|
|
| נשלח ב-21/6/2014 21:48 |
|
| |
החזן י.מ. הלפגוט - רבש"ע ספירה ,לחן משה שטרן
להלן הביצוע בקונצרט בתיאטרון ירושלים,בקונצרט בר"ג המנחה ציין שזה ביצוע בכורה של החזן ללחן של שטרן בסדרת הקונצרטים הנוכחית -מקווה "ששומרי זכויות" לא יסירו את הסרטון ר"ל כפי שעשו בהקלטות אחרות :www.youtube.com/watch?v=mOtAS9bbN3g
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2014 11:04 |
|
| |
חזנות במייטבה
ביצוע חזני של חזו-עולמי איצה מאייר הלפגוט ליצירתו של גדול החזנים והיוצרים בדורנו משה שטרן.
להנאה מרוממת של שוחרי החזנות באשר הם.
המקהלה בנצוחו שליענקלה רוטנר המנוסה השתלבה מאד בביצוע המשותף. ישר כוח!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2014 22:11 |
|
| |
ראשית כל, הלפגוט זה הלפגוט ואין כמוהו בדור הזה, סוף סוף מישהו מבצע את הקטע כמו שצריך (למעט כמו המקור, אפרט להלן) זה מדהים, הוא שר את הקטע ב 2 סולמות יותר גבוה משטרן (זה מתבטא בקושי משהו בקטע של "ולתקן את נפשותנו" וכו') אבל צולח את זה בהצלחה מרשימה ומרגשת.
אמנם היה חסר לי קצת אש, אבל כידוע זה לא מה שאתה מצפה לשמוע מהלפגוט אלא את יכולותיו האדירים האחרים.
כשכתבתי לעיל "כמעט כמו המקור" כוונתי היא, יש חזנים ששרו קטעים של חזנים שקדמו להם בדור, טוב יותר ויפה יותר לאין ערוך מהמקור, לדוגמא, עד הנה עזרונו רחמיך שמבצע משה קוסוביצקי אין להשוות לביצועו של יוסלה, לטובתו של קוסוביצקי, וכן מי שמכיר את ההקלטות של שטרן מסליחות ב"בית אל", הביצוע של "עיני כל" בפתיחת סליחות עוצמתית פי כמה משל קוסוביצקי וכן יש דוגמאות לרוב. ובכן אני עדיין מחכה לראות/לשמוע חזן שיבצע את הקטע הנ"ל של שטרן טוב יותר משטרן בעצמו (כמו הביצוע המפורסם המצורף לכאן באדיבות (chzzan_o), טרם נתקלתי בכך ואני תוהה אם אי פעם זה יקרה, ולמי שמכיר את החזנות של משה שטרן טוב וזכה לשמוע אתו בימיו הגדולים אין צורך להאריך והדברים פשוטים.
בברכת שיחיה לאורך שנים בבריאות ובנחת וכן חזן הלפגוט שיגדל הלאה וימשיך לקדש שם שמיים ולראות נחת והרבה בריאות
תוקן על ידי תלמיד21 ב- 03/07/2014 22:15:58
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2014 18:26 |
|
| |
מסכים אתך בכל מילה! דרך אגב, הלפגוט שר את הקטע בסולם אחד בלבד יותר גבוה (ולא 2 סולמות).
לפי עניות דעתי, כל זמר צריך לשיר איך שנוח לו וכפי המנעד שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2014 00:33 |
|
| |
אני שמעתי ביצוע של רנד באותו סולם שהלפגוט שר,הקלטה חיה מקונצרט , מהדיסק מי שבירך, ולדעתי הביצוע הטוב ביותר אי פעם. פשוט מדהים!!! גם חזנות, גם קול, כמובן שהיכולות הקוליות של רנד רחוקות מהלפגוט, אבל החזנות..... אוי החזנות...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 00:28 |
|
| |
בבקשה לא להיסחף.... ביצוע יפה אבל לא מרשים. חסר ברק וחום ורגש ובטונים הגבוהים זה הופך משירה לכמעט צעקה. מרגישים היטב את "קריעת הגרון" והמאמץ. נכון, לא הרבה יכולים לקרוע כך את הגרון... אבל זה עדיין לא הופך את הביצוע למבריק !!! אין בכלל השוואה עם הביצועים של משה או דוד קוסביצקי... הנה : תקשיבו ותגיעו לבד למסקנה... http://www.youtube.com/watch?v=Ay4KOFE5vKU
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|