בית פורומים עצור כאן חושבים

גם להם מגיע ילד !!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/11/2014 23:13 לינק ישיר 

צר לי, לא הבנתם.
לא טענתי שהכלכלה נכונה כשם שמדעי המחשב נכונים. אין לי שום בעיה לקבל את זה שהכלכלה היא טעות, והיא מבוססת על הנחות יסוד שגויות.
אני רק מבקש לקבל את החלופה. במקום לתת לי חלופה, אתה (מ') רק מספר כמה המצב הנוכחי בעייתי וכו' וכו', אבל לא עונה לאף שאלה קונקרטית של מואדיב או שלי. כנראה זה לא בכדי, אלא בגלל שאין לך שום תשובה ושום חלופה [אכן למקס יש רעיונות על חלופה, אבל הם לא מובנים; כשמתאמצים להבין הם לא ישימים, וההבנה שלו בחוקי כלכלה בסיסיים היא מאוד מועטה - ראה למשל את חוסר ההבנה בצמיחה - חוסר שכנראה נובע מהגדרה שונה של המונח כמו ההגדרה השונה של המונח חרדים או של כל מונח אחר).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2014 23:26 לינק ישיר 

יש3 כתב:
צר לי, לא הבנתם.
לא טענתי שהכלכלה נכונה כשם שמדעי המחשב נכונים. אין לי שום בעיה לקבל את זה שהכלכלה היא טעות, והיא מבוססת על הנחות יסוד שגויות.
אני רק מבקש לקבל את החלופה. במקום לתת לי חלופה, אתה (מ') רק מספר כמה המצב הנוכחי בעייתי וכו' וכו', אבל לא עונה לאף שאלה קונקרטית של מואדיב או שלי. כנראה זה לא בכדי, אלא בגלל שאין לך שום תשובה ושום חלופה [אכן למקס יש רעיונות על חלופה, אבל הם לא מובנים; כשמתאמצים להבין הם לא ישימים, וההבנה שלו בחוקי כלכלה בסיסיים היא מאוד מועטה - ראה למשל את חוסר ההבנה בצמיחה - חוסר שכנראה נובע מהגדרה שונה של המונח כמו ההגדרה השונה של המונח חרדים או של כל מונח אחר).

תגיד אתה לא הרב מיכי במקרה ? משום מה אני מתחיל להבין עם מי יש לי כאן עסק.

אתה קובע מה ישים ומה לא.
אתה לא מבין כלום בכלכלה. את זה אנו ידועים מזמן, מואדיב יודע לפחות לדקלם משהו ואתה ממש נראה שרק התחלת לעיין בכמה ספרים.

מאיפה אני יודע ? לפי הדקלום שלכם. אתם חוזרים על כל המשפטים שיש בספרות בעד הטירוף הזה. פשוט דקלום מילה במילה.

לגבי צמיחה:
הסברתי בטוב טעם מהי צמיחה ומה הגורם לצמיחה.
אבל ממש לא מעניין אותך להעמיק, רק כמו תוכי חוזר על הדמגוגיות הרגילות שלך. כלומר שאין לך רצון להעמיק אתה פורש עם כמה קללות ושלום.
אז אם ידעתי מראש שאתה הרב מיכי. היית חוסך ממני את כל הדיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2014 23:32 לינק ישיר 

יש,

אתה ומואדיב שואלים שאלות מציאותיות על הכלכלה הקפיטליסטית ומניחים כמובן מאליו כי אלה שאלות טובות על כלכלה באופן כללי. למה הדבר דומה? לעבדים שהתרגלו לבנות פירמידות, ושואלים שאלות על בניית פירמידות כאילו מדובר בשאלות היחידות על בניה ציבורית, כאילו רק בערים בהן בונים פירמידות יש בניה ציבורית ולא בכפרים. מה אחד ההבדלים בין עיר לבין כפר? בעיר קודם-כל סוללים כבישים ואז בונים בתים, ואילו בכפר קודם-כל בונים בתים ואז סוללים את הדרכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 08:32 לינק ישיר 

