בית פורומים עצור כאן חושבים

1984 הנה זה בא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/6/2014 02:45 לינק ישיר 

בואו נודה לדבר אחד פשוט ונכון. "הציבור החרדי לא מחובר לאינטרנט"
מה לעשות, זאת העובדה הפשוטה. (וחבל להתחיל עכשיו וויכוח על עובדות, כי אני מדבר על חרדי הקלסי ולא על אובערחכמים)

עכשיו לגבי המשועממים בציבור החרדי:
להם יהיה כל הזמן עבודה, היום זה לרדוף אחרי המחוברים ומחר אחרי שד אחר, מדובר במשועממים ותו לא.

לגבי חוקרים פרטיים:
אם הייתם יודעים כמה לוקח חוקר פרטי לשעה, לא הייתם קונים את הסיפורי סבתא האלה.
זה כמו המיתוס "משמרת הצניעות" 

לסיום:
החרדי ניצח את האינטרנט מהסיבה הפשוטה כי הוא פשוט שומע לרבותיו ובעיקר לאשתו.
ולכן אפשר להירגע, החרדי לא הולך להיעלם מההיסטוריה, הוא עוד יחיה ויבעט עוד מיליוני שנים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2014 08:05 לינק ישיר 

מיכי

אתה מפשט את העניינים יתר על המידה

גם אם פלוני/ת (הצלחת לטשטש כל כך טוב את הזהות  שאף  נוצר הספק אם מדובר בטומטום או אנדרוגינוס. מטעמי פשטות בחרתי אני בלשון זכר, ועם אמשלום הסליחה) ישים את האינטרנט שלו במרפסת, וגם אם יתקין בה רמקול להשמיע יומם ולילה את כל דיעותיו של אברהם על כתיבת/עריכת התורה בידי תמהונים שלא שמו לב למוקדם ולמאוחר  וגם וגם. האם הוא ישנה משהו? נכון שלו רבים מאוד היו עושים כן היה זז אבל כפרט אינו יכול להזיז מאומה. כאשר אדם כזה מעדיף לממש את אחריותו למשפחתו שלא תינזק הוא כזה פושע? מסופקני.  התפיסה שכל גננת גרמנית שקמה בבוקר והלכה לביה"ס ללמד ולא אירגנה את חיסולו של היטלר  או לא הטיפה כנגדו מעמיסה עליה אחריות מדידה, היא קצת, איך לומר, מתעלמת מחולשת הפרט.

נכון שיש אחריות משפטית, לא מוסרית,  כבאנשי שכם. ואין טייס המפציץ את עירה של גננת זו צריך להימנע מכך. אבל יש הבדל בין תיקון עולם הכרחי לבין אחריות מוסרית מדיה (להוציא  מאבק אחריות).

אני כן מרחם על אותה גננת שחיה בסבל גדול שנים רבות.

תאמר – החלף מחנה. התשובה היא שלא תמיד המחנה השני נראה כה נוצץ. לצערי, לאחר שבוצע חיסול ממוקד ביהדות הישנה ( היהדות שרוב מניינה ובניינה של ירושלים ובני ברק והמחוזות הדתית לפני 40 שנה) אדם כמעט וחייב חייב לבחור מחנה ולא לכל אחד המחנה שממול נראה. הפסיחה על שני הסעיפים כמעט בלתי ניתנת לביצוע (בעיקר בגלל הדורסנות של המחנה שלי. מודה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2014 08:11 לינק ישיר 

מיכי וכולם

מיכי עורר נושא מעניין: מה יכול לעשות אדם יחיד מול הוראה כללית מחייבת לקהילה שלו.

ההמשלה לפלסטינים מרגיזה ומעוררת מחשבה.

אך חוששני שעלי לחלוק על הנחת היסוד שלך, שאפשר לעשות משהו.

האמנם יש בידנו לעשות מעשה?

שאלה פשוטה: משפחה של אברך, שמתפרנס מהכולל, שאשתו עובדת במגזר, שילדיו במוסדות - האם יש להם דרך לסרב?

