|
|
| נשלח ב-8/6/2014 15:58 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | | [מקסמן,דומני שבאשכול אחר כבר הסכמנו על כך שההגדרות שלך למילים ומושגים שונות מאלה שנמצאות ב"מילון" התרבותי המיינסטירימי של הקוראים והכותבים כאן (באנדרסטייטמנט). לכן, אני חושבת שדבריך יהיו מובנים הרבה יותר אם ילוו ב"מילון". למשל, בהקשר לאשכול זה (ולאחרים), יש לומר: "חרדי" בלשון מקסמן הוא קיצור מילולי של הרעיון "מה שחרדי אמור להיות, לשיטת מקסמן" בלשון הכללית יותר.דומני שעכשיו יהיה קל יותר להתדיין.] |
|
להלן: משאלל"מ.
ובכן, לכותרת הזו, של המניפסט הארוך כגלות, אין לי כל התנגדות:
מי מפחד מאבולוציה? לא משאלל"מ!
תוקן על ידי מואדיב ב- 08/06/2014 15:58:56
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2014 16:18 |
|
| |
עם ה משאלל"מ הייתי מסתדר יותר מאשר עם החרדים האחרים.
מה שבספק עם החרדים היו מסתדרים עם משאלל"מ
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 08/06/2014 16:19:09
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2014 17:50 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [מקסמן,
דומני שבאשכול אחר כבר הסכמנו על כך שההגדרות שלך למילים ומושגים שונות מאלה שנמצאות ב"מילון" התרבותי המיינסטירימי של הקוראים והכותבים כאן (באנדרסטייטמנט). לכן, אני חושבת שדבריך יהיו מובנים הרבה יותר אם ילוו ב"מילון". למשל, בהקשר לאשכול זה (ולאחרים), יש לומר: "חרדי" בלשון מקסמן הוא קיצור מילולי של הרעיון "מה שחרדי אמור להיות, לשיטת מקסמן" בלשון הכללית יותר. דומני שעכשיו יהיה קל יותר להתדיין.]
|
|
אני מבין את התסכול, גם אני קיבלתי את שוק חייו שהבנתי לראשונה שנוצרתי מסקס של הורי, איכססס. ולכן אני מבין את תסכולך שהחרדי זה לא מה שלימדו אותך. בואי נשאיר את זה כך וצדיק באמונתו יחיה, כל אחד שיחיה בסרט שהוא רוצה. אבל מהאקדמיה אני דורש יותר מיזה במיוחד שהיא אוכלת מכספי ציבור חינם.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2014 18:04 |
|
| |
.
מקס,
אמר רב חנן: הכל יודעים כלה למה נכנסת לחופה, אלא כל המנבל את פיו, ומוציא דבר נבלה מפיו, אפילו נחתם עליו גזר דין של שבעים שנה לטובה נהפך עליו לרעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2014 19:23 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | .מקס, אמר רב חנן: הכל יודעים כלה למה נכנסת לחופה, אלא כל המנבל את פיו, ומוציא דבר נבלה מפיו, אפילו נחתם עליו גזר דין של שבעים שנה לטובה נהפך עליו לרעה. |
|
סוף סוף הבנתה את הנקודה. הכל יודעים אבל מי שמנבל את פיו מפסיד את עולמו. זה יסוד החינוך החרדי. הכל יודעיםםםם ומי שמנבל את פיו ?! מפסיד את עולמו !! אתה מבין ? דאס איז די פינטאלע (זה הנקודה הבסיסית) !! "אלעס ווייסט מען, אבער מען טאר נישט רעדן" (הכל ידוע אבל אסור לדבר.)
הרי ברור לכל ילד שחז"ל לא קבלו מסר משמים שאם נגזר (אין הרי נגזר, הרי מקובלני מבית אבי ששערי דמעות לא ננעלו) שבעים שנה לטוב וכו' וכו' הם אומרים דבר פשוט, שיש לך את החלום היהודי האמיתי, אז מובטח לך רק טוב. אבל ביום שאתה מנבל את פיך ? פשוט אין לך יותר את החלום היהודי ולכן מכאן לאבדון, היא דרך מובטחת. מה שאני מנסה לעשות היא לתפוס אותם באמצע הנפילה, ולהרגיע אותם שלא שקרו להם והכל יודעים, רק לצורך עיצוב נפשו ונשמתו צריכים חלום וורוד ושקר לבן.