מ
די עם משלים. אני עכשיו נותן לך את השליטה במדינת ישראל. מה אתה עושה? אני רק אזכיר שמסביב יש עולם קפיטליסטי. אם תרצה, אני אעשה לך ג'סטה ואתן לך את כל העולם. עכשיו מה אתה עושה?
מה למשל המדיניות שלך לגבי כסף? אתה מפסיק את השימוש בכסף מודפס או לא?
חרטוטי שכל נוסח שר האוצר הנוכחי שלנו זה לא מה שיעזור כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 08:48 לינק ישיר 

מקס,
סתם לעניין הדיוק - לא הסברת ('בטוב טעם' זה באמת משעשע) מהי צמיחה, אלא רק איך משיגים אותה.
ואגב, מההסבר איך משיגים אותה נראה לי שאתה חושב שצמיחה מתייחסת לתבואה הצומחת מהאדמה.
רק שתדע, צמיחה היא גידול של ההון, והון לא שווה כסף. כשתדבר במושגים של שאר בני האדם אוכל לדון איתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 12:15 לינק ישיר 

.אבי אבות ואם כל חטאת של דורנו. זה המשפט מגיע לי!
בספר מסילת ישרים כותב הרמח"ל במבא את עיקר האמונה ודעת התורה.
בבאור כלל חובת האדם בעולמו

יסוד החסידות ושרש העבודה התמימה הוא שיתברר ויתאמת אצל האדם מה חובתו בעולמו

לא מצינו מגיע לי!
לא מגיע לאדם כלום! הוא צריך לעמול ולעבוד בכדי להשיג ולקבל את מה שהוא רוצה.
אם הוא רוצה אשה טובה. הוא צריך  קודם -להיות בעל טוב.
אם הוא רוצה ילדים טובים. הוא צריך  קודם -להיות קודם אבא טוב.
אם הוא רוצה מדינה טובה ומתוקנת. הוא צריך קודם להיות אזרח טוב.
ואם הוא רוצה מדינה שאפשר לחלוב אותב , צריך קודם לתת לה משאבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 12:30 לינק ישיר 

מם80 כתב:
יש,

אתה ומואדיב שואלים שאלות מציאותיות על הכלכלה הקפיטליסטית ומניחים כמובן מאליו כי אלה שאלות טובות על כלכלה באופן כללי. למה הדבר דומה? לעבדים שהתרגלו לבנות פירמידות, ושואלים שאלות על בניית פירמידות כאילו מדובר בשאלות היחידות על בניה ציבורית, כאילו רק בערים בהן בונים פירמידות יש בניה ציבורית ולא בכפרים. מה אחד ההבדלים בין עיר לבין כפר? בעיר קודם-כל סוללים כבישים ואז בונים בתים, ואילו בכפר קודם-כל בונים בתים ואז סוללים את הדרכים.

כב' בודאי אינו מזכיר כלל וכלל עבד שהתרגל למה שהכיר . ימשיך כב' להטיף עד כמה דורות קודמים צדקו ומלאו דעת ומה מעטה הדעת בדורות אחרונים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 12:41 לינק ישיר 

יש,

אם הדעות של רוב בני האדם משובשות, לא תעזור שום שיטה כלכלית. כתב הרב יצחק יעקב ריינס: "אילו ידענו, כי העולם נשתנה באמת לטוב והתחיל להתקרב אל מטרתו, היה החזיון הזה מרנין את הלב, אבל לדאבון הלב עלינו להודות על האמת המרה כלענה, כי ההתערבות לא באה מצד קרבת העמים אל המטרה, אלא להיפך, מצד ריחוק בני ישראל מהמטרה, עד שגם הם נסחפו בזרם הכללי ואינם מתפלאים עוד על ההנהגה הפראית בעולם. בני ישראל חדלו מלהביט על העולם כשגעון, משום שאף הם מתנהגים כן. ובהנהגה זו הם חוטאים למטרתם, כי על ישראל חובה לרפא הריסות עולם ועליהם להצטיין בזה וכל זמן שלא יבינו את השחתת העולם אין תקוה שייטיבו את מעשיהם". לפיכך:

א. נדרש להבין ששיטת הכלכלה הקפיטליסטית מושחתת.
ב. ללמוד תורה בעיון ולברר את המושגים הכלכליים הנכונים, שאין בן-חורין אלא העוסק בתורה.
ג. לחשוב את לתקן את הכלכלה.