אם ידרשו ממנו לחתום שאין לו אינטרנט ומכשיר לא "כשר", אם ידרשו ממנו גישה לחשבון הבנק שלו, האם הוא יוכל לסרב.

אולי אינך יודע, אבל יש כבר מוסדות שדורשים חתימה על הרשאות כאלו כתנאי לקבלת הילדים למוסד, או אפילו השארתם!

אזכיר: אחת הנקודות החזקות והתועלתיות בחברה שלנו, החרדית, היא כפיפותה למערכת תקנות וחוקים. כך, בשעתו, הוסבר מפני מה החברה יכולה לתפקד בלי דיווחים חיצוניים על הכנסות, וכן אפשר לנהל מוסדות חינוך עם בררנות, לעתים גזענית. כשזה טוב, זה טוב, וכאשר זה רע, זה רע מאד.

אמנם לגבי עצם המכתב שהבאת, זה פחות ברור לי. מי שמקפיד לכתוב תוך העלמת פרטיו, ואינו מיידע שיש לו אינטרנט, איך יעלו עליו? אם לא היה זהיר וחשף שהוא מחובר וכותב, זה דבר אחר.

כאן צריך לאמץ, בשלב ראשון, את עצתו של שפינוזה, שהיתה לכינוי של אחד מחברינו של פעם. על הטבעת שלו היה כתוב CAUTE. כלומר: זהירות.

אני מוסיף:

אם יש תופעה של השתלטות על חיי הפרט, שברגע זה היא מופעלת בקשר לאינטרנט, ניתן לחשוב על מעגלי פעולה שונים.

1. ברמת הפרט. מיכי טען שאפשר למחות. אני חושש שזה לא כך. מי שתלוי באחרים, אינו יכול להשתחרר אלא רק לפעול בחשאי.

2. ברמה ציבורית. אולי הפתרון הוא להקים מערכת שתספק שירותים שיהיו מסוננים מצד אחד, כדי למנוע גישה לכל דבר לא צנוע כך שלא תהיה עילה למנוע גישה כזו. אם יהיה שירות כזה שלא תהיה סיבה למנוע אותו, יתכן שהוא יגיע לחלק מהציבור. כמו תנועת "טוב" בשעתו. זה לא יועיל לכולם, אבל לחלקם כן. בדיוק כמו הקמת בתי ספר שיש בהם יותר לימודי חול.

ויתכן שניתן יהיה לקשר בין השירותים השונים: כולל עם תוכנית לימוד אקדמית בערב, מוסדות חינוך לילדים עם ליבה (בפיקוח ובחכמה, לא ליטול מהחילונים רק בגלל שהם ממליצים, אלא לפי הצורך), חיבור אינטרנט מוזל בפיקוח. ואולי עוד.

מה שצריך לשם כך הוא קבוצה של עשירים שיסכימו לממן, קבוצה של רבנים שיסכימו לבדוק ולאשר, וקבוצה של פעילים שיעבדו מול הממשלה כדי לקבל במידת האפשר תקציבים ויגנו על הפעילות.

אולי צריך לעניין את הפעילים של היום, כמו בן ציון כהנא.

או אז יוכל מי שרוצה להשתחרר לשייך את עצמו לתת מגזר החדש.

האם זה צעד נכון, זה קשה לומר. בוודאי שיהיה לו מחיר לא קל. אבל אם המסגרת תהיה באמת חרדית, במובנים הטובים של המילה, יש סיכוי ויש טעם.

והנלענ"ד (=והנראה לעניות דעתי כתבתי. לשון הראויה בשעה שמעלים הצעה לא ודאית).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2014 10:31 לינק ישיר 

הרב מיכי,

מעבר לדברים הנוכחים שנאמרו על ידי תלמיד והרב מיימוני, הייתי רוצה לתרום את חלקי הצנוע  לצינון קמעה את זעמך הקדוש.

