בית פורומים שידוכי חרדים

מה עושים עם בעיית הבררנות של הבחורי ישיבות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/6/2014 14:02 לינק ישיר 

אדם מה אתה עושה בפורומים האלו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2014 14:14 לינק ישיר 

מישהו מפורום "זוגות משלנו" הואיל בטובו להעביר לי את הלינק, אתה גם יכול לחפש בגוגל "זלמן808" ולהגיע לזה בעצמך...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2014 14:24 לינק ישיר 

אני מקווה שאין כאן אחד שחושב שזה אני

גמאני קיבלתי תלונות בעבר כאן על הניק הזה ששמה שלכאורה מתחזה אלי ומנסה לקלקל לי כאן בפורומים

ומה שאפשר זה רק להתפלל על אדם חברינו שנמצא במקומות שכאלה לצערינו =(

אבל מי יודע למה ומדוע וכבר אמרו חז"ל "אל תדון אדם (תרתי משמע) עד שתגיע למקומו"

ושמעתי פירוש נפלא פעם שמכיוון שאף פעם אדם לא יכול להגיע למקומו של חברו דהרי לא נולד למשפחה של חברו ולא עבר את מה שעבר חברו בחיים וכו' לכן אף פעם לא יכול לדון אותו וזה המכוון בדבריהם ז"ל אל תדון אדם עד שתגיע למקומו ו מכיוון שאף פעם באמת לא תגיע למקומו אז אל תדון אותו. ו הדברים מתוקים =)

אין לנו אלא להתפלל על האיש הזה וזהו.

לדעתי מיצינו את הנושא דיו

אדם כבר מזמן גילינו כאן את פרצופך המלוכלך ( דברי כפירה גמורים וכו' וכמו שיעידו כאן כולם!!!) תחדול ממעשיך או שלא, אבל לכאן אל תביא את הטינוף שלך בבקשה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2014 14:27 לינק ישיר 

מי זה "יעידו כאן כולם"?
למה אתה מדבר בשם כולם?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2014 14:29 לינק ישיר 

בבקשה!!
זו הודעה אישית לכל אחד מכם ..
די!! זה לא הזמן!!
תמחקו את ההודעות האלה ואם יש לכם משו אחד על השני תסגרו אותו בפרטי..
בשבילי.... בשביל הנערים החטופים... תנו להם עוד זכות להצלתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2014 14:29 לינק ישיר 

כמעט_חדשה כתבה:

מי זה "יעידו כאן כולם"?
למה אתה מדבר בשם כולם?

פשוט תעברי על ההודעות שלו ותעידי בעצמך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2014 14:31 לינק ישיר 

מעניין איך הוא מתחזה אם הניק בהיידפארק נפתח כמה חודשים לפני הניק בבחדרי...

זאת כנראה הסיבה למה יש פורומים אליהם הניק הזה עוד לא הגיע.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2014 14:36 לינק ישיר 

בס"ד

זלמן,אז תשנה כינוי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2014 14:37 לינק ישיר 

דובונת כתבה:

בבקשה!!
זו הודעה אישית לכל אחד מכם ..
די!! זה לא הזמן!!
תמחקו את ההודעות האלה ואם יש לכם משו אחד על השני תסגרו אותו בפרטי..
בשבילי.... בשביל הנערים החטופים... תנו להם עוד זכות להצלתם.

כבר כתבתי המון פעמים שאין לי משו אישי נגדו ואיני מכיר אותו כלל

אבל על מנת להציל מדעות כוזבות וכפרניות שלו שמשומה ניקים/יות כאן מתעלמים מכך, לא אחשה ואשתוק.

ותעיד התיבה אישית שלי שמלאה בהודעות מכמעט כל חברי הפורום הזה שמגבים אותי ומחזקים את ידי בהודעות שפירסמתי עליו.

אז אם לא שמת לב לכך זה הזמן

ואדרבה דווקא בזמן כזה חובה עלינו להתחזק ולהנצל מדעות כפירה מעוותות ועצת היצר היא זו שאומרת הפסיקו מ"מלחמה" זו למען השלום.

אבל אמר כבר דוד המלך ע"ה בתהילים (פרק קלט פסוקים כא, כב) "הלא משנאיך ה' אשנא ובתקוממיך אתקוטט תכלית שנאה שנאתים"

החותם למען חיזוק התורה וחכמיה.
ובתפילה לקל עליון יתמו חטאים (ולא חוטאים) מן הארץ, וממילא ורשעים עוד אינם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2014 14:37 לינק ישיר 

אין על מה לעבור.
זה שאתה מרובע לא אומר שהוא כופר..
וגם אם זה מה שאתה חושב, אל תדבר בשם האחרים.

