|
|
| נשלח ב-5/2/2004 22:07 |
|
| |
עולם הפוך ראיתי....
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2004 22:16 |
|
| |
איפה חבצלת? היא בטח לא נכנסת לאשכולות מהסוג הזה לאות מחאה!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2004 22:19 |
|
| |
שחרית ???
אשמח לשמוע הסבר ???
(אולי עדיף בתכתובת אישית... [איך עושים תכתבות כזו דרך אגב . <להחזיר תגובות אני יודע , לשלוח לא. > ])
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2004 23:54 |
|
| |
סליחה איש ציפור,
אבל כשרועמים התותחים, שותקות המוזות.
איני יכולה להיענות לבקשתך לפני שאביא לתשומת לבכם שחלק מהחברות פה מרגישות רתיעה עזה ואף פגיעה מאופי הדיון בנושאים האלה.
הנה מה שקיבלתי בתא האישי [בצנזור מסיבות מובנות] -
"שחרית, ראי באשכול "ושקצונו כטומאת הנדה" את דברי חבצלת, ואת תשובתו של ווטו אליה, אני כאות מחאה לא נכנסת לאשכולות מהסוג הזה יותר. וטוב תעשי אם תשאירי אותם להתבוסס בביצה המסריחה שהם כל כך נהנים לשרוץ בתוכה".
כמה חבל שנושא הקשור במים הטהורים מעורר כאלה תחושות!
חברה אחרת שהיא לענ"ד מהקוראות המקוריות ביותר של הפורום הזה, אבל נמנעת מלכתוב בו בכללי (וראוי להצטער על כך), הביעה בפני הסתייגות מכתיבתם של כמה מחברינו באשכול זה ובדומיו.
לתשומת לבכם, בנים!
חלקכם דורכים ברגל גסה במקומות שבעבורנו הם רגישים ופגיעים וראוי שתתנו את הדעת על אופן ההתבטאות שלכם על דברים, שאותם אינכם חווים על בשרכם!
תוקן על ידי - שחרית - 06/02/2004 0:01:40
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2004 09:01 |
|
| |
שחרית ,
א. לקחתי לתשומת לבי .
ב. לידיעתך , הפורום נוגע בענינים שמהותים גם , ויש בו אנשים שפוגעים ברגל גסה , בענינים
שקשורים אלי אישית . משתדל לא להאשים אף אחד , אבל אם כבר הנושא עלה ...
שבת שלום .
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2004 22:34 |
|
| |
.
מעשה באותו הזוג שהלכו לבית החולים למטרה טובה, שכן האשה כרעה ללדת.
ולידה ראשונה היתה זו, והיתה האשה מתמהמהת בלידתה, ואף ששלחוה בלווית בעלה להסתובב אנה ואנה במסדרונות המחלקה, ואף על פי שתכפו עליה ציריה וחבלי הלידה הכאיבו בה, עברו שעות ארוכות עד שנכנסה לחדר היולדות, ועוד שעות רבות וכאובות עד שילדה.
ובעלה, מרגע שנכנסה לחדר היולדות, לא מש מדלת החדר במסדרון, וכמעשה אבות-לעתיד, הסתובב בעצבנות הלוך ושוב, שעות על שעות, שומע את קול זוגתו היקרה מתאנה בכאבים,ואין לאל ידו.
ולאחר שעות, כשיצאה המיילדת המזיעה מחדר המשבר ובשרה אותו בחיוך גדול עלמזלו הטוב שפקד אותו, ועל בתו הבריאה שנולדה לו בשעטומ"צ, נאנח האיש ואמר בכוונה גמורה:
"איזה מזל שזו בת! היא לא תצטרך לעבור את שעברתי אני הלילה! "
(מוקדש לכל ... )
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2004 22:46 |
|
| |
מואדיב
תודה על רגישותך.
שבוע טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2004 22:55 |
|
| |
מצטרפת לאמשלום.
וממללא,
אלמלא מסתפינא שיסקלוני פה, הייתי אומרת בהקשר דבריך האחרונים שהפה שאסר הוא הפה שיתיר [את ההחמרות המופלגות] ...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2004 19:05 |
|
| |
הודעת הנהלה: כאן היתה הודעת פתיחה דלהלן של הניק בחיפוש שנשמטה מסיבה טכנית והיא מועתקת לכאן. הודעת צ'וטנג מתחילה מתחת לכוכביות ואתו הסליחה.
בחיפוש: עזרה - מקוה פרטי
שלום רב, פנייתי זו אליכם אולי תיראה "מוזרה", אך באמת שאני זקוקה לעזרתכם. נשים כגברים. אני מעוניינית לשמור טהרת המשפחה, אך מסיבות שונות אני לא מוכנה ללכת למקוה ציבורי. שמעתי שיש אנשים שיש להם מקוואות פרטיים. בקשתי היא האם אתם מכירים משהוא שיש לו אפשרות כזאת ויסכים לארח אותי (עם בעלי), נשמח לשלם תמורת זה. בתודה מראש, בחיפוש
יש הרבה פתרונות לבעיה הזאת. הדבר הכי טוב זה ללכת לרב השכונה (בתנאי שהוא אדם סימפטי ומבין), ולדבר אתו על האפשרויות.
שתי אפשרויות הן,
1. ללכת לים (לא לנהר!).
2. להשתמש במקוה הציבורי בעת שאף אחד לא נמצא.
הסיבה שיש מקוה ציבורי עם בלנית היא בגלל שיש הרבה דינים שצריכים לשמור לפני שטובלים. לפעמים האשה בלחץ ולא זוכרת את כל הדינים, אז יש בלנית שעוזרת לה. גם בכדי לבדוק שהטבילה היתה כהלכה פירוש שכל הגוף כולל הראש והשער היה מתחת למים וכדומה.