אם לא מבינים את סעיף א, וחסרי סבלנות ללמוד את סעיף ב, ממילא ההתעסקות בסעיף ג קלת-דעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 12:53 לינק ישיר 

מ
במטותא - נא לא להטיף מוסר, זה מנוגד לחוקת הפורום....

עם כל הכבוד לרב ריינס, דבריו הם בניגוד למציאות של תקופתו, אולי הם היו מתאימים דווקא להיום. אנשים נטשו את היהדות מפבי שהם ראו דברים טובים וחשובים בחוץ, החל ממדע וכלה בסוציאליזם שאתה כ"כ מחבב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 12:56 לינק ישיר 

מם80 כתב:
יש,

אם הדעות של רוב בני האדם משובשות, לא תעזור שום שיטה כלכלית. כתב הרב יצחק יעקב ריינס: "אילו ידענו, כי העולם נשתנה באמת לטוב והתחיל להתקרב אל מטרתו, היה החזיון הזה מרנין את הלב, אבל לדאבון הלב עלינו להודות על האמת המרה כלענה, כי ההתערבות לא באה מצד קרבת העמים אל המטרה, אלא להיפך, מצד ריחוק בני ישראל מהמטרה, עד שגם הם נסחפו בזרם הכללי ואינם מתפלאים עוד על ההנהגה הפראית בעולם. בני ישראל חדלו מלהביט על העולם כשגעון, משום שאף הם מתנהגים כן. ובהנהגה זו הם חוטאים למטרתם, כי על ישראל חובה לרפא הריסות עולם ועליהם להצטיין בזה וכל זמן שלא יבינו את השחתת העולם אין תקוה שייטיבו את מעשיהם". לפיכך:

ב. ללמוד תורה בעיון ולברר את המושגים הכלכליים הנכונים, שאין בן-חורין אלא העוסק בתורה.

אם לא מבינים את סעיף א, וחסרי סבלנות ללמוד את סעיף ב, ממילא ההתעסקות בסעיף ג קלת-דעת.

כב' אינו עושה דבר מלבד לדקלם . ממש כעבד הבודק בחוקת אדוניו כל דבר .

באותה מידה .
א. נדרש להבין שהתורה מיושנת .
ב. ללמוד בעיון את עקרונות הכלכלה . שאין מתוקן אלא העוסק בלימוד .
ג. לחושב את לתקן את התורה .
אם לא מבינים עלולים להדרדר לעיון בריינס .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 13:02 לינק ישיר 

בעלבעמיו,

אם מוסר מנוגד לחוקת הפורום, אזי גם תורה מנוגדת לחוקת הפורום, משמע שחוקת הפורום מתנגדת למסורת ישראל.
אם מותר בפורום השכם והערב להטיף לאפיקורסות, מותר גם מדי פעם לומר קצת דברי מוסר.

נ.ב. הרב יצחק יעקב ריינס, שהיה מגדולי ישראל בדורו הן בתורה והן במנהיגות, מת משברון לב אחרי שלא הצליח לגייס תרומות לישיבתו אצל קהילה היהודית בלונדון שמרוב ממון שכחו מה זה תורה.

תוקן על ידי מם80 ב- 13/11/2014 13:10:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 13:04 לינק ישיר 

מם80 כתב:
יש,

...

...בהנהגה זו הם חוטאים למטרתם, כי על ישראל חובה לרפא הריסות עולם ועליהם להצטיין בזה וכל זמן שלא יבינו את השחתת העולם אין תקוה שייטיבו את מעשיהם". לפיכך:

אנא, אל תפתור עצמך בהסברת הטעויות שלי בלבד, אלא הצג גם תשובות, או פתרונות.

