|
|
| נשלח ב-8/6/2014 13:50 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | א-ל או ש-ד-י. אף פעם לא מופיע י-ה-ו.
|
|
התיאוריה הזו כבר עבד עליו הכלח, זה מיושן שאף אחד רציני באקדמיה לא מאמין לתיאוריה הזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2014 14:17 |
|
| |
מקס, ולמה?לא התכוונתי שי-ה-ו לא היה ידוע אלא שהוא לא היה שם פופולרי.משל הדיוט: בשנת תר"ע זעליג היה שם נפוץ ואריאל שם נדיר. בשנת תש"ע - להיפך.
נ.ב. לגבי עניין האבנים שלך. גתורה מוזכרים גם ספרים (ויקח ספר הברית ועוד) לא זכיתי להבין למה אדם שכותב ספר באורך חמישה עמודים לא יכול לכתוב באורך חמישים. ידוע לנו גם על ספרים לפרסום המוני באורך של עשרות עמודים מתקופות קדומות בהרבה (גילגמש ועוד)
תוקן על ידי אריאל73 ב- 08/06/2014 14:20:06
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2014 15:23 |
|
| |
1, היום התחלף התיאוריות וחושבים כמו חז"ל שמגילות מגילות ניתנו כלומר השיטה המקובלת היא שהתורה מורכבת מהרבה מאוד מחברים. ("ספריה שלימה" בתוך ספר אחד, זה המילה הפוסט מודרנית)
2, ספר בתורה לא פירושו ספר. רק כל מכתב נקרא ספר.
3, עצם הצווי לכתוב על אבנים מראה לנו שפשוט לא כתבו ספרים יותר נכון עוד לא היה מושג כזה ספר במובן המקובל ספר לפחות עד אמצע סוף בית ראשון לא היו ספרים במובן ספרים מגילות כן אבל לא ספרים. גם על אבנים אי אפשר לכתוב כמויות כאלה.
לטעון שמשה כתב את ספרו בזמן שהוא דורש מאחרים לכתוב על אבנים ?! זאת פשוט ליצנות, ואולי זה טוב לנפש חלשה כפי שהאבן עזרא אומר על דרשות חז"ל. אותו דבר יהושע לא כתב את ספרו מאותו סיבה שהוא דורש לכתוב את דבריו על אבנים בסוף ימיו, גם בני ראובן וגד מעמידים זיכרון כי לא היו לבני ישראל ספרים אחרת למה שישכחו מהם ? בקיצור יש כל כך הרבה דברים פשוטים וברורים שכל תמים שלומד את התנ"ך כולו, רואה מיד, ומי מדבר על הדברים המורכבים יותר כמו המילה נביא שמוזכרת בתורה ובשמואל כתוב שהמילה נביא זה דיי חדש שאפי' בזמן שמואל זה עוד לא היה שימושי. ויש עוד עשרות ומאות דברים כאלה. אין טעם לעסוק בעניין מהסיבה הפשוטה שמי שעובר על התורה והנ"ך רואה את זה כמובן מאליו.
אני דווקא מתמקד לא בחקירות המורכבות ששם כל אחד חייב להעמיק ולהבין בהרבה תחומים. אני דווקא מתמקד בדברים פשוטים שכל ילד יכול לראות פשוט מפשט הפסוקים והפרשיות וההיסטוריה. כך שהרצון של הלייצנים מהאקדמיה להרגיש חכמולוגים כאילו גילוי רק במאות האחרונות את הסוד ?! תראה ילדותית וגאוותנית ביותר לכל !! זה המטרה שלי, לגלות את ערוותם ואת טיפשותם כאילו ילד אחד בחידר לא רואה את הדבר הפשוט הזה, וק"ו שהאבן עזרא כבר בתחילת דברים מצביע בברור שכותב הספר חיי בארץ ישראל אחרי הכיבוש והחלוקה. אם האבן עזרא כותב את זה וכל אדם נורמלי מרגיש את זה לבד, אז למה שיחשבו ששפינוזה גליה את אמריקה ? במיוחד ששפינוזה בכלל לא מפרש נכון את האבן עזרא והוכחתי את זה באשכול הנ"ל.
המלחמה היא לא על העובדות, המלחמה היא האם ילד צריך לדעת בתור ילד שהוא נוצר מיחסי מין של ההורים. זאת המלחמה שלנו מול כל החכמולוגים האלה.
כל תלמיד חכם רציני יודע הכל בעניין (כולל הרמב"ם) ובכל זאת יש צורך חינוכי לשקר שקר לבן שהתורה משמים ושהתורה נכתב על ידי משה דווקא. אחרי שיגדל ?! יידע שנוצר מסקס של הוריו ויידע שהתורה לא משמים.
