בית פורומים עצור כאן חושבים

החזון הליטאי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/5/2014 12:16 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

אבל רבים מבינים את משמעות האמיתית- הראב"ע לא התכון לשימוש במילים של ניבול פה חמור,
קיבינימט- בא על ערוות אימך- בשפה יותר מכוערת.

אז תיקון הכוונה שלי היא שילך לכל הרוחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 12:22 לינק ישיר 

שרפ כתב:

אולי תוכל להסביר מה זה טובים וצדיקים?
גדולים?
עסקנים?
מקבצי נדבות?
מלסטמי הבריות?
עוסקים במונקי ביזנס?

בוקר טוב ידידי, את זה גם אתה חושב שצריך ללמד אותם ? אולי ליבה ?
אז 1, יש להם ספרות שלימה לכך מה זה טוב ומה לא טוב. 2, הארץ שלהם ולא של הסינים ולא של תשובה ולא של הטייקון ולא של הבנקים ולא של מקרקעין ולא של נערי האוצר. אז בבקשה תחזיר להם את הארץ ומשאביה ואחר כך נדון איתך. 3, הם במילא תוך דור אחד לא יהיו כאן. אז תירגע ואז באמת תהיה בן חורין למכור את כל הארץ לסינים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 12:30 לינק ישיר 

שיר מצמרר מאוד של עמיר בניון

www.facebook.com/photo.php?v=774692679221830&set=vb.221740897850347&type=2&theater

שיר שמדבר על הכאב שלי ושל הרבה יהודים חרדים.

עמיר בניון - Amir Benayoun.

פורסם בדף הפייסבוק של עמיר בניון. שתפו.

אני לא חרדי ולא בן חרדי, ובהשקפת עולמי אני חולק על חלק מהדרך החרדית. אבל שכחנו שמדובר באחים, שחלק ניכר מהם באמת אוהב את התורה, והיא בעבורו הכל. לי כיהודי כואב עניין שנאת אחים, ולא יותר. אני יודע שאנו נמצאים בתקופה שבה החרדים הפכו בעיני הרבה מאזרחי המדינה ל"מוקצה", אך בשבילי אין יהודי מוקצה. לכן כתבתי שיר שמדבר על הכאב שלי ושל הרבה ילדים יהודים חרדים. בכך אני מביע את מחאתי הצנועה נגד שנאת המגבעות השחורות. תודה ושבת שלום.

עמיר

תוקן על ידי maxmen ב- 30/05/2014 12:43:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 12:31 לינק ישיר 

מקס
שילך לכל הרוחות, הרי זו ברכה מפורשת בתורה שה' אמר ליעקב.
ופרצת ימה וקדמה צפונה ונגבה. בקיצור לך לכל הרוחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 12:35 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
שילך לכל הרוחות, הרי זו ברכה מפורשת בתורה שה' אמר ליעקב.
ופרצת ימה וקדמה צפונה ונגבה. בקיצור לך לכל הרוחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 12:56 לינק ישיר 
גם הגויים כבר לא מוכנים לגדל טפילים

http://www.nzz.ch/aktuell/zuerich/uebersicht/mit-einer-offenen-gesellschaft-unvereinbar-1.18310996

מה לעשות, האיום של לנסוע לחו"ל כבר לא מעשי. גם הגויים אינם מוכנים לקבל חינוך הנוגד את ערכי היסוד של האנושיות, גם במסווה של חינוך "חרדי".

אכן הדובר של הרב שטיינמן כבר ציין שחו"ל זה לא אופציה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 13:01 לינק ישיר 

שרפ כתב:
http://www.nzz.ch/aktuell/zuerich/uebersicht/mit-einer-offenen-gesellschaft-unvereinbar-1.18310996

מה לעשות, האיום של לנסוע לחו"ל כבר לא מעשי. גם הגויים אינם מוכנים לקבל חינוך הנוגד את ערכי היסוד של האנושיות, גם במסווה של חינוך "חרדי".

אכן הדובר של הרב שטיינמן כבר ציין שחו"ל זה לא אופציה.

אז אתה לא שומע מה אני אומר לך. לא הדובר ולא הרב ולא האלוהים יכולים לשנות משהו בעובדה הפשוטה שאף חרדי לא יוותר על שום דבר, ולכן יעזוב לחול.

אני יחזור שוב על דברי בפתח האשכול.