תוקן על ידי maxmen ב- 08/06/2014 19:26:41
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2014 20:19 |
|
| |
תגיד מקסמן ,חסידי תולדות אהרון שאתה מכיר הם תלמידים של הרב אהרון ליכטנשטיין??
אגב היום למדתי שעור בלדון לכף זכות. אני קורא הרבה מהגיגך (כשהם נכתבים בקצרה!) ותמיד אני שואל איפה הוא חיי? הוא כנראה לא מכיר את הציבור החרדי ובכל אופן כותב בשמם. אחרי הודעת אמשלום הבנתי הכל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2014 08:25 |
|
| |
| תוההה כתב: |  | תגיד מקסמן ,חסידי תולדות אהרון שאתה מכיר הם תלמידים של הרב אהרון ליכטנשטיין??
אגב היום למדתי שעור בלדון לכף זכות. אני קורא הרבה מהגיגך (כשהם נכתבים בקצרה!) ותמיד אני שואל איפה הוא חיי? הוא כנראה לא מכיר את הציבור החרדי ובכל אופן כותב בשמם. אחרי הודעת אמשלום הבנתי הכל. |
|
אני לא מבין מה התנפלתם על תולדות אהרן. אמרתי דבר פשוט, שתעשו בדיקה כמה אחוז נערים סקרנים במדעים יש בכל קהילה, חרדי דתי חילוני נוצרי מוסלומי, ותופתעו לראות שאפי' תולדות אהרן תנצח. והניצחון שלהם היא ניצחון בכפליים כי אין להם את החופש כמו שיש לנער רגיל בכל קהילה אחרת.
איפה אני אישית ראיתי את זה ? אחד המשפחות שהתארחתי שלמדתי בישיבה בירושלים, אב המשפחה הוא מורי ורבי (כמובן אחד מרבותי), הוא לא מתולדות אבל ירושלמי, וראיתי מיהם הנדבקים אליו ומה מעניין אותם, ראיתי אותם בתצפיות עם כלים אסטרונומים הכי חדישים ומשוכללים. הנערים שלטו בכל התחום, המודרני והספרות שלנו בחכמת התכונה. עשו כאמור תצפיות ומדדו עם מחשבן כיס מדעי (איפה למדו את המדידות האלה ? השד יודע !!). אגב: אני מכיר טייס חובב מתולדות, אני מכיר עובדי הייטק מתולדות.
מכאן להסיק שכל תולדות אהרן הם מדענים ומחר הם ימצאו לנו תרופה לסרטן ???? לעולם לא אמרתי דבר כזה !!! אני רק אומר שנוער חרדי הם סקרנים יותר מכל נער אחר והבאתי דוגמה מתולדות. ומתולדות אפשר לעבור לכל חסידות אחרת ותראו שהתופעה קיימת. אני מכיר גם את חסידות בעלז ושם גם ראיתי כאלה נערים. אני מכיר את מתמידים וגם שם יש כאלה לרוב.
מה שאני רוצה בעיקר לומר שתקשורתית הופכים את החרדי הריק למשכיל, זה שהולך עם פוני ומשקפיים מפלסטי וג'ל על הפאות.(שבעל היקר חושב שהם בדרך אליו) במקום להכיר את החרדי הרגיל האותנטי המלומד והמשכיל באמת, זה שמחפש מאפס להכיר את המדעים ולהכיר את החשיבה הפילוסופית של ההוגים היהודים בכל הדורות.
בדרך כלל, רוב רובם של אלה שמגיעים לתקשורת, הם לא הנער האיכותי, לדוגמה פופנהיים מול הבחורים מהאסטרונומיה. דווקא אלה התקשורתיים הם הלא מוצלחים בדרך כלל. זה כמו בחברה הכללית שהפוליטיקאים הם בדרך כלל הבריונים השכונתיים, אותו דבר בקהילה החרדית.
לסיכום:
אני לא מבין אייך הגענו לנושא הזה בכלל. הדיון באשכול הזה היא, 1, מהי דרך החינוך החרדי 2, האם החרדי מפחד מתיאורית האבולוציה.
והסברתי את דרך החינוך והסברתי למה החרדי לא מפחד מתיאורית האבולוציה. וכאן אני שואל את דעתכם. לא בכן או בלא, רק בנימוק משכיל ומלומד למה כן או למה לא.