זה כל העניין ואין שום עניין אחר, העניין הוא חינוך ובשביל חינוך תולים באילן גבוה, וחז"ל אמרו את זה מראש. בתחבולות תעשה מלחמה = תליה באילן גבוה.
ולכן, חבל לי על כל מי שמגלה את אמריקה, ועוד הטיפש כופר בתורה וביהדות ובאלוהי ישראל. כן מאוד חבל לי כי זאת שטות מוחלטת לוותר מלהיות בן חורין וללכת להשתעבד לחברה הדמיונית. אין לך בן חורין אלא מי שעוסק בתורה, כי מי שעוסק בתורה ? באמת דיי מהר נהפך להיות בן חורין ובעיקר תבוני מדעתו ולא משתעבד לשום אליל מכל האלילים המודרניים והפוסט מודרניים.
התורה נמצאת אצל אלה שהשתחררו מהחינוך והשקרים הלבנים. כל מי שדבק בשקרים הלבנים ?! פשוט מות בור ועםארץ גמור.
תוקן על ידי maxmen ב- 08/06/2014 15:24:38
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2014 16:16 |
|
| |
מכיר דבר שנקרא אנדרטה?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2014 17:52 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | | מכיר דבר שנקרא אנדרטה? |
|
כן בוודאי, זה שאסור מן התורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2014 12:18 |
|
| |
מקסמן
וַיְהִי כְּכַלּוֹת משֶׁה לִכְתֹּב אֶת-דִּבְרֵי הַתּוֹרָה-הַזֹּאת עַל-סֵפֶר ! (דב' לא 24)
וַיִּכְתֹּב יְהוֹשֻׁעַ אֶת-הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה בְּסֵפֶר תּוֹרַת אֱלֹהִים ! (יהו' כד 26)
השטות על חידוש המילה נביא בימי שמואל אינה ראויה לתגובה. (אני מכיר את "כי לנביא היום יקרא לפנים הרואה).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2014 17:11 |
|
| |
| צבוני כתב: |  | מקסמן
וַיְהִי כְּכַלּוֹת משֶׁה לִכְתֹּב אֶת-דִּבְרֵי הַתּוֹרָה-הַזֹּאת עַל-סֵפֶר ! (דב' לא 24)
וַיִּכְתֹּב יְהוֹשֻׁעַ אֶת-הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה בְּסֵפֶר תּוֹרַת אֱלֹהִים ! (יהו' כד 26)
השטות על חידוש המילה נביא בימי שמואל אינה ראויה לתגובה. (אני מכיר את "כי לנביא היום יקרא לפנים הרואה). |
|
אתה לא מבין ולא שומע מה אומרים לך. ספר = מכתב. ולא ספר. ולכן אומרים חז"ל שמגילות ניתנו. לא היו ספרים ולא יעזור לך כלום. אתה רוצה לשקר לעצמך ? אז פדל אבל על תהפוך את חכמי הדורות לטיפשים כפי שהרמב"ם מקלל אותך וכמותך בפרק חלק.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2014 20:39 |
|
| |
חוץ מלכנות את כל מי שלא מסכים אתך "טיפש", אתה לפחות מבין מה שאתה כותב?
אני מוכיח לך שבתורה מבואר שמשה כתב אותה על ספר, אז אתה עונה לי שהוא לא כתב בספר אלא במכתב.
מה אכפת לי אם הוא כתב אותה על קלף או על נייר מכתביה או על נייר טואלט? הרי מבואר שהוא "כילה": "לכתוב" = להשתמש במכשיר הכותב אותיות על מדיום; "את כל דברי התורה הזאת" = קיבוץ של כל המגילות שהיו בידיו; "על ספר" = מדיום מסוים, בין מכתב בין קלף ובין חרס, מצדי. אז מה בדיוק אתה עונה לי, בקללות?!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2014 22:15 |
|
| |
| צבוני כתב: |  | חוץ מלכנות את כל מי שלא מסכים אתך "טיפש", אתה לפחות מבין מה שאתה כותב?
אני מוכיח לך שבתורה מבואר שמשה כתב אותה על ספר, אז אתה עונה לי שהוא לא כתב בספר אלא במכתב.
