|
|
| נשלח ב-26/12/2004 00:22 |
|
| |
ראי נא את דברי הרב יובל שרלו המביא גם את דברי הרב אריאל. הדברים נכתבו לאישה שהתלוננה על הבלניות.
------------------------------
את הטבילה במקווה חייבים להפוך לחוויה. בניגוד לדברים שכתבת. הן הרב אריאל הי"ו, ואף אני הקטן החרתי אחריו, רואים בהתנהגותן של הבלניות טעות של ממש המרחיקה נשים מהמקווה בלניות אלו, שעושות את מעשיהן מכוחה של אמונה עזה, יוצרות מצב הפוך, בו הן מביאות לידי קלקול גדול. בעניין זה יש להצטרף לקול הגדול שהעלית במכתבך, ולקרוא לבלניות לשנות את התנהגותן. ברם, קריאה זו אין לה גיבוי אם לא תעמודנה בלניות אחרות ותסכמנה לתפוש את מקומן של הראשונות – בצדיקותן, בנכונות לעבוד בערב בשכר זעום וכדו'. כיוון שאין נשים רבות המוכנות לכך – המציאות אותה את מעלה היא נכונה וכואבת.
ברם, גם כאן כוונתך היא לבנות ואת נמצאת מקלקלת. אמנם, צריך לאסור על הבלניות את בדיקת גופה של האישה קודם שהיא טובלת, אלא אם כן היא מבקשת לעשות זאת. הרב אריאל כתב בדיוק הפוך ממה שאת מצטטת בשמו, ואלו דבריו: "אפשר להגיע להבנה בין הטובלות לבלניות על כך שהן תיכנסנה רק כאשר הטובלת כבר בתוך המים, ורק תוודא ששערה נכנס כולו למים. אך כאמור, רוב הבלניות לא מוכנות לוותר על אחריות שליחותן, ולא אחת נתקלתי אישית בסירוב של הבלניות לקבל את דעת הרבנים..."
אף אני כתבתי שם: "בשולי הדברים: נשים רשאיות לתבוע את צניעותן ופרטיותן, וכפסיקת הרב – הבלניות מופקדות על כשרות הטבילה של כל שערן בלבד. כדאי לבוא ערב אחד ולשוחח עם הבלנית (לא בליל הטבילה, כשכולן לחוצות) ופעמים ששיחה זו עולה יפה". על כן, לא עלינו תלונותייך כי אם על נשים צדיקות אלו, המקלקלות בצדיקותן. ...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2004 01:19 |
|
| |
שחרית,
איך הסקת מתשובתי שאני עושה כבתוך שלי בכל מקום? המקומות בהם אני מרגישה כבתוך שלי מעטים עד כדי ביטול בשישים, עסקני היה לחפש כזה מקום ומצאתיו! אין צורך לעקוץ אם דעתי איננה כדעתך, מותר לי..גם אם אני אישה ולדעתך צריכה להיות הזדהות..
האם את מסבירה/רומזת לי על עומק ההבדלים בין ביקור אצל גניקולוג לבין בלנית במקווה ברצינות? עד כדי כך? הרי אמרתי במפורש שאינני משווה.
האם יש לך פיתרון פרקטי יותר מזה, שאפשר לפתח עם הבלנית מרשעת ככל שתהיה 'יחסים טובים' כך שלא תטריד אותך? או לחפש מקווה ששם תרגישי כ'בתוך שלך'? לא חייבים להיכנס עם הראש בקיר על כל קשי שיש בחיים.
להעביר אותה גם אפשרי, וללמוד לא להפוך כל עכבר קטן לפיל גדול.לדעתי לפחות.
ויש לי הרגשה שפרטיות ה'נשיות' שלי על כל משמעויותיה, לא עומדת ביחס פחות לזו שלך
לילה טוב
אגב, הנצחונות והשעשועים שלי לא קשורים לתגובה, זו החתימה שלי.
אי אי אי איזה שעשועים...אמא אמא הרמב"ם מנצח!
