|
|
| נשלח ב-9/6/2014 14:37 |
|
| |
ועוד שכחתי
איך היגעת לבן נוח עם וי"ו תוציא הוי"ו מהשם ושוב לא יהיה לך היהורי עבירות (סקס-6=ו)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2014 14:54 |
|
| |
מקס כמקורב לתולדות אהרון- הרי הם הקפידו מאד מלדבר על סקס אפילו ברמז כפי ההלכה.
הזכרת לי גירסא דינקוותא
איך בעל אמר לאשתו כי הוא רוצה- בשפה נקייה מהתורה, - פסוק? ובאיזה פסוק השיבה לו?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2014 15:01 |
|
| |
תגידו אתם מי צודק
איך הפך דיון אבולוציניה מעמיק לדיון זול על מין וסקס ???
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2014 15:06 |
|
| |
| bennoach כתב: |  | רבי מקסמן
בחיים האמתיים אני משתדל לא לריב עם אף אחד ולכן אני לא רב. ועכשיו ברצינות: אני לא רב ולא פוסק אני אדם המוני ושייך להמונים ומת עליהם.
לפני שאדון על מאמרךברצוני לתת לך עיצה מחבר לחבר (=שותף לפורום) בדיון של כמה גברים ובפרט חרדים (ואכמ"ל)לעולם אל תשתמש במילה סקס או לזיין את השכנה מיכון שאחרי שנאמר המילים האלו כבר לא יכול אותו אדם להתרכז בדיון עצמו רק לדימיונותיו וחשקו הגדול שלצערו ולדאבון כל בית ישראל לא מגיע לסיפוקו ולכן מכאן והבא תביא דוגמאות מאוכל/כסף והתשובות יהיו יותר מעניינות
יש כאן הגזמה לדעתי, הגולשים כאן מעוצבים נכון ואין סכנה ממשית. במקרה הגרוע, תלמידי חכמים מתכסים עם הטלית וווו,,, (התעמקת פעם למה זה שתלמידי חכמים מותרים ביום ועםארצים לא ? ובכן היא הנותנת, תלמיד חכם יודע מה הוא רוצה ולכן הוא לא צריך פוטושופ (= אור חשוך רומנטית = שקר לבן = שלא נראה את האמת ולא נפגע בה) עםארץ צריך יופי ושקרים לבנים, אחרת הוא יהיה גס באשתו)
לי יש שלוש הערות על דבריך א. עניין החינוך שכתבת חינוך =תירגול הרב ר שמעון בן רפאל הירש כותב כדבריך בספרו ומביא ראיה מחנוכת המשכן שנקרא חנוכת=חינוך והכוונה שם ודאי לתירגול עד כאן הסכמתי איתך אבל שכחת פרט חשוב שחובה עלינו גם לחנך את מחשבותינו (ואלי יותר חשוב מאשר מעשינו) ותסביר לי אתה איך נוכל לתרגל כלשונך .לא להתפעל והתמודד מכל סוגי התאוות ובפרט תאוות מין (סליחה )אם לא נסביר לילדינו מה זה
תרגול הכוונה שהמחשבות והראיה לא פועלות עליו ולכן כמעט שאין לו בכלל מחשבות. כפי שידוע לכל, שהאדם באמצע עיסוק רציני הוא לא חושב מחשבות רעות (לא שזה רעות אבל זה השפה), במיוחד מי שלומד משהו עיוני עמוק.
אתה מזכיר לי הסיפור הידוע שחסיד גור הכניס את ילדיו לחדר סגור שח"ו לא יראה מראה אסור ויהי היום שנפתח הדלת לשניה ראה הבחור בחורה יפה שאל הבן "אבא מה זה " ענה האב החכם "עזוב סתם חתולה " בליל הסדר הבא ביקש הבן מאבא שתי חתולות מאביו
המציאות אבל אחרת לגמרי, אף בחור לא יבקש חתולה. האם ירצה - בתוך תוכו במחשבתו בסתר - חתולה ? שוב תלוי כמה תרגל את מוחו וטבעו !! אני אספר לך שני סיפורים אמיתיים.
