|
|
| נשלח ב-26/5/2014 22:23 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2014 22:24 |
|
| |
תראו, צריך לגמור את זה איכשהו. אולי טוביה ינסה לתקן.. מהללאל גם חייב לו את אפשרות הנישואים שלו. אולי הוא ינסה לעזור לו איכשהו. אגב, יש לכן שידוך בשבילו? 
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2014 22:26 |
|
| |
למהללאל?.. אממממ אולי טמיאל? ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2014 22:30 |
|
| |
חח חמוד הרעיון. אבל מה אנחנו באמת יודעות על טמיאל? אגב, זה יכול להפוך את טוביה ומהללאל לגיסים ולסבך את העסק
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2014 22:33 |
|
| |
סתם כי זו הבחורה היחידה שמוכרת לנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2014 23:48 |
|
| |
באיסתרק- הבחירות וההתמודדויות של הדמויות הן בעיקר אישיות. במהללאל מדובר בעיקר על התמודדויות חברתיות. בתסריט שכתבנו, מדובר בעיקר על התמודדויות משפחתיות. כיוון חדש.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2014 16:23 |
|
| |
אוקי... משימה רצינית לקרוא עכשיו את כל התסריט כאן, אבל עשיתי זאת!! אז קודם כל, יישר כח ענק לכוזרית ויקוואלה, אתם אדירות! מאיפה היצירתיות הזאת, מאיפה?!
ועכשיו, כמה הערות:
- לדעתי יוזבד לא יכול להיות הבן של שלוואן וליאה, כי בכל ספר, הדמות הראשית עוברת איזשהו תהליך, ובמקביל קורים כמה דברים חשובים ומשמעותיים בממלכה, שמשתלבים היטב בחייו של הגיבור, ואף יוצרים לו התמודדויות באופן שמצבו כפרט משפיע על הכלל. לפי מה שאתן כותבות, יותר מתאים לקרוא לספר "יקוואל", או "שלוואן", או "טוביה". יוזבד כאן הוא לא דמות מאד ראשית.
- דבר נוסף- אתם מסתמכות רק על הידוע לכן בספרים הקודמים. לא שומעים על דמויות חדשות והתרחשויות חדשות. תזכרו איזה הלם היה לקרוא את מהללאל ולהכיר פתאום דמויות חדשות: מהללאל, אבא הגדול וכל הנמצאים ביער, אולה שכמעט לא הכרנו, כנ"ל יקוואל, שלוואן ועוד.
- כתבתם- מהללאל רוצה להתחתן... הוא קטן! רק בן 20! גיל הנישואין שם אצל הגברים הוא בערך 26, פחות או יותר בממוצע, כבר דנו בפורום על זה בעבר.. לא זוכרת היכן.
- היה איזה חור שאני מתנדבת למלא: טוביה מבין שה"קמעות" הם סוד האבק השחור בגלל שנודע לו מאימו על סוד האבק השחור (אביו התהלך כשקצות עיניו מכוסות צל דק של עצב.. היא מספרת לו על אביו וכו' ) והוא מבין שהקשר היחיד כמעט שהיה לאביו עם בסטיאן קשור לעניין הזה.. אממ... אני לא מצליחה להשתכנע מזה בעצמי:) אז הנה אפשרות נוספת- דיאלידאן מנצל את תאוות הכסף שלו על מנת שיחפש באחוזת אביו בדל מידע שנותר אודות האבק השחור.
- לדעתי לא טוב עשיתן כשהטעות בנוגע לחטיפה יוזבד הובנה, כי כשיש דברים לא מובנים זה קרקע פוריה למעשים שיעשו כתוצאה מכך וישפיעו על הממלכה כולה.
