בית פורומים שידוכי חרדים

מה עושים עם בעיית הבררנות של הבחורי ישיבות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/6/2014 11:26 לינק ישיר 

בס"ד

חוצפה...ככה לחשוד בנשיות שלי??מתי תבינו שיש גם נשים שלומדות??

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2014 11:28 לינק ישיר 

בד"כ הן נמצאות בבתי מדרש לנשים וכותבות טורים פמיניסטיים..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2014 11:29 לינק ישיר 

בס"ד

נו ואני לא כזו?נראה לך שאני שובינסיטית?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2014 12:40 לינק ישיר 

אדם יש לך בעיה עם נשים שלומדות???
ממש לא מתאים לך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2014 12:45 לינק ישיר 

להיפך, אני מעריך נשים שיודעות ללמוד מעצמן ולא מקבלות כמובן מאליו כל מה שמספרים להם...

(אם הן לומדות כמו שצריך, כמובן )

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2014 13:02 לינק ישיר 

בס"ד

...........

אז בוא נסכם את הדיון....האם לדעתך הגמרא והמשנה זה לא תורה שבעל פה?או שלדעתך רק הבסיס שהם מתחילים לדון עליו הוא תורה שבעל פה...ומה שבהמשך הדיון שעליו הם דנים זה כבר סייגים/חידושים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2014 13:04 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
גם מה שר' יהושע בן לוי בעצמו אומר זה מדרש אז זה לא סותר.. 

אין מחלוקת נניח שיש דין איסור מלאכה שבת. יש מחלוקת לדוגמא האם במלאכה שאינה צריכה לגופה (שאתה לא צריך את תוצאת המלאכה) האם זה מהתורה או מדרבנן.
מה שהרמב"ם אומר זה שהדין הזה בגמרא לא עבר דור אחרי דור ממשה אלא נחלקו בזה התנאים במשנה. אחד מהם סובר שמכיון שאינך צריך את תוצאת המלאכה זה לא נחשב שעשית מלאכה ולכן מהתורה מותר אבל אסור מדרבנן (סייג) ואילו השני סובר שבכל מקרה זאת נקראת מלאכה ולכן העונש עליה הוא סקילה כמו כל מלאכה.

אין מחלוקת שמי שעושה מלאכה נענש, המחלוקת בסברא לאן כל דין שייך וכך על זה הדרך...

בס"ד

שאבין אם זה מדרש אז זה לא הסמכתא מספיק טובה?מדרשים הם סתם המצאה שלא שווה שיתייחסו אליה בכובד ראש?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2014 13:41 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד

...........

אז בוא נסכם את הדיון....האם לדעתך הגמרא והמשנה זה לא תורה שבעל פה?או שלדעתך רק הבסיס שהם מתחילים לדון עליו הוא תורה שבעל פה...ומה שבהמשך הדיון שעליו הם דנים זה כבר סייגים/חידושים?

לתורה שבעל-פה כמה משמעויות בתלוי בקונטקסט.

בעיקרון כשכתוב בגמרא תורה שבע"פ הכוונה תמיד לפירוש של התורה שבכתב (הרי לא כל מה שכתוב בתורה  מפורש לפרטי פרטים). דברים אלו עברן ממשה ועד אלינו ומעמדם שווה לגמרי לתורה שבכתב. (במילים אחרות - "מדאורייתא")
יש כמובן מחלוקות מה נכנס בגדר הזה ומה דברים שהתחדשו אבל זה נושא אחר..

גם שאר ההלכות עברו כמה זמן בעל פה עד שנכתבו על הנייר (בהתחלה המשנה ולאחר-מכן הגמרא) אבל ברור שלא כל מה שנכתב הוא חלק מאותה "תורה שבעל-פה" שהיתה בזמן משה. (כגון עוף בחלב, או מסכת מגילה. שום אדם נורמלי בדעתו לא יאמר שמסכת מגילה נאמרה למשה בסיני)
ההבדל הוא ברור - מי שלא מקבל את התורה שבע"פ הוא בעצם כופר בתורת משה או בקבלה המסורה לנו מדור לדור (לדוגמא אם מישהו יאמר ש"פרי עץ הדר" זה תפוח או רימון) אבל מי שלא מקבל למשל את העניין של מוקצה ומטלטל מוקצה בשבת אז למרות שזה מגונה - הוא אינו נחשב ככופר בתורה.

התלמוד שיש לנו היום הוא "מבולבל" ומלא בכל הסוגים - הלכות דאורייתא, הלכות דרבנן, גזירות ותקנות, מדרשים ואגדות וגם "סיפורים ומשלים"..
(וכאילו זה לא מספיק, הרבה פעמים יש מחלוקת בין מפרשי התלמוד לאן לשייך כל חלק וזה עושה הבדלים גם להלכה)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2014 13:46 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:

שאבין אם זה מדרש אז זה לא הסמכתא מספיק טובה?מדרשים הם סתם המצאה שלא שווה שיתייחסו אליה בכובד ראש?

למה הכוונה בכובד ראש? אם הכוונה לפסוק מהם הלכה או להסיק אירוע היסטורי ממשי אז ברור שלא תמיד...

יש מאמר מעניין של ר' אברהם (הבן של הרמב"ם) על סוגי הדרשות והמעשיות שיש בתלמוד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2014 14:35 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
בס"ד

...........

לתורה שבעל-פה כמה משמעויות בתלוי בקונטקסט.

בעיקרון כשכתוב בגמרא תורה שבע"פ הכוונה תמיד לפירוש של התורה שבכתב (הרי לא כל מה שכתוב בתורה  מפורש לפרטי פרטים). דברים אלו עברן ממשה ועד אלינו ומעמדם שווה לגמרי לתורה שבכתב. (במילים אחרות - "מדאורייתא")
יש כמובן מחלוקות מה נכנס בגדר הזה ומה דברים שהתחדשו אבל זה נושא אחר..

גם שאר ההלכות עברו כמה זמן בעל פה עד שנכתבו על הנייר (בהתחלה המשנה ולאחר-מכן הגמרא) אבל ברור שלא כל מה שנכתב הוא חלק מאותה "תורה שבעל-פה" שהיתה בזמן משה. (כגון עוף בחלב, או מסכת מגילה. שום אדם נורמלי בדעתו לא יאמר שמסכת מגילה נאמרה למשה בסיני)
ההבדל הוא ברור - מי שלא מקבל את התורה שבע"פ הוא בעצם כופר בתורת משה או בקבלה המסורה לנו מדור לדור (לדוגמא אם מישהו יאמר ש"פרי עץ הדר" זה תפוח או רימון) אבל מי שלא מקבל למשל את העניין של מוקצה ומטלטל מוקצה בשבת אז למרות שזה מגונה - הוא אינו נחשב ככופר בתורה.

התלמוד שיש לנו היום הוא "מבולבל" ומלא בכל הסוגים - הלכות דאורייתא, הלכות דרבנן, גזירות ותקנות, מדרשים ואגדות וגם "סיפורים ומשלים"..
(וכאילו זה לא מספיק, הרבה פעמים יש מחלוקת בין מפרשי התלמוד לאן לשייך כל חלק וזה עושה הבדלים גם להלכה)

בס"ד

מאיפה למדת את זה??

אגב,אתה רוצה להגיד לי שכל המשנה זה לא תורה שבע"פ?אלא רק חלקים ממנה?
אני הבנתי שכתבו את התורה שבע"פ על הנייר כדי שלא תשכח מזמן רבי עקיבא ועד רבי יהודה הנשיא
שסיכם את הכל במשנה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2014 14:37 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

צחיקולית מה לקחת קשה? ...
לובנתי איך את ככ בקיאה וכו' ....

תקחי את זה כמחמאה ....

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2014 14:41 לינק ישיר 

כיפהאדומה1 כתב:
חייכנית770 כתבה:

בס"ד

צחיקולית מה לקחת קשה? ...
לובנתי איך את ככ בקיאה וכו' ....

תקחי את זה כמחמאה ....

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

זה בהחלט מחמאה  תודה.
אבל לא נעים שאפילו לרגע חושדים שאני לא אני...הבנתוס?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2014 15:04 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:

בס"ד

מאיפה למדת את זה??

אגב,אתה רוצה להגיד לי שכל המשנה זה לא תורה שבע"פ?אלא רק חלקים ממנה?
אני הבנתי שכתבו את התורה שבע"פ על הנייר כדי שלא תשכח מזמן רבי עקיבא ועד רבי יהודה הנשיא
שסיכם את הכל במשנה...

איך בדיוק הוא ייחשב ככופר בתורה אם הדין בו הוא כופר אינו דין תורה בכלל?

מה שאת יודעת זה מה שהרבה אנשים מדקלמים אבל זה לא ממש נכון. זה נכון שאלה היו דברים שבע"פ אבל התורה שבע"פ שמוזכרת בכל מקום בתלמוד ויש לה חשיבות כ"כ גדולה היא ממש לא כל הטקסט התלמודי.

הרמב"ם בהלכות ממרים מבדיל בצורה ברורה בין הלכות התורה שבע"פ לשאר ההלכות:
ג  אחד דברים שלמדו אותן מפי שמועה, והם תורה שבעל פה,
ואחד דברים שלמדו אותן מפי דעתן באחת מן המידות שהתורה נדרשת בהן ונראה בעיניהם שהדין בדבר זה כך הוא,
ואחד דברים שעשו אותן סייג לתורה ולפי מה שהשעה צריכה, והם הגזירות והתקנות והמנהגות -
בכל אחד ואחד משלושה דברים אלו, מצות עשה לשמוע להן, והעובר על כל אחת מהן, עובר בלא תעשה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2014 15:12 לינק ישיר 

בס"ד
לא דברתי כרגע על כל הטקסט התלמודי אלא רק על המשנה...שזה הבסיס שעליו בנו את הגמרא ירושלמי/בבלי...
האם אתה הבנת שחלקים ממנו זה לא מפי השמועה?ומאיפה הידע שלך נשאב?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2014 15:16 לינק ישיר 

את באמת חושבת שהמשנה של מסכת מגילה על כל הלכותיה עברה דור מפי דור עד משה רבינו? או מסכת (נטילת) ידים? או מסכת ברכות? או... (יכולתי להמשיך פה עם עוד דוגמאות אבל הבנת את העיקרון)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מה עושים עם בעיית הבררנות של הבחורי ישיבות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.