1, המדריך הגורי בא לחתן הגורי ביום חופתו ומספר לו כך וכך, החתן פשוט מתנפל עליו בצעקות, באין ברירה לקחו אותו לאדמור מגור בעצמו והאדמור צוויה עליו לשמוע מה שהמדריך אומר. הבחור רצה להתאבד. (ולייצני הדור מספרים שאחרי כמה שבועות אי אפשר היה לגור מתחתיהם. כי פשוט השכנים לא יכלו להירדם)
2, כידוע פעם לא היית מדריכות כלות. את התפקיד הזה זרקו על ההורים. נווו נווו, אימא צריכה לספר לבתה את הסוד הגדול ? אבל מה אפשר לעשות ? בקיצור היית אימא ירושלמית שפשוט אמרה לבתה: "מה שחתן יאמר לך תעשי" טוב, ההורים עוזבים והחתן סוגר את הבית ונוו מה עכשיו ? טוב, באין ברירה הבחור מספר לה הכל, והיא כמובן מיד מתחילה לבכות על מר גורלה שנפלה עם חתן מנוול וחזיר שבבניק וכו' וכו' אני רוצה לחזור לבית הורי היא אומרת בצדק. ובכן חוזרים לבית הורי והאימא שומעת את הסיפור שצועקת על הבת: הרי אמרתי לך שכל מה שהחתן אומר לך תעשי. הבחור דווקא עמד לצד כלתו מול ההתקפה של האימא ואמר: אם הכלה היית מסכימה לעשות מה שאני אמרתי לה ?! אז לא הייתי רוצה אותה, עכשיו אני רואה שהיא צדיקה ותמימה.
מה אנו רואים מהסיפורים, את הבעיות הרציניות של ההורים והילדים, מצד אחד הילדים צדיקים ונשמות טהורות. מצד שני ההורים לא יכולים לספר להם שהם עושים דברים שאסור לעשות (הרי זה מה שקיבלו בחינוך מגיל אפס עד גיל 18) וכך הם צריכים לעשות דברים שאסור לעשות. מאז שהומצאה המדריכים והמדריכות אז הגיע הגואל\המשיח. אבל לעומק זה לא פותר את הבעיה כי הבחור וגם הבחורה מגלים עולם שקר, כלומר עבדו עליהם כל חייהם הקצרים.
בחור אחד נזרק מהישיבה, ראיתי אותו בשטיבלאך יום ועוד יום באמצע הזמן, ושאלתי אותו מה קרה ? והוא לא עונה לי, אני כבר רגיל להריח את הדברים האלה ומיד פונה לאביו ושואל אותו מזה זרקו אותו באמצע הזמן ? האבא: אל תתערב. אני: שאומרים לי אל תתערב אני שומע "כן תתערב" ומיד מתקשר לראש הישיבה ושואל אותו הרב הגאון מר X יש לי שאלה אליך: כמה פעמים בשבוע אתה משחק עם אשתך ? והראש ישיבה לא יודע מנין נפלתי לו, ואני שוב שואל כמה פעמים ומה כמות האור וכו' וכו' בקיצור, אמרתי לו: לבחור אין את הלוקסוס שלך (חדר ומיטה ופילגש כמה פעמים בשבוע) ולכן אתה זורק בחור באמצע הזמן ? אתה מוכן שיצא לרחוב ויהיה פושע בזמן שאתה לא מוותר אפי' פעם אחד לשכב עם אשתך ?
בקיצור ההוא קילל אותי קללות נמרצות, אבלללל, לא עבר כמה דקות והאבא קיבל טלפון שהבחור חוזר לישיבה עד סוף הזמן והיום לבחור יש כבר משפחה והוא גם בתפקיד ציבורי ראוי לו ולמעמדו.
מה אנחנו לומדים מהסיפור הזה ? שלפעמים לומר את האמת בפרצוף, מציל את הבחורים מהדוגמטיים האלה. הרי ראש הישיבה הנ"ל הוא סופר דוגמטי, רק אך ורק בגלל השפה שלי ובעיקר התוכן שלי, הוא התחיל להבין כמה החשיבה שלו דוגמטית בטירוף, ומיד החזיר את הבחור לישיבה.
אז כן צריך לפעמים לדבר ברחל בתך הקטנה. אחרת אנו נשארים דוגמטיים ולא יודעים מה העיקר ומה הטפל.
והנני רואה בדבריך הסכנה אחי גדולה בציבור שלנו שאין היום שום ישיבה שמחנך=מתרגל את הבחורים שלנו לחשוב והתמודד כמו יהודי כל החינוך מושקע רק במעשים והיצר שלנו בפנים יותר חזק רק שיכלנו יכול לנצח אותו וגם זה רק במקצת
לצערי אתה צודק.