- ומה בנוגע לכוזר האמית?!?! אתן מתקיפות אותה ומתקיפות, בלי שום מוצא בינתיים!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2014 16:51 |
|
| |
בקשר לשם של הספר- איך היא תקרא לו? שלוואן? טוביה? יקוואל. יש יותר מדי גיבורים בשביל לבחור מישהו מסויים. (אני מתכוונת כמובן לתסריט שבנינו...). לכן, דוקא יוזבד מתאים, כי כרגע כל הממלכה תלויה בו, בתינוק הקטן. גורלו והאבק השחור יכריעו את גורל הממלכה. דמויות חדשות- אשמח אם תוסיפי.. ;) זה יהיה מעניין! מהללאל לא רוצה להתחתן עכשיו, אבל בהמשך ירצה, יכול להיות שמיד הוא מברר את הקטע ההלכתי, בשביל להיות רגוע... אמממ או שלא.. דוקא בקשר לאיך טוביה מבין את הקשר לאבק השחור- ממש מסתדר מה שכתבת! הטעות על החטיפה של יוזבד- למי התכוונת שהיא הובנה? לקווארים? גם אני חושבת שזה לא נחוץ, כי דיאלידאן יכול להשתמש בחטיפה כקלף נגד שלוואן, גם אם התינוק לא נמצא אצלו בפועל. אלא אם כן הוא חושב שטוביה חטף רגליים קרות בסוף. בכל מקרה, זה התסריט שאנחנו בנינו, ולפי זה, בסופו של דבר צריך להיות לדיאלידאן קלף המיקוח הזה. אבל כמובן שהעלילה יכולה להסתעף גם לכיוונים אחרים.. מחכה לתסריט שלך;)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2014 16:53 |
|
| |
ואת אומרת שאנחנו לא נותנות לה מוצא, לדעתי, הממלכה נכחדת ביוזבד... ונראה לי שהמסר הוא שעם האמת הולכים עד הסוף, גם אם מפסידים הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2014 16:59 |
|
| |
ואם הם לא הבינו, והילד באמת אצל ידרת, זה לא מפריע! יש לנו המשך מדהים!!! חכי חכי...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2014 16:59 |
|
| |
א. לכן נראה לי שהתסריט צריך להיות שונה. משהו שיוזבד יהיה בו דמות ראשית. אני מציעה שתחליפו שם לבן של שלוואן ותוסיפו דמות חדשה, יוזבד, שמהלך חייו יכול להשתלב בסיפור שרקמתם.
ב. בגילוי לב נדיר (מקווה שהמנהלות האחרות לא יאכלו אותי ), אני רוצה לגלות לכן משהו שקיננוש אמרה בראיון: היא אמרה שהיא לא ממש יכולה להגיד מתי יוזבד יהיה מוכן (למרות שבסוף היא כן נתנה תאריך משוער), כי קורה פעמים רבות שהתסריט משתנה פתאום. פתאום יש לה רעיונות חדשים והיא משנה, מוסיפה, משפצת... ככה שהיא לא יכולה לדעת מתי זה יבוא לידי גמר.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2014 17:00 |
|
| |
אהההמממ אז בינתיים נמשיך להשתעשע בכתיבת תסריטים אפשריים ;) כבר שולחת את ההמשך. ותכתבי את תסריט ליוזבד אחר ;) או שתוסיפי אותו איך שהוא...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2014 17:04 |
|
| |
האמת היא שקצת קשה לי, כי יש לי כבר מושג מיהו יוזבד. אבל תנסו להתחיל משהו, יצירתי כמה שאפשר, ואני אנסה לזרום עם העניין! בכל מקרה, אני יוצאת עכשיו... ככה שניפגש מחר אי"ה!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2014 17:11 |
|
| |
את המסר מדיאלידאן שהתינוק כביכול נמצא אצלו, אף אחד לא יודע חוץ משלוואן, כי אם זה יתפרסם, איסתרק יגלה שסוד האבק השחור אצל שלוואן וייקח את זה. שלוואן לא מוכן כמובן לתת את התליונים, אבל הוא רוצה את הילד, ולכן הוא מכין תליונים מזוייפים, עם שינויים בנוסחה. הוא מספר למהללאל, שאביו קלט שחטף בטעות את יוזבד במקום את רעואל, ותמורת סכום כסף, וגם בגלל שהןא בכל זאת אבא, הוא מוכן להחזיר לו את התינוק, והם קבעו ששלוואן יפגוש שליח מהמלך במקום מסויים בגבול (מן הסתם יש חורים מסויימים בגבול, כמו אחוזת סאנפאל), שייקח את הכסף ויעביר לו את התינוק. הוא אומר למהללאל שמתוך ההיכרות שלו עם אביו, הוא בכל זאת חושש, ורוצה שילוו אותו חיילים למקרה חירום. מהללאל מדבר עם בסטיאן, ומכיווןשגם לאיסתרק חשוב שהתינוק יחזור, בסטיאן שולח איתם חיילים. איסתרק חושד. הוא יודע שדיאלידאן לא יוותר על קלף כזה תמורת כסף, וגם שהמשפחה לא מספיק חשובה לו. הוא מצרף פרטים (כמו למשל את העובדה ששלוואן שמר פעם על התליון של מהללאל), ומבין את העניין, אלא שהוא חושב ששלוואן הולך להעביר את התליונים האמיתיים. איסתרק מחליט להגיע בעצמו, יחד עם בסטיאן, לנקודת המפגש, ללא ידיעתו של שלוואן. מה שכולם לא יודעים הוא, שדיאלידאן מגיע בעצמו למפגש, כדי לעמוד מול בנו הבוגד ובשביל לקבל לידיו את האבק השחור. הוא לא סומך על שליחים. כאן נוצר מפגש מכריע בין שני המלכים.
מכאן הכל פתוח. והיו עוד דברים עם טוביה שחשבנו, אולי כוזרית תוסיף קצת..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2014 17:15 |
|
| |
הי! מישו פה כבר מכיר את יוזבד...
|
|
|