| נשלח ב-19/6/2014 11:46 |
|
| |
לא פסו חסידים שוטים
לראשונה בניו יורק: ארגון הצלה חדש לנשים בלבד | הכירו את 'עזרת נשים' שירות הצלה של נשים בלבד, שהחל לפעול בבורו פארק • בקרוב בריכוזים חרדים נוספים |
סוטה דף כא : הוא היה אומר: חסיד שוטה כו'. היכי דמי חסיד שוטה? כגון דקא טבעה איתתא בנהרא, ואמר: לאו אורח ארעא לאיסתכולי בה ואצול
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 19/06/2014 11:53:16
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2014 11:49 |
|
| |
לכתחילה ובדיעבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2014 12:12 |
|
| |
יבנו מערך הצלה חדש מלכתחילה. ובדיעבד לא תהיה הצלה להרבה נשים מלכתחילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2014 12:15 |
|
| |
האם נהיה עדים למחזות של חסידה שוטה?
כגון ההיא איתתא דקא חזיא גברא דטבע בנהרא ואמרה: לאו אורח ארעא למנגע בגבריא...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2014 12:34 |
|
| |
וכי איך יפוסו, אם הם מקבלים תגבורת מקרב הליטאים http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4531710,00.html
"הארגון הינו שירות להגשת עזרה ראשונה שהצוות שלו יהיה מנשים והינו מיועד לנשים שזקוקות לעזרה ואינן מרגישות בנוח עם גברים שמאיישים את האמבולנסים של ארגון הצלה".
האם נשים יקרות אלו תטפלנה בגברים הזקוקים לעזרה, או רק תשקינה אותם קורט של לבונה בכוס של יין?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 19/06/2014 13:15:53
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2014 12:55 |
|
| |
בהמשך הגמרא מונה עוד מכה לא קטנה- סוטה דף כב : ומכות פרושין וכו'. ת"ר, שבעה פרושין הן: פרוש שיכמי, פרוש נקפי, פרוש קיזאי, פרוש מדוכיא, אמר לה ינאי מלכא לדביתיה: אל תתיראי מן הפרושין ולא ממי שאינן פרושין, אלא מן הצבועין שדומין לפרושין, שמעשיהן כמעשה זמרי ומבקשין שכר כפנחס.
כבוד גדול נקטה הגמרא באלו שלקחו אפוטרופסות עליה. ולא הכניסה את הליטאים באותה מכה. אולי כי מכתם גדולה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2014 16:21 |
|
| |
אני חייב לומר שאמנם איני חש בדבר הזה צורך הכרחי (יש כמה בעיות דחופות יותר), ובוודאי שאיני שותף להיסטריית הצניעות החרדית, אבל לדעתי זה לא מזיק שנשים יטפלו בנשים. אני חושב שזה נעים יותר לכל הצדדים המעורבים, גם בלי קשר לשאלות הלכתיות. נכון שאם אישה שיכולה לא תטפל בגבר או להיפך משיקולי צניעות והלכה, הרי אלו חסידים שוטים וזה יהיה חמור. אבל לא על כך מדובר כאן. איני רואה מניעה שלכתחילה ישלחו אישה לאישה וגבר לגבר. מה רע בזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2014 16:26 |
|
| |
כי זה מתחיל ככה ואח"כ זה יהיה "מעיקר הדין" ופתאום יתחילו לחכות שגבר או אישה יבואו לטפל בהם ועוד דברים כאלה שזה כבר יהיה בגדר שופך דמים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2014 16:51 |
|
| |
ירוחם הצחקת אותי, כאילו שהאנשים שמשרתים בהצלה נמנעו מלגשת לטפל בנשים... כנראה שבחסידותך אינך מכיר את המציאות, הם הראשונים שירוצו לחפש איזו אשה שצריכה עזרה. לא תמצא ביניהם אף חסיד שוטה, אבא אומנא כבר לא קיים. וכן להיפך, בדיוק בזמן האחרון סיפרה לי רופאה עד כמה היא עוברת הטרדות מיניות מצד מטופלים גברים, כמו שאמרה ריקי גל 'אני תמיד חולה והוא תמיד רופא'. תחום הרפואה עמוס לעייפה בהטרדות מיניות משני הצדדים, ואם אפשר (כמו שכתב הרב מיכי) לכוין את המטפלים והמטופלים כך שיהיו בני אותו מין, זה מעולה לשני הצדדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2014 19:50 |
|
| |
ארתח אם הצלחתי להצחיק אותך כבר היה כדאי. אתה צודק עד היום באמת לא היה מקרה כזה שאיש הצלה או זקא נמנעו לטפל בנשים! הבעיה היא לא באנשי הצלה- ויש להניח כי היוזמה- הנכונה כדברי מיכי- לא בא מבית מדרשם. כשהם עוסקים בהצלה. אין להם את הזמן ואת הראש לחשוב מחשבות זימה או כדומה או כדומה שבכדומה.
