בית פורומים בחדרי חרדים

דרמה ליטאית מסמרת שיער!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/4/2015 08:06 לינק ישיר 

מוציא_לאור כתב:

ההורים החרדים לא מעניקים "השכלה" לילדים, לא בניגוד להלכה, אלא להיפך לגמרי - משום שהם שומעים לקול גדולי ישראל, הקובעים את ההלכה בכל דור ודור. והם - לרבות הרבה מגדולי הדורות מאז הרמב"ם - הם הם שקבעו לדורם שחובה ללמוד תורה ולא אומנות, בוודאי עד החתונה (וגם הרמב"ם סייג את דבריו בכמה סייגים, ואכמ"ל).

יפה מאד. המשנה אומרת שאדם צריך ללמד את בנו אומנות. כך היו נוהגים במרבית העם היהודי (אם לא בכולו) מקדמא דנא.

אתה מביא סיפור של 2 - 3 דורות (שבהם גם גיל הנישואין עלה וגם ההכשרה לשוק העבודה ארוכה יותר), מסיק מסקנות שלמדת מאנשים שבענייני השקפה שקרנים זה השם השני שלהם, וחושב שכך היה מאז ומעולם.

אין בעיה. כאשר ילדים חרדים לא ימותו ברעב, אלא יהיו חילונים. איזון תמיד קיים וזו תהא בסוף תוצאת החינוך החרדי (וזה אומר הרב בלוך).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2015 11:00 לינק ישיר 

מואי כתב:

ההורים החרדים לא מעניקים "השכלה" לילדים, לא בניגוד להלכה, אלא להיפך לגמרי - משום שהם שומעים לקול גדולי ישראל, הקובעים את ההלכה בכל דור ודור. והם - לרבות הרבה מגדולי הדורות מאז הרמב"ם - הם הם שקבעו לדורם שחובה ללמוד תורה ולא אומנות, בוודאי עד החתונה (וגם הרמב"ם סייג את דבריו בכמה סייגים, ואכמ"ל).

יפה מאד. המשנה אומרת שאדם צריך ללמד את בנו אומנות. כך היו נוהגים במרבית העם היהודי (אם לא בכולו) מקדמא דנא.

אתה מביא סיפור של 2 - 3 דורות (שבהם גם גיל הנישואין עלה וגם ההכשרה לשוק העבודה ארוכה יותר), מסיק מסקנות שלמדת מאנשים שבענייני השקפה שקרנים זה השם השני שלהם, וחושב שכך היה מאז ומעולם.

אין בעיה. כאשר ילדים חרדים לא ימותו ברעב, אלא יהיו חילונים. איזון תמיד קיים וזו תהא בסוף תוצאת החינוך החרדי (וזה אומר הרב בלוך).

נא לא לכנות בתארים "שקרנים" וכו', ולא להתנשא, כל הפוסל במומו פוסל, אני מדבר על אישים איכותיים מאד (מן הסתם יותר ממך) שלמדתי מהם ושהם גדולי תורה ראשי הציבור החרדי, שהם - ולא העסקנים או הציבור - קבעו שאסור לשלוח את הבנים והבנות ללימודי אקדמיה עד לחתונה.
מבחינתי גם אם זה דור אחד זה מספיק לי. אין לך אלא שופט שבימיך. מי שרוצה לחלוק על כל גדולי ישראל החרדים בדורות האחרונים, הוא בבעיה ולא אף אחד אחר. אז מה הוא עושה? מנסה לשכנע (את עצמו) שלא גדולי ישראל קובעים אלא העסקנים, הציבור, העיתונים החרדים, וכו' וכו'. אולי גם יש מאפיונרים שמצמידים לרבנים אקדח לרקה.
מה לעשות וזה ממש לא כך. אפשר פשוט לגשת לגדולי ישראל ולשאול את פיהם. רוב רובם עונים במאור פנים לכל פונה וכולם יוכלו להציג פה רשימה ארוכה ביותר של גדולי תורה וצדיקים, וגם אוהבי ישראל לא פחות ממי שמשמיץ ומרפיש פה בגסות.
אני רואה שעמידתו של רוב הציבור החרדי בדרכו, היא לצנינים בעיניך, וזה מובן לי.
המיינסטרים החרדי מוכן להסתפק בהרבה פחות כסף, בחיי דחק, כאשר האב מביא מעט כסף מהכולל, והאשה עוזרת בכלכלת הבית אם כי לא בסכומים אסטרונומים (כי הבנות לא לומדות באקדמיה). אף אחד לא חייב איש לעשות זאת, וגם לא לתת דירה לילדים (להיפך, המצב הוא בעיה בעיני רבים מגדו"י אבל זה לא אומר שצריך לשפוך את התינוק עם המים ולהכתיר כתרים ללפיד שהוא יהיה המציל של החרדים מיד עצמם, עפ"ל, בושה שדברים כאלה נכתבים בפורום שנקרא חרדי, אילו הפורום היה באמת חרדי היו חוסמים אותך על המקום) - אבל המציאות היא שהרוב עושים זאת ומרוצים מחייהם.
אכן קשה, לפעמים מאד קשה, אבל כשעושים את רצון ה' יש סייעתא דשמיא ומסתדרים עם המעט שיש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2015 11:18 לינק ישיר 

רק אוסיף שאני לא ממש מתכוון לעמוד ולהמשיך פה את הויכוחים בלי סוף. בפרט כשבכל יום נפתחים אשכולות חדשים, ואין לי את הזמן לענות בכל אחד ולכל אחד שמשתלח. הפורום הזה כבר מזמן לא מבטא, ברוב אשכולותיו, את עמדת המיינסטרים החרדי, אלא את השוליים ומחוצה להם, ורבים מהכותבים הם למעשה אנטי חרדיים. מבחינה חרדית הפורום הזה הולך וגווע, ובסופו של דבר התהליך ההולך וגובר יביא לכך שהכל יידעו ויודו שהפורום לא בדיוק נאמן לשמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2015 11:53 לינק ישיר 

ויקם_מלך כתבה:

ואיפה התביעות של כל אותם מאות (או אלפי) חותנים שנתנו דירה והחתן לא באמת יושב ולומד כפי שהם חשבו?... ילדים מסוגלים לעשות להורים שלהם מה שהוריהם לא יעשו להם בחיים.

