| נשלח ב-27/5/2014 09:09 |
|
| |
סיכום ודיווח מאמש - קונצרט "מזמור לעיר דוד" - רפי ביטון
נכחתי אמש בקונצרט בניהולו של רפי ביטון. תקופה ארוכה נעדרתי מקונצרטים מסיבות אישיות. הגעתי לקונצרט דווקא בציפייה למשהו מרענן. שמעתי מאחורי הקלעים שיהיה מעניין. מקהלת ילדים, דודו פישר, החזנים ברוק וסלצקי, שירה וחזנות, יאללה, נסענו והגענו. בגדול, אם לתת ציון כללי לקונצרט, מ-1 עד 10, הייתי נותן לו ציון כולל 5/6. בלשון המורים "מספיק בקושי" עד "כמעט טוב".
הקונצרט נפתח בפתיח מוזיקלי של התזמורת - מעניין ומפתיע. ה' זכרנו - רוזנבלט, מקהלת הילדים ובחור בשם ברוק. ביצוע לא מהוקצע ונראה שלא עשו חזרות. גם הילדים וגם החזן לא ידעו בדיוק היכן להכנס והיכן לצאת, למרות הפוטנציאל הנחמד שיש לעיבוד המסויים הזה. זה היה נראה די חובבני. ולירושלים עירך- קוסוביצקי - החזן שלמה סלצקי גילוי נאות, שלמה הוא חבר טוב ואני לא אובייקטיבי לגביו. שמעתי אותו בהזדמנויות שונות, והבחור עובד ומתקדם להפליא. הציבור גמל לו על הביצוע המדהים שלו (למרות העיבוד המאד לא ברור עם כל מיני שירי ירושלים באמצע!!) בתשואות ממושכות שנמשכו ונמשכו. אף אחד, לא לפניו ולא אחריו בקונצרט, לא קיבל כזו תגובה מהקהל. שיר מזרחי יפה, עוד בחור צעיר עם קול יפה - לא זוכר את שם השיר, ולא את שם הבחור. מצטער. הבחור שר יפה מאד, שליטה קולית וחן על הבמה. אבל שוב, עם העיבוד ה"רפי ביטוני", היו הרבה בריחות מהקצב, כניסות מאוחרות, והרבה בלבול. אבל כשזה שיר ולא קטע חזנות, נסלח. רצה - גנטשוב - צמד ילדים מתוקים מדבש ששרו נפלא אבל מה לעשות, כשסולנים צריכים כל הזמן לרמז למנצח את השאלה "תור מי עכשיו???" זה מתסכל. נס ששניהם שלטו ביצירה באופן מושלם. כי כל פעם שרפי סימן לאחד מהם "עכשיו אתה" הם ידעו להמשיך. אבל זה ממש פדיחה לנצח ככה. לא רציני. מחרוזת שירים מזרחיים בנושא ירושלים- שני ילדים נפלאים (אחד בשם חג'בי שמבחינתי גנב את ההצגה) זה היה תענוג. שניהם שרו נהדר למרות, שוב- למרות, הניצוח והעיבוד. איזה ביטחון, איזו שליטה ואילו סילסולים. כל הכבוד!! אחר כך הגיע הדובדבן שבקצפת: מופע "הגן של דודו". דודו פישר שהעליב אותי באופן אישי כששר בצורה של גננת, עם העוויות ופרצופים וקולות מן השמים בפן השלילי. לא בשירה ולא בחזנות, בכל התחומים ואפילו בהנחיה ה"מאולתרת" שלו, זה היה פשוט מביך. אין לי שום דבר נגדו, ויכול להיות שהוא (איך נגדיר בעדינות) " לא היה במיטבו". לי זה היה עלוב ועצוב. אינני רוצה להרחיב בדיבור, אך מעולם לא הרגשתי שנעשה עוול ליצירה כמו שחשתי כשהוא שר את "ומפני חטאינו" של ברון.
