בית פורומים עצור כאן חושבים

האם יש עתיד לאמונת תורה מן השמים? (לחג השבועות)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/6/2014 08:17 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:

אשר לתאריך הכתיבה. הקורא את התורה בתום לב יתרשם שהיא נכתבה בימי משה -
בדיוק ההיפך! התורה מדברת על משה מעמדה של ריחוק הזמן והמקום, כולל לא מעט הערות לשעבר, ועיין ב"מאמר תיאולוגי-מדיני" של שפינוזה (ותומס הובס לפניו) שהיו כנראה הראשונים שפשוט קרא את התורה כפי שהיא, ללא מחלצות חז"ל או אבות הכנסיה.

כדי לגרום לי לחשוב אחרת יהיה צורך בהוכחות חותכות. לא בכמה הנחות מטושטשות
מטושטשות?! כל התירוצים הדחוקים שהועלו כאן הם "הוכחות חותכות" אני מבין?... חלקים מסוימים בתורה  עשויים טלאים-טלאים, חלקם ניכרים יותר וחלקם פחות. אבל הבעיות העיקריות הן הסתירות הרבות ובעיקר נושא קבצי החוקים, שרק עיוור (כעבד ה'...) מסוגל לחשוב ש"מי שקורא אותם בתום לב" יכול לייחסם כולם לאותו פרק זמן.

ספוילר: קטע התלמוד החתרני שאברם מתכנן להביא הוא הגמרא ב"ב טו. שמונה פסוקים שבתורה יהושע כתבן.
יש להזכיר שהגמרא הזאת גם מספרת ש'משה כתב ספרו' (המקור הכהני?)
טוב, זה לא היה הוגן, כי לא התכוונתי בכלל לקטע תלמוד אמיתי - אלא לקטע שאני מתכוון להמציאו לצורך העניין, ואעדכן בהמשך :)

לא הצלחתי להבין איך שאלת יציאת מצרים (שכבר חז"ל עמדו עליה ואינה ממש שאלה = הגישה הידועה לפיה אם קושיה מסוימת נאמרה - נניח - ע"י חז"ל, הרי שאנו פטורים מלייחס לה חשיבות... 
) קשורה לשני הנידונים הללו

תוקן על ידי אברם_העברי ב- 06/06/2014 08:18:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2014 11:33 לינק ישיר 

אברם_העברי כתב:

אריאל73 כתב:
...
לשון הרמב"ם (הקדמה לפרק חלק):
היסוד השמיני היות התורה מן השמים. והוא שנאמין כי כל התורה הזאת הנתונה ע"י משה רבנו ע"ה, שהיא כולה מפי הגבורה. כלומר, שהגיעה אליו כולה מאת ה' יתברך,
כשנעמיק בדברי הרמב"ם נראה שהרמב"ם אינו מתעניין כלל בשאלת זהותו של המו"ל, אם הוא משה או כל אדם אחר (הרמב"ם, כמובן, האמין שמשה) חובת האמונה היא להאמין שהתורה ניתנה מן השמים. מי היה המקבל? אין זה מעניין עיקרי האמונה.

דבריך יותר מתמוהים וכנראה שלא קראת את הדברים המודגשים בצהוב. כאמור לעיל, לפני שקופצים להשיב, כדאי לקרוא לאט ובזהירות. במקום אחר כתבתי כי "בניגוד לכמה הוגים וכותבים, לא אנסה לפלפל כאן בהגדרות דקות מן הדקות של המושג תמ"ה...", וזה בדיוק מה שאתה עושה, ללא הצלחה.

תוקן על ידי אברם_העברי ב- 06/06/2014 08:07:19

אברם, בסך הכל נסיתי לעזור לך
שים לב ללשונו של הרמב"ם. הרמב"ם כותב שנאמין שכל התורה הנתונה ע"י מרע"ה התורה שכבר ידוע לנו שניתנה ממשה - בה אנו צריכים להאמין שהיא כולה מפי הגבורה. שהגיעה אליו (שוב, התבססות על הנחה פשוטה באשר לזהות המקבל) כולה מאת ה' יתברך
(כאן מסביר הרמב"ם שאיננו יודעים איך הגיעה התורה מה' למקבלה הוא משה) בעניין שנקרא על דרך השאלה "דיבור". ואין ידוע היאך הגיע, אלא (מה שידוע לנו הוא) היה משה ע"ה שהגיע לו, וכי הוא היה כמו סופר, שקוראים לו והוא כותב כל מאורעות הימים, הסיפורים והמצוות. ולפיכך נקרא "מחוקק". ואין הפרש בין "ובני חם כוש ומצרים" "ושם אשתו מהטבאל" "ותמנע היתה פלגש" ובין "אנכי ה' אלקיך" ו"שמע ישראל". כי הכל מפי הגבורה, והכל תורת ה' תמימה טהורה וקדושה אמת.

