בית פורומים עצור כאן חושבים

החזון הליטאי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/5/2014 07:40 לינק ישיר 
החזון הליטאי

http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=68898&cat=1

בסיום מאמרו חוזר פרידמן ומדגיש את הצורך בהתארגנות של הציבור החרדי אל מול המצב בו מדינת ישראל חונקת אותו מבחינה תקציבית: "חו"ל כבר איננה אופציה בשל האנטישמיות הגואה בה", כותב פרידמן בניסוח שמזכיר את הדברים שנאמרו במשך השנים על ידי פלגים קיצוניים כסאטמר ו"נטורי קרתא": 

"היהדות התורתית צריכה להתארגן לאי תלות במדינה שבחרה להתנתק מהתורה ונוספה גם היא על שונאינו. אנחנו חייבים להתארגן, כי אין לנו עיר מקלט אחרת. חו"ל כבר מזמן אינה מחייכת אלינו. מפלגות הימין הקיצוני כולל מפלגות ניאו נאציות כמו בהונגריה ויוון, שבו השבוע והרימו ראש גלוח. שונאי זרים הולכים ומתחזקים וגילויי האנטישמיות רק הולכים ומחמירים. רצח יהודים כבר הפך לפחות נדיר. הגלובוס כולו הפך למקום לא נעים ליהודים. כאן רע, וגם שם לא בטוח".

אם תרצו אין זו אגדה, אם הרצל הצליח, גם החרדים יצליחו.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 08:46 לינק ישיר 

אל דאגה, היתד לא יכול לתת את האפשרות לצאת לחול בגלל הסיבה ההלכתית ולא בגלל הסיבה הרציונלית.
הוא נותן סיבה רציונלית אך ורק לא להסתבך עם הבעיה ההלכתית. אבל כל בר דעת יודע שהרציונליות הכי נכונה לכל חרדי הוא לעזוב תקף ומיד את ארץ ישראל.
אם בפיגועים עסקינן אז בוודאי אין להשוות לפיגועים בארץ לחול ששם זה ממש זניח
ולכן איזה רציונליות יש בכך להישאר בארץ ?
אם מבחינת דיור ופרנסה ?! בוודאי המקום הכי לא רציונלית היא כאן בארץ.
אם מבחינת חברתית ? אין מקום יותר גרוע לחרדי מארץ ישראל !! כי בארץ הוא המקום היחיד שהפרדת הרשויות לא הוכיח את עצמו.

ראו כאן

www.facebook.com/photo.php?fbid=711079468938998&set=a.533521163361497.1073741830.522159337831013&type=1&theater

אבל הייתי מתמקד בבעיה ההלכתית.
אני לא חושב שיש כאן בעיה הלכתית בכלל. הרי כבר ר' יוחנן בחר ביבנה וחכמיה.
בלי קשר מה היתד יחשוב או יטיף, יש עוד שאלה מה יעשו ההמונים הלכה למעשה.
ובכן דעתי היא שנחזור לגלות כלומר הישיבות בחול יתפתחו בממדים של ישיבות בבל  ואז כל הצעירים יטוסו לשם ושם יקימו את קן המשפחתי שלהם.
כלומר תוך דור או שנים הישוב היהודי תתכחד לגמרי כמו בזמן הרס"ג.
לאו דווקא בגלל החרדים והישיבות שלדעתי יעזוב אחרונים רק דווקא בגלל הסיבות הרציונליות כמו דיור ופרסה ואי שלום בין שכנינו. מוכיח זאת הסקרים בסקר סטודנטים של המרכז הבינתחומי ש84% אין יכולת לרכוש דירה ו60% מהם שוקלים לעזוב את הארץ בעקבות זה. ראו כאן את כל הנתונים http://www.bizportal.co.il/article/386989  

אבל המכה בפטיש הם הישיבות כמובן, כי מה שמחזיק את ההמונים באמת בארץ זאת האמונה ומצוות ישוב ארץ ישראל והמשענת של האמונה הן הישיבות = יבנה וחכמיה, ולכן אחרי שהישיבות בחול יקבלו את ההגמוניה = הסמכות ?! שם יקימו הצעירים את קן המשפחה שלהם.

ולכן לדעתי לא היתד ולא הרבנים ובעצמם שום דבר לא יכול יותר למנוע את חורבנה של הלאום היהודי.
והאמת זאת היית חלום יפה אבל קמנו רטובים. היהודי הוא בן חורין במהות ולכן שום חוק ומשטר לא יכול עליו, ושום תזה חברתית (לאומניות וכדומה) לא יכול לאחד אותם. מה שמאחד אותם זה התורה ודווקא כי יש לו שבעים פנים.

