אילו ספקטור קיבל חצי שנה עבודות שירות וקנס כספי. בגלל פריצה למשתתפי התוכנית "הישרדות" ובכן להפקת התוכנית. הבנתי שהעונש קיבל הוא עונש קל בגלל גילו הצעיר.
ההוכחות הן די פשוטות. הניק/ית כתבה בעצמה מה היא ובעלה עשו. נשלח לי צילום מסך ואני מאמין שניתן דרכו להגיע לאדם ששלח את זה אם בחדרי ישתפו פעולה.
בקשר למשטרה, זו באמת השאלה הגדולה. האם כשבן אדם מתלונן על פריצה לביתו וטוען שיש לו הוכחות לזהות המבצע, האם הם יכולים לטעון שאין ענין לציבור?
האם חשבון אינטרנט כלשהו נחשב בבעלות פותח החשבון? האם הוא יכול לתבוע את הפורץ בתביעה אזרחית?
"הוכחות" כאלה לא עומדות בנטל ההוכחה - אפשר בקלות לזייף תמונות ולטעון דברים. המשטרה תצטרך לחקירה רצינית (כולל צווי בית משפט) כדי להוכיח מעל לכל ספק שאכן נעשתה פה עבירה ע"י המדוברים.
שנית - אני לא יודע מה נעשה אבל סביר להניח שזה הרבה פחות מעניין את המשטרה מפריצה לבית. (וחוץ מזה נסה להודיע למשטרה שפרצו לך לבית וגנבו שני מלפפונים - תגיד לי איך התייחסו לזה)
בעידן הפייסבוק והווטסאפ מה שמעניין באמת את יחידת הסייבר של המשטרה זה מעבירי חומר פדופילי, האקרים שפורצים למערכות אבטחה רציניות (צבא, בנקים וכו'..) ומפעילי אתרי הימור וכאלה, אין להם זמן להתעסק ב"דגי רקק"...
אדם, במקרים מסויימים אם יש למשטרה קייס, הם מתבייתים גם על דגי רקק. רף הענישה על עבירות מחשב הוא גבוה היום. אני לא יודע מה עומד פה מאחורי האשכול, אך הניק תמיכה טכני עוזר לאנשים רבים, ולא מקובל עלי כאן בפורום דנים בניקים. אם יש לכם הערות שלא קשורות לפורום, תדונו בזה בכל מקום אחר מלבד כאן!
נשלח ב-15/6/2014 11:25
במקרה הנוכחי אין פה קייס ואין פה ממש עניין לציבור. (להזכירך גם שניקים הם אנונימיים, המשטרה תצטרך להשקיע בצווים וזמן כדי להוכיח שנעשתה פה עבירה ומי "השופטים והשוטרים" שיקחו ברצינות "מישהו פרץ לי לניק בפורום תמיכה טכנית" או משו כזה..)