וזה שאומר שכמו אלה הפסוקים והסיפורים משה סיפרם מדעתו, הנה הוא אצל חכמינו ונביאינו כופר ומגלה פנים יותר מכל הכופרים. לפי שחשב שיש בתורה לב וקליפה, ושאלה דברי הימים והסיפורים אין תועלת בהם, ושהם מאת משה רבנו ע"ה.

וזהו עניין (סנהדרין צ) "אין תורה מן השמים". אמרו חכמים ז"ל, הוא המאמין שכל התורה מפי הגבורה, חוץ מן הפסוק הזה, שלא אמרו הקב"ה אלא משה מפי עצמו. וזה "כי דבר ה' בזה
".

אם איני טועה זו גם דעת בעל העיקרים בפירוש דברי הרמב"ם ויש בכך גם היגיון פשוט. שאלת פעם את עצמך למה דוקא י"ג הדברים האלה זכו להיות עיקרי האמונה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2014 11:36 לינק ישיר 

כאמור לעיל, לפני שקופצים להשיב, כדאי לקרוא לאט ובזהירות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2014 11:43 לינק ישיר 

maxmen כתב:

אריאל73 כתב:
  הקורא את התורה בתום לב יתרשם שהיא נכתבה בימי משה

אתה מדבר מתוך ניסיון אישי ? כי נדמה לי שלעולם לא קראת בתורה ואין לך מושג ירוק מה כתוב שם.

כבר כמה שנים שאני קורא את התורה מידי שבת ללא כל פירוש בניסיון להבין בדיוק את הנקודה הזו. (טוב, אולי זה לא ממש בתום לב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2014 12:12 לינק ישיר 

אברם ***************************** שמא תואיל לבאר מדוע התירוצים שכתבתי נראים בעיניך דחוקים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2014 16:18 לינק ישיר 

אברם_העברי כתב:

שפינוזה (ותומס הובס לפניו) שהיו כנראה הראשונים שפשוט קרא את התורה כפי שהיא, ללא מחלצות חז"ל או אבות הכנסיה.

מה קשה פשוט להודות שאין לך מושג ירוק לא בתורה ולא בחז"ל.
ומה קשה להודות שפשוט יש כאן חנופה זול לאקדמיה שחושבים שההומו סאפנייס ירד מהעצים רק יחד עם הממלכה הבריטית.

ובכן, לא שפינוזה ולא הובס שניהם לא היו חכמים בעיני ולא הבינו כלום בשום תחום שכתבו, לא חברה ולא פילוסופיה וק"ו לא ביהדות. מה לעשות שאפי' חמורבי לפני חמש אלף שנה, היה הרבה יותר חכם מהם, מי כבר מדבר על התנך וחז"ל.

אני ראיתי דבר אחד. כל מי שלא מבין ביהדות, נותן אימון עיוור במערב כאילו שם הוא ימצא משהו נאור.
אז מה לעשות ש1, אפי' מה שיש פשוט לא מיישמים ולכן מה הטעם, 2, היהדות יותר חכמה בכל הדורות ובכל תחום שתעלה על דעתכם.

תוקן על ידי maxmen ב- 06/06/2014 16:19:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2014 02:18 לינק ישיר 

אברם_העברי כתב:

אריאל73 כתב:

אשר לתאריך הכתיבה. הקורא את התורה בתום לב יתרשם שהיא נכתבה בימי משה -
בדיוק ההיפך! התורה מדברת על משה מעמדה של ריחוק הזמן והמקום, כולל לא מעט הערות לשעבר, ועי ב"מאמר תיאולוגי-מדיני" של שפינוזה (ותומס הובס לפניו) שהיו כנראה הראשונים שפשוט קרא את התורה כפי שהיא, ללא מחלצות חז"ל או אבות הכנסי.