(בכלל, ממש מגעיל שאתה "נעזר בו" ומלכלך עליו כאן ככה)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/6/2014 11:59 לינק ישיר 

בס"ד

סתם מסקרן אותי...האם לדעת מה שלא נאמר מפי השמועה,הוא לא תורה שבע"פ?
או שאתה אומר שזה(משנה,גמרא וכו')הם תורה שבע"פ אלא שיש בתוכם סוגים שונים(כפי הסוגים שהרמב"ם מונה....)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/6/2014 13:02 לינק ישיר 

את מדברת אלי או איתי?

המושג תורה שבע"פ עבר קצת שינוי מהכיוון המקורי שלו כי לא רק ההלכות המקוריות נשארו בע"פ אלא גם החדשות נשארו בע"פ עד שהעלו אותן בכתב. נכון שכל הלימודים והדרשות עברו בע"פ במשך כמה זמן אבל חשוב להבחין בין תורה שבע"פ ממשה לתורה שבע"פ שלאחר מכן מכיון שהם במעמד שונה, וכפי שהרמב"ם בעצמו מבדיל בין שלשת החלקים:

יג  עד אימתיי חייב אדם ללמוד תורהעד יום מותו, שנאמר "ופן יסורו מלבבך, כול, ימי חייך" (דברים ד,ט); וכל זמן שלא יעסוק בלימוד, הוא שוכח. וחייב לשלש את זמן למידתו:  שליש בתורה שבכתב; ושליש בתורה שבעל פה; ושליש יבין וישכיל אחרית דבר מראשיתו, ויוציא דבר מדבר, וידמה דבר לדבר, וידין במידות שהתורה נדרשת בהן עד שיידע היאך הוא עיקר המידות והיאך יוציא האסור והמותר וכיוצא בהן מדברים שלמד מפי השמועהועניין זה, הוא הנקרא תלמוד.

יד  כיצד:  היה בעל אומנותיהיה עוסק במלאכה שלוש שעות ביום, ובתורה תשע:  אותן התשעקורא בשלוש מהן, בתורה שבכתב; ובשלוש, בתורה שבעל פה; ובשלוש, מתבונן בדעתו להבין דבר מדבר.  ודברי קבלה, בכלל תורה שבכתב הן; ופירושן, בכלל תורה שבעל פה; והעניינות הנקראין פרדס, בכלל התלמוד.

טו  במה דברים אמורים, בתחילת תלמודו של אדם; אבל כשיגדיל בחכמה ולא יהיה צריך לא ללמוד תורה שבכתב, ולא לעסוק תמיד בתורה שבעל פהיקרא בעיתים מזומנים תורה שבכתב ודברי השמועה, כדי שלא ישכח דבר מדברי דיני תורה, וייפנה כל ימיו לתלמוד בלבד, לפי רוחב ליבו ויישוב דעתו.

טז  אישה שלמדה תורה, יש לה שכר; אבל אינו כשכר האיש, מפני שלא נצטווית, וכל העושה דבר שאינו מצווה עליו, אין שכרו כשכר המצווה שעשה אלא פחות ממנו.  ואף על פי שיש לה שכר, ציוו חכמים שלא ילמד אדם את בתו תורה:  מפני שרוב הנשים, אין דעתן מכוונת להתלמד, והן מוציאין דברי תורה לדברי הבאי, לפי ענייות דעתן.

יז  אמרו חכמים, כל המלמד את בתו תורה, כאילו לימדה תפלות.  במה דברים אמורים, בתורה שבעל פה.  אבל תורה שבכתב, לא ילמד אותה לכתחילה; ואם לימדה, אינו כמלמדה תפלות.

