|
|
| נשלח ב-29/7/2014 21:10 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | מעשה בח"ח:
קיבלתי באישי ממישהו שאינו מורשה כתיבה בפורום וביקשני לפרסם באשכול זה - (אין בפרסום הודאה כלשהי שאני מסכימה לדבריו)
" 1. ע"פ ההלכה, מי שהוליד ילד ע"י הפריה מלאכותית, לא קיים מצוות פו"ר. 2. ע"פ ההלכה, אם יש לפנינו 2 מקרי פיקוח נפש, ואפשרות להציל רק אדם אחד. מי שאין לו ילדים קודם למי שיש לו ילדים. 3. יש הגיון לשלוח רווקים, כדי לא לאמלל את היתומים במקרה אסון. "
|
|
את לא מזהה שמדובר בבור ועםארץ גומר ומשיחיסט ??? ואת ההגיון שלו יבצע על בניו ועל עצמו. ומי ייתן שבאמת כך יקרה לו לכל זרעו אם יש לו. אמן ואמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2014 01:05 |
|
| |
[מקס,
כאמור, איני מסכימה לכל הדברים, במיוחד לא לפרספקטיבה ולמיקוד שלהם. אבל, וזה אבל חשוב - אתה מתעלם שוב ושוב מנימוקים הלכתיים, ונמנע מלעסוק בהם, גם כשהנושאים בהם אתה עוסק נדונו בהלכה באופן מפורש. למיטב ידיעתי, טועה הכותב האנונימי, ויש עמדות הלכתיות שונות בנושאים עליהם כתב, אולם אתה - שנושא בפיך את "החרדי" הדמיוני שלך, ומתיימר לדבר בשם התורה ובשם היהדות והחרדיות האמיתיות - האם אתה יכול להרשות לעצמך להתעלם מכל אלה? תמהתני.]
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2014 07:19 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [מקס,
כאמור, איני מסכימה לכל הדברים, במיוחד לא לפרספקטיבה ולמיקוד שלהם. אבל, וזה אבל חשוב - אתה מתעלם שוב ושוב מנימוקים הלכתיים, ונמנע מלעסוק בהם, גם כשהנושאים בהם אתה עוסק נדונו בהלכה באופן מפורש. למיטב ידיעתי, טועה הכותב האנונימי, ויש עמדות הלכתיות שונות בנושאים עליהם כתב, אולם אתה - שנושא בפיך את "החרדי" הדמיוני שלך, ומתיימר לדבר בשם התורה ובשם היהדות והחרדיות האמיתיות - האם אתה יכול להרשות לעצמך להתעלם מכל אלה? תמהתני.] |
|
אמשלום היקרה:
כפי שאמרתי האדם הזה הוא פשוט בור ולא חושב לרגע מה הוא אומר. (שזה המחוייבות הראשונית של כל אדם שרוצה לפסוק משהו במיוחד כלפי הזולת) הרי ממתי אדם מת מצווה בפרו ורבו שהוא בטיפשותו בא לומר שהוא לא מקיים את מצוות פרו ורבו ?? והביני את האבסורד.
לגבי הפסיקה השניה שלו: הרי ברור מנין זה בא. זה אותו חוליה של השרשרת.
לגבי ההגיון שלו: כאן ממש כעסתי עליו. ואני עוד כועס עכשיו. כי קודם כל מי דן כאן בהגיון של מישהו ? מי דן בהיגיון של הקניבלים או בהיגיון של היטלר וכדומה. האם משה רבינו יבוא לפסוק לנו לשלוח רווקים למען החברה אז נשתכנע מההיגיון שלו ? האם האלוהים בעצמו יצווה כך, האם נקיים את הצו שלו ? יש כאן שאלה שלא קשור לשום היגיון סובייקטיבי של מישהו אפי' של האלוהים. האם האמצעי שנקראת חברה שהומצאה לשרידות הפרטים ?! יכול להקריב את אלה שהיא בא לשמור ?? זאת השאלה כאן !!