כל דברי אלה היו מבחינת קריאת הילד בזעקה הנה "המלך ערום"

תוקן על ידי maxmen ב- 30/05/2014 08:47:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 08:48 לינק ישיר 

ומה הם ירוויחו? הם בסה"כ יהפכו למיזרוחניקעס מן המנין, כי הרי החרדיות בצורתה הנוכחית מחזיקה מעמד רק בגלל חוסר הצורך לחשוב בצורה מדינית, ברגע שהם ייאלצו לחשוב כך, הם יגלו שהמיזרוחניקעס לא היו כ"כ גרועים, ושהרב גורן היה גדול שבגדולים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 08:49 לינק ישיר 

מקס
דיינו

תוקן על ידי צעג ב- 30/05/2014 08:50:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 09:19 לינק ישיר 

נישטאיך כתב:

בסיום מאמרו חוזר פרידמן ומדגיש את הצורך בהתארגנות של הציבור החרדי אל מול המצב בו מדינת ישראל חונקת אותו מבחינה תקציבית: "חו"ל כבר איננה אופציה בשל האנטישמיות הגואה בה", כותב פרידמן בניסוח שמזכיר את הדברים שנאמרו במשך השנים על ידי פלגים קיצוניים כסאטמר ו"נטורי קרתא": 

אינני יודע אם נושא האשכול שייך או נישטשייך בפורום עצכ"ח. אולם לגופם של דברים:

ראשית,זה נקרא להיות סאטמר של נוחות. לברוח לקיצוניות כשאין ברירה. אם מחר יציעו להם תקציבים הם יהיו מוכנים לוותר (לפחות על ערכי סאטמר) בשביל זה. למיטב זכרוני בשביל תקציבים הם גם היו מוכנים לותר על גוש קטיף ויתכן שהם יהיו מוכנים לוותר על עוד ערכים.

שנית, בסאטמר מעריכים את אלו העובדים והעושים לביתם ולקהילה, בועד שהאידיאולוגיה של הליטאים שונה. כך שהליטאים אינם יכולים לאפשר קיום לעצמם אלא כטפילים בסימביוזה עם גוף אחר שאינו מקבל את האדיאולוגיה שלהם (ולא חשוב מי זה המדינה, יהדות העולם, סאטמר, האיחוד האירופאי, אש"ף וכד').

שלישית, אני מניח שיהודי חרדי מצוי מתנהג כמו ערבי ישראלי, צועק על מדינת פלסטינית אבל לא יסכים לוותר על זכויותיו כישראלי. ברור לכל חרדי  שאוטונומיה חרדית תהא גוף מושחת מתחילתו ועד סופו, שתחנוק את חיי תושביה באיסורי ההתנהגות שתטיל.

ולבסוף, אני מניח שהעוני יוביל את צעירי הציבור לפריקת עול, מכיוון שלא ניתן לשקר לכולם כל הזמן. להערכתי מדובר בתהליך שממילא צפוי להתחיל לקרוא ויאיר לפיד רק זרז אותו. כאשר זה יהא הכיוון אני מניח כמו שנאמר מעלי, שתורה עם דרך ארץ פתאום תהפך לדרך החיים לכתחילה ודרך החיים החרדית היום תחשב לדרך של בודדים. פתאום העסקנים ינחו את "הגדולים" להוציא מכתבים אחרים. כמו שנאמר מעלי, במסגרת שכתוב ההיסטוריה החרדית, פתאום הדרך של המזרחי תהא הדרך הסלולה שהורו רבותינו עד ר"ח מוולוז'ין ולמעלה בקודש...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 09:49 לינק ישיר 

שרפ כתב:

ולבסוף, אני מניח שהעוני יוביל את צעירי הציבור לפריקת עול,  ..

אני לא מבין את התזה שלך. פריקת עול היית בכל ההיסטוריה והן נכחדים רציונלית כאמור לעיל.
מדברים כאן על הישות היהודי, ולכן הישות תשרוד לבסוף בחול ואת זה צריך להיות עיוור לא לראות.
כי אם החילוניות עוזבת בגלל הקפיטליזם החזירי, ואם הלאומיות אין לו פתרון מול השכנים, ואם החרדים נרדפים כאן יותר מבגלות, אז התוצאה היא פשוטה לגמרי.

