דיווח מתפילת חג השבועות -בית הכנסת הגדול ברמת-גן
למרות השרב הכבד הגיעו מתפללים רבים תוך "אווירה מחשמלת"כפי שנאמר אח"כ בהפטרה.החזן ישראל רנד היה במיטבו והמקהלה,,,,חסרו בה מס' משתתפים אבל בנו הצעיר של רפי ביטון,המנצח -"חיפה" על הנעדרים ובידיו הזעירות ניצח גם הוא במרץ רב (רפי-אתה מגדל דור ממשיך למנצחי מקהלות).להלן פירוט היצירות העיקריות שבוצעו( אדלג על יצירות הקרויות "עממיות"):שכן חובת כל היצורים -לחן כנראה מבית-מדרשו של המנצח,,,,,,,,,כי לא לבדו מרום וקדוש-כנ"ל +סיום אור חדש ,מודז'יץ,,,,,,,הלל:בצאת ישראל- בלחן שאיני זוכר ,הסולן יניב רייפר,,,,,,שובי נפשי- לחן מוכר ,איני יודע של מ י(לא ביינהורן),,,,,לא אמות -רזומני,,,,,,הוצאת הספר -רבש"ע ,קווארטין(לטעמי"בנוסח מקוצר"-אישית הייתי מעדיף של שטרן),,,,,,,,,,,,,,יזכור:לחיילי צה"ל -בשילוב מנגינות לאומיות /לוחמניות,,,,,,,לקדושי השואה -כנ"ל+בסיום "החצוצרה" המפורסמת -אישית הייתי מעדיף שילוב של:מנגינת שיקשוק גלגלי רכבת כאיזכור לרכבות המוות שדהרו למחנות ההשמדה-רפי /מנצחים אחרים ,תחשבו על הרעיון,,,,,,,,והשיא:אב הרחמים ,מלבסקי בשילוב המקהלה+הילד איתמר חג'בי ששר -הרנינו גויים עמו (אותי זה ריגש מאחר ולמחרת חל היורצאייט של סבי שנרצח בשואה ואת שמו אני נושא),,,,,,,,,,,כתר-חצות היום הגיע והחזן ממהר לסיים,,,,,,אין כאלוקינו,החזן הראל אמיד שהשתתף במקהלה -לא הייתי לכן איני יודע באיזה לחן
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 05/06/2014 11:45:40
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 05/06/2014 12:12:29
 |
|
|