ההגברה הייתה זוועתית, לא מתוכננת ולא ממוקדת. פתיחת מיקרופונים מאוחרת, וכשרואים את היושבים סביבי שבחלקם מכסים את אזניהם כשהחזן/זמר שר בטונים גבוהים, זה ממש.....
חבל שהחובבנות שולטת, וחבל שציבור כה גדול בא לשמוע מקצוענות ומקבל את ההפך. יכול להיות שיסכימו איתי, ייתכן שיחלקו, אבל אני יצאתי מאוכזב. חבל, חבל, חבל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2014 10:38 |
|
| |
גם אני נכחתי בקונצרט ולצערי אני מסכים איתך ברוב הדברים אומנם לגבי כמה יצירות דעתי שונה הרחם נא של דודו היה ביצוע יפה וכן עוד כמה שירים ששר וכן דעתי שונה לגבי היצירה השם זכרנו שבוצעה בסטייל שונה ממה שהכרתי ונהנתי מאוד העלתי את ההקלטה של השם זכרנו באתרים האלה כנסו ותורידו אני התרגשתי http://www.f2h.co.il/2o7xsrva8rdt http://www.upf.co.il/file/62146020.html בקשתי נתונה לאנשים שהיו בקונצרט שיעלו גם הקלטות של שאר הדברים שיקשיב הציבור וישפוט.....
תוקן על ידי פלסט ב- 27/05/2014 10:45:32
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2014 13:20 |
|
| |
לייזר יקירי אתה בדרך הנכונה ועולה במעלות החזנות. אם תוקפים אותך סימן שאתה בעלייה הקשבתי ליצירה והתרגשתי ביצוע מעורר כבוד הפכת לחזן של ממש אל תשכח אותנו בני העיר רמת גן אצלנו התחלת...
רפי ביטון הוא הגדול ביותר בשבתות חבל שלא הצלחתי להגיע לקונצרט. בטוחני שגם בקונצרטים הוא הגדול
תוקן על ידי גושדני ב- 27/05/2014 13:26:30
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2014 14:32 |
|
| |
שמעתי את הקטע של לייזר ברוק וממש נהניתי, דיוק ואמירה יפה, קול נעים לאוזן. יש בעיה עם רפי שלדעתי הוא לא אוהב חזנות בכלל, הוא אמן בתחום המוזיקה שהתלבש בטעות על חזנות, וזו התוצאה של כזה קונצרט. לייזר, תמשיך להצליח ובגדול !
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2014 17:56 |
|
| |
צוםזאך,פותח האשכול כתב לגבי החזן אליעזר(לייזר) ברוק :השם זכרני-מקהלת הילדים ובחור בשם ברוק,,ביצוע לא מהוקצע,,,לא עשו חזרות,,,הילדים והחזן לא ידעו היכן להכנס והיכן לצאת,,,זה היה די חובבני ,,,צום- האם אתה בכלל מבין בחזנות או שפוליטיקות פנימיות שלך לקידום חזנים אחרים מעוותות את הגינותך /יושרך שמהם במקרה הנדון אתה לבטח רחוק( ואיני מתכוון לחזן שלמה סלצקי אותו אני מוקיר+מכיר אישית).האם הכינוי "בחור בשם ברוק" נועד להראות זילזול ,שהרי כמעט ואין חבר בפורום שאינו מכירו -ראשית בגלל דיווחיו המפורטים וכלה לאחרונה בגלל השקעתו המרובה בלימוד החזנות שאת תוצאותיה עוד תשמע בימים הנוראים הקרובים ואז מבטיח לך "שתאכל את הכובע/ המגבעת-במידה ואתה חובש.מאחר ובאשכול זה הובאה הקלטה של היצירה המלצתי "למבינים" בחזנות / ברגש הנשמע ביצירה לחוות דעתם בנושא.מאחר והיום מצאתי גם וידאו קצר של הביצוע אני מביא אותה כאן:www.youtube.com/watch?v=aPbjG8ms-W0
