| נשלח ב-28/5/2014 00:26 |
|
| |
הוד מעלתה מבקשת/רוצה שקודם כל אדבר עם הרב שלה..
זה היה אחרי שביררה עלי שבועיים ימים.. ועד עצם היום הזה לא זכיתי לראות את קצה חוטמה ה ה ה.. ולא נפגשנו כלל. מנסיון המועט שלי בנושא, רבנים הרי מגוננים על צאן מרעיתם, ומקלקלים למי שנפגש אתם, ואולי זה לטובה.. בכלל, הבחורה הזאת לא באה לי בטוב.. עניתי לה שאני צריך לחשוב.. יצא לכם לדבר עם הרב של.. ?.. מה דעתכם בנושא ?..... תודה
תוקן על ידי רציף ב- 28/05/2014 00:30:24
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2014 00:37 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2014 00:45 |
|
| |
א) אם מחפשים מוצאים
ב) זה לטובה, והרבנים יודעים איך לסובב אותך. ג) לא מדובר ברבנים דווקא, ובצדיקי הדור דווקא
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2014 07:30 |
|
| |
אני מכיר בחור שלא הסכים לסגור לפני שהרב שלו מדבר איתה ורק אחרי שהרב דיבר איתה הוא סגר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2014 08:29 |
|
| |
לא חושבת שזה צריך להוות מחסום, זה לא שמעבירים אותך במכונת אמת (שזה ,דרך אגב רעיון לא רע בכלל..:) תזרום,...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2014 11:01 |
|
| |
מה יש לך להפסיד? ייתכן שיש לה סיבה מוצדקת לבקשה, עד שלא תנסה לא תדע. להזכירך יכול להיות ש"הוד מעלתה" תהיה אשתך... אז תשתדל לחשוב עליה באופן קצת יותר מכבד ;) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2014 11:32 |
|
| |
| חציון כתב: |  | מה יש לך להפסיד? ייתכן שיש לה סיבה מוצדקת לבקשה, עד שלא תנסה לא תדע. להזכירך יכול להיות ש"הוד מעלתה" תהיה אשתך... אז תשתדל לחשוב עליה באופן קצת יותר מכבד ;) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כל מילה בסלע!!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2014 11:43 |
|
| |
| לומד_עובד כתב: |  | אני מכיר בחור שלא הסכים לסגור לפני שהרב שלו מדבר איתה ורק אחרי שהרב דיבר איתה הוא סגר
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
יש הבדל לדבר לפני שנפגשים לבין לפני שסוגרים..
להיפגש לפני הפגישות עם רב של הבחורה זה מקובל בדכ אצל החוזרים בתשובה..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2014 14:12 |
|
| |
לדעתי אין בכך פסול חוץ מהעניין עצמו. כלומר, דרישה כזו מלמדת שהשפעת אותו רב על חיי המועמדת גדולה ביותר, מה שאומר שגם בהמשך החיים תמיד יוטל צילו של אותו רב על כל החלטה בחיים, ובעוד שנים כשתרצה לשלוח את הילדים לבי"ס X או לעבור דירה לשכונה P, אתה תזומן שוב אל הרב כדי שיביע דעתו.
ומצב זה, יש שידרשוהו לשבח, ויגדירוהו כחיים על פי דעת תורה. ויש שידרשו לגנאי את הימצאותו של גורם זר בתוך הווית הנישואין של בני זוג, מעבר לכך יש כאן איבוד אינדבידואל, ואולי פשוט הבחור איהו מחזיק מרב זה ומעדיף רב אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2014 14:59 |
|
| |
| והרוח_תשוב כתב: |  | לדעתי אין בכך פסול חוץ מהעניין עצמו.
כלומר, דרישה כזו מלמדת שהשפעת אותו רב על חיי המועמדת גדולה ביותר, מה שאומר שגם בהמשך החיים תמיד יוטל צילו של אותו רב על כל החלטה בחיים, ובעוד שנים כשתרצה לשלוח את הילדים לבי"ס X או לעבור דירה לשכונה P, אתה תזומן שוב אל הרב כדי שיביע דעתו.
ומצב זה, יש שידרשוהו לשבח, ויגדירוהו כחיים על פי דעת תורה. ויש שידרשו לגנאי את הימצאותו של גורם זר בתוך הווית הנישואין של בני זוג, מעבר לכך יש כאן איבוד אינדבידואל, ואולי פשוט הבחור איהו מחזיק מרב זה ומעדיף רב אחר. |
|
זה נכון והכל טוב ויפה אבל... אם היא באמת שומעת לרבנים היא צכה ללכת אחרי החתונה לפי הרב של בעלה ולא לפי הרב שלה..ואם היא לא הולכת לפי הרב של בעלה זה לא לפי דעת תורה...וכן צריך לבדוק אם זה לא אובססיבי - יש כאלה שעל כל פיפס קטן הולכים לשאול רב.. אין להם טיפת דיעה אישית ופחד מהחלטות..צריך לדעת על מה לשאול...ויכול להיות שהכל איתה מצוין והיא באמת צדיקה, קיצר צריך לבדוק תעניין,כל מקרה לגופו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2014 11:42 |
|
| |
שכנעתם אותי
יתכן שהיו לה כל מיני הצעות דפוקות בעבר, הגיוני שהיא תסנן בצורה זאת או אחרת.
חוץ מזה שאין לי מה להתבייש עם הנתונים שלי, אם הם רוצים להוריד אז בכיף
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2014 11:49 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2014 12:22 |
|
| |
איפה בדיוק הבעיה רציף?!
כמו שיש הורים שרוצים לפגוש את הבחור לפני שהם מוסרים את בתם לשעת שיחה עם הבחור, אז אולי ההורים שלה לא מפסיק בשבילה במקום הזה אז היא רוצה שתדבר עם הרב שיתרשם ממך
תפסיקו להוריד על שטויות !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2014 12:23 |
|
| |
נ.ב. קראתי את ההודעה עכשיו שכתבת שאתה כבר משוכנע, אז יופי אני שמחה בשבילך ושיהיה לכם מלאנתה הצלחות !!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2014 15:46 |
|
| |
תודה על האיחולים :) זה מחמם את הלב :)
| riki_m כתב: |  | איפה בדיוק הבעיה רציף?!
כמו שיש הורים שרוצים לפגוש את הבחור לפני שהם מוסרים את בתם לשעת שיחה עם הבחור, אז אולי ההורים שלה לא מפסיק בשבילה במקום הזה אז היא רוצה שתדבר עם הרב שיתרשם ממך
תפסיקו להוריד על שטויות !!! |
| מנסיון שלי, להפגש עם רב זה לא נעים, והם יודעים לקלקל. ב) בחורה בת למעלה מ 30 שמבקשת שאדבר עם הרב שלה ואחרי שהיא חשבה שבועיים, נשמע שהיא לא רצינית. העיקר, אפגש, אפשר להבין את זה.
ריקי. חודש טוב
|
|
|
|
|