בית פורומים עצור כאן חושבים

הלבוש והסוס- האם לבוש מסורתי מעכב את ההתפתחות הטכנית והמדעית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/5/2014 01:32 לינק ישיר 

מכיון שירוחם תמיד אוהב לטעון שאין מקור לגאולת בנ"י ממצרים כיון שלא שינו לשונם, להלן המקור: והוצאתי אתכם, והצלתי אתכם, וגאלתי אתכם, ולקחתי אתכם, כנגד ד' זכיות שבידם, שלא שינו את לשונם, ולא חילפו את שמלותם, ולא גילו את סודם, דכתי' ושאלה אשה משכנתה (שמות ג כב), ולא בטלו ברית מילה. (פסיקתא זוטרתי)

אננם, לדעתי אין להוציא מכאן את כל מה שמוציאים החרדים בימינו, כיון שכוונת המדרש, כמו גם המדרש המוכר יותר "שלא שינו שמם ולא שינו לשונם" היא שהדבר היחיד שאפשר לעם ישראל להיגאל ממצרים היה שהם נשארו יחידה אתנית ותרבותית נפרדת, דבר שהתבטא בשמות שונים, לשון שונה (ניב של כנענית) ובגדים שונים. אם היו מאבדים את כל הסממנים הללו כבר היו מצרים ממוצא עברי.
ואין להסיק מכאן מאומה לימינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2014 15:52 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
...
... היא שהדבר היחיד שאפשר לעם ישראל להיגאל ממצרים היה שהם נשארו יחידה אתנית ותרבותית נפרדת, דבר שהתבטא בשמות שונים, לשון שונה (ניב של כנענית) ובגדים שונים. אם היו מאבדים את כל הסממנים הללו כבר היו מצרים ממוצא עברי.
ואין להסיק מכאן מאומה לימינו.

פנחס, נשמע לך שם עברי או שם מצרי?

אתה יודע מה, עזוב את מוף ותחפנחס, בין הנשיאים יש לך מישהו ששמו אינו אחיה, אלא אחירע.

שם עברי? כנעני?  האל רע בייצוג הולם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2014 19:56 לינק ישיר 

מואדיב, מטונך.

הצלחת למצוא שני שמות מתוך שש מאות אלף (מספר טיפולוגי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2014 20:00 לינק ישיר 

אריאל
האם בתורה יש 600000 שמות? איני חושב שיש יותר ממאה או קצת יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2014 01:02 לינק ישיר 

ירוחם, כתבתי "מספר טיפולוגי". לא ידוע לי כמה שמות יש בתורה ובפרקים הרלבנטיים בדה"י (מישהו כאן יודע?) אבל אני מעריך שהסכום עובר את האלף. בפרשת במדבר לבדה יש למעלה משלושים שמות.

נ.ב. בכל אחת מגלויותינו צברנו שמות מקומיים והתחלנו לדבר בשפה המקומית, אם זו ארמית לניביה, יוונית, לטינית, ערבית או גרמנית. חוץ מגלות מצרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2014 09:08 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
מואדיב, מטונך.

הצלחת למצוא שני שמות מתוך שש מאות אלף (מספר טיפולוגי)

אריאל,

בחומש שלך מצויינים כל שמותיהם?

בגרסה שלי, יש הרבה, אבל הרבה פחות שמות.

ומטונך, אם על נשיאי העדה כך, מה תאמר על האחרים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2014 10:48 לינק ישיר 

אריאל
אני מקווה שלא בדקת בדברי הימים לפני שהגבת, מדובר רק ביוצאי מצריים, בעלי כמה מהשמות בדברי הימים, לא היו מקבלים עליה אצלך בבית הכנסת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2014 01:46 לינק ישיר 

מואדיב היקר,
1)טיפולוגי. טיפולוגי. טיפולוגי. טיפולוגי. טיפולוגי. (ואני מקוה שלא תחסום אותי עכשיו :-) )

2) העובדה שאדם נושא שם לועזי אינה מעידה בדרך כלל על רמתו הדתית או כל דבר דומה. קח לדוגמא את אנטיגנוס איש סוכו, מרדכי היהודי, רבינו קלונימוס בן קלונימוס וששבצר הנשיא ליהודה.
מה שזה יכול להעיד הוא חדירת התרבות הזרה למקום מושבו של בוחר השם.

3) ירוחם ומואדיב, אתם באמת חושבים שהגוון הכללי בשמות יוצאי מצרים הוא לא שמי??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2014 09:56 לינק ישיר 

הכללי כן הפרטי לא, במצריים שלט גם שבט שמי -ההיקסוס- הנושא -אלו לא שמות עבריים טהורים, כפי שהמדרש אומר נגאלו שלא שינו את שמם? שינו שינו,
אגב החסרת שם יפה כמו אלכסנדר.אבל כששם עברי כמו דב. הופך לבער- דובער, זה כבר שינוי בולט

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הלבוש והסוס- האם לבוש מסורתי מעכב את ההתפתחות הטכנית והמדעית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.