בית פורומים עצור כאן חושבים

החזון הליטאי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/6/2014 10:52 לינק ישיר 

שלישישי כתב:
כנראה שגם אברהם אבינו לא קלט את הבסיס שלך.

אברהם אבינו לא רצה בן צדיק?
עובדה שאברהם אבינו ללא טענות ומענות הלך להקריב את בנו על לא כלום.
אברהם אבינו למד לא להתווכח עם אלהים. כך אלהים רוצה? זה מה שיהיה.

אתה פשוט לא יורד לעומק של המטפורה של עקדת יצחק. הסיפור בא לשלול דווקא הקרבת הבן למולך\לאליל\לישות\ללאומניות. כביכול האלוהים בעצמו לא נותן לו לעשות זאת.

בוא ברשותך נתחיל ללמוד את הסיפור.
נתחיל מיזה שהאלוהים מדבר עם אברהם.
כבר כאן נעצור ונשאול האם האלוהים מדבר ? האם מישהו שבא לאשתו ואומר לה האלוהים אומר לי להקריב את בני מה אשתו היית עושה ? אשתי למשל היית פשוט מאשפז אותי תקף ומיד.
ואם זה האברהם שלך ? אז סליחה זה לא שלי ולא של אף יהודי מאז שהומצאה המטפורה הזה.

תוקן על ידי maxmen ב- 01/06/2014 10:58:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2014 17:15 לינק ישיר 

maxmen כתב:
כנראה שגם אברהם אבינו לא קלט את הבסיס שלך.

אברהם אבינו לא רצה בן צדיק?
עובדה שאברהם אבינו ללא טענות ומענות הלך להקריב את בנו על לא כלום.
אברהם אבינו למד לא להתווכח עם אלהים. כך אלהים רוצה? זה מה שיהיה.

אתה פשוט לא יורד לעומק של המטפורה של עקדת יצחק. הסיפור בא לשלול דווקא הקרבת הבן למולך\לאליל\לישות\ללאומניות. כביכול האלוהים בעצמו לא נותן לו לעשות זאת.

בוא ברשותך נתחיל ללמוד את הסיפור.
נתחיל מיזה שהאלוהים מדבר עם אברהם.
כבר כאן נעצור ונשאול האם האלוהים מדבר ? האם מישהו שבא לאשתו ואומר לה האלוהים אומר לי להקריב את בני מה אשתו היית עושה ? אשתי למשל היית פשוט מאשפז אותי תקף ומיד.
ואם זה האברהם שלך ? אז סליחה זה לא שלי ולא של אף יהודי מאז שהומצאה המטפורה הזה.

תוקן על ידי maxmen ב- 01/06/2014 10:58:35

אשריך שיש לך אשה טובה כל כך ושפויה !.

מצד אחד היא "מבינה את האלהים שלך" ומסכימה לכל "השגעונות" שלו ושלך לנענע לולב, לדבר עם אלקים ולשגע אותה בפסח עם החמץ.  עד כאן זה עובר בלי  צורך באשפוז.       "כי אותה אתם מבקשים".

ומצד שני היא יודעת להגיד לך "עד כאן" עם האלהים שלך כשזה נוגע לחיי ילדיה.

ועכשיו ברצינות,

העניין הוא שאתה חושב שהציבור, חרדי-דתי-מסורתי חושב כמוך ולא היא.                 אתה מוזמן לעשות ניסיון, לעמוד בפתח בית כנסת ולשאול את האנשים לפשר מעשיהם. עם מי הם מדברים. האם הם חושבים שיש מי ששומע אותם וכו' .

אם צורת חשיבתך הייתה הרווחת בציבור החרדי, מי היה נשאר להיות חילוני?.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2014 17:49 לינק ישיר 

שלישישי כתב:

אשריך שיש לך אשה טובה כל כך ושפויה !.