בהצלחה לכולנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2014 09:31 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | .מקס,אמר רב חנן: הכל יודעים כלה למה נכנסת לחופה, אלא כל המנבל את פיו, ומוציא דבר נבלה מפיו, אפילו נחתם עליו גזר דין של שבעים שנה לטובה נהפך עליו לרעה.סוף סוף הבנתה את הנקודה. הכל יודעים אבל מי שמנבל את פיו מפסיד את עולמו. זה יסוד החינוך החרדי. הכל יודעיםםםם ומי שמנבל את פיו ?! מפסיד את עולמו !!אתה מבין ? דאס איז די פינטאלע (זה הנקודה הבסיסית) !! "אלעס ווייסט מען, אבער מען טאר נישט רעדן" (הכל ידוע אבל אסור לדבר.)הרי ברור לכל ילד שחז"ל לא קבלו מסר משמים שאם נגזר (אין הרי נגזר, הרי מקובלני מבית אבי ששערי דמעות לא ננעלו) שבעים שנה לטוב וכו' וכו'הם אומרים דבר פשוט, שיש לך את החלום היהודי האמיתי, אז מובטח לך רק טוב. אבל ביום שאתה מנבל את פיך ? פשוט אין לך יותר את החלום היהודי ולכן מכאן לאבדון, היא דרך מובטחת.מה שאני מנסה לעשות היא לתפוס אותם באמצע הנפילה, ולהרגיע אותם שלא שקרו להם והכל יודעים, רק לצורך עיצוב נפשו ונשמתו צריכים חלום וורוד ושקר לבן.
תוקן על ידי maxmen ב- 08/06/2014 19:26:41 |
|
תתי לך, שעברית אינה שפת אמך, ואינך דובר עברית ביום-יום, ואולי הייתי צריך להסביר טוב יותר.
צורת ההתנסחות שלך בדיון כאן, היא כזו שהיתה גורמת לתלמיד בכתה בבתי הספר בהם לומדים ילדי, לעוף הביתה לשבוע, כולל הזמנת הורים לבירור.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2014 11:12 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | . צורת ההתנסחות שלך בדיון כאן, היא כזו שהיתה גורמת לתלמיד בכתה בבתי הספר בהם לומדים ילדי, לעוף הביתה לשבוע, כולל הזמנת הורים לבירור.
|
|
ואני מסביר לך למה, פשוט שקרים לבנים. הרי מה ההבדל ? עיקר השפה היא אמצעי אז מה ההבדל ? למה הבית ספר ישלח את הילד הביתה ויזמין את ההורים ? מצד שני כל ילד מתבגר וילדה מתבגרת חברים בפייסבוק. וח"ו שתהיו פנאטיים כמו החרדים ולאסור אינטרנט ופלאפונים הרי זה פנאטיות.
מה שאני אומר זה דבר פשוט שכל אדם בעולם יודע שחינוך זה עיצוב הילד ולא ידע. ולכן אבולוציה ופייסבוק ואינטרנט והכשרה להיות רובוט לצמיחה, כל אלה מחוץ לחינוך. חינוך = עיצוב להיות אדם טוב. אדם טוב זה לא זאב שורד על גבי אחרים. חינוך היהודי עושה את היהודים לכבש.
השפה הגבוה והנקיה היא צורך חינוכי (אתה ילד תהיה שייך לחכמים שמדברים בנחת ובשפה נקיה, החכמים עצמם אותו דבר, מדברים בנחת בכדי לשקר להמונים שיש להם משהו למכור), הרי לעומק אין הבדל בין שפה גסה לבין שפה נקיה. יותר נכון השפה הגסה היא יותר תמימה ושקופה, מה שאין כן השפה הגבוה והנקיה בדרך כלל שקרית ואפי' מתי שהיא לא שקרית היא מדברת בשפת חרטומים שרוב אנשים (ההמונים) לא מבינים אותה, ואז באים אלה המרובעים שלמדו רק את השפה ושכחו ללמוד תוכן ומקשקשים כל היום עם השפה הגבוה שלהם, ושאתה עוצר אותם לשאול תוכן, ואומר להם רבותי: לעזאזל תן משהו ביד ??!! הוא גומר מיד את הדיון וממלמל איזה קללה מן השפה הגבוה שרק השד יודע מהי.
אני אומר ככה, חכמים ונבונים היקרים: הגיע הזמן לדבר בשפת הרחוב כך לפחות ההמונים יקבלו ממכם משהו ביד שילווה אותם לכל החיים.
