| נשלח ב-15/5/2014 18:44 |
|
| |
ח"י ככרות לחם
בפתח ביתנו בחדר המדרגות קידמה את פני מודעה ענקית מאירת עיניים ובאותיות אדומות כאש "עברתי טסט פעם רביעית" וזה סיפור המעשה
-
פלוני אלמוני מספר שלמד שיעורים רבים בנהיגה כאשר היה בטוח שהוא כבר יודע לנהוג ניגש לטסט ונכשל וכך בשני ובשלישי.
ואז גילה את סגולת ח"י כיכרות (שדרוג ח"י רוטל תחליפם?) תרם 180 שקל כלומר עשר שקל לכיכר שזה מחיר די גבוה לכיכר לחם ניגש לטסט רבעי ועבר.
כלומר על פי דרך הטבע אותו פלוני לא היה ראוי לעבור טסט לעולם אלא כנגד סגולה הנ"ל שינה הקב"ה את כל סדר ההשתלשלות בכדי שפלוני יעבור טסט
האם מישהו מכיר מנין סגולה זו שבכוחה לשנות סדרי בראשית
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2014 18:58 |
|
| |
ממוחו הקודח של הקופירייטר של וועדת הצדקה שהוציאה את המודעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2014 19:16 |
|
| |
ויש לדון האם הסגולה גם מבטיחה את איכות נהיגתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2014 19:23 |
|
| |
הסגולה במקורו היתה עניין של חסד למבקרים המעטים וכסלע זו לצדקה על מנת שיחיה בני , היום אכן הרוטלים הפכו למטרד ציבורי ויפה עשה זה שהפך את העניין לחי ככרות לחם ,,עדיף למשפחה ענייה,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2014 19:43 |
|
| |
בעל בעמיו כתב: "ויש לדון האם הסגולה גם מבטיחה את איכות נהיגתו."
אם לא כן הוה ליה חב לאחריני וכתפילת עוברי דרכים.
ואולי כולנו צריכים לתרום ח"י כיכרות כדי שלא יעבור.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2014 21:01 |
|
| |
שיחה טובה עם פסיכולוג שירגיע את חרדותיו מהטסט, הייתה עולה לו יותר כסף. יצא בזול הבן אדם. נכון שהסגולות האלה הן פלאצבו להמונים, אבל כל זמן שהן עובדות, כי פסיכולוגית הבנאדם נרגע מהלחץ ומאפשר לעצמו להצליח בטסט הבא, מה אכפת לנו? מי שטיפש - שישלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2014 21:03 |
|
| |
"עשר שקל לכיכר שזה מחיר די גבוה לכיכר לחם".
ביררתי את הנושא. הסגולה עובדת רק על לחם מלא, שהמחיר שלו בשוק 11.30 ש"ח. בגלל שקנה 18, קיבל מחיר סיטונאי.
|
|
| נשלח ב-16/5/2014 11:31 |
|
| |
למינגית, הוא לא טיפש. הנה הוא עבר טסט ובזול. לשלם על פלצבו זו לא טיפשות. להיפך, החכם שיודע שפלצבו אינו משהו רפואי הוא האידיוט כי הוא נועל בפני עצמו את אפשרות הריפוי (או הריפוי הזול). חכמת המסכן בזויה...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2014 11:32 |
|
| |
מיכי, אתה זה שבאשכול סמוך חילק ברכות וסגולות לטסט, לא? לוקחים לך את הפרנסה!
|
|
| נשלח ב-16/5/2014 11:41 |
|
| |
שכן, [בסוד: אלו לא ברכות אמיתיות אלא פלצבו. אבל אל תגלה לאף אחד. אני נאבק כאן על הפרנסה.] ששש...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2014 12:33 |
|
| |
כזו צניעות של תלמיד חכם עוד לא ראיתי. תלמיד חכם שכל ברכותיו מתקיימות, אלפים נושעו מפיו, והוא מצטנע ואומר שאין בזה כלום.
|
|
| נשלח ב-16/5/2014 13:32 |
|
| |
סיפור לשבת -בהמשך לדברים. כשהחוזה מלובלין הקים את השטיבל שלו, החלו רבים נוהרים אליו, רבה של העיר לובלין באותם הימים היה מתנגד חריף- ת"ח גדול- כינו אותו ראש הברזל- אייזנען קאוף-, חרה לו כי כה רבים נוטים לחוזה, זימן אותו אליו לברור- החוזה בא, והרב שאל - -מה זה הדבר הזה, שאתה מחזיק מעצמך צדיק ובעל מופת גדול, ומרמה את הבריאות? השיב החוזה- כבוד הרב מעולם מעולם לא כיניתי את עצמי צדיק ובעל מופת. אמר לו הרב-בשבת הבאה כש יתאספו שוב ההמונים אצלך, תעלה על הבמה ותכריז,- אני לא מבין למה אתם באים אלי? הרי אני יהודי פשוט שבפשוטים, לא צדיק ולא כלום. עשה החוזה כמצוות המרא דאתרא, אבל קרה בדיוק ההפך, התחילו לבא יותר ויותר אנשים. רתח המרא דאתרא וזימן שוב את החוזה- ואמר לו אם כך הדבר- עלה בשבת לבמה ותכריז. אני שמח שבאתם אלי כי אתם מבינים כי איש צדיק ובעל מופת אני, השיב החוזה- את זה כבוד הרב איני יכול לעשות, עם כל הכבוד. לשקר אני לא מסוגל.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2014 13:35 |
|
| |
לרב מיכי, הוא כן טיפש, הלא מקרא מפורש מצינו 'לא לחכמים לחם'.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2014 16:03 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | למינגית, הוא לא טיפש. הנה הוא עבר טסט ובזול. לשלם על פלצבו זו לא טיפשות. להיפך, החכם שיודע שפלצבו אינו משהו רפואי הוא האידיוט כי הוא נועל בפני עצמו את אפשרות הריפוי (או הריפוי הזול). חכמת המסכן בזויה...
|
|
לדבריך שימוש בסמי הזיה (ללא תופעות לוואי - לכשיבא לעולם) זה הכי חכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2014 18:03 |
|
| |
| למינגית כתבה: |  | לרב מיכי, הוא כן טיפש, הלא מקרא מפורש מצינו 'לא לחכמים לחם'.
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2014 21:28 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | שכן, [בסוד: אלו לא ברכות אמיתיות אלא פלצבו. אבל אל תגלה לאף אחד. אני נאבק כאן על הפרנסה.] ששש...
|
|
גזלן! אני רוצה את הכסף חזרה!
|
|
|
|
|