התזה הזאת שתהיה לך פורקי עול חדשים לקיים את ישוב הארץ, היא שטות מוחלטת. הרי ש84% מהפורקי העול הדור הקודם (רק כמטפורה כמובן) חושבים שאין אפשרות לדיור ולקידום האישי שלהם בארץ. אז מה תרוויח ?
מצד שני כל משפחה חרדית שתראה שזה המצב אז בוודאי שיברחו מכאן.
הרי למה החרדי לא מסתדר עם שאר אזרחי המשטר ? כי הוא חרד (חרד מפריקת עול) ולכן לא רוצה להיות חלק. אז בוודאי שהיום הזה יגיע שהעניות תסכן אותו, אז יעזוב יותר מהר.

אגב: יהדות החרדית בחול תורמת ותתרום לנצח ללומדי תורה. לומר שבגלל שהם עובדים אז הם נגד לימוד ?! מאיפה הבאתה את השטות הזאת ? יש בעיה אחרת שזה לא מספיק כי הם לא מודעים למה שקורה באמת בארץ, אבל שהישיבות יהיו בחול והם יהיו הפרנסים של הישיבות באופן ישיר, אז לשום כולל ולשום ישיבה לא תהיה באמת בעיה כי יש להם מספיק כסף לקפיטליסטים האלה.

אז למעשה זה יעבוד דיי פשוט. 
אני כהורה חרדי (כמשל כמובן) רואה בן אחד מגיוס לצבא בכוח, מיד אני שולח את שאר הילדים ללמוד בחול.
אחרי כמה שנות לימוד מתקשר עלינו שדכן ומציע שידוך של בחורה ממשפחה טובה ועשירה ורוצה לשלם סידור מלא לבני.
בטבעיות הבן נשאר לגור ליד חמותו.

המדינה גנבה לי בן אחד וחול לקחה לי עשר ילדים.
עכשיו תעשה את החשבון לבד.

הבעיה שלכם שאתה פשוט לא מבינים מזה חרדי. אתם חושבים שחרדי זה רבנים והאלוהים כשטן עומד עליהם.
ולכן אם רק נלחץ על הרבנים ועל האלוהים אז הצאן ייכנעו כמו כבשים. (זה בערך התאוריה האקדמית)
אבל החרדי זה בדיוק מה שאמרתי לעיל. לא רבנים ולא האלוהים יש את האני ואת ילדי ואני רוצה שהם יהיו ילדים טובים. ולכן אם יש איום על ילדי אז הם פשוט לא יהיו כאן ולא תעזור רבנים ואפי' לא האלוהים.

תוקן על ידי maxmen ב- 30/05/2014 09:52:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 11:05 לינק ישיר 

שרפ
מילה בסלע
ובשביל האנקדוטה (ואולי יותר מאנקדוטה), הרב צבי יהודה היה חוזר ומספר שהמזרחי נוסד ע"י רבנים, ואילו אגודת ישראל ע"י עסקנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 11:22 לינק ישיר 

maxmen כתב:

אבל החרדי זה בדיוק מה שאמרתי לעיל. לא רבנים ולא האלוהים יש את האני ואת ילדי ואני רוצה שהם יהיו ילדים טובים. ולכן אם יש איום על ילדי אז הם פשוט לא יהיו כאן ולא תעזור רבנים ואפי' לא האלוהים.

תוקן על ידי maxmen ב- 30/05/2014 09:52:17

לא כל אחד יכול-רוצה לחיות חיים כפולים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 11:25 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:

הרב צבי יהודה היה חוזר ומספר שהמזרחי נוסד ע"י רבנים, ואילו אגודת ישראל ע"י עסקנים.

וולאה  הרב צבי יהודה אמר ושכנע את החרדים להפוך להיות לאומניים. נוווו באמת.

אבל אם תחשוב לעומק זה באמת טענתי. אין רבנים אצל החרדי, הרבנים הם אמצעי לקן המשפחתי של כל חרדי וחרדי ולכן יש להם כל כך הרבה סוגי רבנים.
אם הרב יחשוב לסטות מהדרך של המשפחות ?! אז הוא יעוף לקיבינימת !! ולכן יש צורך בעסקנים כי אותם אפשר לשלוח לקיבינימת יותר מהר.

תוקן על ידי maxmen ב- 30/05/2014 11:25:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 11:31 לינק ישיר 

שלישישי כתב:

זה גם סוג של פסיכואנליזה אקדמי על חרדים.
החרדי לא חיי חיים כפולים רק חיי חיים ברורים ביותר. הוא רוצה ילדים טובים וצדיקים. זה כל עמלו.
ולכן אם יבוא האלוהים בעצמו ויאמר: זהו מהיום אני רוצה ילדים רעים ?! אז נעיף את האלוהים לקיבינימת !!!