אל דאגה, היתד לא יכול לתת את האפשרות לצאת לחול בגלל הסיבה ההלכתית ולא בגלל הסיבה הרציונלית.
הוא נותן סיבה רציונלית אך ורק לא להסתבך עם הבעיה ההלכתית. אבל כל בר דעת יודע שהרציונליות הכי נכונה לכל חרדי הוא לעזוב תקף ומיד את ארץ ישראל.
אם בפיגועים עסקינן אז בוודאי אין להשוות לפיגועים בארץ לחול ששם זה ממש זניח 
ולכן איזה רציונליות יש בכך להישאר בארץ ?
אם מבחינת דיור ופרנסה ?! בוודאי המקום הכי לא רציונלית היא כאן בארץ.
אם מבחינת חברתית ? אין מקום יותר גרוע לחרדי מארץ ישראל !! כי בארץ הוא המקום היחיד שהפרדת הרשויות לא הוכיח את עצמו.

ראו כאן 

www.facebook.com/photo.php?fbid=711079468938998&set=a.533521163361497.1073741830.522159337831013&type=1&theater

אבל הייתי מתמקד בבעיה ההלכתית. 
אני לא חושב שיש כאן בעיה הלכתית בכלל. הרי כבר ר' יוחנן בחר ביבנה וחכמיה.
בלי קשר מה היתד יחשוב או יטיף, יש עוד שאלה מה יעשו ההמונים הלכה למעשה.
ובכן דעתי היא שנחזור לגלות כלומר הישיבות בחול יתפתחו בממדים של ישיבות בבל  ואז כל הצעירים יטוסו לשם ושם יקימו את קן המשפחתי שלהם.
כלומר תוך דור או שנים הישוב היהודי תתכחד לגמרי כמו בזמן הרס"ג.
לאו דווקא בגלל החרדים והישיבות שלדעתי יעזוב אחרונים רק דווקא בגלל הסיבות הרציונליות כמו דיור ופרסה ואי שלום בין שכנינו. מוכיח זאת הסקרים בסקר סטודנטים של המרכז הבינתחומי ש84% אין יכולת לרכוש דירה ו60% מהם שוקלים לעזוב את הארץ בעקבות זה. ראו כאן את כל הנתונים http://www.bizportal.co.il/article/386989  

אבל המכה בפטיש הם הישיבות כמובן, כי מה שמחזיק את ההמונים באמת בארץ זאת האמונה ומצוות ישוב ארץ ישראל והמשענת של האמונה הן הישיבות = יבנה וחכמיה, ולכן אחרי שהישיבות בחול יקבלו את ההגמוניה = הסמכות ?! שם יקימו הצעירים את קן המשפחה שלהם.

ולכן לדעתי לא היתד ולא הרבנים ובעצמם שום דבר לא יכול יותר למנוע את חורבנה של הלאום היהודי.
והאמת זאת היית חלום יפה אבל קמנו רטובים. היהודי הוא בן חורין במהות ולכן שום חוק ומשטר לא יכול עליו, ושום תזה חברתית (לאומניות וכדומה) לא יכול לאחד אותם. מה שמאחד אותם זה התורה ודווקא כי יש לו שבעים פנים.

כל דברי אלה היו מבחינת קריאת הילד בזעקה הנה "המלך ערום"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2014 07:15 לינק ישיר 

מקס

>אל דאגה, היתד לא יכול לתת את האפשרות לצאת לחול בגלל הסיבה ההלכתית ולא בגלל הסיבה הרציונלית<

מאימתי מנעה הבעיה ההלכתית, לצאת ולגור לחו"ל?

http://www.zomet.org.il/?CategoryID=261&ArticleID=278

לא הסיבה ההלכתית מונעת אותם מלצאת לחו"ל, אלא הסיבות הרציונליות, קל לדבר ולאיים: אם לא תתנו לנו את כל מה שאנו דור

שים, נצא לחו"ל!, האם חשבת מי יקבל אותם בחו"ל, מי יפרנס אותם בחו"ל?

לדבריך, היהדות החרדית בחו''ל, תורמת ותתרום לנצח ללומדי תורה, האם נראה לך שהיא תמשיך לתרום כדי לתמוך בכולם?

עצות כשלך כבר היו בעבר, אך הם נדחו, מהיותם אשליות, ולא מציאותיות: 

"... כיון שעלה עמוד השחר, נכנסו חכמי ישראל אצלו, אמרו לו: אדונינו המלך עמך ישראל צריכין לפרנסה. אמר להן: לכו והתפרנסו זה מזה. אמרו לו: אין הקומץ משביע את הארי, ואין הבור מתמלא מחולייתו! אמר להם: לכו פשטו ידיכם בגדוד''. (סנהדרין דף טז עמ' א.(

תוקן על ידי נישטאיך ב- 01/06/2014 07:28:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2014 08:22 לינק ישיר 

נישטאיך כתב:

מקס

>אל דאגה, היתד לא יכול לתת את האפשרות לצאת לחול בגלל הסיבה ההלכתית ולא בגלל הסיבה הרציונלית<

מאימתי מנעה הבעיה ההלכתית, לצאת ולגור לחו"ל?

http://www.zomet.org.il/?CategoryID=261&ArticleID=278

לא הסיבה ההלכתית מונעת אותם מלצאת לחו"ל, אלא הסיבות הרציונליות, קל לדבר ולאיים: אם לא תתנו לנו את כל מה שאנו דור

שים, נצא לחו"ל!, האם חשבת מי יקבל אותם בחו"ל, מי יפרנס אותם בחו"ל?