מה אכפת לי אם הוא כתב אותה על קלף או על נייר מכתביה או על נייר טואלט? הרי מבואר שהוא "כילה": "לכתוב" = להשתמש במכשיר הכותב אותיות על מדיום; "את כל דברי התורה הזאת" = קיבוץ של כל המגילות שהיו בידיו; "על ספר" = מדיום מסוים, בין מכתב בין קלף ובין חרס, מצדי. אז מה בדיוק אתה עונה לי, בקללות?! |
|
שוב ושוב אתה לא מקשיב (ואני לא מקלל אותך ח"ו) "את דברי התורה הזאת" מדובר על הפרשה הזאת שהוא מדבר בו התוכחה הנאום הגדול שאמר באותו יום. אבן עזרא עד תומם - דבק עם דברי:
בכל אופן אפי' שנסכים איתך שכתב מגילות על מגילות בעצמו ? התורה שלנו הוא לא אותן מגילות. ותעשה לי טובה ותחשוב על זה. כי פשוט תראה את ציטוט משה מכלי ראשון בתורה (נאום משה בדברים ועוד) ותראה את שאר התורה. למה להתעקש סתם ? אני כועס לא עליך אישית אני כועס כי כל לומד תורה יודע את זה בפשטות ומנסה לטמטם את עצמו ואת זולת עם חובה השקפתית חינוכית נכונה אפי', שהספר תורה כתב משה. נוו באמת. ומה שקורה היא שיש כלל ברזל אלוהית שלשקר אין רגלים כלומר כל שקר מתגלה לבסוף. במיוחד התורה ומחבר התורה לא ביקש בכלל לשקר, הוא מתחיל מיד את ספר דברים עם המשפט "אלה הדברים שדיבר משה" ואיפה דיבר ? בעבר הירדן !! הסופר אומר במפורש שהוא נמצא בארץ ישראל. האבן עזרא במקום מעורר את המטומטם האחרון שלא ראה את זה לבד ואומר "אם תבין את סוד וכו' וכו'
אז בסדר צריך להיתלות בשביל חינוך באילן גבוה, אבל להמשיך לטעון את זה בעקשנות ? זה באמת חילול השם וחלול תורתו.
שוב, אני לא כועס עליך אני כועס בכלל למה מציאות האדם היא כזו שהוא צריך לשקר לעצמו בכדי לחיות כי בלי דמיון אין חיים ובלי תקווה בוודאי שאין חיים.
בכל אופן, כפי שאמרתי בתחילת האשכול, התליה באילן גבוה היא צורך חינוכי שחז"ל השתמשו בזה בלי סוף ובגלוי.
לסיכום: כפי שאמרתי לך שאפי' אם נסכים שמשה כתב מגילות מגילות, אין לנו את המגילות שלו, ומחבר התורה חיבר את התורה וכמובן גם ציטט את משה עצמו בנאום בדברים ובעוד מקומות אבל ברור שהתורה זה לא המגילות. ואפי' אם כן היינו מקבלים את המגילות עצמן ? האם זה כן משהו סמכותי ? הרי חז"ל אומר ובקרו הרבה את משה עצמו כמו אליהו רבה (איש שלום) פרשה ד ד"ה מפני מה זכה ויעמד משה בשער וגו' ויאמר להם כה אמר ה' וגו': מעיד אני עלי את השמים ואת הארץ שלא אמר לו הקב"ה למשה כך לעמוד בשער המחנה ולומר מי לה' אלי (שם /שמות ל"ב/) ולומר כה אמר ה' אלהי ישראל (שם /שמות ל"ב/), אלא שהיה משה צדיק דן קל וחומר בעצמו, אמר, אם אני אומר לישראל, הרגו איש את אחיו ואיש את רעהו ואיש את קרובו (שם /שמות ל"ב/ כ"ז), יהו ישראל אומרים, לא כך למדתנו, סנהדרין שהורגת נפש אחת בשבוע נקראת מחבלנית, מפני מה אתה הורג שלשת אלפים ביום [אחד], לפיכך תלה בכבוד שלמעלה, שנאמר כה אמר ה' (בלי שאמר לו, ובאמת חז"ל שואלים איפה אמר לו ? ומתרצים "זובח לאלהים יחרם" (שמות כב' יט')ויש בחז"ל שמתרצים שאמר לו לך רד = מרדות כלומר רד מלשון מרדות הם צריכים (שמו"ר max ) מה ענין שלאחריו, (כלומר ראיה שבאמת לא האלוקים אמר לו max ) ויעשו בני לוי כדבר משה (ולא כתוב כדבר האלוקים max )
האם האותיות כאילו האלוהים עמד שם ודיבר, האם זה כן סמכותי ? אומרים שוב חז"ל שלא
וימאן העם: עשו כמו שאמר הקב"ה ושמעו לקולך, יכול לא האמינו עד שראו האותות (?!) לא (!!) אלא וישמעו כי פקד ה', על השמיעה האמינו ולא על ראיית האותות, (שמו"ר)
והשמיעה גרידא, כן סמכותי ? שוב לא כי יכול לומר ש1+1=7 האם נקבל את השמיעה ?
