|
|
| נשלח ב-12/9/2014 11:43 |
|
| |
| ינוח כתב: |  |
הפגיעה בזולת בכל מצב הוא מעשה רעה.
את הבא להורגך הלא השכם להורגו?
_________________ לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה |
|
למרות כשהאדם הורג את המשכים להורגו, וזה טבעי, אבל ההורג עשה בכל מקרה מעשה רע- עם הצדקה כמובן,
אבל הרע נעשה, ואי אפשר להתעלם מהמעשה,
ארגון המרצחים חמאס שיגר מתוך בתי ספר טילים נגד ישראל, השמדת מקורות הירי היתה מוצדקת,
אבל מותם של 40 ילדים, היה מעשה רע.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2014 12:51 |
|
| |
ינוח כתב "עובד אלילים יכול לא לפגוע, אז הוא לא עושה רע?"
מושגי הטוב והרע הם יחסיים. מה שרע אצלך טוב מאד אצל עובד האלילים.למשל בעיני דאעש כל העולם כופרים ולכן הם רעים. אין הגדרה מוחלטת לטוב או לרע. זה תלוי בסביבה בדת ובתרבות.
תוקן על ידי אפריםבן ב- 12/09/2014 12:56:49
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2014 12:53 |
|
| |
*מי שפוגע, תמיד מוצא "סייגים".*
האינטרס האישי (או הקבוצתי) אכן מטה את השיפוט. לכן שיקול דעת מוסרי צריך להיעשות כמה שיותר בהסתכלות מן הצד, ללא אינטרס אישי או קבוצתי.
*כלומר, הכלל הזה לא מספק אמור להיות כלל המנחה יותר אמיתי.*
נסח בבקשה כלל יותר אמיתי, והראה איך הוא חל על הדוגמאות שהוזכרו פה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2014 15:42 |
|
| |
| רם28 כתב: |  | נסח בבקשה כלל יותר אמיתי, והראה איך הוא חל על הדוגמאות שהוזכרו פה. |
|
הייתי רוצה לוודא קודם, אם אתה מסכים כי כלל ה"פגיעה" לא מספק, למשל בעניין עבודת אלילים הוא כלל לא כלל? תודה.
|
|
| נשלח ב-12/9/2014 15:54 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  | מושגי הטוב והרע הם יחסיים.
|
|
לדעתך לא ניתן למצוא כלל בסיסי שאמור להיות משותף לכולם?
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2014 16:06 |
|
| |
לא ניתן למצוא כלל שיהיה משותף לכולם כי אין תרבות ו/או דת משותפת לכל באי עולם ולכן הערכים שונים.ומסיבה זו אין טעם למנות סייגים כאלה או אחרים מפני שהדעות לגמרי שונות.שוב ניקח דוגמא קיצונית כמו דעאש שמאמינה שזה טוב מאד לרצוח כופרים אפילו מבני עמם. או הנאצים שרצחו יהודים וצוענים ובעלי מוגבלויות וחשבו שבכך הם עושים משהו טוב לאנושות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2014 16:10 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  |
למרות כשהאדם הורג את המשכים להורגו, וזה טבעי, אבל ההורג עשה בכל מקרה מעשה רע- עם הצדקה כמובן,
אבל הרע נעשה, ואי אפשר להתעלם מהמעשה,
|
|
נגיד רע בכול זאת , אבל עקרונית טוב יותר לעומת לא להגן על עצמו ועל זולת. הרי לעמוד על דם רעך זה רשעות אין כמוה. אז יש כלל ל"יותר טוב" והוא כולל גם פגיעה ברע.
|
|
| נשלח ב-12/9/2014 16:36 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  | לא ניתן למצוא כלל שיהיה משותף לכולם כי אין תרבות ו/או דת משותפת לכל באי עולם ולכן הערכים שונים.
|
|
לדעתי ניתן, כאשר מי שמוכיח ומי שמוכח ישתמשו במצפון. גם תרבויות ודתות משתנות עקב פניה למצפון.
|
|
| נשלח ב-13/9/2014 20:22 |
|
| |
תוקן על ידי רם28 ב- 13/09/2014 20:32:07
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2014 20:31 |
|
| |
| ינוח כתב: |  | | הייתי רוצה לוודא קודם, אם אתה מסכים כי כלל ה"פגיעה" לא מספק, למשל בעניין עבודת אלילים הוא כלל לא כלל?תודה.
אז לא, אני לא מסכים. לא ברור לי למה בדיוק אתה קורא כאן עבודת אלילים. אבל אם אין שם פגיעה בעצמו או באחר, זה לא נראה לי עניין מוסרי.
אני מציע שוב שתנסח את הכלל שלך. ואז נוכל להשוות כלל מול כלל, במקרים שונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2014 22:54 |
|
| |
רם,אתה מדבר על מוסר וינוח מדבר על איסור דתי אלה שני קווים מקבילים שלא יפגשו.
ינוח,אתה מדבר על מצפון? האם היה אפשר לפנות למצפון של היטלר? של חמלניצקי? או של רשעים אחרים?על מה אתה מדבר בכלל?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2014 01:28 |
|
| |
| רם28 כתב: |  | | אז לא, אני לא מסכים. לא ברור לי למה בדיוק אתה קורא כאן עבודת אלילים. אבל אם אין שם פגיעה בעצמו או באחר, זה לא נראה לי עניין מוסרי.
אני מציע שוב שתנסח את הכלל שלך. ואז נוכל להשוות כלל מול כלל, במקרים שונים. |
|
האם בעבודת אלילים במובן שלך אין רע (כשמשתחווים למשל לפעור)?
|
|
| נשלח ב-5/10/2014 01:34 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  | רם,אתה מדבר על מוסר וינוח מדבר על איסור דתי אלה שני קווים מקבילים שלא יפגשו.
|
|
לדעתך איסור דתי לא נפגש עם טוב ורע?
***האם היה אפשר לפנות למצפון של היטלר? של חמלניצקי? או של רשעים אחרים?*** לא רק היה אפשר אלא צריך. בעיה היא כי גם עכשיו וכאן, אצל מטיפים, דת לא נפגשת עם מוסר. אז יוצא מזה רשעת המטיפים האלה, לכן לא היה ואין מי יפנה למצפון רשעים מגובה מצפון.
מפני הרשע הנאצי היו או חילונים מנותקים מהמצפון או דתיים שדתם לא נפגשת עם מצפון. וסרט הזה אמור לחזור על עצמו אם לא ישתנה הדבר.
|
|
| נשלח ב-5/10/2014 19:45 |
|
| |
הסבר בבקשה אתה מה רע בעבודת אלילים במובן שלך, רע שאין בו פגיעה בעצמך או באחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2014 20:11 |
|
| |
כשם שאצל הדתי הקיצוני אין מוסר חוץ מהתורה ולכן במקרה שעל פי דתו מותר (לא חובה) להרוג וכדו' לא ימנע מפני המוסר כמו כן מי שאינו דתי אין לו מוסר כלל אלא אם כן המוסר הוא דתו ויש שיש להם דת שגם לדעתם אינה אלוקית כגון הירוקים ועוד רבים
|
|
|
|
|