2)כדי לגרום לי לחשוב אחרת יהיה צורך בהוכחות חותכות. לא בכמה הנחות מטושטשות
מטושטשות?! כל התירוצים הדחוקים שהועלו כאן הם "הוכחות חותכות" אני מבין?... חלקים מסוימים בתורה  עשויים טלאים-טלאים, חלקם ניכרים יותר וחלקם פחות. אבל הבעיות העיקריות הן הסתירות הרבות ובעיקר נושא קבצי החוקים, שרק עיוור (כעבד ה'...) מסוגל לחשוב ש"מי שקורא אותם בתום לב" יכול לייחסם כולם לאותו פרק זמן.

3)ספוילר: קטע התלמוד החתרני שאברם מתכנן להביא הוא הגמרא ב" טו. שמונה פסוקים שבתורה יהושע כתבן.
יש להזכיר שהגמרא הזאת גם מספרת ש'משה כתב ספרו' (המקור הכהני?)
טוב, זה לא היה הוגן, כי לא התכוונתי בכלל לקטע תלמוד אמיתי - אלא לקטע שאני מתכוון להמציאו לצורך העניין, ואעדכן בהמשך :)

4)לא הצלחתי להבין איך שאלת יציאת מצרים (שכבר חז"ל עמדו עליה ואינה ממש שאלה = הגישה הידועה לפיה אם קושיה מסוימת נאמרה - נניח -ע"י חז"ל, הרי שאנו פטורים מלייחס לה חשיבות... 
) קשורה לשני הנידונים הללו

תוקן על ידי אברם_העברי ב- 06/06/2014 08:18:32

1) מקריאת התורה אני מתרשם לכל היותר שמחבר התורה היה איש אחר ולא משה. (כיון שהתורה מתייחסת אליו כאל זר) באיזו תקופה הוא חי? השכל הישר אומר שבימי משה. כאמור, קריאה פשוטה של התורה תגרום לי גם להניח שנוספו עליה כמה תיקונים שוליים בתקופה מאוחרת יותר (דן, כפתורים, ירושת הארץ, ועוד) אבל לא למעלה מזה.

כמובן, תוכל לנסות להוכיח לי שאני טועה באחת משלוש ההנחות האלה. אבל חובת ההוכחה היא עליך. אשר להנחה הראשונה - ההתרשמות הזו היא שגויה כיון שבכל ספרי התנ"ך פרט לנחמיה היה המנהג לכתוב פרוזה בגוף שלישי וכמספר זר - גם בספרים שדי ברור שנכתבו ע"י המחבר. ניתן לתת סיבות שונות לנוהג זה. ההסבר ההגיוני ביותר הוא שהמחברים ראו עצמם כמנותקים מהמאורעות - ירמיהו המחבר אינו ירמיהו גיבור הספר, זאת כיון שהספרים נכתבו בכוח חיצוני (בלשון יהודית פשוטה 'רוח הקודש') ולא באמצעות חושיהם הרגילים של המחברים.
ההנחה השנייה- אתה מוזמן להוכיח אחרת.
ההנחה השלישית- יהיו שיטענו שמשה כתב מראש ברוח הקודש. למה, איך וכמה? יש לדון.

2) כאן עברת לנושא השני - האם התורה חוברה ע"י איש אחד. המשפט שציטטת דיבר על הנושא הראשון. (וכאמור לעיל, לפני שמגיבים יש לקרוא לאט ובזהירות) על כל פנים, התירוצים לא צריכים להיות הוכחות חותכות, הקושיות הבאות להפריך את ההנחה ההגיונית צריכות להיות חותכות.

באשר לאחדות המחבר. אינני יודע עד כמה יהיה ניתן להגיע למסקנה ברורה בנידון אבל התורה כולה כתובה בסגנון שונה מיתר הנ"ך (לדוגמא, ההעדר הכמעט מוחלט של משלים) ויהיה עליך להסביר איך הוא נוצר.

3) מתנצל.

4) השתמשתי בוי"ו החיבור. מכאן שלא התכוונתי לנמק את הטיעון שהשאלה אינה שאלה בכך שחז"ל עמדו עליה אלא להוסיף נקודה שנייה. (וכאמור לעיל, לפני שמגיבים יש לקרוא לאט ובזהירות)

לעצם העניין , השאלה אינה שאלה אבל גם לו נניח שכן. המסקנות שנוכל להוציא מכאן תהיינה א) כותב התורה שיקר. ב) כותב דה"י שיקר. אין כל קשר לאף אחד משני הנידונים שלנו. (תאריך הכתיבה ומספר המחברים) לפיכך אינני מבין איך זה קשור לאשכול הזה. בהחלט אשמח לדון אתך על כך באשכול שלי לגבי יציאת מצרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2014 08:25 לינק ישיר 