באופן ציורי יותר: הבורח מרוצח יחד עם בנו יחידו, היעלה על הדעת שיעשה מבנו מגן לעצמו ?? האם לא זאת בדיוק הנבלה של אנשי החמס שלוקחים את הנשים והילדים כמגן ?! שאנו מתעוררים מהחלום הדמיוני כאילו יש ישות חברתית, אז מה אנו מקבלים ? לא שההורים מגינים על עצמם על ידי הילדים שלהם עצמם ?! תחשבי (וזה גם מפחיד אותי נורא המחשבה הזו) לעומק, ההורים יושבים בבית והבן הולך להגן על ההורים ?? לא אמור להיות הפוך ?? אבל זאת המציאות !!! מה ההבדל בין אנשי חמס לבינינו כהורים ?? רבונו של עולם כמה דוגמטיים אפשר להיות ??? אם את דואגת כל כך ובצדק, שמה ההורים מולידים את ילדיהם לעצמן ? אז הנה התוצאה שהם שולחים את ילדיהם למות בכדי להציל את עצמן. מה לעשות, זה מה שיוצא לנו אם רק מקלפים את הקליפות של הישות הדמיונית ומגיעים לעובדות. העובדות הן שהם הולידו ילדים בכדי שהילדים יהיו להורים כמגן רח"ל, שהילד יקבל את כדור האקדח מהרוצח במקום אביו.
אתה חונן לאדם דעת ומלמד לאנוש בינה,,,,,,,,,,אנא אנא לעזאזל כבר.
תוקן על ידי maxmen ב- 30/07/2014 07:20:10
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2014 09:29 |
|
| |
מקס, דבריך בהחלט מעוררים מחשבה. אני אוהב אנשים שיודעים להתגרות באינטלקטואל, וזה בדיוק מה שאתה עושה. אז קודם כל לייק גדול. מי שעונה לך כמואדיב שאתה כסיך וכו', פשוט לא יודע לנהל דיום פתוח ותרבותי. ולעניין, למרות טענותיך הצודקות ברובן נגד השלטון, ונגד הדוגמטיות וחוסר היכולת של האנשים לראות איך למעשה שולטים בהם. אני חושב שמה שאמשלום היקרה לא מסכימה איתו (ובזה אני לגמרי איתה), שהדרך שאתה מציע מהווה אכן פתרון נכון וצודק. אתה מניח שהבאת ילדים זה הדבר החשוב ביותר. ועל כן גם אם הילד יגדל בצורה קשה וכואבת, זה עדיין עדיף על ילד מת. ואני שואל, אז מה הקטע? בעיניך אנחנו מכונות לייצור מכונות במעגל שאינו פוסק? אם האדם לא יכול לחיות כמו דצריך (וזה כמובן סובייקטיבי) בזמן שהוא חי, וכל העניין הוא רק להביא עוד ילדים שיסבלו שהם בתורם יביאו עוד ילדים שיסבלו, אז מה הקטע לעזאזל??? עדיף כבר להפסיק עם השרשרת הזאת. אלא שאני מניח שגם אתה מסכים, שהכיוון הוא להביא ילדים לעולם טוב יותר. ושהם בתורם ישפרו אותו עוד ויביאו ילדים לעולם כבר טוב יותר וכן הלאה. ממילא, ילד שגדל יתום ועני וכו' כמו שככה"נ יקרה למי שישמע לעצתך לתת תרומת זרע, וכמו שכתבה לך אמשלום. רבים הסיכויים שלא יצליח להפוך את העולם למקום טוב יותר. ואולי להיפך. ידוע לנו כי "מי שסבל הכי הרבה, יגרום הכי הרבה סבל בחזרה" (אינני זוכר כרגע ממי הציטוט, אבל הוא הוכח כנכון יותר מדי פעמים בהיסטוריה). ואם כן יצא שכרינו בהפסדינו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2014 20:34 |
|
| |
| orelzion כתב: |  | מקס, דבריך בהחלט מעוררים מחשבה. אני אוהב אנשים שיודעים להתגרות באינטלקטואל, וזה בדיוק מה שאתה עושה. אז קודם כל לייק גדול. מי שעונה לך כמואדיב שאתה כסיך וכו', פשוט לא יודע לנהל דיום פתוח ותרבותי. ולעניין, למרות טענותיך הצודקות ברובן נגד השלטון, ונגד הדוגמטיות וחוסר היכולת של האנשים לראות איך למעשה שולטים בהם. אני חושב שמה שאמשלום היקרה לא מסכימה איתו (ובזה אני לגמרי איתה), שהדרך שאתה מציע מהווה אכן פתרון נכון וצודק. אתה מניח שהבאת ילדים זה הדבר החשוב ביותר. ועל כן גם אם הילד יגדל בצורה קשה וכואבת, זה עדיין עדיף על ילד מת. ואני שואל, אז מה הקטע? בעיניך אנחנו מכונות לייצור מכונות במעגל שאינו פוסק? אם האדם לא יכול לחיות כמו דצריך (וזה כמובן סובייקטיבי) בזמן שהוא חי, וכל העניין הוא רק להביא עוד ילדים שיסבלו שהם בתורם יביאו עוד ילדים שיסבלו, אז מה הקטע לעזאזל??? עדיף כבר להפסיק עם השרשרת הזאת. אלא שאני מניח שגם אתה מסכים, שהכיוון הוא להביא ילדים לעולם טוב יותר. ושהם בתורם ישפרו אותו עוד ויביאו ילדים לעולם כבר טוב יותר וכן הלאה. ממילא, ילד שגדל יתום ועני וכו' כמו שככה"נ יקרה למי שישמע לעצתך לתת תרומת זרע, וכמו שכתבה לך אמשלום. רבים הסיכויים שלא יצליח להפוך את העולם למקום טוב יותר. ואולי להיפך. ידוע לנו כי "מי שסבל הכי הרבה, יגרום הכי הרבה סבל בחזרה" (אינני זוכר כרגע ממי הציטוט, אבל הוא הוכח כנכון יותר מדי פעמים בהיסטוריה). ואם כן יצא שכרינו בהפסדינו. |
|
קודם כל, תודה רבה על העידוד.