(את 2 הסעיפים האחרונים הבאתי כבונוס בשבילך )

זה לא אומר שכל מה שדרשו חכמים מהפסוקים אין לו מעמד של "דאורייתא" והוא בהכרח לא ממשה, ומצד שני זה גם לא אומר שכל מה שנדרש מפסוק בהכרח נאמר למשה בסיני. הרמב"ם מדגיש זאת בהקדמה למניין המצוות בספרו וכך הוא כותב בין היתר בעיקרים למניית המצוות:
כבר בארנו בפתיחת חבורנו בפירוש המשנה, שרוב דיני התורה יצאו בשלש עשרה מדות שהתורה נדרשת בהם, ושהדין היוצא במדה מאותן המדות הנה פעמים תפול בו המחלוקת; ושיש שם דינין הן פירושים מקובלים ממשה אין מחלוקת בהם, אבל הם מביאין ראיה עליהן באחת משלש עשרה מדות, כי מחכמת הכתוב שהוא אפשר שימצא בו רמז מורה על הפירוש ההוא המקובל או היקש יורה עליו; וכבר בארנו זה הענין שם.
וכשיהיה זה כן, הנה לא כל מה שנמצא לחכמים שהוציאו בהיקש משלש עשרה מדות נאמר שהוא נאמר למשה בסיני, ולא גם כן נאמר בכל מה שימצא בתלמוד שיסמכוהו אל אחת משלש עשרה מדות שהוא דרבנן, כי פעמים יהיה הפירוש ההוא מקובל ממשה בסיני לפי הראוי בזה, שכל מה שלא תמצאהו כתוב בתורה ותמצאהו בתלמוד שלמדוהו באחת משלש עשרה מדות, אם בארו הם בעצמם ואמרו שזה גוף תורה או שזה דאורייתא, הנה ראוי למנותו אחר שהמקובלים ממנו אמרו שהוא דאורייתא. ואם לא יבארו זה ולא דברו בו, הנה הוא דרבנן, שאין שם כתוב יורה עליו.

(גילוי נאות: בעניין הספציפי הזה יש שחולקים על הרמב"ם וסוברים שכל דבר שנלמד מהפסוקים יש לו תוקף "דאורייתא" חוץ ממקרים ברורים אחרים...)

זה מזכיר לי מושג שגם הוא עבר שינוי במהלך הזמן: קבלה. (תראי למשל בסעיף י"ד לעיל)

בהתחלה היו קוראים "קבלה" להלכות ולדרשות שקיבלו איש מפי איש עד משה רבנו וכך תראי ציטוטים כמו "כך קיבלו בשמועה" וכיו"ב... (כך זה ברמב"ם ובאבן עזרא ובכל חכמי הדור ההוא)
לאחר מכן כשנתגלתה תורת הנסתר, ובעיקר ספר ה"זוהר" שהמקובלים טוענים שגם הוא עבר מדור לדור מרשב"י אבל זה היה בסתר עד שנתגלה, הדביקו את המושג "קבלה" לתורת הנסתר וסטו לגמרי ממשמעותו המקורית. (אולי מכיון שבאותו הזמן התלמוד כבר היה מודפס ומצד שני הזוהר היה חדש יחסית)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/6/2014 13:31 לינק ישיר 

בס"ד

תענה בכן/לא בלי ציטוטים כרגע....לא משנה כרגע הסוגים/המעמד הלימודי ... קבלה/מדרש/למדו מ13 המידות/היקשים וכו'....

האם כל מה שנכתב בתלמוד נקרא תורה שבע"פ גם אם זה לא נאמר ישירות ממשה?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 17/06/2014 13:39:35

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/6/2014 13:31 לינק ישיר 

בס"ד

ותודה על הבונוסים זה ממש חימם את ליבי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/6/2014 13:43 לינק ישיר 

שוב, זה תלוי בהגדרות ובמאפיינים שלך למושג.

לדוגמא אם תבקשי ממני לענות בכן/לא האם מתמטיקה היא תורה אז שוב נכנסנו לאותו מילכוד. מצד אחד מתמטיקה היא תורת המספרים, מצד שני אם את מתייחסת לתורה הידועה אז ברור שהיא לא.

כנ"ל פה, אם את מתכוונת לתורה שבאה כפירוש לתורה שבכתב אז התורה שבע"פ היא תת-קבוצה בתוך ים התלמוד. מצד שני חלקים גדולים בתלמוד עברו בעל-פה (גם כל הסיפורים הרבים שנמצאים בתלמוד) אז אולי תרצי לקרוא גם להם תורה שבע"פ.

לסיכום, כמו שהגמרא שואלת בהרבה מקומות: מאי נפקא מינא? מה ההבדל מבחינתך אם חלק מסויים ייקרא תורה שבע"פ או לא? לפי התשובה שלך לשאלה הזאת אני אוכל לתת לך הגדרה יותר מדוייקת...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מה עושים עם בעיית הבררנות של הבחורי ישיבות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.