אולי נעזוב לרגע את הרמב"ם שנאלץ נעבאך (כיחיד שלא מוחה...) לאפלגט נואשות את הטבח הברברי באנשי שכם (אולי היה מקובל בזמנם, אם מתעקשים לסנגר) על כי נסיך הכתר לקח אישה נערה שמצאה חן בעיניו ברצון או באונס (אפילו הרמב"ן הבין כי הנבלה היא רק "בישראל") שיעקב אבינו בקרו קשות, גם בשעת מעשה וגם בברכות (נניח שרק בגלל הסכנה. חשיבה חרדית קלאסית...) וננסה להוציא ממנו היגד מוסרי שיתחבר לנקודת מבטנו העכשווית?

גם אם יש זיקת טענה על הפרט, וגם אם תתעקש לא לחלק בין מי שמעודד או לפחות מסכים, לבין מי שמתנגד אך חושש לחייו (אפילו תחרות על פרנסה מוגדרת כירידה לחיים) ולאובדן כל יקיריו ועולמו, וכי דין כולם לביקורת קטלנית, ללא שום חמלה?

וכי ביום שחבריך יצליחו למגר את הפלסטינים, כדוגמה שהבאת, לא נחלק בין מי עודד, לבין מי שהסכים בשתיקה ובין שניהם למי ששתק רק מפחד קרוב למוות.

ואתה, הרב מיכי, עושה מספיק כדי למחות בנערי תג מחי ודומיהם, או שמא גם אתה נכשל במה שעל פי הרמב"ם החביב עליך מצדיק להרגך לפי חרב בהיותך כואב.

נכון שעשית יותר מכמה צעדים אמיצים בחייך האישיים, אבל הרקע שלך ויכולותיך האישיות והצלחתך, בכל זאת תרמו תרומה כלשהי לאומץ לבך הראוי לציון.

וגם אם נניח שלא היו בידך שום תנאים נוחים יותר, וכי כל העדה כולה נחשון בן עמינדב?

בטלה טענת אונס רחמנא פטריה?

אתה בטוח שאם היית מזדקק לפסוק למי שבא לפניך, היית ממליץ על יציאה או מחאה קולנית, כולל המחיר שיושת על ילדיו וכלל משפחתו?

פרופורציות, הרב מיכי מיכי.

פרופורציות ואיזונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2014 14:47 לינק ישיר 

צר לי חברים. חתמתי על המכתב וכתבתי שאני משתתף אך לא מרחם. רחמים הם פטור מאחריות, ואני לא פוטר אף פרט מאחריות. ההיסטריה והפחד הללו נבנים מהסכמת החברה, וכל עוד אין די אנשים אמיצים שמורדים נגד העניין הזה, הרי שזה מה שבונה אותו. אין מהפיכות חינם ואין ארוחות חינם. אנשים מחכים שיעשו עבורם את המהפיכה, והם לא ישלמו מחיר. די להם להתלונן ולהסתתר בהיסטריה אחרי ניקים. צר לי, אבל אני לא קונה. משנה לא זזה ממקומה.
לעצם העניין, בוודאי שאפשר לעשות, ואפשר הרבה. המצב בחברה החרדית רחוק מלהיות כמו זה שאצל הפלסטינאים ובוודאי אצל הנאצים, ואפילו שם יש מקום לתביעה לפעול. על איזה מחירים מדובר כאן? חברים, אתם מפריזים לגמרי. גם אני חייתי שם. אתה צריך פשוט לומר את שבליבך, ולכל היותר לעזוב ולשלם מחיר. יש אלטרנטיבות. הפחדנות הזאת בונה את המצב המעוות שממנו היא פוחדת.
נערי תג מחיר מקבלים הרבה מחאות והם מזיקים לא לחברה שבה הם פועלים. זה תפקיד כולנו לחסל את התופעה הזאת, אם הדרך להילחם בהם היתה רק בדרך של חיסול החברה שהם באו מתוכה, אכן האשמה היתה עלינו. אבל זה לא המצב.
כך שהדוגמה הזאת ממש לא מוצלחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2014 14:51 לינק ישיר 