אני לא מניח שהבאת ילדים הוא החשוב ביותר, הרי נמנו וגומרו שטוב לו שלא נברא משנברא. ולכן היו צריכים לסרס את האדם הראשון וחסל כל הצרות, כפי שחז"ל אומרים "לא רוצה את הטוב ולא את הרע ושלום על העולם"
אני אומר שאם כבר עושים את זה, אז אל לנו להיות בשר חמורים כפי שהנביא אומר. רק ננסה בכל דור לקדם את הטוב מול הרע וכמובן להמציא אמצעיים טובים שגם החיים עצמן יהיו טובים ומאושרים. לעומק, כל הנולד במקרה וחיי במקרה, הוא באמת לא יותר מבשר חמורים או גנטיקה כפי שאמשלום היקרה אומרת. ואם אנו חמורים אז מה הקשקשת של מוסר וערכים וחינוך כפיית וחובות לחברה הדמיונית ? הרי אין לנו תכלית הרי אנו אקראיים. יותר נכון לשאול למה עשינו את ההפיכה החקלאית, למה המצאנו את השפה את החינוך ואת החברה. במיוחד שידוע לנו ששרידותו של האדם - בניגוד לבעלי החיים (כך אנו חושבים) שהם שורדים דטרמיניסטית, היא דעתנית. כלומר הוא לא היה שורד בלי כוונה תחילה להוליד. זה לא בא מאהבה ולא ממשיכה מינית הם רק פונקציה של חינוך וסביבה חקלאית ואנושית, בג'ונגל הוא לא בהכרח מזדווג עם בת\ן מינו, ולכן לכאורה קרה ההפיכה החקלאית. (הם לא תכננו את זה אולי מראש, אבל רק החקלאים שרדו. בהמשך הדרך אחרי המצאת החברה - מול ברית המילה שהיא אנטי תזה לישות החברה, רק העושים ברית מילה שורדים כפרטים וכל החברות ההיסטוריות לא שרדו. זה הסיבה העמוקה למה היהודים הם נצחיים לכאורה לאורך חץ הזמן ההיסטורי של האנושות התבונית.)
בקיצור אני אומר ששרידותו של האדם היא דעתנית תבונית. ולכן הוא צריך את ההפרדה מהג'ונגל ולהמציא את השפה לחינוך ולאהבה וכדומה, וכמובן את האמצעי שנקרא חברה.
עכשיו השאלה היא האם החברה (שזה מין ישות דמיונית) קודם לפרט או היא אמצעי לו. כל בר דעת מבין שהחברה הוא אמצעי לפרט במיוחד לילדים כי הילדים הם העיקר הראשוני שלצורכם צריך בכלל חברה. (זה לעומק מקור הרגש\הרחמים הדטרמיניסטי שהאבולוציה נטע בנו כלפי ילדים ונשים.)