האם לוחות הברית הוא סמכותי ? שוב לא הרי משה עצמו שבר אותם !
ולכן כל העניין של סמכות היא מתחילה עניין חינוכי עד שהילד יבין מתוך עצמו. ולכן עד דור המבול לא חשבו בכלל לתת לאדם תורה כי התורה היא טבעית כי שכל האדם הוא כבוד האלהים אומרים חז"ל על פי הרמב"ם.
מה לפני הכל ? השכל הבינה וכך אומרים חז"ל
(יג') חכמים ונבנים וידעים,,,,,,(טו') ואקח ,,,,חכמים וידעים: בי"ת בו בינה וכו' שאלמלא בינה אין כל העולם כלו מתקיים אפילו שעה אחת, שנאמר: "הבו לכם אנשים חכמים ונבנים" באותה שעה אמר להם הקדוש ברוך הוא לישראל: בני ! הבו עליכם בעלי בינה להיות ראשים עליכם, מיד הלך משה רבינו והיה מחזיר (= מסובב ומחפש) בכל משכנותיהם של ישראל ובקש בני אדם בעלי בינה ולא מצא, שנאמר: "ואקח את ראשי שבטיכם אנשים חכמים וידעים" ולא מצא "נבנים" מכאן אתה למד שגדולה בינה לפני הקדוש ברוך הוא יותר מן התורה, שאפילו אדם קורא תורה נביאים וכתובים ושונה משנה ומדרש, הלכות ואגדות, שמועות ותוספתות, מושלות ומעמדות וכל סדרי בראשית, ואין בו בינה ?! אין תורתו שוה כלום ! שנאמר:(ישעיה כט' יד') "ובינת נבניו תסתתר" (אותיות דרבי עקיבא)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2014 10:21 |
|
| |
אברם האם לשיטתך היתה התגלות, ואם נניח שכן, מה ערכה אם היא הגיע אלינו בצורה משובשת?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2014 11:14 |
|
| |
אברהם אברהם התשובה המתבקשת לשיטתך במרגלים הינה תפירת קטע ממקור B (פס' כז – לח) לתוך A והעורך מוכן לחתוך באמצע מגילה מסויימת. במקרים אחרים (למשל ה"זברה" הנוצרת בפרשיות יתרו- כי תשא: הגעה להר סיני ומתן תורה, מזבח ורוב פר' משפטים, עליית משה להר, משכן, ירידתו והעגל) תוצרך לומר שנוצרה היות והיו קטעי מגילות עם רצף שלא רצו לחתכן. מה היתה מדיניות העריכה?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2014 11:14 |
|
| |
[quote] [בעלבעמיו]
אברם
האם לשיטתך היתה התגלות, ואם נניח שכן, מה ערכה אם היא הגיע אלינו בצורה משובשת?[/quote]
נשאלתי את השאלה הזו כמה פעמים (כאן, כאן, ועוד ועוד...) - אבל האחרון הכביד, ובקרוב אכתוב את דעתי במפורש, ומקווה שהשמיים לא יפלו :)
תוקן על ידי אברם_העברי ב- 13/06/2014 11:17:06
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2014 11:59 |
|
| |
אברם כנראה שיש נתק גם בשושלת המסירה של הלינקים שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2014 12:00 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | אברהם אברהם התשובה המתבקשת לשיטתך במרגלים הינה תפירת קטע ממקור B (פס' כז – לח) לתוך A והעורך מוכן לחתוך באמצע מגילה מסויימת. במקרים אחרים (למשל ה"זברה" הנוצרת בפרשיות יתרו- כי תשא: הגעה להר סיני ומתן תורה, מזבח ורוב פר' משפטים, עליית משה להר, משכן, ירידתו והעגל) תוצרך לומר שנוצרה היות והיו קטעי מגילות עם רצף שלא רצו לחתכן. מה היתה מדיניות העריכה? |
|
אני -כמו רובחוקרי המקרא החל מאמצע המאה ה-20 בערך - נזהר מלדבר על מגילות\תעודות שנחתכו והודבקו וכו'. אף אחד לא יודע אם היו מגילות נפרדות ובוודאי שאין כל ראיה ארכיאולוגית לכך. מה שמקובל לדבר עליו הוא מסורות: אם נזכור שרוב-רובו של העולם העתיק התנהל בעל פה, לא קשה לשער איך כשהעלו על הכתב את החומר המסורתי, שמעו כמה גרסאות שונות ושיבצו אותן במגילה אחת. וגם על זה אצטרך לכתוב, כשירחיב ה' זמני :)
|
|
|
|
|