הרב מיכי, האם גם על האנוסים בספרד אתה לא מרחם? הם יכלו לברוח וגם לנסות למרוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2014 15:47 לינק ישיר 

maxmen כתב:
לגבי חוקרים פרטיים:
אם הייתם יודעים כמה לוקח חוקר פרטי לשעה, לא הייתם קונים את הסיפורי סבתא האלה.
זה כמו המיתוס "משמרת הצניעות" 

הבעיה היא לא בדיוק ביצוע רעיון של שכירות חוקרים וסוכנים באופן עצמאי, אלא עצם זה שלא מתביישים לטעון שעושים זאת, מבלי לחשוב האם זה מוסרי במובן התיאורתי. אין ספק שאני אכן מודה לקב"ה שאין להם אפשרות כזו, אבל עצם זה שהם לא שוללים רעיון כזה מראה לאן הגענו.
מאידך גיסא, יתכן שהחוקרים לא יהיו בהכרח סוכנים חאיים, אלא חברי קהילה שיורשו לחטט בכל אשר יחפצו.
ולענ"ד הגרוע מכל, במידה ויהיה אינטרס לדחות אדם מהקונצנזוס, המלאכה תהיה פשוטה מתמיד! - פשוט מספרים עליך סיפורים בטענה שהדבר הוכח ע"י חוקרים כאלו ואחרים...

אגב, אני חושב שככל חברה הנתונה למסע אימים, החברה החרדית מסוגלת לסבול רעיון כזה וגרועים ממנו, אבל זה לא בהכרח מנחם אותי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2014 15:51 לינק ישיר 

אם בחברה החרדית, הקוראת לעצמה עולם התורה, יש לעסקנים רודפי שררה הרבה כח והשפעה, ואם בחברה המודרנית, הסבורה שהינה מתקדמת, יש לאנשי תקשורת בורים ועמי ארצות מעמד מרכזי, אזי החברה המודרנית והחברה החרדית הרבה יותר דומות זו לזו מאשר הן מעלות על לבן, אלא מה? קל יותר לעשות חילוקים שטחיים בין ציבורים מאשר באמת לנסות לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2014 18:35 לינק ישיר 

הרב מיכי,
בענין המחיר, או שאין לך מושג או שאתה מיתמם.
אם תרצה אכתוב כאן מחירון מפורט.

תוקן על ידי ייתכן ב- 20/06/2014 18:37:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2014 18:39 לינק ישיר 

אגב, מעולם לא שמעתי שרחמים פוטרים מאחריות, או שהם בכלל נושקים לאחריות, אבל כנראה זו שאלה יותר מושגית מאשר מהותית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2014 22:28 לינק ישיר 

maxmen כתב:
בואו נודה לדבר אחד פשוט ונכון. "הציבור החרדי לא מחובר לאינטרנט"
מה לעשות, זאת העובדה הפשוטה. (וחבל להתחיל עכשיו וויכוח על עובדות, כי אני מדבר על חרדי הקלסי ולא על אובערחכמים)

[רק להזכיר, למי ששכח -
המונח "חרדי" בדברי מקסמן מכוון אך ורק ל"מה שחרדי אמור להיות, לשיטת מקסמן", ובקיצור (באדיבות מואדיב): משאלל"מ.
דומני שהבהרה זו נדרשת, כיוון שאחרת אין לדברים ביסוס עובדתי כלל...]

(נכתב בחול בחו"ל)

תוקן על ידי אמשלום ב- 20/06/2014 22:29:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2014 23:44 לינק ישיר 

אמשלום כתב:

[רק להזכיר, למי ששכח -
המונח "חרדי" בדברי מקסמן מכוון אך ורק ל"מה שחרדי אמור להיות, לשיטת מקסמן", ובקיצור (באדיבות מואדיב): משאלל"מ.
דומני שהבהרה זו נדרשת, כיוון שאחרת אין לדברים ביסוס עובדתי כלל...]