ב. מה שכתב בעניין המכוניות שלפי דעתך אם הנביא משה היה קיים וכו אתה יכול להסביר לי אולי מניין לך חישבנת פעם כמה אנשים ניצלו בגלל המכוניות סבא שלי קיבל תקף לב אם לא האמבולנס מזמן הייתי לומד משניות לעילוי נשמתו יודע אני מה תענה מכיר את המלל תכליס תכולת החיים עולה משה לשנה ז"א שתכנולוגיה מיטיבה איתנו א אז תיכס לאוטו שלך רגוע וסע לשלום.
אין חשיבה כזו, חשיבה כזו היא הטירוף שלנו, הרי מה הקשר בין כמה זה הציל לבין הסיכון התמידי שלך ושל כל היקר לך ? הרי אם אני מת או הורג, אז זה עוזר לי שלכולם זה טוב ? זה כמו החשיבה הכלכלית, לכולם זה טוב שיש את מגדלי בבל וכבישים רחבים, אבל לעזאזל אין לי דירה אין לי חור להקים עם חברתי את קן המשפחתי שלי. אתה מבין ? זה נקרא חשיבה דוגמטית. איל לי מים בלי כסף ואין לי דירה בלי כסף ובעצם אין לי את הטבע בכלל, וכל זה למה ? כי רק ככה אני אהיה רובוט לצמיחה של כולם והראיה שיש צמיחה הוא המגדלי בבל והכבישים הרחבים.
זה נקרא חשיבה דמיונית. לא חשיבה אמיתית, האמת היא שאתה מסכן את כל המשפחה שלך ברגע שאתה נכנס למכונית כך שכל עמלך יכולים ללכת לטמיון בשניה אחת רח"ל. ובקבר נוכל לשמוח שיש מכוניות וזה מציל את הסבתא שלי.
הפתרון היא אך ורק תחבורה ציבורית ומקצועית כמו בטיס. לא חשבתי לרגע שמשה רבינו היה אוסר ברזל לגמרי, מותר ברזל אבל לא במזבח. אתה מבין את הרעיון ? אפשר לנצל את הטכנולוגיה לטובת האדם אבל אך ורק בחשיבה של פרט ולא בחשיבה דמיונית של רבים כי אין רבים יש רק פרטים. והשאלה היא מה קורה לפרט, והתשובה היא שמיליון פרטים נהרגים בכל שנה ושנה.
שמע ישראל השם אלוהינו השם אחד, אחד = פרט = החשיבה הבסיסית של היהודי בכל תוחם ותחום. יש קניין ? היהודי שאול האם קניין יכול לקום על יוצרם ולהישאר בלי הטבע. אל תמכור ליהודי סיפורי סבתא של לכולם זה טוב. קניין וכסף זה לא טוב. צריך לחלק את הארץ לפרטים ולבטל את הכסף כל כמה שנים. על זו הדרך לגבי מכוניות ולשאר המוסר האנושית.
ולגפופ של עניין אם רעיון התנכי מסתדר אם תורת האבולציה חביב תשמע לקחת פרט קטן מדראווין ושתי מצוות מהתורה ואמרת וואלה יש התאמה ואוו!!
זה לא פרט קטן, זה הכל. אני מכיר טוב טוב את תיאורית האבולוציה, ואני אומר לך שדרווין היה צריך לחפש איים בראשתיים ובימי קדם בזמן הלקטים הכל היה בראשיתית ולכן החשיבה האבולוציונית היית טבעית. כלומר בן עיר (שזה כל החשיבה המערבית) קשה להגיע לחשיבה האבולוציונית, אבל לא כך בזמן שכל בני אנוש חייו בטבע הבראשיתית.
אז דרווין לא ירד לעומק החשיבה התנכית כתוצאה של התיאוריה שלו וכן כולם לא מבינים מה יש מתחת לתיאוריה. מתחת לתיאוריה יש את כל החשיבה היהודית התכנית עד שהגיע החשיבה הדטרמיניסטית של שלמה המלך שהיה כבר בן עיר ולא בן כפר.
כאן בפוסט לא הרחבתי הרבה בעניין אבל בשאר הדפים שלי שם, אתה יכול לראות בהרחבה שבכל תוחם ותחום החשיבה היהודית היא אבולוציונית.