אברהם אבינו המציא את ברית המילה אך ורק בגלל הטירוף הזה שראה מה קרה לדור הפלגה שהמציאו את החברה הראשונה בהיסטוריה והפכו את החברה לישות שמעל הפרטים. ברית מילה בא לטעון שאין ישות דמיונית במציאות, יש רק את הפרט ואת אבר ההולדה שלו, שעם האבר ההולדה הוא בעצם נצחי. ולכן אין לו דגל חברתי אחר חוץ מהאבר ההולדה. כי בדגל חברתי הפרט הוא אקראי ואם הוא אקראי מול הכלל אז מה לו כל העמל המיותר ? נחזור אם כך לג'ונגל !!
אני אומר את זה לגבי מכונית. כל אחד מתנחם שהמכונית עוזרת לו, אבל הוא לא מבין שהוא מכניס את עצמו לאקראיות כך שחבל על כל עמלו, הרי בשניה נמחקת משפחה שלימה בתאונת דרכים.
אותו דבר בכלכלה קפיטליסטית, האדם מתנחם שהנה אנו רואים את מגדלי בבל, תראו כמה שפע יש ב"ה. אבל הוא לא שם לב שאסור לו אפי' לאגור מים, אז מה יש לו מהכבישים הרחבים והגשרים והמגדלי בבל ??
אני אומר שברית המילה אומרת להאדם, על תתעוור מהדמיון, תתמקד בעצמך ושרידותך לנצח. אתה יכול למחוק את כל משפחתך במכונית ?! אז על תשתמש עם כלי שכזה !! אתה צריך מים ואדמה להתנחל בו = הטבע ?! אז מי הוא המונע ממך את הטבע ?
וכאן הוא אמור להיטרף לגמרי, כי מי מונע ממנו את הטבע ? המצאת הכסף, המצאת הקניין, המצאת החברה הכפייתית !! כל אלה הם דמיון, הכסף הוא דמיון (הרי אין ערך אמיתי לכסף רק כהסכמה דמיונית של בני אדם בינם) הקניין הוא דמיון (הרי המלחמות תוכיח) החברה הוא דמיון. ואז בא החברה הדמיונית ולוקחת בכפיה את הילדים להגן על מי ? על הדמיון !!! הרי אם הילדים נכרתים אז ההורים נכרתים ואם ההורים נכרתים אז למה הולידו ילדים בכלל ??
לסיכום: כל ההוגים מדברים על חופש וחירות האדם שזה הבסיס הראשוני שמעל החברה הדמיונית. השאלה הנשאלת כאן היא 1, האם החירות קבילה בלי הטבע ? 2, האם החירות קבילה בלי האפשרות לשרוד = האבר ההולדה = הילדים ??
כל החשיבה היהודית נוצרה לתת תשובה לשני השאלות האלה. 1, אין חירות בלי הטבע ולכן צריך חלוקת הטבע וארץ ישראל נפל בגורל לאברהם וליעקב. ובארץ ישראל שוב מחלקים את הארץ לכל זרעו כלומר לפרטים. 2, ברית המילה שזה הדגל האישי של כל יהודי מול כל דגל דמיוני אחר = ע"ז.
עכשיו השאלה האם זה צריך להיות חשיבה יהודית או זה צריך להיות ה'חשיבה האנושית ? (כך שאפי' את ברית המילה לא נצטרך כמו לפני נמרוד לפני המצאת החברה הדמיונית.) לדעתי הגיע הזמן שכל בני אנוש יקבלו את האור או החופש את החירות האמיתית שהיהודי דורש זה אלפי שנים.
לסיום:
והיות שהחברה הדמיונית כופה על רווקים ורווקות להקריב את חייהם למען החברה, אני ממליץ להם ולהורים לנסות להינצל.
זה לא הראוי כמובן, הראוי היא לבטל את הטירוף הזה של גיוס רווקים ורווקות, אבל עד אז אני מציע להינצל. לא בא בחשבון להמשיך ככה. במיוחד שהחברה הדמיונית חייבת להם כך שכל החברה צריכה להתגייס לעזור לנולדים מהמתים למענה.
בברכה max maxmen
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2014 15:42 |
|
| |
אחד החברים שלח לי ואמר: זה בטח ישמח אותך. אכן זה משמח אותי מאוד וזה מוכיח את התזה שלי ומסביר את היגיון מצוות יבום של התורה.
