בית פורומים שידוכי חרדים

מה עושים עם בעיית הבררנות של הבחורי ישיבות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/6/2014 14:42 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

חחחח זהו שלא ידעתי אתזה בעבר(=  אבל מה שבטוח שלא רציתי....אגב פעולה של כסף ושטר עפ"י מה שקראת בגמרא זה רק עושה את האישה בהגדרה "מאורסת" ולא נשואה...ז"א שהיא יכולה לשנות את דעתה ולהתחתן עם מישו אחר גם אחרי הקידושין...
אגב,אפשר גם לקדש ע"י שליח שבא אלי הביתה לא?

אמנם לא נשואה ממש אבל צריכה גט

אז לא כדאי לך להסתבך חייכנית ;)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2014 14:44 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד

חחחח זהו שלא ידעתי אתזה בעבר(=  אבל מה שבטוח שלא רציתי....אגב פעולה של כסף ושטר עפ"י מה שקראת בגמרא זה רק עושה את האישה בהגדרה "מאורסת" ולא נשואה...ז"א שהיא יכולה לשנות את דעתה ולהתחתן עם מישו אחר גם אחרי הקידושין..
שטויות במיץ עגבניות, תחזרי ללמוד ספר דברים..

אגב,אפשר גם לקדש ע"י שליח שבא אלי הביתה לא?
שהשליח יקדש אותך לבעל הפיצריה כאילו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2014 14:51 לינק ישיר 

בס"ד

תראה ראיתי דיון על זה בגמרא על הקידושין הסופי ושם היה כתוב שכל עוד לא התייחדו לגמרי....היא יכולה לקבל שטר ממישהו אחר...כך שזה לא מובן לי...אולי זה רק היה דיון ולא החלטה....
היה כתוב שם שכול המטרה של כסף ושטר זה כדי לבצע את הקידושין השלישי...ולכן כל עוד זה לא התבצע
היא יכולה לשנות את דעתה...זה לא ממש מובן לי...אשמח לקבל הסבר.
כי בהחלט מה שידוע לי שמאורסת בכסף ושטר צריכה גט...

חחחח כן כך אזכה בפיצות חינם כל החיים...עסקה משתלמת לא?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 11/06/2014 14:52:11

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2014 14:58 לינק ישיר 

כידוע לך ישנם 3 אפשרויות שונות לקדש אישה: כסף שטר וביאה. (משנה ראשונה במסכת קידושין)
משמעות המילה קידושין הוא לייחד או לזמן אישה לעצמו, לאחר האירוסין היא אסורה על כל אחד אחר בעולם כמו אשת איש רגילה. (וצריכה כמובן גט שחרור אם היא רוצה להתחתן עם מישהו אחר)

אני מתאר לעצמי שהדיון שראית הוא במקרים של "הרי את מקודשת לי בתנאי שכך וכך" והיא מסכימה ועד שהוא עשה את מה שהוא אמר היא בינתיים התארסה למישהו אחר - כאן זה תלוי ממתי היא היתה מקודשת, האם מההסכמה הראשונה וממילא האירוסין השניים שווים לקליפת השום או מאז שהתנאי התקיים ובינתיים היא פנויה ויכלה להתקדש למישהו אחר.

(לא הבנתי למה את מכניסה פה כל הזמן את השטר? לא מקדשים כיום בשטר..)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2014 15:04 לינק ישיר 

בס"ד

בטח שכן...הכתובה זה השטר...
ולא הדיון שם לא היה על תנאי אלא דנו שם על הקידושין השלישי...מתי היא נקראת מקודשת...בהתחלה/בסופו של הפעולה... וכתבו שם שכל עוד לא סיים את הפעולה היא יכולה לקבל בידה קידושין מגבר אחר...
מכיוון שדעתו של הגבר לא על התחלת הפעולה אלא לסופה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2014 15:11 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד

ולא הדיון שם לא היה על תנאי אלא דנו שם על הקידושין השלישי...מתי היא נקראת מקודשת...בהתחלה/בסופו של הפעולה... וכתבו שם שכל עוד לא סיים את הפעולה היא יכולה לקבל בידה קידושין מגבר אחר...

וואי וואי וואי, דחוף לחזור לשיעורממושגי יהדות.

אין קשר בין הכתובה לקניין השטר כלל וכלל, זאת טעות נפוצה.