לדבריך, היהדות החרדית בחו''ל, תורמת ותתרום לנצח ללומדי תורה, האם נראה לך שהיא תמשיך לתרום כדי לתמוך בכולם?

עצות כשלך כבר היו בעבר, אך הם נדחו, מהיותם אשליות, ולא מציאותיות: 

"... כיון שעלה עמוד השחר, נכנסו חכמי ישראל אצלו, אמרו לו: אדונינו המלך עמך ישראל צריכין לפרנסה. אמר להן: לכו והתפרנסו זה מזה. אמרו לו: אין הקומץ משביע את הארי, ואין הבור מתמלא מחולייתו! אמר להם: לכו פשטו ידיכם בגדוד''. (סנהדרין דף טז עמ' א.(

חבל צדיקים שאתם לא מקשיבים לטיעון הפשוט ביותר שברור לכל בר דעת שמכיר קצת את החרדי ואת האימא החרדית.

החרדי הוא לא חרדיות. אין ישות חרדית, תוציאו את זה מהראש.

החרדי זה האבא והאימא של כל משפחה ומשפחה.

ולכן אתה צריך פשוט לעצור אימא חרדית (מכל מגזר ומגזר מבעלז מגור מסלונים מהפרושים מבריסק מחז"א מצא"י וכו' וכו') ברחוב ולשאול אותה: מה תעשי שהמדינה תגנוב לך את הבן או הבת לצבא ולשמד ?

התשובה תהיה בדיוק מה שאני אומר לכם,  אני שלוחת את שאר הילדים ללמוד בחול. וכפי שאמרתי ההמשך דיי פשוט. הישיבות בחול יקבלו את ההגמוניה, הבחורים מתחתנים עם בנות חול, כך שגם את הבנות ישלחו לשם.

מתי תבינו שזה לא קשור לשום רב ומנהיג ולשום קהילה (מתי תבינו שמנהיג חרדי נוצר מהמשפחות ולטובתם ולא ההפך), זה קשור אך ורק לאימא ולכמות הדמעות שהיא מורידה כל שבת בהדלקת נרות שבת שצאצאיה ילכו בדרך אבותיה.

אגב: זה לא רק החרדים. גם כל איש משפחה בכל אומה ואומה שמדובר בנושא רווחה וכלכלה ובעיקר ביכולת להקים את קן המשפחה של הפרט.

נגמר הדיקטטורה נגמר הלאומניות, כל חברה צריכה לשווק את עצמה לפרטים. ולכן כל הורה שרואה שילדיו והוא לא מצליחים להשיג דיור ולהקים את קן המשפחתי שלהם ? פשוט עוזב לחברה יותר מחוברת לפרטים, חברה שאפשר להקים שם את קן המשפחה בכבוד.

לסיכום:

אנחנו בפוסט מודרניזם ולכן אי אפשר באמת לשלוט על הפרטים.

בינתיים ההפרד ומשול היה נראה שזה עובד מול החילוני, אבל גם זה נגמר, כי כבר מיצינו את זה, כלומר אין כבר כספים ישירות של המדינה לחרדי, והנה החילוני תקוע באותו מקום בלי דיור וביוקר מחיה שעולה ועולה בלי סוף, כך שאנו רואים באמת שרוב רובם של הסטודנטים חושבים לעזוב.

ולכן בפוסט מודרניזם יש רק דרך אחת לקיומו של החברה, שלפרט תהיה באמת כדאי לחיות בחברתך. שום דמגוגיה ושום לאומניות לא מדברת היום.

אם חשבתם שלפחות החרדי הוא עדר צאן שאפשר ללחוץ על המנהיג וכך יש לך את הפרטים ?! אז כאן הטעות הטרגי שלכם !!! החרדי והיהודי בכל הדורות לא חיכו לפוסט מודרניזם, הם עשו את זה, זה כבר אלפי שנים. אז למה שתחשבו שדווקא החרדי פתאום ישמור אמונים ללאומניות ? ועוד ברגע של שמד מבחינתו ?!

אז תכניסו טוב טוב לראש, אין עסקנים ואין רבנים, יש אך ורק אימא ובניה.

העסקנים והרבנים הם אמצעי לה, ברגע שהרב או העסקן מועל בתפקידו ? הוא נמחק לגמרי !!

אפשר לראות את זה בנושא האינטרנט.

אם חשבנו שהנה האינטרנט תכניע את צאצאיה, לא הרבנים ולא האיומים עזרו ?!