כתבתי מאמר בעניין אבל בראש המאמר יש תמונה לא צנועה וגם השפה שם רחובי לגמרי ולכן אני לא יכול להעתיק אותו לכאן. אבל אני אתן רק את הלינק (במחשבה שניה זה לא מתאים לכאן אז מחקתי את הלינק)
תוקן על ידי maxmen ב- 09/06/2014 11:20:46
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2014 12:14 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | . ... אני אומר ככה, חכמים ונבונים היקרים: הגיע הזמן לדבר בשפת הרחוב כך לפחות ההמונים יקבלו ממכם משהו ביד שילווה אותם לכל החיים. כתבתי מאמר בעניין אבל בראש המאמר יש תמונה לא צנועה וגם השפה שם רחובי לגמרי ולכן אני לא יכול להעתיק אותו לכאן. אבל אני אתן רק את הלינק ...
|
|
אם לא הייתי ברור מספיק, כנגד השפה הרחובית בה אתה מתבטא בדיון הזה, מתחילתו, אני יוצא.
ואם זו השפה בה אתה חפץ - כלך לך לרחוב. אני, אוזני צורמות מדבריך. ברחוב בו אני גר, אף אחד לא מדבר במלים כאלו, ואני לא גר בקדושית המפורסמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2014 12:52 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | . אם לא הייתי ברור מספיק, כנגד השפה הרחובית בה אתה מתבטא בדיון הזה, מתחילתו, אני יוצא.
ואם זו השפה בה אתה חפץ - כלך לך לרחוב. אני, אוזני צורמות מדבריך. ברחוב בו אני גר, אף אחד לא מדבר במלים כאלו, ואני לא גר בקדושית המפורסמת.
|
|
הבנתי והיית ברור מתחילה, אני רק לקחתי אותך יותר רחוק בדיון על נושא האשכול להסביר מה עומד מאחורי זה. חז"ל מספרים שהחכמים למדו תורה עמוקה אז יצא מהם אש שכל עוף שטסה שם, נשרף מהאש הזה. ואני שואל אותך מתי ראינו אש יוצא מלימוד תורה ופילוסופיה ? מתי ראינו ציפורים נשרפים מדברי חכמים ? התשובה היא שלא עופות ולא בולשיט, מדובר על עצם התוכן הלימודית היא סכנה לנפשות חלשות שהם עוד צריכות שקרים לבנים.
לפני כמה שבתות אמרתי בשולחן שבת את דיני טקס סוטה והסברתי בטוב טעם שזה לא קנאות על ניאוף (אשת איש לא פוריה, לא נבדקת) זה פשוט קנאות על הבן הממזר שתצא מאשתו וירש את הנחלה בזמן שהוא לא הבן של הבעל.
הצעירים שבחבורה רצו פשוט להרוג אותי. אצלם (מחינוך הילדים) נמצא רק בעיה של ניאוף ולעולם לא ירדו לעומק להבין למה באמת ניאוף היא בכלל בעיה ולעולם לא בדקו למה אשת איש לא פוריה לא נבדקת הרי מה ההבדל ? הרי שניהם אשת איש ?
אותו דבר בכל תחום תורני וחברתי ומוסרי וערכי. הטובים דוגמטיים מתוך חינוך (ואין ברירה באמת, כך צריך המוח הפלסטי להתעצב נכון) ולימים נהפכים לפוסקים ורבנים ופרופ', ולא יודעים מהראש שלהם כלום, הופכים את הטפל לעיקר ואת העיקר לא מבינים בכלל.
והרעים, אלה עם השפה הגסה, לא מקבלים את תובנות החכמים (גם בגלל השפה וגם בגלל שהם דוגמטיים) ולכן הם בוזים להם ואחר כך יש לנו עוד טענות שהם פושעים וזולים ומקלקלים את הנוער.
לגבי הרחוב: הרחוב היום הוא האינטרנט ולכן מה עוזר לך אייך מדברים ברחובות השוממים המודרניים. בשבילך קליפ מאוד יפה וזועקת עד השמים.
