אני ממש לא חושב כך. אבל עניין אותי לראות אם אשכול כזה יביא יותר דרישה למחיקה מאשר האשכול השכן 'אין עתיד לציבור החרדי'.
גילוי נאות: אני בהחלט מזדהה עם חלק מהדברים האמורים באותו אשכול. אבל אינני מצליח להבין איך הוא קשור לפורום שלנו.
נשלח ב-1/6/2014 16:58
אתה צודק.
יש להם את הבית היהודי.
נשלח ב-1/6/2014 17:35
כדי לאתגר את כולם תפתח את עוד אשכולות
אין עתיד למודרן אורתודוכס אין עתיד לחושבים אין עתיד לריפורמים
וכו' וכו'
נשלח ב-2/6/2014 08:17
בעל אתה מוכן להמר איזה ציבור ישאיר אחריו אחוזים גבוהים יותר של שומרי תו"מ? איני בטוח. ואב- פותח האשכול התכוין למחות על הצביעות בקרב הנהלת הפורום, ויש בדבריו משהו. כאשר את רשב"י מכנים הזוי, מבקרים את הרב זילברשוין והרב קניבסקי על גבול העמדתם ללעג (ואיני מתעלם מתרומת לכך..) ולעומת זאת יש רבנים קדושים שכאשר נמתחת עליהם בקורת בלשון עוקצנית ההנהלה מתעוררת קשה שלא לנבין אותו
נשלח ב-2/6/2014 09:16
ת"ט צביעות היא לא מילה מדוייקת, אולי עדיף: איפה ואיפה.
נשלח ב-2/6/2014 09:26
תלמידטועה כתב:
בעלאתה מוכן להמר איזה ציבור ישאיר אחריו אחוזים גבוהים יותר של שומרי תו"מ? איני בטוח.ואב- פותח האשכול התכוין למחות על הצביעות בקרב הנהלת הפורום, ויש בדבריו משהו. כאשר את רשב"י מכנים הזוי, מבקרים את הרב זילברשוין והרב קניבסקי על גבול העמדתם ללעג (ואיני מתעלם מתרומת לכך..) ולעומת זאת יש רבנים קדושים שכאשר נמתחת עליהם בקורת בלשון עוקצנית ההנהלה מתעוררת קשה שלא לנבין אותו
ואתה, מוכן להמר?
למיטב זכרוני, הציבור ממנו יצאו הניאולוגים, הרפורמים והמשכילים, היה, עפעס...
נשלח ב-2/6/2014 09:33
מואדיב אתה יודע טוב ממני שטענתך אינה טענה באשר להימור - אני מוכן להמר אבל בסכום נמוך.
נשלח ב-2/6/2014 09:58
תלמידטועה כתב:
מואדיבאתה יודע טוב ממני שטענתך אינה טענהבאשר להימור - אני מוכן להמר אבל בסכום נמוך.
אנא, הסבר לי מדוע טענתי אינה טענה.
נשלח ב-2/6/2014 10:01
אני לא מאמין בשום ישות ולכן אני לא מבכה אף ישות שתחרב.
אבל ברצוני לתת לכם טיפ, כך שכל אחד ישרוד. (מהניסיון החרדי)
פשוט תפסיקו לחשוב "ישות" כל ישות סופו להיכחד ולהתחלף וביניהם נופלים הרבה קרבנות. ולכן פשוט תתמקדו בעצמכם באישה ובילדים ובנכדים ובנינים. תנו להם חופש מוחלט להתחבר לכל קופת חולים שרוצים אבל בד ובד תדאגו לתת להם את הבסיס הזה שכל ישות וכל קהילה הם אמצעי לכם ולקן המשפחתי האישית שלכם. שהילדים שלכם יפנימו את הבסיס הזה ?! אז אף אחד לא יקריב את עולמו האישית למען ישות כלשהי, ככה תשרדו לנצח.