אולי תוכל להסביר לי אם יהודי יקר מוציא עצם בשבת מהדג (פשוט מהיר לישון =לנוח) זורקים אותו שתי קומות נאבך האם זה לא אלוקים רודן שרצונו שכל אחד יעשה בדיוק כמצוותו גם אין לזה הסבר הגיוני האמן לי הרבה יש לדון בזה (גם במה שכתבתי יש צד שני כידוע)אבל לא בשתי שורות
תראה ידידי, אתה שוב מתבלבל בין חינוך והפחדה חינוכית לבין המציאות. המציאות היא, שרבו הפושעים ביטלו את עונש המוות לפני אלפי שנים, בזמן שהבריטים עד לא מזמן הרגו על שטויות יותר קטנות. אז אנא בבקשה ממך, בלי דמגוגיות זולות.
העונש המוות בתורה היית אך ורק להרתעה, עובדה שהלכה למעשה יהושע לא הרג את שבעת העמים כי זה מתחילה היית רק להרתיעה שיברחו. אותו דבר לגבי דיני מוות בתורה. ביום שזה לא מרתיעה כמו שרבו הרוצחים אז לא הורגים. הרי תשאל למה שרבו הרוצחים לא הורגים הרי דווקא אז צריכים להרוג ? התשובה היא, וכי מה ההבדל בין הרוצח לבין בית דין רוצחים הרי לשניהם היית סיבה טובה לרצוח.
אני אתן לך דוגמה חז"לית שתבין לעומק את העניין.
יש חז"ל שאומרים שהמקושש עצים כיוון לשם שמים. ואני שואל אותך, מנין להם ? הרי לא כתוב כזה דבר בתורה. התשובה היא פשוטה. הם ידעו שאין עונש מיתה הלכה למעשה והנה בתורה כתוב שכן המיתו הלכה למעשה ?! ולכן התפלאו על משה ובית דינו אייך עשו דבר שכזה להרוג אדם ועוד על שטות שכזה ? הרי ר' עקיבא אומר שהוא היה מציל כל העומד לדין מוות.
ולכן חז"ל הגיעו למסקנה שהמקושש רצה להקריב את עצמו למען שכל העם יראו שזה לא רק התרעה רק ממש הורגים מי שמחלל שבת.
באותו דרך במקום חז"ל הייתי אומר שהמעשה פשוט לא היה כמו שאומרים על בן סורר ומורה, אבל חז"ל בשביל חינוך עדיפו לומר שהיה אבל הוא הקריב את עצמו לשם שמים.
ובכן ידידי היקר, מתי הרגו מישהו על חילול שבת ? אבל הורגים בשביל אדמה בשביל הלאומניות בשביל שאר ההבלים של המודרנה. או גוזלים מילדים את לחמם בשם הנאורות ובשם תיאוריה כלכלית שלא הוכיח את עצמה. רודפים את החרדים בגלל היותם חרדים, הכל בשם תיאוריות הזויות של מגדלי בבל של נמרוד וחמורבי.
|
|
תוקן על ידי maxmen ב- 09/06/2014 15:18:34
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2014 15:27 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס כמקורב לתולדות אהרון- |
|
הייתי מקורב למישהו שמקורב. נווו באמת ירוחם, מחר תחשוב שאני ממש תולדות אהרן ? לא חשוב מי אני אבל אל תעשה אותי מה שאני לא. אני יהודי המוני שאוהב כל יהודי במיוחד ההמונים ובמיוחד-במיוחד את הצעירים ומבקש את טובתם האישית והנצחי, הגשמית בעיקר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2014 15:37 |
|
| |
| bennoach כתב: |  | תגידו אתם מי צודק
איך הפך דיון אבולוציניה מעמיק לדיון זול על מין וסקס ??? |
|
תודה צדיק.
תוקן על ידי maxmen ב- 09/06/2014 15:37:49
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2014 15:49 |
|
| |
האבולוציה מלמדת כי מוצאו של האדם מן הקוף, תמיד חשבנו כי האבולוציה היא חד סיטרית.
אבל לפעמים מתגלה לנו בדיונים כי היא דו סיטרית, יש שחוזרים אחורה.
וכבר שלמה אמר בחכמתו- ומותר האדם מן הבהמה (הקוף) בלי עין הרע אין.
איך אפשר לדבר על סקס בלי מילים מגונות.
בני הזוג סיכמו ביניהם, כי כשהוא ירצה! הוא ישרוק! ואם היא תרצה?- היא תשאל -שרקת?
המלומד יותר היה קורא את הפסוק- הנה קמה עלומתי וגם ניצבה!