תוקן על ידי maxmen ב- 10/11/2014 15:44:18
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2014 16:56 |
|
| |
אומרת התוספתא (פ"ז ה"כ): למדה תורה דרך ארץ, נתמנתה לאדם פרנסה יקח לו בית, חזרה נתמנתה לו יקח לו שדה, חזרה ונתמנתה לו יקח לו אשה, שנאמר מי האיש אשר בנה, ומי האיש אשר נטע, ומי האיש אשר ארש; וכן שלמה אמר בחכמתו, הכן בחוץ מלאכתך וכו', הכן בחוץ במלאכתך, זה בית, ועתדה בשדה, זה שדה, אחר ובנית ביתך, זו אשה. הרמב"ם הבין מזה שנאמר ואחר ובנית ביתך, כי כרם אחרי בית לאו דווקא, ולפיכך פסק: דרך בעלי דעה שיקבע לו אדם מלאכה המפרנסת אותו תחלה, ואחר כך יקנה בית דירה, ואחר כך ישא אשה (הלכות דעות, פ"ה ה"יא). מכל מקום, לפי התורה, אחריות הקמת הבית מוטלת על האיש, ואחריות זו כוללת אחריות כלכלית לקיומו. זו דרך הישר. מעבר לכך, לכלל ישראל יש אחריות כללית לעזור לכל פרט להתהלך בדרך הישר.
לענ"ד נמצאנו למדים שהאחריות הכללית של מנהיגי הציבור כלפי צעירי הצאן תחילתה איננה בגיוסם לצבא והכשרתם לצרכי בטחון כסברת מקימי המדינה וגם איננה לחתנם בגיל צעיר אחרי שלמדו תורה כסברת מנהיגי הציבור החרדי, אלא אחריותם לתקן את הכלכלה באופן שכל פרט יוכל להקים את ביתו בדרך ישרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2014 17:12 |
|
| |
נכון מאוד. אבל בינתיים מה יעשה הפרט ? על כך עדיף את החשיבה האינטואיטיבית של החרדים. (אני אומר אינטואיטיבית כי אין מנהיג חרדי שמצווה על כך. זאת פשוט תוצאה של הבנה עמוקה של התבונה היהודית. אגב זה נבין למה הם עמלים לתת לזוג דירה, מה שלצערינו נהיה קשה יותר ויותר. כלומר רוב ההורים לא יכולים להמשיך עם המנהג היפה הזאת)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2014 17:45 |
|
| |
פעם אמר לי תלמיד חכם שאם היו הולכים בדרך של הרמב"ם, אזי בהתחשב במחירי הדירות כיום, עד שהיו מסוגלים לקנות דירה, כבר היו זקנים מדי כדי להתחתן. זה אולי נכון כתובנה פרטית לטווח קצר. אולם בראיה כללית לטווח רחוק יותר, מאחר שיוקר המחיה הולך ומאמיר, במוקדם או במאוחר יהיה כאן דור של משפחות צעירות הדרות עם ילדיהן בדירות שכורות תוך צבירת חובות ובלי פרנסה מספקת. אזי לדאבוננו במצב שילדים נולדים לבתים שאינם שייכים להוריהם, וההורים טרודים בלקיחות הלוואות והחזר חובות, בנוסף לבעיות הכלכליות, הדרך להגיע ליישוב הדעת תהיה מאד ארוכה.
תוקן על ידי מם80 ב- 10/11/2014 17:50:33
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2014 18:04 |
|
| |
| מם80 כתב: |  | | פעם אמר לי תלמיד חכם שאם היו הולכים בדרך של הרמב"ם, אזי בהתחשב במחירי הדירות כיום, עד שהיו מסוגלים לקנות דירה, כבר היו זקנים מדי כדי להתחתן. זה אולי נכון כתובנה פרטית לטווח קצר. אולם בראיה כללית לטווח רחוק יותר, מאחר שיוקר המחיה הולך ומאמיר, במוקדם או במאוחר יהיה כאן דור של משפחות צעירות הדרות עם ילדיהן בדירות שכורות תוך צבירת חובות ובלי פרנסה מספקת. אזי לדאבוננו במצב שילדים נולדים לבתים שאינם שייכים להוריהם, וההורים טרודים בלקיחות הלוואות והחזר חובות, בנוסף לבעיות הכלכליות, הדרך להגיע ליישוב הדעת תהיה מאד ארוכה. |
|