תוקן על ידי - riv - 26/12/2004 1:56:22
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2004 09:06 |
|
| |
שחרית:
על פי ההלכה גם עם גבר היה צריך ליטהר היה צריך בלן לבדוק, ככה שבלנית זה לא ענין נשי. האשה בלחץ מכל מיני סיבות, הקפדה על הלכה, געגוע לבעל ועוד. אם דרוש תיקון בנוהלי המקוה אז התיקון לא צריך ולא יכול להגיע מצד רפורמיות וקונסרבטיות שרובן לא מקפידות על הלכות אלו.
asd123:
על בסיס מה החלטת שהתהנגות הבלניות מרחיקה הנשים מהמקוה. האם יש לך ידע ממקור ראשון או שזה מבוסס על מידע מפמניסטיות וחילוניות? אם יש לך מידע ממקור ראשון אודה לך עם תוכל לספר על החויות האלו ככה שכולנו נידע ונבין מה בדיוק צריך לתקן.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2004 10:18 |
|
| |
צ'וטנג: הדרך הטובה ביותר לבדוק אם התנהגות הבלנית מרחיקה נשים מהמקוה היא - לערוך מחקר מדעי ומקיף בנושא זה. מכיוון שאין לנו אמצעים לערוך מחקר כזה, עשינו את המקסימום שיכולנו - סקר באמצעות האינטרנט. בסקר השתתפו כ-500 נשים, שאינן בהכרח מהוות מדגם מייצג. הנה התוצאות:
http://www.tora.us.fm/tm/thra/sqr_tocaot.html
מתברר שיש נשים שנמנעות מטבילה בגלל הבלנית. אמנם הן מיעוט, אך נראה לי שאי-אפשר להתעלם מהמיעוט הזה. כל אישה חשובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2004 11:08 |
|
| |
המחקר מעניין,
נראה לי שאם היו משקיעים חצי ממה שהשקיעו בחו"ל, החוויה היתה כ"כ נעימה, הרגשת בת מלך והכבוד והיחס המקצועי באווירה נעימה שא"א לתאר ללא ראיה ממש, היה משנה את הגישה של רוב הנשים. אז הבלנית היא חלק מחוויה נעימה ולא חלק מחוויה מזוויע.
לא צריך כלל להשוות את זה לביקור רופא אלא כביקור בספא שבגייזרים של רוטארואה.
ראיתי פה אשכול של תמונות על מקוואות. לא זוכר איזה פורום. משהו יכול להביא לינק?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2004 11:13 |
|
| |
ציקלה
אתה בטוח שאתה יודע על מה אתה מדבר?
בוא נעשה לך סיור ברחבי הארץ ונראה לך איפה הלך רב הכסף שש"ס סחטו במשך כל שנות שילטונם, מאות אם לא אלפי מקוואות מפוארים נבנו ברחבי הארץ - עד כדי אבסורד שבמרכז עיירת ספר רעועה ניצב לו ארמון בדמות מקווה.< אה, לשם אני נוסעת לי ומרגישה כבתוך שלי >
הבעיה היא לא בפאר,ולא אם החוויה צריכה להיות חווית ספא, או קפיצת ראש בנוסח ה'סחנה'- אלא בתרבות, בחינוך,ללמד את הגברים, ובעיקר את הנשים שגוף האשה הוא לא אובייקט, את זה אי אפשר לשנות ביום אחד.
תוקן על ידי - riv - 26/12/2004 11:32:05
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2004 12:16 |
|
| |
אודה ואתוודה שלא הייתי מודע לכך וכל הכבוד לש"ס.
אשתי הייתה השנה בכמה מקואות בירושלים עיר הקודש והגדירה אותם כמזעזעים!
לכן אשאר איתן בעמדתי, שצריך להתפטר ממקוואות אלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2004 13:01 |
|
| |
אני רק תמה:
ונניח שיש בביתי אגן טבילה, ושאני מזמן את אשת האיש אליי הבייתה, האם יהיה לה נח יותר לצלצל בפעמון, ואי מי מבני הבית יפתח, והגברת תצטרך ללוות אותה, וכל השאר כיד הדמיון הטובה עליכם. האם באמת זה נח יותר מאשר לבוא למקוה ציבורי בו אינך מכיר איש ואינך חייבת לאיש?
בכלל, מקננת בי התחושה שכל נושא המקוואות הפך למשהו פולקלוריסטי, נעדר תעוזה והזדהות דתית.
קיום מצוות דורש מסירות נפש, גם מצוות עונה, כמו גם מצוות 'מכבדה כגופו' דורשת לעיתים מסירות נפש.
אלו חיינו, ואלה חייכן.
תוקן על ידי - פרופיסור - 26/12/2004 13:49:39
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2004 15:28 |
|
| |
זה פשוט לא יאומן.