למה אמרתי הניסיון החרדי ? כי בחרדיות כידוע לכולכם יש מילוני ישותים מכל הסוגים, והם נופלים וקמים חדשים על גביהם, ורואים דבר אחד ברור, כל מי שהוא במהות ישותי ? מפסיד את עולמו האישית כלומר ילדיו נכדיו עוזבים אותו לטובת ישות אחר ושם הם חוזרים על אותו טעות של אביהם וחוזר חלילה וחלילה. מצד שני ההמונים שבטבעיות ראו בשיות רק אמצעי, פשוט עוברים לקופת חולים אחרת בלי שום שבר והרס.
לסיום: תתמקדו בעצמכם ובאישה והילדים = הישות האישית שלכם. השאר אמצעי ופונקציה לכם. זה לא אומר תועלתניות וזה לא אומר אנוכיות, רק להפך שאתם בחשיבה הבסיסית הזו ? כל טובה לזולת היא בדרך הזו כלומר תדאג שגם זולתך ישיג את מה שאתה רוצה כלומר הישות האישית שלך ושלו וכך יחד הקהילה קיימת לנצח.
כל הבעיה שישותיים לא שורדים הם דווקא כי הם באים על חשבון הפרטים.
אז האם יש עתיד לדתי או לחרדי או לחילוני ?! התשובה היא אך ורק האם הישות היא אמצעי לפרט או שהפרט הוא פונקציה לישות. זה נכון כלפי ישות קהילתית זה נכון לגבי שיטה כלכלית זה נכון לגבי ישות מדינית וזה נכון לגבי ישות משפחה האישית עצמה, כלומר אם יש ילד בבית שהוא מרגיש שישות המשפחה חשובה יותר ממנו ? אז הלך המשפחה !!.
בברכה לכלום וחג שמח.
מי ייתן שאף פרט בעולם לא יפסיד את עולמו האישית, אמן ואמן...
תוקן על ידי maxmen ב- 02/06/2014 10:07:18
נשלח ב-2/6/2014 10:06
ת"ט האם אתה מודה שהחרדים הם בעצם לא המשך ישיר ליהדות שלפני מאתים שנה?
נשלח ב-2/6/2014 10:15
בעלבעמיו כתב:
ת"ט האם אתה מודה שהחרדים הם בעצם לא המשך ישיר ליהדות שלפני מאתים שנה?
אה החרדיות היא הקידמה ? איזה יופי !! אני הולך להיות חרדי.
נשלח ב-2/6/2014 11:40
החרדים של היום הם בריאה חדשה. כפי שהגמרא אומרת בסוף סוטה.
סוטה דף מט:
מ'. ת"ר,] ר' פנחס בן יאיר אומר: משחרב בהמ"ק - בושו חברים ובני חורין וחפו ראשם, ונדלדלו אנשי מעשה, וגברו בעלי זרוע ובעלי לשון, ואין דורש ואין מבקש ואין שואל, על מי לנו להשען? על אבינו שבשמים
נשלח ב-2/6/2014 12:44
מואדיב ובעב
1.לא כל כך אכפת לי אם דרך מסויימת היא המשך של "לפני X שנה" (איני בטוח שלו היינו מקימים את שמואל מקברו ושואלים אותו על הלמ"מ של ערבה או של החזן רואה הוא היה מזהה). מה שחשוב בעיני הוא אם הדרך מובילה לשמירות תו"מ (לא ניכנס כרגע מהם תו"מ היות שכנראה שנינו אורתודוכסיים). במובן זה חושבני שיש סכוי יותר טוב לצאצאי צאצאיו של חרדי. למען האמת עד לפני כשנתיים חשבתי שההבדל גדול, כעת אני מעריך שהוא מצומצם יותר משחשבתי. לכן חסר משמעות בעיני אם חרדי היום דומה יותר למישהו מדורו של הנודב"י (אני חושב שכן ומנחש שלו הנודב"י היה קם מקברו היה מרגיש טוב יותר בפוניבז' מאשר בהר עציון, אבל איני יכול להוכיח את ניחושי). החשוב הוא מי יהיה קבלן ביצוע טוב יותר להעברת המחוייבות הדתית של היהדות מלפני 200 שנה .