עוד לא קלטת את הבסיס הזה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 11:34 לינק ישיר 

מקס ידידי היקר
אתה מרבה להשתמש במילה קיבינמט, האם אתה יודע מה פרוש המילה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 11:37 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס ידידי היקר

אבן עזרא הפירוש הקצר שמות פרק כג 

ודעת הלשון איננה דעת בעצמה, כי אם כנגד אחר שיבין. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 11:44 לינק ישיר 

maxmen כתב:

זה גם סוג של פסיכואנליזה אקדמי על חרדים.
החרדי לא חיי חיים כפולים רק חיי חיים ברורים ביותר. הוא רוצה ילדים טובים וצדיקים. זה כל עמלו.
ולכן אם יבוא האלוהים בעצמו ויאמר: זהו מהיום אני רוצה ילדים רעים ?! אז נעיף את האלוהים לקיבינימת !!!

עוד לא קלטת את הבסיס הזה ?

אתה צודק, החרדי הרגיל-הפשוט לא חי חיים כפולים. החרדי הרגיל מאמין באלקים.
יש מי שחי חיים כפלים וזו זכתו. אבל להסיק מכך שכל החרדים כמוהו? 

תוקן על ידי שלישישי ב- 30/05/2014 11:46:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 12:02 לינק ישיר 

שלישישי כתב:
  אתה צודק, החרדי הרגיל-הפשוט לא חי חיים כפולים. החרדי הרגיל מאמין באלקים.
יש מי שחי חיים כפלים וזו זכתו. אבל להסיק מכך שכל החרדים כמוהו? 

תראה צדיק. אין לי בעיה שתרגיע את עצמך (והרבה עושים את זה מול התזות שלי כביכול זה רק אני), אבל אני לא אתן לך לחיות בשקר.

החרדי ואותו דבר גם אני מאמין באלוהים. אבל צריך להכיר את האלוהים החרדי (בעצם היהודי), אלוהי החרדי הוא כופר בעצמו. הוא לא מאמין לשום ישות ולשום רב אפי' בעצמו הוא לא מאמין, אך ורק בברית המילה שזה ילדיו וצאצאיו לדורי דורות.
אם לא ישיג את זה ? מצדו שילך (שוב קבינימט) כל זרע אברהם לכל הרוחות.

והנה המטפורה של חז"ל על הבסיס הזה. לא רק אנו בהווה חושבים כך רק גם אברהם ויעקב חושבים בדיעבד שלא היה כדאי כל עמלם ועמלם של כל הדורות עד ההווה אם התוצאה היא שילדי שייכים לאיזה שהיא ישות דמיונית כזה או אחר ולא לי כי הדגל והישות היחיד שיש ליהודי ? זה ברית המילה = צאצאיו לדורי דורות !! והכל אמצעי לו. והנה תראה את דברי חז"ל (ואני יכול להביא לך עשרות דוגמאות כאלה בחז"ל)

לעתיד לבא יאמר לו הקדוש ברוך הוא לאברהם: בניך חטאו לי. אמר לפניו: רבונו של עולם - ימחו על קדושת שמך. אמר: אימר ליה ליעקב דהוה ליה צער גידול בנים, אפשר דבעי רחמי עלייהו. אמר ליה: בניך חטאו. - אמר לפניו: רבונו של עולם, ימחו על קדושת שמך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 12:07 לינק ישיר 

maxmen כתב:
מקס ידידי היקר

אבן עזרא הפירוש הקצר שמות פרק כג 

ודעת הלשון איננה דעת בעצמה, כי אם כנגד אחר שיבין. 

אבל רבים מבינים את משמעות האמיתית- הראב"ע לא התכון לשימוש במילים של ניבול פה חמור,
קיבינימט- בא על ערוות אימך- בשפה יותר מכוערת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 12:08 לינק ישיר 

maxmen כתב:
 החרדי לא חיי חיים כפולים רק חיי חיים ברורים ביותר. הוא רוצה ילדים טובים וצדיקים. זה כל עמלו.ו

אולי תוכל להסביר מה זה טובים וצדיקים?
גדולים?
עסקנים?
מקבצי נדבות?
מלסטמי הבריות?
עוסקים במונקי ביזנס?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > החזון הליטאי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext