|
|
| נשלח ב-15/6/2014 11:26 |
|
| |
בס"ד
חוצפה...ככה לחשוד בנשיות שלי?? מתי תבינו שיש גם נשים שלומדות??
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2014 11:28 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2014 11:29 |
|
| |
בס"ד
נו ואני לא כזו?נראה לך שאני שובינסיטית?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2014 12:40 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2014 12:45 |
|
| |
להיפך, אני מעריך נשים שיודעות ללמוד מעצמן ולא מקבלות כמובן מאליו כל מה שמספרים להם...  (אם הן לומדות כמו שצריך, כמובן  ) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2014 13:02 |
|
| |
בס"ד
...........
אז בוא נסכם את הדיון....האם לדעתך הגמרא והמשנה זה לא תורה שבעל פה?או שלדעתך רק הבסיס שהם מתחילים לדון עליו הוא תורה שבעל פה...ומה שבהמשך הדיון שעליו הם דנים זה כבר סייגים/חידושים?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2014 13:46 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | שאבין אם זה מדרש אז זה לא הסמכתא מספיק טובה?מדרשים הם סתם המצאה שלא שווה שיתייחסו אליה בכובד ראש? |
|
למה הכוונה בכובד ראש? אם הכוונה לפסוק מהם הלכה או להסיק אירוע היסטורי ממשי אז ברור שלא תמיד...
יש מאמר מעניין של ר' אברהם (הבן של הרמב"ם) על סוגי הדרשות והמעשיות שיש בתלמוד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2014 14:37 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  | בס"ד
חוצפה...ככה לחשוד בנשיות שלי?? מתי תבינו שיש גם נשים שלומדות?? |
|
צחיקולית מה לקחת קשה? ... לובנתי איך את ככ בקיאה וכו' .... תקחי את זה כמחמאה .... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2014 15:04 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
מאיפה למדת את זה??
אגב,אתה רוצה להגיד לי שכל המשנה זה לא תורה שבע"פ?אלא רק חלקים ממנה? אני הבנתי שכתבו את התורה שבע"פ על הנייר כדי שלא תשכח מזמן רבי עקיבא ועד רבי יהודה הנשיא שסיכם את הכל במשנה...
|
|
איך בדיוק הוא ייחשב ככופר בתורה אם הדין בו הוא כופר אינו דין תורה בכלל?
מה שאת יודעת זה מה שהרבה אנשים מדקלמים אבל זה לא ממש נכון. זה נכון שאלה היו דברים שבע"פ אבל התורה שבע"פ שמוזכרת בכל מקום בתלמוד ויש לה חשיבות כ"כ גדולה היא ממש לא כל הטקסט התלמודי.
הרמב"ם בהלכות ממרים מבדיל בצורה ברורה בין הלכות התורה שבע"פ לשאר ההלכות:
ג אחד דברים שלמדו אותן מפי שמועה, והם תורה שבעל פה, ואחד דברים שלמדו אותן מפי דעתן באחת מן המידות שהתורה נדרשת בהן ונראה בעיניהם שהדין בדבר זה כך הוא, ואחד דברים שעשו אותן סייג לתורה ולפי מה שהשעה צריכה, והם הגזירות והתקנות והמנהגות - בכל אחד ואחד משלושה דברים אלו, מצות עשה לשמוע להן, והעובר על כל אחת מהן, עובר בלא תעשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2014 15:12 |
|
| |
בס"ד לא דברתי כרגע על כל הטקסט התלמודי אלא רק על המשנה...שזה הבסיס שעליו בנו את הגמרא ירושלמי/בבלי... האם אתה הבנת שחלקים ממנו זה לא מפי השמועה?ומאיפה הידע שלך נשאב?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2014 15:16 |
|
| |
את באמת חושבת שהמשנה של מסכת מגילה על כל הלכותיה עברה דור מפי דור עד משה רבינו? או מסכת (נטילת) ידים? או מסכת ברכות? או... (יכולתי להמשיך פה עם עוד דוגמאות אבל הבנת את העיקרון)
|
|
|
|
|