תוקן על ידי maxmen ב- 09/06/2014 13:04:53
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2014 13:13 |
|
| |
רבי מקסמן
לפני שאדון על מאמרךברצוני לתת לך עיצה מחבר לחבר (=שותף לפורום) בדיון של כמה גברים ובפרט חרדים (ואכמ"ל)לעולם אל תשתמש במילה סקס או לזיין את השכנה מיכון שאחרי שנאמר המילים האלו כבר לא יכול אותו אדם להתרכז בדיון עצמו רק לדימיונותיו וחשקו הגדול שלצערו ולדאבון כל בית ישראל לא מגיע לסיפוקו ולכן מכאן והבא תביא דוגמאות מאוכל/כסף והתשובות יהיו יותר מעניינות
לי יש שלוש הערות על דבריך א. עניין החינוך שכתבת חינוך =תירגול הרב ר שמעון בן רפאל הירש כותב כדבריך בספרו ומביא ראיה מחנוכת המשכן שנקרא חנוכת=חינוך והכוונה שם ודאי לתירגול עד כאן הסכמתי איתך אבל שכחת פרט חשוב שחובה עלינו גם לחנך את מחשבותינו (ואלי יותר חשוב מאשר מעשינו) ותסביר לי אתה איך נוכל לתרגל כלשונך .לא להתפעל והתמודד מכל סוגי התאוות ובפרט תאוות מין (סליחה )אם לא נסביר לילדינו מה זה
אתה מזכיר לי הסיפור הידוע שחסיד גור הכניס את ילדיו לחדר סגור שח"ו לא יראה מראה אסור ויהי היום שנפתח הדלת לשניה ראה הבחור בחורה יפה שאל הבן "אבא מה זה " ענה האב החכם "עזוב סתם חתולה " בליל הסדר הבא ביקש הבן מאבא שתי חתולות מאביו
והנני רואה בדבריך הסכנה אחי גדולה בציבור שלנו שאין היום שום ישיבה שמחנך=מתרגל את הבחורים שלנו לחשוב והתמודד כמו יהודי כל החינוך מושקע רק במעשים והיצר שלנו בפנים יותר חזק רק שיכלנו יכול לנצח אותו וגם זה רק במקצת
ב. מה שכתב בעניין המכוניות שלפי דעתך אם הנביא משה היה קיים וכו אתה יכול להסביר לי אולי מניין לך חישבנת פעם כמה אנשים ניצלו בגלל המכוניות סבא שלי קיבל תקף לב אם לא האמבולנס מזמן הייתי לומד משניות לעילוי נשמתו יודע אני מה תענה מכיר את המלל תכליס תכולת החיים עולה משה לשנה ז"א שתכנולוגיה מיטיבה איתנו א אז תיכס לאוטו שלך רגוע וסע לשלום
ולגפופ של עניין אם רעיון התנכי מסתדר אם תורת האבולציה חביב תשמע לקחת פרט קטן מדראווין ושתי מצוות מהתורה ואמרת וואלה יש התאמה ואוו!!
אולי תוכל להסביר לי אם יהודי יקר מוציא עצם בשבת מהדג (פשוט מהיר לישון =לנוח) זורקים אותו שתי קומות נאבך האם זה לא אלוקים רודן שרצונו שכל אחד יעשה בדיוק כמצוותו גם אין לזה הסבר הגיוני האמן לי הרבה יש לדון בזה (גם במה שכתבתי יש צד שני כידוע)אבל לא בשתי שורות
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2014 13:46 |
|
| |
| bennoach כתב: |  | | רבי מקסמן לפני שאדון על מאמרךברצוני לתת לך עיצה מחבר לחבר (=שותף לפורום)בדיון של כמה גברים ובפרט חרדים (ואכמ"ל)לעולם אל תשתמש במילה סקס או לזיין את השכנה מיכון שאחרי שנאמר המילים האלו כבר לא יכול אותו אדם להתרכז בדיון עצמו רק לדימיונותיו וחשקו הגדול שלצערו ולדאבון כל בית ישראל לא מגיע לסיפוקו |
|
בן נוח יקר,
אנא, שנה את הניק שלך. בדיון של כמה גברים, ובפרט חרדים (ואכמ"ל), לעולם על תשתמש בכינוי "בן נוח". לאחר שימוש בצמד מלים זה, כבר לא יכול האדם להתרכז. מ"בן נוח" הוא מייד מגיע ל"שבע מצוות בני נוח", ומשם - הדרך להרהור בעריות כבר קצרה, ומה הפלא שאי אפשר לדון?
וברצינות:
מותר לסלוד משימוש בלשון גסה גם בלי שהיא מביאה להרהורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2014 14:01 |
|
| |
בתלמוד (פסחים ג, ע"א) מובא: "לעולם אל יוציא אדם דבר מגונה מפיו, שהרי עיקם הכתוב שמונה אותיות ולא הוציא דבר מגונה מפיו, שנאמר (בראשית ז, ח): "מן הבהמה הטהורה ומן הבהמה אשר איננה טהורה".
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2014 14:30 |
|
| |
מאודיב
סקס היא לשון גסה וזה כי למה ??
אולי מה שכתוב בתורה לא תשכבו היו צריכים לכתוב .........
|
|
|
|
|