לאריאל73 -
א.  לגבי הרמב"ם ואמונת תמ"ה - כבר כתבתי לפני כן, שאין חלקי מאלה המנסים לבצע "חילוקים" שונים ומשונים בהגדרות תורה מן השמיים, כדי להישאר כביכול במסגרת האורתודוקסיה - ולמרות דבריי, אתה התעקשת "לעזור" לי (כדבריך) ע"י דחיקת דברי הרמב"ם וכו'.
אז אין צורך. דעת הרמב"ם היא כדעת כל ישראל לדורותיהם - בין אם הצהירו על כך כ"עיקר" ובין אם לאו - התורה ניתנה למשה מן השמים, על כל פסוקיה, בטווח הזמן שבין יצי"מ למות משה. זה הכל, חבל על הפלפולים.

ב. זמן חיבור התורה המשתמע מדברי התורה - הלוגיקה שלך תמוהה עד מאוד: אתה מודה שהתורה מדברת על משה בגוף שלישי (חוץ מספר דברים!) ושהיא כוללת הערות אנכרוניסטיות, אך טוען שכך היה מקובל ושעליי להביא ראיה לטענתי שהתורה לא נכתבה כולה ע"י משה.
על זה נאמר - ?!
אדרבה, הבא אתה ראיות שהעובדה שרק ספר דברים נכתב ע"י משה אינה מוכיחה על השאר + הבא אתה ראיות שההערות האנכרוניסטיות הן אכן הערות שוליים מאוחרות + הבא אתה ראיות שיש איזשהו ספר במקרא שמדבר על עצמו בגוף שלישי, שנכתב ע"י מחברו! (אגב, הערתך לגבי ירמיהו לא נכונה - את דברי ירמיהו אכן כתב ברוך בן נריה, כמפורש ב- לד, ד; מה, א.)

ג. לגבי יצי"מ - אכן אין קשר לנושא, למעט העובדה הסבירה שמחבר התורה לא ידע בדיוק את המציאות שהיתה בימי יצי"מ - ולכן הוא לא שיקר, אלא אולי כתב מה שנראה בעיניו סביר, כמנהג ההיסטוריונים הקדומים מאז ומעולם. אם תוסיף לכך את מה שכתבתי פה בעבר אודות המילה "דגל" תבין שייתכן מאוד וכל הפרקים הראשונים של ספר במדבר שוכתבו בימי שיבת ציון (ולכן אולי פרק ט אינו פרק א?):

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2014 09:57 לינק ישיר 

לטענות כאילו התורה לא נכתבה ע״י מרע״ה בגלל הגוף השלישי :״התורה אינה יכולה להיות ספרו האישי של משה, שהרי חלקים ממנה מספרים על אירועים שקדמו ללידתו, ובחלקים אחרים נכתב על דברים שמשה לא יכול היה לדעת עליהם. הסיבה לכך היא גם מהותית: התורה איננה ספר אישי של משה, המספר את קורותיו ופעולותיו, וחשיבותה נודעת לה דווקא בגלל ההנחה שהיא מבטאת את דבר ה׳. אין אפוא כל סתירה בין העובדה שהתורה מדברת על משה בגוף שלישי, ובין ההנחה שמשה כתב את התורה על-פי הגישה המסורתית, כסופר המעתיק מספר קדמון״ עד עצם היום הזה 70. ״כתיבה בגוף שלישי מאפיינת, בכל הדורות, כתיבה רשמית, כפי שנהג, למשל, יוסף בן מתתיהו בקדמוניות היהודים״ שם הערה 38. יש בספר זה תשובות לרוב אם לא לכל הטענות שהועלו פה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2014 10:16 לינק ישיר 

לגושניק - אתה צודק! מה שכתבתי לאריאל73 הוא פשוט - נטל ההוכחה הוא לא על מי שטוען לתומו שהתורה לא נכתבה ע"י משה, אלא אדרבה - על מי שטוען שהתורה כן נכתבה ע"י משה. אתה הָראית אותנו לדעת שאכן יש סברה טובה למה התורה נכתבה בגוף שלישי. אבל ודאי שאין כאן ראיה לסתור!