אז הנשים דווקא בקהילה עושות בשקט את העבודה. ולאט ולאט בכל קן משפחתית נזרקת האינטרנט על ידי האימהות.

א יידישע מאמע הצילה את היהדות בכל הדורות, והיא ממשיכה לעשות את זה גם היום.

למה אתם חושבים יש בכלל את המושג שהאימא היא המפרנסת העיקרית במשפחה ?

זה הגיע מפסק רבני או מה ? זה הגיע מהיסוד שאני אומר כאן !!

שיש סכנה שבעלה הצעיר יתקלקל ברחוב המופקר ומהאינטרנט וכך הקן המשפחתי שלה תתפרק ?! אז היא זאת ששולחת אותו לכולל. היא זאת שמוסרת את נפשה להציל את קן המשפחתי שלה. ולכן היא המפרנסת העיקרית במשפחה.

לסיום:

תצליחו אולי לגזול ממנה פה ושם איזה ילד או בת או אפי' הרבה מהם אבל אי אפשר לבנות על זה חברה בר קיימה. כי 1, שאין את האימא אז אין חברה בכלל. 2, גזלת צאצאיה תביא אותה לשלוח מראש את שאר צאצאיה לחול.

אגב: חברה לא בונים עם בריונים. בריונים רק מצליחים לזרז את התהליכים יותר מהר. עיוור הוא מי שלא רואה את זה.

בברכה

Max maxmen

תוקן על ידי maxmen ב- 01/06/2014 08:43:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2014 09:09 לינק ישיר 

maxmen כתב:

...

בזה אני מסכים מאד.

המאבק הגדול צריך להיות על חינוך הבנות יותר מאשר חינוך הבנים.

כאשר בנות לא יתחנכו לחפש כחתן רק בחור שלומד כל היום, ההיצע יתאים עצמו לביקוש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2014 09:14 לינק ישיר 

מקובלי ששרנצסקי הוא שבנה את עולם התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2014 09:17 לינק ישיר 

שרפ כתב:

בזה אני מסכים מאד.

המאבק הגדול צריך להיות על חינוך הבנות יותר מאשר חינוך הבנים.

כאשר בנות לא יתחנכו לחפש כחתן רק בחור שלומד כל היום, ההיצע יתאים עצמו לביקוש.

אתה לא מקשיב אה ? בריונות לא עובדת !!

אגב: המושג חינוך לבנות בבית ספר היא דיי חדש. ולכן שתהיה איום על ילדיה מבתי הספר ? אז פשוט לא ישלחו לבית ספר ויקימו בתי ספר פרטיים כמו שהם עושים כל הזמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2014 09:21 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
מקובלני ששרנצסקי הוא שבנה את עולם התורה.

זה שאלה של היצע וביקוש. המנהיגים והעסקנים הם פונקציה ל א יידישע מאמע  ולא הפוך.
תפנימו את הדבר הפשוט הזה.

תוקן על ידי maxmen ב- 01/06/2014 09:26:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2014 10:30 לינק ישיר 

maxmen כתב:

לא כל אחד יכול-רוצה לחיות חיים כפולים.

זה גם סוג של פסיכואנליזה אקדמי על חרדים.
החרדי לא חיי חיים כפולים רק חיי חיים ברורים ביותר. הוא רוצה ילדים טובים וצדיקים. זה כל עמלו.
ולכן אם יבוא האלוהים בעצמו ויאמר: זהו מהיום אני רוצה ילדים רעים ?! אז נעיף את.......

עוד לא קלטת את הבסיס הזה ?

כנראה שגם אברהם אבינו לא קלט את הבסיס שלך.

אברהם אבינו לא רצה בן צדיק?
עובדה שאברהם אבינו ללא טענות ומענות הלך להקריב את בנו על לא כלום.
אברהם אבינו למד לא להתווכח עם אלהים. כך אלהים רוצה? זה מה שיהיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2014 10:45 לינק ישיר 

שלישישי כתב:
.
אברהם אבינו למד לא להתווכח עם אלהים. כך אלהים רוצה? זה מה שיהיה.

מה שמקס עונה לך שאצל החרדים זה בבחינת:
"ר' הונא ור' ירמיה בשם ר' חייא בר אבא אמרי: כתיב "ואותי עזבו ואת תורתי לא שמרו ". הלוואי אותי עזבו ותורתי שמרו! מתוך שהיו מתעסקין בה, המאור שבה היה מחזירן למוטב. 

לגבי הסיפא (המאור שבה מחזירן למוטב) יש ויכוח אבל את הרישא הם משתדלים לעשות, כך שמספיק להם שמירת מצוות להבנתם והקב"ה שיחכה (ח"ו)...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > החזון הליטאי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.