| נשלח ב-23/5/2014 10:07 |
|
| |
מבט אל האופק
תוקן על ידי כדרלעמר ב- 23/05/2014 12:06:31
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2014 10:09 |
|
| |

|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2014 10:11 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2014 10:13 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2014 12:14 |
|
| |
בתמונה הראשונה קו האופק לא ישר. התמונה השניה שרופה לחלוטין. את התמונה השלישית הייתי מצלמת לאורך ונותת קצת יותר מהדמויות בצללית. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2014 12:18 |
|
| |
החשיפה לא נכונה באף אחת מהתמונות
הראשונה והשלישית רואים שיש אופק אבל האופק בחשיפת יתר. השניה כל כך באובר שאין בכלל אופק...
מעבר לכך יישור, יש מה לשפר בקימפוז, אבל לעת עתה בא נתחיל עם השגת החשיפה הנכונה.
הבעיה בצילום כזה אם מדידת האור נעשית על האנשים הרקע נשרף ואם מדידת האור על הרקע האנשים הופכים לצלליות.
דבר ראשון צלליות זה לא רע, אבל זה פרווה גם חשוף לא נכון וגם האנשים לא חשופים טוב.
עצה לעתיד, מדוד את האור מהרקע ותשתמש בפלאש, או שפשוט תשאיר את האנשים (או אובייקטים אחרים כצלליות) זה בהחלט יכול להיות יפה.
תקפיד תמיד על קו אופק ישר בפרט עם אתה מצלם ים ומים שאין סיכוי שזה עקום (למעט הרים לדוגמא שלפעמים עקמימות אינה מורגשת).
מבחינת קימפוז הראשונה מעבירה את המבט אל האופק אך לטעמי התמונה צפופה מידי, המבט מוליך אותי לראות את האופק שמסתיים מהר מידי, הייתי פותח עד לימין.
בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2014 13:17 |
|
| |
לדעתי כל השלושה טובות.
הראשונה דווקא נראית לי ישרה, האנשים בתמונה הרי עומדים ישר, יכול להיות שהגדר מתרחק מהם ולכן נראה שלא ישר.
התמונה השניה מתמקדת על האנשים, האופק לא תמיד חשוב, כמו בתמונות בעל עומק שדה רדוד שבהם בכוונה מבטלים את הרקע ומשאירים רק את האובייקט המצולם בפוקוס, כך גם בתמונה זאת הרקע מבוטל, נכןן שלא על ידי חוסר מיקוד אלא ע"י חשיפת יתר, אבל העיקר שהרקע מבוטל.
את התמונה השלישית לא הייתי מצלם לאורך כי לדעתי השמש בימין מוסיפה המון לתמונה. אהבתי דווקא שיש בה מהכל, גם צלליות וגם אופק. נכון שאפשר קצת לשפר, אבל איני יודע כיצד צולמה התמונה, האם הזוג נעמדו וחיכו לצלם או שהצלם פשוט ראה הזדמנות וצילם.
בתור אחד שמצלם הרבה ברחוב בספונטניות, אני מכיר בדיוק את ההרגשה של פיספוס בצילום, אוף, אם הייתי טיפה מצלם מפה או משם. אוף, אם רק הייתי מכוון את זה או את זה. אבל ככה זה בצילום רחוב, אין מה לעשות בקשר לעבר פשוט צריך להשתדל להוציא את המיטב מהרגע.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2014 13:20 |
|
| |
תודה לכל המגיבים כל התמונות נעשו באופן ספונטני הזוג הראשון פשוט עבר מול עיניי לחצתי וזה מה שיצאו לגבי התמונה השנייה לא לזאת התכוונתי שהעלתי אותה ובתמונה השלישית אתם צודקים לגבי כל התמונות נקווה להשתפר להבא
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2014 14:00 |
|
| |
ביג, דווקא את השלישית אהבתי, התחברתי לשקיעה הפסטורלית. השניה, שרופה מקו האמצע ומעלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2014 18:01 |
|
| |
אהבתי דווקא את התמונה השנייה, יש בה משהו מאוד נוגה :)
לפעמיים דווקא עוגה שרופה יוצאת טעימה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2014 23:22 |
|
| |
כמו שכתבתי, כל השלוש יפות לכל אחד הטעם שלו ואוהב משהו אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2014 02:37 |
|
| |
השניה לדעתי מהממת ודווקא בגלל שהיא נשרפה, כי הלובן והנקיות הזאת מוסיפים לאוירה של החיבוק וממקדים מאוד. הראשונה לא כ"כ טובה, והשלישית יכלה להיות יפה אם הדמויות היו ממש צלליות אבל גם אז אין בה משהו מבריק במיוחד.
|
|
|
|
|