אגב, אני מנחש שציטטת מתוך "עד היום הזה" של הרב אמנון בזק? (כתבת "יש בספר זה תשובות לרוב " ללא ציון הספר) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2014 11:09 לינק ישיר 

כתבתי את שם הספר ועמוד, הסתכל שוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2014 11:31 לינק ישיר 

אהה, עכשיו ראיתי שהבלעת בין הציטוטים את המשפט
"...
כסופר המעתיק מספר קדמון״ עד עצם היום הזה 70. ״כתיבה בגוף שלישי..." 
יסולח לך על אי העמידה בתקני הציטוט האקדמי (מחבר? שנה? הוצאה? סוג נייר?...) - אבל לספר קוראים "עד היום הזה" (סמי מכאן "עצם") - אלא אם בידיך תעודה שונה :) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2014 11:57 לינק ישיר 

זה וויכוח סרק לגמרי.

התורה בעצמה מחייבת לכתוב את התורה על אבנים. גם יהושע בסוף ימיו דורש את זה. 
כלומר מפשוטו של מקרא משמע שעוד לא ידעו לכתוב ולקרוא כי הכתיב וכתב וכלי הכתיב וכתב פשוט לא היית המונית.

האבן עזרא אומר את זה דיי מפורש, וגם בכל ספרות חז"ל מורגשת הידיעה הפשוטה הזו.
ראו כדוגמה את החז"ל על ההלכות שנשכחו  ועתניאל בן קנז החזיר בפילפולו, ועוד ועוד.

כל מי שיש לוח חוש הריח, יכול לראות שכל הדורות ידעו מיזה וזה לא היית סוד גדול. הוכחתי את זה באשכול סוד השנים עשר של האבן עזרא

ראו באשכול הנ"ל יותר בהרחבה.

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3023679&forum_id=1364

אני רוצה להוסיף משהו עקרוני. אתם לא מצילים את התורה רק להפך אתם כמו הכת שהרמב"ם בחלק מקלל בטירוף נפש. אתם פשוט הופכים את כל חכמי הדורות לטיפשים כמוכם בזמן שזה עלילת שווה כי כל לומד רציני רואה מיד שהם כולם הבינו את הפשוט ביותר שבזמן משה לא היית כלי כתב רק כתיבה בסיד ואותיות קווים.

תוקן על ידי maxmen ב- 08/06/2014 12:05:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2014 12:34 לינק ישיר 

אני אתן לכם דוגמא אייך לומדים חז"ל.

השבת ראיתי חז"ל שהזכיר לי את הוויכוח הסרק כאן.

שלושה דברים נתקשה משה, 1, מעשה מהנורה 2, הירח 3, השרצים.

קודם כל מנין לחז"ל דבר שכזה ? הרי לא כתוב בשום מקום שנתקשה משה בהם ?!
התשובה פשוטה מאוד. עוד בימי חז"ל התקשו בהם.
אבן עזרא אומר שבקושי בימיו יודעים את הלוח דיי מדיוק, אבל משה לא ידע, כך אומר במפורש האבן עזרא. 
למשל אם משה ידע מה שהלל ידע, אז כבר משה היה מכין לוח (מקדש את כל החודשים כמו הלל) שלא נצטרך להטריח עדים ולחלל חג ויום טוב על ראיה ולא נצטרך ליום טוב שני של גלויות.
אם כי ברור לכל ילד שהלוח של משה לא היית לוח ירחי. על פי פשט התורה הלוח היה לוח שמשי. וראש השנה היה בניסן.
אפי' שהאבן עזרא רוצה להציל את המצב אבל לא מצליח באמת.

תלמוד ירושלמי (וילנא) מסכת ראש השנה פרק א 

תני שמואל ופליג [שמות יט א] בחדש השלישי לצאת בני ישראל מארץ מצרים מיכן שמונין חדשים ליציאת מצרים. אין לי אלא חדשים שנים מנין (???) [במדבר ט א] וידבר ה' אל משה במדבר סיני בשנה השנית אין לי אלא לאותו הזמן לאחר הזמן הזה מנין [שם לג לח] בשנת הארבעים לצאת בני ישראל מארץ מצרים אין לי אלא לשעה לדורות מנין [מלכים א ו א] ויהי בשמנים שנה וארבע מאות שנה לצאת בני ישראל מארץ מצרים וגו' משנבנה הבית התחילו מונין לבנינו. [שם ט י] ויהי מקץ עשרים שנה אשר בנה שלמה את שני הבתים וגו' לא זכו למנות לבנינו התחילו מונין לחרבנו. [יחזקאל מ א] בכ"ה שנה לגלותינו בראש השנה בעשור לחדש וגו' לא זכו למנות לעצמן התחילו מונין למלכיות שנאמר [חגי א א] בשנת שתים לדריוש [דניאל י א] בשנת שלש לכורש מלך פרס. ואומר [דברי הימים ב ג ב] ויחל לבנות בחדש השני בשני בשנת ארבע למלכותו הקיש שנת ארבע למלכותו לשני שבחדשים מה שני שבחדשים אין מונין אלא מניסן אף שני שבשנת ארבע למלכותו אין מונין אלא מניסן. ר' לעזר בשם ר' חנינה אף למלכי אומות העולם אין מונין אלא מניסן [חגי א טו] בששי בשנת שתים לדריוש [זכריה א א] בשמיני בשנת שתים לדריוש נאמר בשמיני בשנת שלש. 

