בס"ד
אממ אולי אני קצת מקצינה אך בסיס טענותי לגמרי נכונות

...
ערכתי מחקר קטן איזה מהמפלגות עשו משהו בשנים האחרונות למען אינטרס נשי, תנחש מי זה היה?
מפלגת "כולנו" ע"י חברת הכנסת רחל עזריה.
שהגדילה את חופשת הלידה בתשלום לכמעט 4 חודשים.
בנט עשה משהו בעקיפין שטוב לנשים, שיצר קייטנות לילדים ומסגרות לימוד בחלק מהחופשות...
וליצמן עם השיניים לילדים עד גיל 18, דבר שאמור לחסוך כסף ובעקיפין אמור לגרום שיהיה יותר כסף בקופה המשפחתית(;
ועוד כמה אדמות שמצאו לציבור החרדי בכמה מקומות תקועים כדי להראות שעשו משהו בשביל הדיור...
אריה דרעי מצא לו את הנגב וכמה משפחות בפריפריה...(;
אך משהו ישיר לטובת הנשים אף מפלגה דתית לא עשתה בשנים האחרונות וייתכן שמקום המדינה(לא חקרתי)
למרות שזה לגמרי לא ברור, ההיפך אם החינוך החרדי הקלאסי קורא לאישה לצאת לעבוד ואף לפעמים להיות המפרנסת העיקרית ובכללית רוב הגברים בציבור החרדי צריכים את עזרת האישה בפרנסה, מן הראוי לדאוג ולשמן את המערכת בצורה שתוכל לאפשר לאישה ליישם את זה בצורה נעימה ושפויה...

הייתי מצפה בעיקר ממפלגות שלנו להיות חוד החנית גם באינטרסים הנשיים,בציבור שבו שיעור הילודה גדול בהשוואה למגזר הכללי...
גם אם ליצמן וכל חברי הכנסת החרדיים לא כל יכול אך עדיין יכלו להכניס זאת להסכם הקואלציוני עוד לפני הכניסה לממשלה כמו שעושים עם חוק הגיוס או לפחות לנסות לדון בחוקים שמקלים על העם הנשי.
כשגפני רוצה להלחם בנערי האוצר הוא יודע מאד...
ברור שלא הכל בפעימה אחת אך לפחות בכל קדנצייה הייתי רוצה לראות מפלגה חרדית/דתית נלחמים בעוד משהו לטובת הקול הנשי שמצביע להם.
אם זה בהארכת חופשת הלידה בתשלום/ הגדלת סל הלידה/ הגדלת הסבסוד למעונות/ שיפור המוסד הרפואי ועוד ועוד...
אם חסר להם רעיונות שיעשו משאל, אך לקחת קדנצייה אחר קדנצייה את הקול הנשי ולא לעשות למענם דבר ועוד לפגוע במה שכבר היה?(למשל בהורדת סל הלידה של ליצמן,דבר שבטוח סייע המון לנשים חרדיות לממן תומכת לידה ועוד דברים חשובים לנשים)
זה ממש לא נותן חשק להצביע.
ובשונה ממך הרבי לא בא אף פעם בהפחדות...
העונש הכי גדול שיכול לעשות לחסידיו זה להטביע אותם בים של דולרים

מה גם שדברי לא באים מתוך קנטרנות.
ביהדות בהחלט שיש מקום להביע דעה ואף להתלונן כל עוד הטענה מוצדקת

תראה את בנות צלפחד למשל, בעולם גברי וקשוח באו והתלוננו למה להן אין נחלה בארץ...
משה לא גירש אותן אף שאביהן היה חוטא.
אלא במיוחד בשבילן פנה לה' ואכן ה' שמע להן ולא רק להן אלא נקבע בזכותן,שאם אב מת ואין לו בנים הנחלה עוברת לבת...
וכך גם בפסח שני, באו להתלונן ושמעו להם

...
כך שביהדות יש מקום ומכבדים תלונות שבאות ממקום טוב

בקשר לבתי רפואה, איך אתה יודע? רוב בני האדם נפגשים עם בתי הרפואה כשהם פצועים/זקנים.
נשים נפגשות בתדירות גבוהה יותר, כי מה לעשות שאנחנו לא תרנגולות

ומה לעשות שאף אישה לא הייתה רוצה להפגש עם יחס משפיל, בגלל העומס, כשהיא בזמן הכי רגיש שלה...
ומי אם לא נציג חרדי בכנסת צריך לדאוג לציבור היולדות החרדי?(והכללי)
לא צריך לחכות לסיפורים כדי שיטפל ביחס מסור אלא לבטל את הבעיה מהשורש

זה שנשים חרדיות לא פוצות פה. זלא כי אין להן דרישות אלא כי אף אחד אפילו לא בא לשאול אותן לרצונן , הנציגים דנים עם הרבנים רק על מה שמעניין אותם כגברים.
זה שנשים מצביעות זה רק מראה על גדלות רוחן.
ועל הציות שלהן לרבנים.
אך לדעתי זה לא הוגן לנצל צייתנות.
אתה מצפה ממני להיות צייתנית כמו כולן אך מה לעשות שיש לי גם זכות להמנע

מה לעשות שיש לי רבנים לא כפיינים

...
בשונה ממך אפילו אבי הבין לליבי ולקח זאת ברוח טובה

ואני לגמרי לא מסכנה

כי לפחות אני יודעת שיש לי מישהו אחד שבאמת ידאג לי לנצח

וזה ה'

אגב, אינלי בעיה שיהיה לי עוד "פשלות" כאלו מתוקות כמו שסיפרתי לך...
ואל תדאג אני עובדת בעבודה שמחייבת דיוק,סדר וריכוז מלא...
כך שיחד עם האופי שלי אני בהחלט יודעת להיות גם רובוט טוב ולא צריכה אבחונים בחינם
נשלח מהאנדרואיד שלי