום עד שהמזכיר מגיע , ולכן מי משגיע בשעה 5:30 לפעמים זוכה להיכנס ולפעמים לא זוכה להכנס , תלוי כמה אנשים הגיעו מוקדם , בדיוק אותו דבר כמו שמתרחש בחגים שמגיעים ליום ברכה , שהלשכה פותחת את הרשימה לפי רשימת האנשים שהגיעו להרשם ליום ברכה , ולכן גם ביום שישי הרי ברור שלא יתכן שכולם יגיעו בשעה 5:30 וירשמו באותו רגע , אלא ירשמו לפי סדר ההגעה למקום וכך נעשה כל יום שישי שהרשימה היא לפי סדר ההגעה למקום , רק יש אנשים שמקדימים לבוא למקום , בדיוק כמו שבסניף הדואר , אנשים מגיעים לפני הפתיחה , וכל אחד יודע שהוא יקח מספר ליפ סדר ההגעה לסניף הדואר . אין שם שום דחיפות ושום בלגן הכל מסודר , רק לפעמים יש לבוא מוקדם ולפעמים הרשימה ריקה בשעה 5:30 , לא שמעתי עד היום תלונות על הרשימה , כל האנשים המגיעים לרב מבינים את הכללים , ומבינים את הסדר הזה . אני מכיר כמה אנשים שמגיעים כל שבוע רק לשמוע את השיעור , ובלי להכנס לרב , ולפני שבועים הם סיפרו לי שהיגעו בשעה 5:50 ולא היתה רשימה כי אף אחד לא הגיע , והם רשמו את עצמם והרויחו , כך שרשימה מאוד מסודרת , וזה לפי סדר ההגעה למקום . אני כותב את העובדות לאישורן איך הרשימה עובדת כדי שכל אחד שרוצה להכנס לרב שידע מה עליו לעשות אם הוא רוצה להכנס.. ברור שדחיפות ובלגן אין. המזכיר קורא את הרשימה לפי הסדר לאחר השיעור וה 15 האנשים הראשונים שהגיעו למקום נכנסים . הרבה פעמים גם אני הייתי שם , ואני גם יודע שאם אני רוצה לבור לרב אני מבקש מהנהג שלוקח אותי שיצא מהבית בשעה 2:00 , ולא שמעתי עד היום שום תלונה.
אני לא אכנס לדיון בענין האם אני דובר אמת או לא כי זה לא המטרה , אני מציב את העובדות מזווית שלי ושכל אחד יבין איך שרוצה.
 |
|
|