והיא היתה משיבה בפסוק- השדה והמערה לך נתתי- את מתך קבור.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 09/06/2014 15:58:16
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 09/06/2014 15:59:12
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2014 14:06 |
|
| |
המציאות אבל אחרת לגמרי, אף בחור לא יבקש חתולה. האם ירצה - בתוך תוכו במחשבתו בסתר - חתולה ? שוב תלוי כמה תרגל את מוחו וטבעו !! אני אספר לך שני סיפורים אמיתיים.
אחד מאיתנו לא הבין נכון
התובנה של הסיפור הוא שיצר אדם קיים יען כי הוא קיים גם אם גבר ואישה יפגשו באי נידח בסוף יגעו להבנה לקיים יחסי אינטימים ביחד הלא ככה נאמר נאמר בבראשית רבה על אדם שבא על כל החיות עד שהגיע לחווה והגיע לסיפוקו בלי שאף מדריך הסביר לו
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2014 14:31 |
|
| |
אין חשיבה כזו, חשיבה כזו היא הטירוף שלנו, הרי מה הקשר בין כמה זה הציל לבין הסיכון התמידי שלך ושל כל היקר לך ? הרי אם אני מת או הורג, אז זה עוזר לי שלכולם זה טוב ? זה כמו החשיבה הכלכלית, לכולם זה טוב שיש את מגדלי בבל וכבישים רחבים, אבל לעזאזל אין לי דירה אין לי חור להקים עם חברתי את קן המשפחתי שלי. אתה מבין ? זה נקרא חשיבה דוגמטית. איל לי מים בלי כסף ואין לי דירה בלי כסף ובעצם אין לי את הטבע בכלל, וכל זה למה ? כי רק ככה אני אהיה רובוט לצמיחה של כולם והראיה שיש צמיחה הוא המגדלי בבל והכבישים הרחבים.
זה נקרא חשיבה דמיונית. לא חשיבה אמיתית, האמת היא שאתה מסכן את כל המשפחה שלך ברגע שאתה נכנס למכונית כך שכל עמלך יכולים ללכת לטמיון בשניה אחת רח"ל. ובקבר נוכל לשמוח שיש מכוניות וזה מציל את הסבתא שלי.
הפתרון היא אך ורק תחבורה ציבורית ומקצועית כמו בטיס. לא חשבתי לרגע שמשה רבינו היה אוסר ברזל לגמרי, מותר ברזל אבל לא במזבח. אתה מבין את הרעיון ? אפשר לנצל את הטכנולוגיה לטובת האדם אבל אך ורק בחשיבה של פרט ולא בחשיבה דמיונית של רבים כי אין רבים יש רק פרטים. והשאלה היא מה קורה לפרט, והתשובה היא שמיליון פרטים נהרגים בכל שנה ושנה.
שמע ישראל השם אלוהינו השם אחד, אחד = פרט = החשיבה הבסיסית של היהודי בכל תוחם ותחום. יש קניין ? היהודי שאול האם קניין יכול לקום על יוצרם ולהישאר בלי הטבע. אל תמכור ליהודי סיפורי סבתא של לכולם זה טוב. קניין וכסף זה לא טוב. צריך לחלק את הארץ לפרטים ולבטל את הכסף כל כמה שנים. על זו הדרך לגבי מכוניות ולשאר המוסר האנושית.
מודה אני ולא אבוש שלא היצלחתי להבין אותך
אבל ממה שכן הצלחתי להבין יש לי שאלה האם תורת האבולוציה לא בנה את יסודותיה על ברירת טבעיות שככוותנו החזק נבנה מהחלש ולא רק אלא על חשבונו
אם ניקח לדוגמה את אסון משפחת גרוס שנפטרו להם שתי הבנות עקב תקלת הדברה הרי זה חיזק איצלנו הממעות והסיכון של חומר הדברה וכמה חייבים להיזהר צדקת שלהם בקבר לא עזור כלום אבל אנחנו מהיום והלאה מתקדמים לא לוקחים כל מיני חאפרים וכדומה
או דוגמה משפחת אטיאס שנהרגו בתאונה מחרידה בירידות של טבריה גרם שיהיה יותר זהריות בדרכים אנשים לא מזלזלים בבדיקות השניות של בלמים
החברות מחפשים פיתרונות בדרכים שלאדם יהיה יכולת לעצור אוטו גם במקרה שבלמים יכשלו איך נוצרו רעיון כריות אוויר באוטו לא מתאונות ?
