|
|
| נשלח ב-10/6/2014 00:50 |
|
| |
אכן אחרחוק,
אני עדיין "לשיטתי " , שלא השתנתה מיום לידתה ועד היום הזה :)
הכל גאונות, גם משחק שחמט וציור וציטוט ספר טלפונים בעל פה, גם פילוסופיה וכתיבת שירה. אך מה אעשה ולא מזה אני מתרשם.ולא זה מה שעבורי ייחשב לגאוניותו ותפארתו של חכם בישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2014 14:00 |
|
| |
גם חריפות היא כישרון. מבחינתי כל כישרון שמושקע בתורה, מתקבל בברכה! כמובן שיש אפשרות שהכישרון יהיה יעיל, כשראיתי את השיעורים של ר' עמוס וגם ברוב המקרים שהכרתי את ר' שניאור לא חשבתי שזה מצדיק. שוב, הכישרון גדול אבל לא מספיק תועלתי. מאידך, הנה הם מתפתחים עם זה ולהם זה ודאי טוב, אז שיהיה להם בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2014 01:40 |
|
| |
שמעתי בשם הרב בן ציון מוצפי שאמר עליו שיש לו "עיבור נשמה" אין לי מושג מה זה ואין לי מושג אם הרב מוצפי אכן אמר את זה (בכללי זה לא מתאים לרב מוצפי)
לגופו הוא אכן שולט ברמה שלא תאומן בחומר אדיר ! הרבה אוהבים לשמוע את דרשותיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2014 19:37 |
|
| |
מתוך שעמום קראתי כעת את הדברים האחרונים שכתבתי. יש לציין שלבטח הרב שניאור והרב לביא עושים עוד כמה דברים שלא רואים ביוטיוב, והמעריצים שלהם מספרים על עוד כמה דברים טובים שקשה לדעת מרחוק. אז שיהיה להם בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2014 16:31 |
|
| |
אחרחוק,
חריפות וחידוד התורה, להבדיל מזיכרון, מושגת ע"י עמל. ועל דבר זה בלבד נאמר "יגעתי ומצאתי האמן ". כבר ציינתי למסכת מגילה פרק ראשון ( בדקתי כעת בגוגל וזה נמצא בדף ו עמוד ב ).
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2014 18:48 |
|
| |
למי שאין לו זכרון טוב, בקיאות מושגת ע"י עמל השינון. למי שאין לו חריפות, חידוד מושג ע"י עמל העיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2014 00:38 |
|
| |
לענ"ד חריפות המוכרת כעת, שלרוב איננה מבוססת ומחושבת מספיק, אלא יותר מבריקה, שווה לבקיאות - שתיהן הרבה כישרון ומעט עבודה. אדרבה, ידע מוכיח שהאדם קרא מעט, בניגוד לחריפות בסגנון הנ"ל, שלפעמים מספיק לה לימוד מועט מאוד [הרבה פעמים היא דווקא תוצאה של לימוד מועט].
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2014 15:15 |
|
| |
לאחרחוק,
א. מסכים עם כל מילה בנוגע לחריפות ועוד חזון למועד.
ב. אשמח לראות את התשובה.
תוקן על ידי ספרות ב- 29/06/2014 09:55:02
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2014 12:49 |
|
| |
תרשו לי לפקפק במי שמהולך לאורו של "הרב הקדוש"
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2014 18:42 |
|
| |
וכי למה?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2014 18:39 |
|
| |
כי "הרב הקדוש" מוכיח, בכל הזדמנות שניקרת בדרכו, עד כמה הוא חסר חכמה, חסר בתורה ואי ידיעה של עניינים מובהקים ביהדות, ואם הלה תלמידו, הנני מפקפק מאוד ביכולותיו ובאיכויותיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2014 18:52 |
|
| |
רדקי ה"נאור". מי אתה בכלל שתיתן ציונים לאנשים? כן, הוא החזיר אותו בתשובה , והביאו לחיי העולם הבא, גם אם יש לך נגדו ביקורת פוליטית מטופשת. תפריד את הדת מהפוליטיקה .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2015 23:51 |
|
| |
לאחר זמן רב, הקדשתי את השעות הקטנות של מוצ"ש לעיין בספרי "מרכבות ארגמן" (ח"א יצא במהדורא חדשה, ועימו ח"ב). הספר מלא במקבילות ומובאות חשובות, כל דיון נפתח במקורות שונים ומעניינים, ניכר שהאיש מבין בהלכה (לא רק יודע הרבה, גם מבין בהיררכיה, יודע מה משמעותי הלכתית ומה לא כ"כ; בניגוד לגאונים-צעירים אחרים שנידונו כאן בזמנו). אם כי מרבה לציין לדברי קבלה, ובזה יש לדון מעט [אך לדעתי נראה שהוא מציין את הקבלה כמקור קדום, ולא כמקור הלכתי]. נהניתי מסגנון הכתיבה שלו בח"א סי' לג, שנשאל ע"י צעיר ששמע בשם הזוהר שהמוציא ז"ל אין לו כפרה, "והגם שזכרתי היטב את הזוהר שציין לו... הצטערתי שלא היה לאל ידי לנחמו". כלומר, הבין את הבעיה שמעבר לטקסט [לזכרנים זה לא קל...]. אותו הדבר ביחס לנטיות הפוכות [שהזכרתי שדן בנושא, ורק עכשיו התפניתי לעיין בדבריו עצמם], כמדומה בסי' זך, ניכר שמשלב תחומי לימוד שונים עם שיקול דעת וזהירות יתירה בכבוד הזולת וכובד הנידון. הבעייתיות בשני החלקים, היא רעה חולה שפשתה מספרים נכבדים לכאורה, מאלו של הגאונים הצעירים. הדיונים ההלכתיים אינם בשורשי ההלכות, השאלות משעשעות אך רחוקות מלהיות כבידות משקל או קרובות למהותיות, הסדר לא ברור וכאילו חיפשו על מה לכתוב ובמה לדון, וכמובן מה להדפיס עד דורשני. <נקודה נוספת שלא התחברתי אליה [אם כי בזה אנין טעם אנוכי, בהיותי רגיל לספרי מרן הגרע"י זיע"א], היא סגנון הניבים והמליצות, שלא חברו כראוי ואינן מובנות או משמעשעות את החיך כראוי למליץ.> נ"ב. בקשר לתהיה שהעליתי בעבר בקשר לחייו הפרטיים, שמעתי ממכריו שהדבר לא מסתבר מכמה טעמי תריצי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2015 13:34 |
|
| |
השאלה זה עם הוא לומד דווקא את הדף והשורה על מנת לאומרה או שזה בא לו בדרך רגילות????
כי מה העניין לצטט כל שורה ודף? אני לא חושב שמישהו ב"מוסאייוף" ילך לפתוח את אחד המקורות שהוא מזכיר.....
|
|
|
|
|