בס"ד
חחחח אני חושבת שאם אתה תעשה ספר יהיה באמת הרבה סיפורים שם

....
זכור לי שבעבר כבר פירטתי כאן מה ההבדל בין מישהי עם תואר לבין אחרות.
אך האמת שעוד לא ניסתי את שיטת 3 המימדים, זה נשמע טוב ומקצועי...
אך מה שלא פירטתי בעבר אגיד עכשיו,
לפעמים אלו שלמדו לימודים של שיטות כאלו ואחרות, לא באמת מבינים את נפש האדם ואיך פונים נכון , מה כן להגיד ומה לא אומרים...
שיש פעמים שלא צריך לתת עיצה אלא רק להקשיב ולהנהן ואף לפעמים לעשות שיקוף ולחזור על דברי כדי שארגיש שאכן מבינה אותי לגמרי.
ויש פעמים שצריך לכוון בעדינות, וכשמביעות דעה על הנאמר זה צריך להיות בעדינות בצורה שאקבל זאת ולא בצורה נחרצת...
זה ההבדל בין ייעוץ לאימון/טיפול, יועץ אומר מה צריך לעשות.
מאמן/ מטפל, גורם לך לעשות את מה שנכון לעשות בצורה חכמה שתתקבל עליך.
רק מה אלו שלמדו תואר ויש להם נסיון עשיר, מבינים קצת יותר איך מדברים בצורה חכמה עם אנשים שבאים אליהם לאימון/טיפול.
כל מטפל/מאן הוא סה"כ בן אדם אך יש דברים שהם טעויות גדולות מדי שרואים שמגיעות מחוסר מקצועיות והבנת נפש האדם...
מה גם שאצל הרבה חרדיות יש עניין למצוא שיטות על פי היהדות, שבתכלס לא מוכיחות את עצמם בצורה אפקטיבית.
השיטות היהודיות החדשות אולי טובות כתוספת אך לא פותרת את הבעיה מהשורש כמו שיטות אחרות מקובלות יותר בעולם

...
כמו ברפואת הגוף שתעדיף ללכת לרופא המומחה ביותר כך גם כשמתעסקים עם הרגשות שלנו.
צריכים ללכת למישהי שמוסמכת להתעסק ברגשות שלנו ולמדה היטב...
ולא בקורס מזורז של שנה כשהיא בהריון ולומדת רק כי כתוב שיש בזה הכנסה טובה שהיא גם שליחות

לא אומרת שכל מי שבלי תואר היא לא מקצועית אך מהנסיון שלי הן לא היו משהו מקצועי ואפילו קצת חובבני

...
והלכתי להרבה

הן טובות כשידרוג אישי והעצמה ואולי כיועצות בלבד...
אני קוראת ספרים בנושא כך שאני יודעת שהן עוברות כללי יחסי מטפל- מטופל...ועושות המון טעויות מוזרות...

אתן לך דוגמא:
אני אומרת למאמנת שאני רוצה לשוחח איתה על מחשבותי בנושא חתונה וכו'...
היא במקום להקשיב למחשבותי ולכוון אותי למקום רגוע יותר...
אמרה "חושך לא מגרשים במקלות אלא באור, אני אתן לך תרגילים לבית שבו תכתבי כל יום 3 דברים שאת מודה לה' "
זה מאד יפה אך זה לא סותר אתזה שהיא צריכה להיות קשובה לי ולהכנס לעומק ולא לתת פתרונות שלא פותרים בעיות לעומק מבחינה מקצועית...
וכך היה עם אחת בשיטת הnlp...
נסעתי במיוחד בשבילה לסוף שבוע במקום מרוחק בארץ, שמעתי שהיא משהו מיוחד...
המיוחד היה שזוג רגלייה היו על כיסא מול פני, היא בדיוק קבלה מכה רצינית ברגל, היא אפילו לא טרחה לכסות את כפות רגלייה עם איזה שמיכה וזה הגעיל אותי...

ואף היא ישר אחרי הסבר על השיטה...
שלפה דף שיש בו טבלה של חיובי ושלילי.
וצוותה עלי:תכתבי את כל מה שחושבת שלילי ותהפכי לחיובי.
שנני זאת 40 יום והכל יהיה בסדר...
זה נחמד בתור השלמה לחיים נחמדים אך לדעתי זה לא רציני ולא מקצועי כפתרון חזק ומשמעותי.
הייתה אחת שבניתי עליה וחשבתי שהיא מקצועית...ותתפלא מה שיטתה?
להגיע ליום אחד טיפול בעלות 1,200ש"ח והיא מקשיבה להכל פלוס פותרת את הבעיה ביום אחד וב7 שעות לערך...
זה חורג מכל כללי הטיפול המקצועי שקראתי.
זה מעמיס על המטופל וגם אין מרווחים של זמן בין טיפול לטיפול כדי לעכל את הדברים,להרגע וליישם תרגילים ולעבד את הנאמר...
כל דבר טוב בא בשלבים ולא בבום אחד...
נשמע שהיא יותר רוצה לעשות קופה שמנה מאשר באמת לעשות משהו שהוא עוזר ואפקטיבי לאורך זמן...
יש רק 2 במגזר החרדי שעשו עלי רושם טוב עוד לפני שפגשתי אותן

וזה הרבנית חגית אמאייב מעכו והניה גולדברג מירושלים,נשמע שהן מקצועיות בתחומן...
אך המיקום שלהן רחוק מדי מכדי להגיע כל שבוע...
ושיחת טלפון מבחינתי זה לא מקצועי...
בקשר לשיטות c.b.t בשילוב n.l.p וקאוצ'ינג קיבלו את הציון הטוב ביותר.
גם שלושת המימדים נשמע מקצועי מבחינת העומק שהוא מטפל בנושא ב3 המימדים של האדם...
אך ברור שהטוב ביותר זה שמקודם ילמדו תואר טיפולי כבסיס לכל שיטה...
כמו שבונים בית וצריך יסודות אז יסודות התעסקות ברגשות זה בפסיכולוגיה.
גם אם בסוף השיטה זה לא להתחפר בעבר אלא להביט קדימה.עדיין חשוב לדעת ידע כללי על אופי וסוגי אנשים על איך משוחחים ומה לומר ובעיקר לא לומר במהלך המפגש...
שזה מאד לוקה בחסר אצל האלו בלי התואר
נשלח מהאנדרואיד שלי