(נכתב בחול בחו"ל)

אני חייב לומר שאני מת עליך.
את רוצה לחיות בסרט ? גם אני !! אבל מה לעשות המציאות היא לא סרט כבקשתך.
אני מזמין אותך היום או מחר או מתי שאת רוצה, לבקר חרדי קלסי ונראה מהן התוצאות.
יותר מיזה, אני מזמין לכאן כל מי שמכיר חרדים קלסיים ולא אויבערחכמים (לצורך העניין נגדיר חרדי קלסי את זה שאומר שנים מקרא ואחד תרגום כל שבת) ושיספר לך האם יש לו אינטרנט בבית או לא.

תוקן על ידי maxmen ב- 21/06/2014 23:56:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2014 23:55 לינק ישיר 

אחרחוק כתב:

במידה ויהיה אינטרס לדחות אדם מהקונצנזוס, המלאכה תהיה פשוטה מתמיד! - פשוט מספרים עליך סיפורים בטענה שהדבר הוכח ע"י חוקרים כאלו ואחרים...

אגב, אני חושב שככל חברה הנתונה למסע אימים, החברה החרדית מסוגלת לסבול רעיון כזה וגרועים ממנו, אבל זה לא בהכרח מנחם אותי

אי אפשר לעשות את זה. לעולם לא הצליחו בעלי הזרוע לדחות מישהו מהקונצנזוס. הם מנסים כמובן והצלחתם היא אך ורק במי שנכנע להם. כלומר פורק עול בגלל בעלי הזרוע. ולדעתי זאת שטות וחבל לי על הצעירים האלה באמת.

אחרי הכל, אין שלטון ומשטר ביהדות. ולכן אין להם שליטה באמת. אני יכול לתת לך שמות של שבבניקים (כביכול) של הדורות העברו שהקימו משפחות לתפארת כי לא שמו קצוץ על בעלי הזרוע.

ואני באמת פונה לכל מי שרוצה להקשיב לי, חברה היקרים: תעשו מה שבא לכם העיקר לא לפחד משום בעל זרוע. ועיקר העיקרים היא להקים משפחה לתפארת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2014 00:14 לינק ישיר 

כמה מילים למקס.
דבר ראשון אתה ממש טועה בקשר לדבריך לאמשלום. הציבור החרדי מעורה בנבכי האינטרנט הרבה יותר מהמצופה. לפני כמה שנים היה לי קשר עם בחור ישיבה מאזור מגוריי, יום אחד פיפטנו, שיחה שבד"כ היתה בקשר לעסק משותף שלנו והרבה מאוד בסוגיות הנלמדות בישיבתו, והפעם התגלגלה לנושא הקשור לחדשות. אין לי שום בעיה שבחור ישיבה מכיר את האינטרנט והפוליטיקה, אבל ישנה ציפיה שלא תהיה לו ידיעה מוחלטת בחומרים שנכנסו לטלוויזיה לפני מספר ימים [רק בגלל שבזמן הזה הוא לכאורה היה בישיבה, ואיך הוא הספיק לצפות בהם?] - טעיתי. ומאז ראיתי עוד הרבה דברים כאלו....

אתה צודק שאני מציג דוגמאות קיצוניות, ואתה גם צודק שתמיד טוב להתמקד בדברים טובים וחשובים באמת, וכמאמר ה'חכמים' "באהבה ננצח!" והשלכותיו.
אבל אני מוכרח לשאול: יש לך ביטוח שלא יבוא יום שאדם לא יסתדר עם הקהילה החרדית שבעירו, ויוחלט או יתבצע כלפיו משפט שדה כזה, ולא יוכל להתקבל אולי לשום קהילה דתית שעלולה לשמוע את ההוש"ר? היפוטתית, אין שום מניעה שיקרה דבר כזה, והעסקנים שלנו הם באמת לא אנשי יר"ש ומוסריות גבוהה מדי, אז איך אתה רואה באופטימיות פתח לדבר נורא שכזה?!

תוקן על ידי אחרחוק ב- 22/06/2014 00:16:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2014 00:21 לינק ישיר 

מקס
הרי אתה חרדי! דובר האוליטמטיבי של החרדים כן בפורום. ואתה מעיד כי לחרדים אין אינטרנט?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > 1984 הנה זה בא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.