2.נכון שהניאולוגים ושות' באו מהחרדים. אז? ישו צמח על רקע יהדות חז"ל של סוף ימי בית שני.
נשלח ב-2/6/2014 13:10
.
ת"ט,
חוששני שאינני מסכים לניתוח ההסתברותי שלך, היכן יותר סביר שהצאצאים ישמרו תומ"צ. הדוגמאות לעיל בדיוק באו להראות, שהעובדה שאבא שם זנב של שועל על הראש בשבת, לא מבטיחה שבנו לא יהפוך למשכיל, וד"ל.
נשלח ב-2/6/2014 13:34
[ת"ט,
נערה הייתי וגם זקנתי ובין היתר למדתי ששום דבר שעושים ההורים לא יכול להבטיח את מעשי ילדיהם, ובודאי לא את מעשי נכדיהם. ק"ו בעניין דת ואמונה. ההורים של סבי הוריי היו אדוקים בדת, בודאי מקפידים על קלה כחמורה ומאמינים בכל ליבם, ונכדיהם אמנם נשארו יהודים מאוד אך כבר שלחו את ילדיהם לבתי ספר ציוניים רח"ל ולאוניברסיטאות, ואלה עוד יגיעו (זהירות ספוילר) להיות חלוצים סוציאליסטיים בא"י (ולאן הגיעה נכדתם של אלה? לעצכ"ח...). הורים שמוכנים "לשמור על המסגרת למען הילדים" יכולים להעביר לילדיהם תחושה של מחויבות עמוקה אותה יקחו בהמשך מסע ההתבגרות שלהם והבחירות שיעו בעצמם, או מנגד להעביר אליהם את תחושת ה"צביעות" (מחוסר מילה טובה יותר), הדחקת האמת הפנימית וכו', שתדחה אותם מלרצות ולהמשיך בדרך זו. הורים שמאמינים כי הם מחנכים את ילדיהם לחשיבה עצמאית ולבחירה חופשית, יכולים לגלות שהזרעים שזרעו הצמיחו דווקא אנשים שבחרו (באופן חופשי לגמרי) להפקיד את גורלם מחשבותיהם בידי "גורו" כזה או אחר. אף אחד לא יכול להבטיח מה יהיה בדור הבא ובטח לא בזה שלאחריו. כל מה שאדם יכול לעשות הוא את מה שהכי נכון וטוב בעיניו לעשותו במציאות בה הוא חי (שאולי תשתנה מחר ובודאי תשתנה מחרתיים); הוא יכול לקוות שהוא נותן לילדיו כלים טובים להתמודדות, אבל בינינו - התשובות שלי ושלך (שונות ככל שיהיו זו מזו) מתאימות לשאלות שאנחנו נתקלים בהן, אבל לגמרי לא בטוח (למעשה - בטוח לגמרי שלא) שיתאימו לשאלות של הדור הבא. אז זה לא אומר שמעתה עלינו לשתוק, אלא רק שעלינו לדבר ולעשות את מה שנכון בעינינו לעולם, בתוספת טיפת צניעות, כי בסופו של דבר מען טראכט און גאט לאכט (=אדם מתכנן וא-להים צוחק).]
נשלח ב-2/6/2014 16:42
אםשלום את הפסוק הזה דרש רבי אלישע בן אבויה לרבי מאיר בשמו של רבי עקיבא.
קהלת פרק ז
ח) טוֹב אַחֲרִית דָּבָר מֵרֵאשִׁיתוֹ :
אם אחרית הדבר טוב- סימן שהיה טוב מראשיתו, אם הדבר לא טוב מראשיתו- הוא לא יהיה טוב באחריתו.