כדאי לך לראות ביו טיוב על אסון המטוסים של אייר פרנס מול חופי אמירקה שהחוקרים לא התייאשו במשך שנים לעלות על סיבת התרסקות המטוס עד שמצאו והגיעו למסקנה שהסיבה שהביא להתרסקות המטוס קיימים בעוד הרבה דגמים ויצא הוראה לתקן התקלות (ומאז לא שמענו עוד על התרסקת מסיבת הנ"ל)
הפרט הקטן בעולמינו הגדול עם אסונותיו מלמד לדור העתיד איך נוכל לשמור את עצמינו מכל מיני פגעים רעים
ועוד ארצה להוסיף לך הינך מעוניין להוציא כמה דברים מהסדר יום שלנו (אוטו פרטי וחושבני שלכבודו יש עוד כמה הצעות טובות לא ?) תסביר לי בדיוק מה ואיך מה מקובל עליך
אתמול בלילה התקלקלו לי השירותים תוך חמש דקות האינסטילטור הופיע בכבודו ובעצמו בביתי לתקן לי הסתימה וחשבתי וואלה איזה מזל יש לי שאני חי בעולם המורדני בתי סובלת מישילשול ואם לא היה לי שירותים היינו מבקשים משהשכנים (חסד?)ואז כל המשפחה שלהם הייתה נדבקת לא נמשיך את הסיפור אבל מחיידקים האלו בסוף מאן דהוא לא שורד
אז תשרטט לי בבקשה איך לדעתך יהיה עולם יותר טוב ומה בדיוק ימשיכו לפתח ומה לא ?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2014 14:47 |
|
| |
[בן נוח כתב: "בדיון של כמה גברים ובפרט חרדים (ואכמ"ל)לעולם אל תשתמש במילה סקס או לזיין את השכנה מיכון שאחרי שנאמר המילים האלו כבר לא יכול אותו אדם להתרכז בדיון עצמו רק לדימיונותיו וחשקו הגדול שלצערו ולדאבון כל בית ישראל לא מגיע לסיפוקו ולכן מכאן והבא תביא דוגמאות מאוכל/כסף והתשובות יהיו יותר מעניינות"
מואדיב הגיב: "מותר לסלוד משימוש בלשון גסה גם בלי שהיא מביאה להרהורים".
ואני הקטנה מוסיפה לדברי האחרון: הפורום הזה הוא לא "של כמה גברים ובפרט חרדים". אני לא גבר ולא חרדית. הפורום הזה גם שלי והלשון שלך מפריעה לי. אל תבין אותי לא נכון, אין לי בעיה להשתמש באף אחת מן המילים בהן השתמשת כאן, אבל לעולם לא אעשה זאת בשיחה אינטלקטואלית או בדיון אקדמי. להבנתי, זה עיקרו של הפורום הזה והשפה הזו לא מתאימה כאן. זה לא קשור לחרדים או לגברים. זה קשור לאוירה תרבותית מסוימת בהקשר תרבותי מסוים. לכל זמן ועת לכל ביטוי.]
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2014 17:24 |
|
| |
ואני הקטן ממש לא מבין מדוע המנהלים לא חוסמים או עורכים את הודעותיו של מקסמן. מי מהמנהלים מוכן לנסח קריטריונים להודעה שאינה ראויה (עד כדי מחיקה)? ואנא, אל תנפנפו בחוקת הפורום, אנו עלולים להיחנק מהאבק שיתבדר..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2014 18:16 |
|
| |
| bennoach כתב: |  | אחד מאיתנו לא הבין נכון
התובנה של הסיפור הוא שיצר אדם קיים יען כי הוא קיים גם אם גבר ואישה יפגשו באי נידח בסוף יגעו להבנה לקיים יחסי אינטימים ביחד הלא ככה נאמר נאמר בבראשית רבה על אדם שבא על כל החיות עד שהגיע לחווה והגיע לסיפוקו בלי שאף מדריך הסביר לו |
|
לך ספר את זה להומאים וללסביות. חז"ל והתורה רוצים לומר את ההפך, שבלי דעת ודעתנות אין שרידות לאדם כי המשיכה המינית שלו היא סביבתית ולכן בני אנוש הפכו להיות חקלאים והיפרדו מהג'ונגל והמציאו את החינוך ואת הסביבה הנכונה שהגבר ירצה דעתנית (= חינוך) ותאוונית (= סביבתית) דווקא את בת\ן מינו.