1. מהי שיטת הכלכלה שלדעתך, עדיפה על הקפיטליזם?

2. מהם "המושגים הכלכליים הנכונים", אותם ניתן להבין לאחר שלומדים תורה בעיון?

3. איך מתקנים את הכלכלה? 

אוסיף רק כהערה, כי אמירה בנוסח "צריך להשקיע יותר בחינוך", אינה אמירה קפיטליסטית או אנטי-קפיטליסטית. גם מי שדוגל בקפיטליזם וגם המתנגד לו, כשהם תובעים להוציא הוצאה מסויימת, אינם פטורים מלהצביע על המקורות לצורך הוצאה זו. בשתי השיטות, מתכוונים לשלם שכר למורים, בניית מבנים עולה כסף, וכדומה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 13:07 לינק ישיר 

מ

. כתב הרב יצחק יעקב ריינס: "אילו ידענו, כי העולם נשתנה באמת לטוב והתחיל להתקרב אל מטרתו, היה החזיון הזה מרנין את הלב, אבל לדאבון הלב עלינו להודות על האמת המרה כלענה, כי ההתערבות לא באה מצד קרבת העמים אל המטרה, אלא להיפך, מצד ריחוק בני ישראל מהמטרה

הרב ריינס הליטאי בחלומות הורודים ביותר שלו לא חלם על עולם תורה כפי שיש היום, בתקופתו ולאחריו בכל ליטא בלרארוס פולין הונגריה וכיב'- כל תלמידי הישיבה כולם ביחד היו נכנסים לישיבה- בינונית במספר לןמדיה- ועוד היה נשאר מקום.
ואל תתחיל לדבר על איכות. קראתי את ספרו של גדול התורה והמחלוקת- אבי עזרי, אז תרגע.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 13/11/2014 13:11:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 13:16 לינק ישיר 

מם80 כתב:
בעלבעמיו,

אם מוסר מנוגד לחוקת הפורום, אזי גם תורה מנוגדת לחוקת הפורום, משמע שחוקת הפורום מתנגדת למסורת ישראל.
אם מותר בפורום השכם והערב להטיף לאפיקורסות, מותר גם מדי פעם לומר קצת דברי מוסר.

קשה להבין את קשקושי כב' . נניח שכב' ייכנס לבנק ויחל להרביץ דברי תורה בפקידה . מסתמא ייזרק . משמע שהבנק מנוגד למסורת ישראל ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 13:22 לינק ישיר 

מואדיב,

עושה רושם שאתה נעול על דרך חשיבה מסויימת שלימדו אותך, בה הכל מתחיל מהקפיטל. לענ"ד זו מחשבה מעוותת. לדוגמא, כדי לחנך נדרש להכשיר מורים טובים, ואיך להכשיר מורים טובים איננה בהכרח שאלה כלכלית, אדרבא אם לא יודעים איך להכשיר מורים טובים, לא יעזרו כל התקציבים שבעולם, והראיה שלמרות תקציבים אדירים רמת הלימוד באוניברסיטאות בעולם הולכת ומידרדרת במאה השנים האחרונות. עוד דוגמא, אם בחרת ללמוד כלכלה מכת הכלכלנים האמריקאים, באותה מידה יכולת לבחור ללמוד כלכלה מכת האיימיש. אצל האיימיש, אחרי שזוג צעיר מתחתן, כל אנשי הכפר מגיעים ובונים עבורם גורן, בלי לשאול איזה מטלות אחרות יש להם לעשות באותו יום ובלי לדרוש שכר עבור מלאכתם, כי שאלות כאלה קיימות רק בחברה עירונית ששכחה מה זה ערבות הדדית.

אברהם, יצחק, ויעקב, משה, ודוד, היו רועי-צאן. כלכלת התורה מבוססת על חיי כפר פשוטים. אמנם משה רבינו גדל בבית פרעה ולמד את השיטות הכלכליות של הציביליזציות העתיקות, אולם השיטות האלה לא הרשימו אותו, כי אצלו חכמה היתה יראת שמים ולא התחכמות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > גם להם מגיע ילד !!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.