אהבתי מאוד. ולצערינו זה נכון. אבל בכל זאת עצירת הילודה תביא להכחדת הפרט ולבסוף את החברה כולה. ולכן לא צריך להאשים את הקרבנות ולייעץ להם לעצור את הילודה. רק להפך, לתקוף את התוקפים, שהם האשמים האמיתיים אם יקרה מצב של נוער בסיכון. ברצוני לחדד את הנקודה כאן ולומר שהצדיק והצדיקה לא צריכים לעצור את החיים בגלל הרשעים שגורמים למצב של נוער בסיכון רק להפך, הם צריכות להוליד והרבה יותר אפי' כמו במצרים. וכך ננצח את הרשעים מכל הסוגים, הבטחוניים והכלכליים. התשובה היחידה למצוות ישוב ארץ ישראל והצלחתה היא אך ורק על ידי הולדה ומה שיותר עדיף. ככה בדיוק ננצח את השכנים ואת המחבלים וגם את הכלכלניים ההזויים שגרמו למצב העכשווי שלא רק הביאו את הבעיות הכלכליות הם הביאו לשנאה בין האחים = הפרד ומשול.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2014 19:16 |
|
| |
מקס,
לדאבוננו כלל ישראל בדורות האחרונים חסרים בילודה ובדעה. לפיכך, שכשם שמועיל להרבות את הילודה בארץ, כן טוב להרבות דעה בארץ. אלא שאם בוחרים להרבות את הילודה בדרכים לא ישרות, אזי ממילא מתמעטת הדעה בארץ. לפיכך, אם-כבר נדרש למצוא דרכים ישרות לעודד את הילודה. לדוגמא, בתור הזהב של יהדות ספרד אחרי החתונה היו לומדים תזונה וכלכלה, וכך גם היו עושים בימי קדם. עוד דוגמא, יש מדינות עשירות בהן המדינה נותנת במתנה דירה לכל זוג המקים בית. שים לב: אם מספר הזוגות המתחתנים בישראל בשנה כ-40,000, תקציב המדינה כ-389 מליארד שקל, והמדינה תבנה דירות בנגב ובגליל בעלות של כ-400,000 שקל לדירה, אזי עלות הקצאת דירות תהיה כ-16 מיליארד שקל, שזה כ-4% מתקציב המדינה.
תוקן על ידי מם80 ב- 10/11/2014 19:16:40
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2014 09:23 |
|
| |
.
מם80:
לפי התחשיב שלך, מהיכן יילקחו אותם 16 מיליארד? על מה אתה מוותר כדי שניתן יהיה לממן את הדירות הללו?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2014 10:51 |
|
| |
| מם80 כתב: |  | מקס,
לדאבוננו כלל ישראל בדורות האחרונים חסרים בילודה ובדעה.
|
|
מסתמה לא הוציא כבודו את כבודו מכלל ישראל (דהלא אף אתה הקהה את שינו וכו' ) נמצאת למד שאף כבודו אפי' לשיטת כבודו חסר בדעה (וכפי שאף למדים דבריו ויעו"ש) . ממה נפשך אולי לא נמצאו כלל ישראל חסרים בילודה כלל .
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2014 11:53 |
|
| |
מלא-כבודו,
לדאבוננו יש כיום בעולם כ-3 מליון יהודים פחות ממה שהיה לפני כ-75 שנה ואחוז ההתבוללות בחו"ל גבוה.
מואדיב,
מדינה המונהגת בדעת אמורה לחשוב היטב מה סדר העדיפויות הרצוי והנכון המיטיב עם הכלל ולבנות את התקציב בהתאם. אחרת, אם התקציב נקבע לפי לחצים קואליציונים וגורמים אינטרסנטים וגחמות של פוליטיקאים, ממילא אין משמעות לשאלתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2014 12:11 |
|
| |
| מם80 כתב: |  | מלא-כבודו,
לדאבוננו יש כיום בעולם כ-3 מליון יהודים פחות ממה שהיה לפני כ-75 שנה ואחוז ההתבוללות בחו"ל גבוה. |
|
יתקנני מר אך למטב ידיעתי מעולם לא היו כה הרבה יהודים בישראל כדהיום . כבודו הציע דברים בישראל . אשר למספר היהודים בישראל . יתכבד מר ויגדל כ-3 מליון יהודים בדירתו המרווחת . ואל ייגע את שכלו הדל כיצד לקעקע את תקציב המדינה ולהשמיד את השטחים הפתוים בנגב ובגליל . (גם מסתמה כב' תכנן שיתפרנסו הם זה מזה ) . אשר למספר היהודים בחו"ל . יתכבד כבודו ויעבור לחול ויהיה הוא מעמסה על היהודים שם וילמדם בינה שם . ונקודת זכות מצאית בדבר קדשו . שחיזק את אמירתו על מיעוט הדעת .
|
|
|
|
|