אבל לרבנים ולעסקנים יש הרבה מאד זמן בטלה, הם הרי גם לא הצילו מעולם אדם פגוע\ והם לא יודעים כי אין לאנשי ההצלה את הזמן והראש למחשבות.
וכנגדם כתבתי. כפי שכתב מעלי- מחר תפגע אישה, ואנשי ההצלה המסורים והטובים. יפחדו לטפל בה, כי הרי יש גוף אחר, הבעיה שהגוף החדש הנשי מטבע הדברים לא יהיה זמין כמו זה של הגברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2014 21:35 |
|
| |
הנקודה היא שזה מבליט את היסטרית הצניעות. מעניין מה הרב שפרסמו בשמו כי רווי מהדרין זה מיסודות הדת היה אומר על רות שהתגנבה למרגלות בועז (ונכון רק צאצאה גזר על יחוד פנויה אבל בכל זאת זה לא כרע מקן 54 בבני ברק)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2014 07:54 |
|
| |
ירוחם, איקון ירוק. על הנושא ועל המיקוד.
לעצם התקנה -
אני רואה כאן שני צדדים.
מצד אחד, כפי שכתב גם מיכי, האם זה לא נוח יותר לאשה להיבדק בידי אשה? רווחתה הנפשית של המטופלת היא דבר חשוב.
מצד שני, זה באמת יכול להביא, כדברי אדם הראשון, לכך שנשים יסרבו טיפול מגבר, ויבואו לידי סכנה.
יש לומר שבכל מה שקשור למצבי חירום, אסור להרשות העדפה בין גברים ונשים, גם אם זה נחוץ למטופל/ת. משום המדרון החלקלק של עיכוב בהצלה. ולו רק בכך שאמבולנס של נשים יידרש להגיע לצד הרחוק של העיר לטפל באשה והאמבולנס של הגברים ינדוד לצד ההפוך. ונמצא שההצלה מתעכבת. כך ייראה לי.
משל רחוק לדבר: כתב הרמב"ם שבפיקוח נפש בשבת עושים בידי גדולי ישראל, שידעו שזה מותר ומצוה. וכאן גם כן, שידעו שבהצלה אין מבדילים. ואף יתכן שזה חשוב לעוד מקומות.
זה שיש המנצלים את המצב לרעה, זו בעיה נוספת. אבל במקרים כגון אלו אסור להחמיר, כפי שכבר כתב פותח האשכול.
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2014 11:16 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | מצד שני, זה באמת יכול להביא, כדברי אדם הראשון, לכך שנשים יסרבו טיפול מגבר, ויבואו לידי סכנה. |
|
זה לא רק זה. דמיין לעצמך את הסיטואציה הבאה: אישה נשואה שלמדה עזרה ראשונה מסתובבת במאה שערים עם בעלה כאשר גבר ברחוב מקבל אירוע מוחי וכל דקה של חוסר טיפול יכול להוביל להשלכות בעתיד. נראה לך שהיא תפשיל שרוולים ותתחיל לעשות לו החייאה או שתחכה לחבר'ה של "הצלה" שיבואו? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2014 14:50 |
|
| |
אדם, ואם האישה הזאת לא תלמד עזרה ראשונה אז המצב יהיה טוב יותר? לא הבנתי את טענתך. להיפך, כחלק מ הקורס אותה אישה תלמד על חובתה לסייע ולא לחשוש משאלות הצניעות. אותה אישה שלא זכתה להכיר את הגמרא שהובאה למעלה, יכולה להיפגש עם תכניה דווקא בקורס הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2014 16:27 |
|
| |
במקרה שלנו האשה תרצה לעזור כי הרי לכך נוצרה בלימודיה, אבל השאלה היא אם החולה ירצה לקבל עזרה מהאשה. כי הרי ידוע כי זה לא צנוע, ומה יגידו העוברים והשבים?
האמת כי -הרבה עוברים אני רואה כאן, אבל שבים לא כל כך .
|
|
|
|
|