רגע רגע, האם אתה חושב שיש אישה אחת אפי' במאה שערים שלא היית מאשפזת את בעלה במקרה שהיה מספר לה שקיבל נבואה להקריב את בנה ?  נווו באמת, זה לא אשתי השפויה זה פשוט כל אישה הכי פרימיטיבית בעולם לא יקבל דבר מטומטם שכזה, רק האקדמאים שמלמדים היסטוריה או חקר המקרא, יכולים לחשוב על שטות שכזה.

מצד אחד היא "מבינה את האלהים שלך" ומסכימה לכל "השגעונות" שלו ושלך לנענע לולב, לדבר עם אלקים ולשגע אותה בפסח עם החמץ.  עד כאן זה עובר בלי  צורך באשפוז.       "כי אותה אתם מבקשים".

שלומדים כשורה ומבינים ? אז כן !! אותו ואת תורתו ואת תורת כל חכמי הדורות, אנו מבקשים

ומצד שני היא יודעת להגיד לך "עד כאן" עם האלהים שלך כשזה נוגע לחיי ילדיה.

כן, היא יודעת מה כן ומה לא, עובדה שהערבים לא מבינים את ההבדל באמת, ולכן מתאבדים על אוטובוסים.

ועכשיו ברצינות,

העניין הוא שאתה חושב שהציבור, חרדי-דתי-מסורתי חושב כמוך ולא היא.                 אתה מוזמן לעשות ניסיון, לעמוד בפתח בית כנסת ולשאול את האנשים לפשר מעשיהם. עם מי הם מדברים. האם הם חושבים שיש מי ששומע אותם וכו' .

אתה באמת מוזמן. יש את ההמונים שיש להם אימון בחכמי כל הדורות עד ימינו, והם עוד באמצע ללמוד ולהשכיל עד שיהיו בעצמם מביני דבר מתוך דבר. בכל אופן יגעת ומצאת, תאמין. כמו שאני מצאתי את רבותי כך תמצא גם אתה וכל אחד את רבותיהם. חז"ל אומרים במפורש שאסור שלתלמיד תהיה רק רבי אחד. אביי (נדמה לי) הלך ללמוד 12 שנה אצל רבי חדש אפי' שהיה כבר אביי.

אם צורת חשיבתך הייתה הרווחת בציבור החרדי,

זה לא יכול להיות ציבורי המוני מהסיבה הפשוטה שכל זה לומדים כל אחד מדעתו כפי שנפסק בהלכה. אבל עד שהוא לומד מדעתו ?! יש לו אימון !! וטוב שכך אחרת הוא לומד את זה שמאוחר מאוד.

מי היה נשאר להיות חילוני?.

כל אלה שלא היית להם סבלנות ולא רצו לתת אימון ברבותיהם.

לסיום:
תיקח אותי כדוגמה. אני בעוד חמישים שנה תהיה לי בעזרת השם עשרות מאות נכדים חרדים ?! בוודאי שכן, חרדים עם השמונה לבושים. וכל זה למה ? כי יש להם אימון בי !! 
אותו דבר ההמונים מול אבותיהם ורבותיהם. הכל שאלה של אימון = אמונה. וחבל על אלה שברחו מהר מדי כי בסך הכל אין לאן לברוח, זה או שאתה בן חורין או שאתה שייך לחברה הדמיונית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2014 18:26 לינק ישיר 

קח ידידי
מישהו שפירסם דיון פרטי של הרב שטיינמן לגבי משיח. ותבין אולי מהי השיח החרדי הפרטי באמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2014 19:02 לינק ישיר 

מקסי
אף אחד לא מבטיח שצאציך לא יתפקרו כפי שהתפקרו רוב החרדים באירופה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2014 20:09 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
מקסי
אף אחד לא מבטיח שצאציך לא יתפקרו כפי שהתפקרו רוב החרדים באירופה.

נכון מאוד ולכן אמרתי בעזרת השם (אולי אני מנסה להחניף לו ? אבל הוא שונא חנפנים, אז מה ? לא נאמר בעזרת השם ?).