תוקן על ידי עצכח ב- 13/07/2008 17:42:23
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2004 19:21 |
|
| |
ההצעה שלי: למצוא בדפי זהב טלפונים של מקוואות בעיר אחרת - ואז להתקשר ולתאם עם הבלנית זמן פרטי.
עם קצת כסף אפשר לסדר את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2004 20:07 |
|
| |
עד כמה שידוע לי, מקווה ציבורי,הוא חדר פרטי לכל אשה, ואני בטוח שבכמה מילים אפשר לנטרל את הבלנית.
את העניין אם בעלך לא כ"כ יודע מה לעשות בנידון.
אם הבנתי נכון מדברייך (אולי אני מדמיין) יש בעיה הלכתית בנושא.
חבל שאין כאן מקוואות כמו בחול שנבנים ברמה של ארמון בעשרות מליוני דולרים, אולי הגיע הזמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2004 22:32 |
|
| |
בחיפוש,
ברוכה הבאה בצל קורתנו, אני מקווה שתמצאי פה בית מדרש נעים ומאתגר.
הבעיה שהעלית אכן מטרידה נשים רבות ואני מכירה לא מעטות שנמנעות מלכת בעטיה למקווה.
דומני שבעבר אחד מחברינו אראל-סגל הביא שלל התייחסויות הלכתיות ותשובות של רבנים בנושא הזה.
כיום יש יוזמה של כמה רבות רפורמיות וקונסרבטיביות להקים מקוואות שבהן תהיה התמודדות אחרת עם שאלת הבלנית. אבל עד שיקומו המקוואות האלה, קולה הצרוד של הבלנית הקוראת בעצבנות "כשר" יישמע עוד הרבה פעמים, ועוד חזון למועד...
לינקי,
האם תוכל לסייע באיתור האשכול של אראל.
דומני שהיה גם אשכול ותיק של חברתנו יענטע (לא יענטע מהסיפור העצוב של חוס-מספר) בנושא.
שוטונג,
כתבת:
"הסיבה שיש מקוה ציבורי עם בלנית היא בגלל שיש הרבה דינים שצריכים לשמור לפני שטובלים. לפעמים האשה בלחץ ולא זוכרת את כל הדינים, אז יש בלנית שעוזרת לה ".
בחייייייך, מה כל כך מסובך, אולי אנחנו יצורות מוגבלות, אבל תן קצת קרדיט. אגב, אם האישה בלחץ, זה בדרך כלל בגלל בלנית מעצבנת, עייפה וחסרת סבלנות.
הסיבה היחידה שאני רואה חשיבות בהימצאות בלנית היא הסיבה הבטיחותית. בכל זאת, רצפה רטובה, סכנת החלקה, מים עמוקים וכו'.
ציקלה,
מקווה יפה ומטופח ככל שיהיה, דוגמת המקוואות בחו"ל שדומים יותר לSpa עשוים לפתור חלק מן הבעיה, אבל לא את הבעיה, שמעלה פה בחיפוש והיא בעיית נוכחות הבלנית. נוכחות שהיא לעתים מטרידה ומביישת, מלחיצה ומביכה ויותר מכל דבר אחר – מיותרת!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2004 22:57 |
|
| |
לצערי אני לא מכיר אנשים שיש להם מקווה בבית (ראיתי פעם בתוך בית עתיק ברובע היהודי בירושלים. זה נראה מאד פשוט - כמו אמבטיה עם צינור שמחובר לפתח קטן בגג, כך שמי-גשמים יכולים להיכנס. אבל נראה לי שהמקווה הזה כבר לא בשימוש בימינו).
בקישור הבא:
http://www.tora.us.fm/tm/thra/tvila_btva.html
ניתן למצוא מידע על טבילה בטבע.
בקישור הבא:
http://www.tora.us.fm/tm/thra/tvila_prtit_rayonot.html
ניתן למצוא מידע על טבילה בפרטיות במקוואות הרגילים.
ניתן גם לשלוח דואל לאשתי, שתשמח לעזור ולייעץ בנושא זה:
tvila @ tora.us.fm
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2004 23:10 |
|
| |
ואני חושבת לעצמי,אופטימיסטית בלתי נלאת,..
למה אותי הבלנית אינה מטרידה מעצבנת ומנג'סת? אני נוהגת במקווה כבתוך שלי, בכל אופן אם להודות על האמת החוויה שעוברות נשים אצל גניקולוגים/נשים וגברים כאחד, הרבה יותר מביכה מעצבנת, ולא נעימה. - כך שכל אישה בדרך כלל עוברת כמה גניקולוגים כדי למצוא את הרע במיעוטו- כך יש לנהוג כלפי הבלניות.
מה את עושה עם הגניקולוג/ית שלך? אפשר לשכור קליניקה מבלי נוכחות הגניקולוג?
< כמובן שהדברים נאמרו על צד הדמיון>
אי אי אי איזה שעשועים...אמא אמא הרמב"ם מנצח!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2004 23:26 |
|
| |
כל אחד/ת והשעשועים שלו/ה והנצחונות שלו/ה ואשרי מי שעושה כבתוך שלו בכל מקום... אבל עסקינן פה ב'בחיפוש' שכתבה על הקושי שלה ואתו ביקשתי להתמודד.
ההבדל בין הביקור אצל רופא נשים וביקור במקווה שונה באופן מהותי ועמוק, האם צריך להרחיב בעניין זה את הדיבור?
[גם אם צריך, לא נראה לי שמתאים. כך שאיני מתנדבת...]
|
|
|
|
|