בג'ונגל היה האדם שוכב עם כל מה שזז וזה פשוט. חייבים להפנים את הדבר הפשוט הזה וכך נבין שאף אדם לא יוצא מהארון כי פשוט כל בני אנוש הם באותו ארון = אין למין האדם משיכה דטרמיניסטית לבת\ן מינו.
תוקן על ידי maxmen ב- 10/06/2014 18:20:07
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2014 20:43 |
|
| |
[מקסמן,
א. יש עדיין בני אדם החיים בג'ונגלים והם ממש לא מקיימים יחסי מין "עם כל מה שזז", כך שזה לגמרי לא פשוט...
ב. גם אם שני גברים (או שתי נשים) ייקלעו לאי נידח ויחיו שם בבדידות מכל שאר בני אדם, יש סיכוי לא קטן שבסופו של דבר הם יקיימו יחסים, בדרך כזו או אחרת - טבע האדם הוא לרצות חום וחיבה גופניים, וזה לא בהכרח קשור לתאווה מינית, ובודאי לא קשור ליצר שרידות. אנשים מקיימים יחסי מין מכל מיני סיבות (חיבה וקרבה נפשית, משיכה גופנית ו/או פיזית, לחץ חברתי, יצר, פוליטיקה וכו' וכו'), ודחף ההולדה הוא אולי הפחוּת שבהן (כמה אחוזים מיחסי המין מסתיימים בהריון?! כמה אחוזים מהם נושאים לכתחילה את האופציה להסתיים בהריון?!). מה שמדהים אותי בכל פעם מחדש היא הפער האדיר בין פסקנותך ובין הפשטנות הרדודה בה אתה מתייחס לטבעם של בני האדם (נשים או גברים, חילונים, חרדים, רפורמים או הוטנטוטים...), ושאותה אתה מייחס להם...]
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2014 20:57 |
|
| |
| bennoach כתב: |  | מודה אני ולא אבוש שלא היצלחתי להבין אותך
אבל ממה שכן הצלחתי להבין יש לי שאלה האם תורת האבולוציה לא בנה את יסודותיה על ברירת טבעיות שככוותנו החזק נבנה מהחלש ולא רק אלא על חשבונו
אם ניקח לדוגמה את אסון משפחת גרוס שנפטרו להם שתי הבנות עקב תקלת הדברה הרי זה חיזק איצלנו הממעות והסיכון של חומר הדברה וכמה חייבים להיזהר צדקת שלהם בקבר לא עזור כלום אבל אנחנו מהיום והלאה מתקדמים לא לוקחים כל מיני חאפרים וכדומה
או דוגמה משפחת אטיאס שנהרגו בתאונה מחרידה בירידות של טבריה גרם שיהיה יותר זהריות בדרכים אנשים לא מזלזלים בבדיקות השניות של בלמים
החברות מחפשים פיתרונות בדרכים שלאדם יהיה יכולת לעצור אוטו גם במקרה שבלמים יכשלו איך נוצרו רעיון כריות אוויר באוטו לא מתאונות ?
כדאי לך לראות ביו טיוב על אסון המטוסים של אייר פרנס מול חופי אמירקה שהחוקרים לא התייאשו במשך שנים לעלות על סיבת התרסקות המטוס עד שמצאו והגיעו למסקנה שהסיבה שהביא להתרסקות המטוס קיימים בעוד הרבה דגמים ויצא הוראה לתקן התקלות (ומאז לא שמענו עוד על התרסקת מסיבת הנ"ל)
הפרט הקטן בעולמינו הגדול עם אסונותיו מלמד לדור העתיד איך נוכל לשמור את עצמינו מכל מיני פגעים רעים
ועוד ארצה להוסיף לך הינך מעוניין להוציא כמה דברים מהסדר יום שלנו (אוטו פרטי וחושבני שלכבודו יש עוד כמה הצעות טובות לא ?) תסביר לי בדיוק מה ואיך מה מקובל עליך
אתמול בלילה התקלקלו לי השירותים תוך חמש דקות האינסטילטור הופיע בכבודו ובעצמו בביתי לתקן לי הסתימה וחשבתי וואלה איזה מזל יש לי שאני חי בעולם המורדני בתי סובלת מישילשול ואם לא היה לי שירותים היינו מבקשים משהשכנים (חסד?)ואז כל המשפחה שלהם הייתה נדבקת לא נמשיך את הסיפור אבל מחיידקים האלו בסוף מאן דהוא לא שורד
אז תשרטט לי בבקשה איך לדעתך יהיה עולם יותר טוב ומה בדיוק ימשיכו לפתח ומה לא ?