תראה, אין ביטחון בעניין, כבר אברהם אבינו ראה את זה בבנו ישמעאל ויצחק בבנו עשו.
בכל זאת לא ראיתי יהודי שמתייאש, אפי' שחז"ל כבר אמרו "דין הוא שנגזור על עצמינו לא לישא אישה ולהוליד בנים" בכל זאת היהודי לא מתייאש וטוב שכך.

אני רק מקווה שכמו שאני רוצה שכל אדם ונער\ה לא יפסיד את עולמו ?! כך (שוב בעזרת השם) אני אזכה שצאצאי לא יפסידו את עולמם. כלומר אני מקווה לזכות בשכר עמלי, אבל יודע אני שאלוהי ישראל לא בייביסיטר ושהוא שונא חנפנים בטירוף, אבל זה רצוני ותשוקתי שלי ושל אשתי ושל כל אבותי מאז שקיבלנו את התודעה ואת התבונה.
רק לשם זה אנו עמלים להוליד אותם. להוליד אותם לחירות וחופש ובעיקר להיות בני חורין.

האם אני בטוח ? האם יש משהו בטוח לגבי העתיד ? כבר אריסטו וויתר על היקבעות ערך האמת של טענות לגבי העתיד.
כל תוקף המושג נבואה ותוקף תפקידם היא אך ורק שהעתיד לא ידוע\קבוע מראש ולכן יש טעם להזהיר שתעשו כך יהיה כך ואם לא ח"ו יהיה לא טוב.
האדם חייב להבין שהוא מוליד את הילד ? הילד הוא אותו צלם אלוהי בחירי ואותו אדם הראשון התכני. כלומר הוא מתחיל את האנושות אם רצונו בכך. ואם בחר להיכחד ? זכותו כמובן אבל אני כהורה יעשה בשכל להוליד יותר מאחד או שנים.
זה נשמע שאני מדבר על חשבון אשתי אבל המציאות היא שאני זה שמנסה לעצור אותה ולא מצליח, כי ידוע, מיהו הבעל בית באמת על האדם ?! האישה והאימא כמובן !! בקיצור הנשים !! לגברים נתנו את משחקי החברה לשחק, והנשים הן השולטות בבני אנוש באמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2014 20:40 לינק ישיר 

מקס

מישהו שפירסם דיון פרטי של הרב שטיינמן לגבי משיח. ותבין אולי מהי השיח החרדי הפרטי באמת.

התגובות באתר דווקא מוכיחות את טענתי שהציבור חושב ומאמין לפשט הדברים.
נראה שכיום "הלומד מדעתו" מגיע בגיל צעיר וחוסר התאמת ההלכה לכך היא הבעיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2014 20:53 לינק ישיר 

שלישישי כתב:

מקס

התגובות באתר דווקא מוכיחות את טענתי שהציבור חושב ומאמין לפשט הדברים.
נראה שכיום "הלומד מדעתו" מגיע בגיל צעיר וחוסר התאמת ההלכה לכך היא הבעיה.

זה מוכיח שההמונים צריכים לסמוך על רבותיהם. או כמובן ללמוד לבד שזה אגב חיוב מן התורה.
זה גם מוכיח שיש סכנה למנהיג הדור לדבר דברים כאלה בציבור כי ההמונים הם המסוכנים מאוד.
זה מוכיח שיש בעלי הזרוע בכל ציבור.

בקיצור לא פלא שאין לסמוך על ההמונים שלא למדו.
בכל זאת רציתי רק שתראה שאם רוצים ללמוד אז אפשר ללמוד.
הרב מיימוני לא יכול להאמין שיש לי התכתבויות עם ר' חיים. אני למשל מכיר ר' חיים אחר לגמרי מה שהרב מיימוני מכיר.
אתה מבין מה אני אומר ?

לסיכום: מי שרוצה ללמוד ?! מוצא כבר את האיש הנכון ! אני אומר את זה לכל אדם שפונה אלי בשאלה הזו, איפה אפשר ללמוד ? ומי הם רבותי  ? וכו' וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > החזון הליטאי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.