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 05/06/2014 18:02:23
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2014 07:44 |
|
| |
מר שרגא פייבל הנכבד והיקר: א- למען ההגינות אציין כי נהניתי לקרוא את תגובתך, למרות שהחשד העולה מבין השורות לא היה נעים לקריאה. ב- באמת שאינני יודע מי הוא לייזר ברוק, ותחת איזה שם הוא כותב בפורום. לא מכיר, לא יודע, וסליחה ושוב סליחה אם הייתה פגיעה בו או במישהו אחר. עד שראיתי את התגובה- לא ידעתי זאת. אולי (אם הדבר מותר) תגלה מה הוא ניקו כאן? ג- כמובן שייתכן וההתרשמות הראשונית שלי הייתה מוטעית, לכן שמחתי לראות את הקטע המוסרט ולראות שצדקתי. אמנם בהסרטה לא תראה את זה, כי הפשלות הוצאו בעריכה! זה הרי לא הסרטה של כל היצירה. אתה יודע למה? כי מקהלת הילדים בפתיחה דינה היה להוצאה, ואתה רואה שהקטע נחתך בדיוק כאשר רפי ביטון מסמן למקהלה להכנס. זה נכון שמה שרואים בהסרטה הוא טוב, אפילו טוב מאד. אבל לי הייתה זכורה היצירה בשלמותה כפי שבוצעה, ואת היהודי שיושב לידי וממלמל "אוי ווי, אוי ווי מה הם עושים, ואת המחשבות שלי במהלך הביצוע. מה לעשות, אין לדיין אלא מה שעיניו רואות. ד- אני כמובן מאחר לחזן אליעזר ברוק (שכעת אני יודע שהוא חזן ולא כפי שחשבתי סולן המקהלה או משהו כזה) את כל ההצלחה שבעולם, שיפרח וישגה כעץ שתול על פלגי מי המעיינות הבלתי נדלים של עולם החזנות והמוזיקה ליטורגית יהודית, בעמוד התפילה ובאולמות הקונצרטים ובכל אשר יפנה יראה רק אושר נחת שגשוג ופריחה וימלא ה' כל משאלות ליבו לטובה. ושוב אני מצטער אם הייתה נשמעת פגיעה בו או במישהו ברמה האישית. ה- אינני קשור לפוליטיקות של עולם החזנות. אני כן נוטה לחשוב על עצמי כעל חובב חזנות בעל הבנה מסויימת ומוגבלת, עד כמה שמוחי קטן המידות וצר האופקים מגיע ומסוגל לשאת. ו- האמת היא, מר שרגא פייבל, שאנחנו מכירים, ואולי יום אחד עוד אציג את עצמי לפניך בכינויי זה, ועוד מועד לחזון.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2014 09:47 |
|
| |
צום-לגבי "כתב האישום"שהסרטון ערוך,בקצת הבנה יכולת לראות שמביא הסרטון רחוק מכך שהרי :הוא אף לא יודע לרשום כותרת ראויה לסרטון הראשון שלו ביוטיוב ואם תאמר שזה למראית עין אזי ביכולתך להאזין ליצירה במלואה כפי שהביא "פלסט" .לגבי "האשמתך" שהחזן מסתכל על המנצח ע"מ לקבל ממנו הוראות מתי להכנס/לצאת -הרי כל המנצחים עושים זאת בתפילות /בקונצרטים ומתפלא אני שהדבר נעלם מעיניך.להלן הקישור ליצירה במלואה ושנעלמה מעיניך: http://f2h.nana10.co.il/2o7xsrva8rdt
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 08/06/2014 10:19:50
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2014 11:36 |
|
| |
לצערי עקב נפלאות החסימה של רימון, אינני יכול לשמוע את היצירה בקישורים הנ"ל. את הסרטון כן. אם תוכל לשלוח לי את זה כקובץ או משהו כזה, אשמח לשמוע ולהגיב שוב.
|
|
|
|
|