ספרי במדבר פרשת בהעלותך פיסקא סד 

ללמדך שהיו מונים עם יציאתם ממצרים שנאמר בשנה השנית לצאתם מארץ מצרים באו לארץ התחילו מונים לביאתם שנאמר כי תבואו אל הארץ (ויקרא כג י) נבנה הבית התחילו מונים לבניינו שנאמר ויהי מקצה עשרים שנה אשר בנה שלמה את שני הבתים (מלכים א' ט י) חרב הבית התחילו מונים לחורבנו שנאמר אחרי אשר הוכתה העיר (יחזקאל מ א) תקף עליהם עול השיעבוד התחילו מונים לשיעבודם שנאמ' בשנת שתים לדריוש המלך (חגי א א) ואומר ובשנת שתים למלכות נבוכדנצר (דניאל ב א) וכשם שהיו מונין לשנים כך היו מונים לחדשים [שנאמ' בחדש השלישי לצאת בני ישראל מארץ מצרים] (סליק פיסקא). 

מאוחר יותר התחילו למנות על פי מדרש סדר עולם, והנה אנו כטיפשים רוצים להוכיח מתי נבראה העולם.
רבונו של עולם אין שום מסורת מדוייקת ויש הרבה ויכוחים בעניין וחז"ל היו מאוד ערים לעניין כמו האם משה ידע את שבת בראשית או לא ועוד ועוד, אבל מי מפריע לבורים ולעםארצים לדבוק בעניין כאילו התורה אמרה איי פעם מתי נבראה העולם ?! שוטי עולם שמחללים את אלוהים ואת תורתו ואת עמו והופך אותנו לעם סכל.

תוקן על ידי maxmen ב- 08/06/2014 12:46:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2014 13:26 לינק ישיר 

א) לדעתי אין זה פירוש דחוק ברמב"ם אלא הפשט האמיתי בו. אמנם כאן מדובר על השאלה התיאולוגית - האם אמונה זו היא מיסודות הדת היהודית או לא. אין ספק שבאשר לשאלה ההיסטורית - מי חיבר את התורה, היתה דעת הרמב"ם שהכותב הוא משה.
אתה לא רצית להתעסק בכך אבל אני רציתי ;-)

ב) אתה לא מסכים שקריאה פשוטה בתורה תגרום לנו לחשוב שהיא התחברה בתקופת משה? למה? ודל מהכא את עניין גוף שלישי. (נ.ב. גם ספר דברים כתוב בגוף שלישי אלא שהוא מכיל סדרת נאומים שנשא משה. בתוך הנאומים, כציטוט דברי משה, מופיע גוף ראשון. מחוצה להם מופיע גוף שלישי - אשר דיבר משה, וילך משה, ועוד הרבה)

ספר ירמיהו חובר לכאורה ע"י ירמיהו כשברוך מעתיק את דבריו אל הכתב שנא' מפיו יקרא אלי את כל הדברים האלה ואני כותב על הספר בדיו (אמנם שמא שם מדובר על ספר אחר)

ג) על יצית מצרים אני הולך לכתוב משהו באשכול שהפנית אליו.

נ.ב. בפרשת השבוע (בהעלותך) מובאים שמות הנשיאים ממפקד במדבר. הרכיב התיאופורי בשמותיהם הוא תמיד א-ל או ש-ד-י. אף פעם לא מופיע י-ה-ו.
סגנון זה אופייני לשמות שמיים מהאלף השני, (השווה גם כתובת בלעם 'אלהין ושדין') שמות עבריים מהאלף הראשון משתמשים ע"פ רוב בי-ה-ו - בשבטי הצפון יש קצת אזכורים לבעל.

אצלנו יש גם אזכור אחד לרע מה שמלמד גם על השפעה מצרית זניחה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם יש עתיד לאמונת תורה מן השמים? (לחג השבועות)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.