בימינו רוב השווערים הם בעצמם "אברכים" שמתחזים ל"יושבים ולומדים", או שיש להם כמה בנים כאלה. ככה שאי אפשר לטעון להונאה. הבלוף גלוי וידוע.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2015 13:08 לינק ישיר 

מוציא_לאור כתב:

נא לא לכנות בתארים "שקרנים" וכו', ולא להתנשא, כל הפוסל במומו פוסל, אני מדבר על אישים איכותיים מאד (מן הסתם יותר ממך) שלמדתי מהם ושהם גדולי תורה ראשי הציבור החרדי, שהם - ולא העסקנים או הציבור - קבעו שאסור לשלוח את הבנים והבנות ללימודי אקדמיה עד לחתונה.

אתה לא אומר אמת (לשון נקיה למילה שקרן).

ה"גדולים" לא מאשרים גם ללמוד בישיבה תיכונית ואינני יודע אם בבית ספר יסודי של החינוך העצמאי הם מאשרים או שדורשים בורות מתחילה (מה שקרוי חדר).

אותם "גדולים" (הרבנים שטיינמן וכהן), גם טענו שאסור ללכת לאקדמיה ולא הבדילו בין רווקים לנשואים (ומה שפירשו טעמיהם כרגיל זה בבל"ת).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2017 10:54 לינק ישיר 

"אני שווה 600 אלף שקל" – טור כואב על תופעה קשה

http://bizzness.net/%D7%90%D7%A0%D7%99-%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%94-600-%D7%90%D7%9C%D7%A3-%D7%A9%D7%A7%D7%9C-%D7%98%D7%95%D7%A8-%D7%9B%D7%95%D7%90%D7%91-%D7%A2%D7%9C-%D7%AA%D7%95%D7%A4%D7%A2%D7%94-%D7%A7%D7%A9%D7%94/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2017 10:59 לינק ישיר 

מוציא_לאור כתב:

רק אוסיף שאני לא ממש מתכוון לעמוד ולהמשיך פה את הויכוחים בלי סוף. בפרט כשבכל יום נפתחים אשכולות חדשים, ואין לי את הזמן לענות בכל אחד ולכל אחד שמשתלח. הפורום הזה כבר מזמן לא מבטא, ברוב אשכולותיו, את עמדת המיינסטרים החרדי, אלא את השוליים ומחוצה להם, ורבים מהכותבים הם למעשה אנטי חרדיים. מבחינה חרדית הפורום הזה הולך וגווע, ובסופו של דבר התהליך ההולך וגובר יביא לכך שהכל יידעו ויודו שהפורום לא בדיוק נאמן לשמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2017 11:49 לינק ישיר 

יצחקהספרן כתב:
מוציא_לאור כתב:

יש להניח שאברך מצוי , אכן לא מסתובב כאן.
ובכל זאת יש יותר ויותר שמבינים ש 'אם אין אני לי מי לי'
צריך פרנסה!. אי אפשר להרוג את ההורים...
מבינים שהרבה עשו כר' שמעון בר יוחאי ולא עלתה בידם.  השיטה הליטאית לא עובדת!
מנחם בגין עם טוב ליבו במתן התקציבים והקצבאות הרס את החברה החרדית (בעיקר הליטאית).
ראו את סאטמר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2017 08:00 לינק ישיר 

העולה מהפס"ד שאם היה תנאי ביחס להתנהגות החתן בתנאים זה היה מועיל גם לחוקותיהם . ומכאן פתח לשווער לעצב את הבית של ביתו כי החתן יהיה חייב בקניין לתנאים שונים . 

עיתונות לא לקרוא הפלס/יתד/עיתונות חילונת  גיוס אקדמיה זקן וכולי וכולי 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2020 15:58 לינק ישיר 

בשורה משמחת:

מחירי "החתנים המובחרים" ב"קריסה טוטאלית"...

אוי להם למשומדים הליטאים שאין להם תקנה עולמית!

רבים מבני המגזר החרדי שמחים על המגמה המסתמנת בחסות הקורונה. "דרישות סכומי העתק בין הצדדים קיבלו יותר פרופורציות. הרבה משפחות שביקשו 800 אלף שקלים על חתן מובחר מדברות כעת על 500 אלף. אנשים הבינו שהמגזר חייב לקבל מושגים קצת יותר הגיוניים למי שרוצים לחתן את ילדיהם.

https://www.israelhayom.co.il/article/763329

תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 22/05/2020 16:00:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2020 18:00 לינק ישיר 

בית המשפט קבע את פסקו בטענהשהחתן והכלה חתמו על שטר תנאים
ובאם לא חתמו מה דינם?

הוא מביא שהיות וכתוב הן הן הדברים הנקנים באמירה
זה רק אם היה סמוך לחתונה [ כמו אצל החסידים]
אבל כזה שטר או אמירה בזמן התנאים אז זה רחוק מהקידושין ולכן לא צריך לחול כלל

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > דרמה ליטאית מסמרת שיער!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.