אשה יהודית מבקשת עצה במצוה מאד פרטית, נקל לראות שהאשה עושה צעדים ראשונים לקראת מצוה גדולה שהיא חדשה אליה, היא מבקשת במפורש דבר ספציפי, מקוה פרטי. וכאן קמים כל מיני חכמולוגים ופסיכלוגים ופרפוסרים, ומוכיחים ומוכיחות, במקום לתת עצה או לשתוק. והדברים נכתבו מתוך התנשאות חרדית אופיינית. לא כל פעם צריכים לבטאות נהימות הבטן. השתיקה גם חכמה גדולה.
האם מישהו חושב שבדבריו כאן יקרב את האשה למצוה? הרי אם באמת מעוניין לשכנע, הרי המקום לכך בתיבה האישית
הכותב בצער
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2004 15:56 |
|
| |
חכמים חכמים
ממעמקים קורא אליכם
קול קורא מטעם
'קירובלבבות'
חושו, פנו אל הקוראת
עטפו אותה בזוהר
בקדושה
אולי גם תסכים לשים
תפילין,
שהרי אין לדעת שכרה של מצווה.
לא יתכן לאבד
את משיח צדקנו
ככה בגלל חוסר
יכולת לתפוס
את החוכמה
של להציע
או לשתוק
הכותבת בדם יזע ודמע.
אם תשאלו אותי, אין מקום לאשכול זה .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2004 15:59 |
|
| |
מסתברא. אני מקוה שרווח לך.
אם הפורום עומד לייצג את 'ערכים' או 'אל המעיין' - הודיענו ונפנה על ימין או על שמאל.
בינתיים, כל עוד הכותר מתחם את הטקסטים למסגרת 'חושבים', כל נידון הוא בר ניתוח, השוואה והסקת מסקנות.
וכבר לימדונו חז"ל על הפרט, שלא ללמד על עצמו בלבד יצא, אלא ללמד על הכלל כולו יצא.
תפקיד הפורום הזה אינו לקרב איש ולא לרחק איש, אלא לבחון דברים לגופם. השאר את הצער לאירועים משמעותיים יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2004 16:20 |
|
| |
כן פרופסור,
בעיקר אם זה לגופו של מישהו אחר, ובמקרה זה של מישהי אחרת!
בין "ערכים" ובין הצינה האקדמית, ובעיקר מעבר להם יש מנעד גדול למדי, לא כן?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2004 17:22 |
|
| |
מעניין איך מסתברא ושחרית בעלי הנחמות יגיבו לאשכול מודעה שלי שאני מחפשת להתקרב, ועל כן אני מבקשת מכל מי שיוכל למצוא לי מקום עם התנאים המינימלים הדרושים כדי ללמוד תלמוד תורה, והרי הם אמרו או חברותא או מיתותא, והווה גולה למקום תורה וכו', ואני יושבת לי בחדרי הקט על חשבון נפשי המשתוקקת ללמוד תורה, ואוכלת אותה לבד- אין לי תמיכת חברות רפורמיות פמניסטיות, ואין לי חוס מספר שתספר לי סיפורי טרגדיות המסכנות ששורדות את התרבות החרדית האלטרנטיבית העכשוית.
אוי חדרי הקט כמה אני אוהבת את פנימיותך, את קירותיך הבוהקים בלובנן.כשתמונתה של פרנצ'סקה מפיצה בחדרי את ניחוח היסמין.
אני מחפשת חבורת לומדים שיודעים מהו לא תוסיף ולא תגרע!לא משנה לי איפה, זה יכול להיות גם בצריף רעוע אובעליית גג עם טיח מתקלף...
יש כזה דבר? מי יוכל לעזור לי
תודה
ריב/איקה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2004 21:43 |
|
| |
שאלה לחכמי הפורום:
נניח שמישהו קונה בריכה גדולה מפלסטיק, שמכילה כ-400 ליטר מים, שם אותה בחצר הפרטית שלו, והיא מתמלאת במי-גשמים ללא מגע יד אדם.
האם הבריכה הזאת כשרה לטבילה?
אם כן, הרי שכל אחד שיש לו חצר פרטית יכול להקים לעצמו מקוה פרטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2004 21:53 |
|
| |
ודאי שכל מי שיש לו חצר יכול לסדר בה מקוה פרטי, אולם בפועל הענין מסובך יותר. מקוה המבוסס על מי גשמים בלבד יתיבש בקיץ, ואילו בחורף הוא יהיה קר מדי לטבילה; יהיה צורך לדאוג לתחזוקתו ונקיונו, כדי שלא ישתכנו בו צפרדעים ויתושים, וכן הלאה.
|
|
|
|
|