כתובה היא סתם חוזה בין הבעל לאישה שבו הוא מתחייב לפרנס אותה ושאם יגרש אותה יצטרך לתת לה סכום כלשהו שתוכל להסתדר וכו'..
סוג של "הסכם ממון" אבל לטובת האישה שחכמים תיקנו מזמן.

בשביל לקנות אישה מספיק אחד מהקניינים, לא צריך יותר. כשאת קונה בחנות את לא משלמת בצ'ק ובויזה ובמזומן, נכון?

בקשר לנושא שלך, זה שוב אותו עניין, מאיזה רגע נקראת מקודשת.
אבל בשניה שקיבלה את הכסף או את השטר או שעשו מעשה ביאה היא נקראת ארוסתו באופן סופי..
(הדיון שם על מישהו שמארס מישהי בצורה השלישית ותלוי האם האשה נחשבת מקודשת בתחילת קיום היחסים או בסופם)

הנה דיון על העניין הזה בפורום הסמוך (הכופר )

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2014 15:11 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

א. קידושין בשטר זה ממש לא הכתובה עייני במפרשי המשנה הראשונה במסכת קידושין.

ב. עם איזה גמרא את לומדת כילו איזה פירוש?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2014 15:19 לינק ישיר 

בס"ד

אהה ואלה נכון...שטר זה הכוונה שכותב לה בשטר "הרי את מקודשת לי..." טוב טעיתי...אגב לא מלמדים אותנו 
בכלל את הנושא בשיעורי מושגים ביהדות.. 
אגב,לא למדתי לעומק את מסכת קידושין אלא רפרפתי....
אבל לא הדיון שם זה על גבר שכבר ביצע את הקידושין 
ההתחלתיים של כסף ושטר...ואח"כ דנים על זה...ככה אני הבנתי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2014 15:23 לינק ישיר 

בס"ד

בדיוק את הציטוט שבדיון בפורום המקביל קראתי...מה תגיד על זה?אה?כתוב שם מקודשת לאחר....אפילו שהיא מאורסת כבר ע"י כסף ושטר שקדם לזה...כך אני קראתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2014 15:24 לינק ישיר 

על סמך זיכרון של משהו שרפרפת את אומרת? תביאי מקור ונראה.. (זה כנראה למה אמרו בתלמוד שאסור ללמד תורה שבע"פ לנשים  )

מצחיק שבשיעורי יהדות מלמדים את כל הדברים הלא רלוונטיים והשטותיים שבעולם ואילו  אתהדברים הבסיסיים והעיקריים ביהדות שאיסורים גדולים תלויים בהם לא מלמדים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2014 15:25 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד

בדיוק את הציטוט שבדיון בפורום המקביל קראתי...מה תגיד על זה?אה?כתוב שם מקודשת לאחר....אפילו שהיא מאורסת כבר ע"י כסף ושטר שקדם לזה...כך אני קראתי.

היא לא היתה מאורסת קודם ע"י כסף או שטר.
(תפסיקי לומר מקודשת ע"י כסף ושטר, זה או זה או זה...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2014 15:27 לינק ישיר 

בס"ד

היא כן הייתה...ככה אני למדתי...תבדוק שוב.

לא רוצה להפסיק...כסף ושטר...כסף ושטר...כסף ושטר...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2014 15:30 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
על סמך זיכרון של משהו שרפרפת את אומרת? תביאי מקור ונראה.. (זה כנראה למה אמרו בתלמוד שאסור ללמד תורה שבע"פ לנשים  )

מצחיק שבשיעורי יהדות מלמדים את כל הדברים הלא רלוונטיים והשטותיים שבעולם ואילו  אתהדברים הבסיסיים והעיקריים ביהדות שאיסורים גדולים תלויים בהם לא מלמדים.

בס"ד

זה לא רלוונטי לדיון....
רפרפתי בכללי...אבל אם אני כבר אומרת משו זה אחרי שהתעמקתי בו....
אמממ כן זה הבעיה ...לא מלמדים ואח"כ נשים לא מבינות את חומרת מעשיהן...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2014 15:30 לינק ישיר 

תביאי ציטוט על מה שאת מדברת ונראה אם את צודקת או לא..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2014 15:35 לינק ישיר 

בס"ד

תראה אין לי את הגמרא לידי...אבל אתה מומחה לציטוטים...תמצא את הדף ותלמד מהתחלה ועד הסוף...
ותחזור עם תשובה חותכת...
אם אתה צודק תקבל מתנה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מה עושים עם בעיית הבררנות של הבחורי ישיבות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.