|
|
לסכם את תשובתי בקצרה היא רק לומר במשפט אחד "תנאי ההתחלה קובעים את הכל בהמשך"
ביהדות זה נקרא "עבודה זרה" מול השם אחד "הפרט" שתנאי ההתחלה היא חשיבה דמיונית של לרוב הדמיוני זה טוב, אז אנו מרגיעים את עצמינו כל הזמן שלרוב זה טוב. כך בדיוק החשיבה הכלכלית והמוסרית והמשפטית הכל הולך לדמיון ולא לפרט. הפרט נופל קרבן בעקבות החשיבה הדמיונית הזו.
ולכן טעות היא לחשוב שבטבעיות לומדים מהאסונות, נכון שלומדים אבל יש עיקרים יותר חשובים כמו הצמיחה הכלכלית של יצרינו המכוניות שלהם דווקא כדאי לייצר מכוניות זולות ולא מחזיקות הרבה זמן שתהיה העבדות הנצחית של כל הפרטים לצמיחה. שתבין עד כמה רחוק השוטים האלה הולכים אז מספיק לשמוע את אבי שמחון (נער אוצר) שאומר במפורש שלא מעניין אותו ככלכלן כמה הזק אקולוגית עושה התעשיה, אותו מעניין אך ורק הצמיחה, לא מעניין אותו שצריך להחליף מכשיר פלאפון כל חודש כי זה תורם לצמיחה. אז כן תחליפו מכשירים כל יום וכן ניצר מכוניות מנייר הרי זה רק תורם לצמיחה ולתעשיה.
אם תנאי ההתחלה היית הפרט ? אז כל ההתפתחות האנושית והטכנולוגית היית אחרת לגמרי בהמשך.
ולכן שטות היא לחשוב שכל מה שאתה משיג היום, לא היינו משיגים בדרך אחרת עם תנאי התחלה אחרים. הרי להפך, אם בתנאי התחלה של כל אדם לאדם זאב, השיגו מה שהשיגו, ק"ו שבתנאי התחלה של אדם לאדם אדם, שאז היינו משיגים את הטבו בכפליים.
מה שאנו שוכחים כל הזמן, שבתנאי התחלה של אדם לאדם זאב, וחשיבה של רוב דמיוני ? מובילה למלחמות נצחיות ותמידיות, כלומר כל סיפור דור הפלגה התכנית בא לספר לנו בדיוק את זה, שנכון שחברה דמיונית יכולה להשיג מדעים כמו להמציא את ההנדסה ואת הליבנה והחימר והצליחו לבנות לראשונה בהיסטוריה את הבנין ואת מגדלי בבל. אבל מה קורה בהמשך ? שהפרטים סובלים ? אז נפרדת הלבבות ואז נפרדת השפות ואז מלחמת עולם בין העמים כך שכל פרט ושרידותו האישית היא אקראית לגמרי.
ולכן אברהם אבינו המציא את ברית המילה = דגל אישי מול דגל חברתי דמיוני = ע"ז. אברהם אומר שלכל פרט יש אך ורק דגל אחת והיא "הוא עצמו וצאצאיו לדורי דורות. כל השאר ? הם אמצעים לו !! שהחברה אמצעי לו ? אז תנאי ההתחלה הם הפרט כלומר הפרט לעולם לא מפסיד למען הכלל הדמיוני ולכן לא תהיה לעולם מלחמות ופירוד הלבבות.
אם כבישים ומכוניות לא היית אפשרית על פי תנאי ההתחלה החשיבתית שלנו, אז היינו ממציאים פתרונות יותר טובים שלא גוזלת מאתנו שני שליש ארץ בשביל כבישים, ולא היית גוזלת הון רב מהציבור לשמר ולתקן כבישים.
לסיכום: מהי תנאי ההתחלה החשיבתית שלנו ? ומהי תנאי ההתחלה החשיבתית של המערב ? המערב חושב רוב דמיוני, היהודי חושב אך ורק מה יש במציאות ובמציאות יש אך ורק פרטים.
ראה אשכול זה (אני מרחיב בנושא)
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2981105&forum_id=1364
תוקן על ידי maxmen ב- 10/06/2014 21:33:12
|
|
|
|
|