בית פורומים שידוכי חרדים

בחור מבוגר,תרצי?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/6/2014 16:00 לינק ישיר 

לי יש תואר והמסקנה כזאת..

מצד אחד בחורים רוצים מישי עם תואר ועבודה ביד

מצד  שני בזמן האחרון יש טרנד חדש שבחורים רוצים אישה נכנעת...

הבעייה היא שמי שלומדת או גמרה תואר היא לא כזאת קטנטונת ויש לה דעות משלה ויותר מגובשת בארור שאני לא מכלילה אבל זה הרוב...

אז גברים יקרים תחליטו מה אתם רוצים.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2014 16:35 לינק ישיר 

צדיקונת כתב:

הבעייה היא שמי שלומדת או גמרה תואר היא לא כזאת קטנטונת ויש לה דעות משלה ויותר מגובשת בארור שאני לא מכלילה אבל זה הרוב...

אלוקים, מה הקשר בין אישה נכנעת לתואר?!?!
גם אני לומדת לתואר ואז אני לא אהיה נכנעת לבעלי?! אני אסתכל עליו מלעמלה?
אני בע"ה אעריך את בעלי על מי שהוא ולא על הדברים שרכש וקנה בחיים, אני אעריך אותו על מידות, על אישיות שלו וחוצמזה בע"ה הוא יהיה בן תורה (בלי קשר עכשיו ללומד או לא לומד בכולל) אז הערכה שלי אליו פי כמה וכמה. 

וכל בחורה בעם ישראל צריכה שתהייה לה דעה מגובשת לפני שהיא מתחתנת ומי שאין לה היא בבעיה וגדולה !! 

וגבר שמפחד מאישה משכילה או חכמה מידי זה בגלל או שהוא לוזר עם תעודות או כי אין לו מספיק הערכה עצמית. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2014 16:40 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"דברור שלמדתי...ויש לי כמה מקצועות אך אני חוששת לעשות תואר בגלל מה שאני רואה...יש נשים שמרגישות שבגלל התואר לא יאה להן להיות מי שהן..ומנסות לדבר על הסטייל כדי להראות שהן על "רמהגבוהה" נהיות שחצניות יותר.אסור לטעות לידן.אסור לטעות טעות דקדוקית קטנה.אסור לספר לה בדיחה מטופשת...בקיצער רוצות להראות שהן "כבר גדולות" אין לי משהו נגד תואר...גם מאד תלוי באופי של הבנאדם....ואיזה מקצוע לומדים...מקצועות הניהול מחספסים יותר...(עבודה מול כל מיני גורמים וטיפוסים שלא מאפשרים לך להיות עדינה מדי...)יש נשים שמלכתחילה יש להן נטייה לשתלטנות ושחצנות והתואר רק מגביר ומדגיש את זה יותר...למשל יש לי חברה שהשתובבה איתי בילדות והייתה נחמדה..למה מקצוע הוראה והתקדמה לתואר שני...אני מדברת איתה ו...היא השתנתה..שכחה מזה לחייך חיוך פשוט...מתחילה לדבר כמו פרופסורית עם מילים גבוהות ואם לרגע חשבה שהנושא נמרח מדי היא מציינת בקול של "אשת עסקים" "תראי לא אחזור על זה שוב..מציתי את הנושא..."בהחלט שהיא מצתה...וגם אני מציתי את השיחה איתה.עד עצם היום הזה....וכן היא למדה מקצוע בנושא הרגשי-טיפולי...(כך שאין ביטוח גם במקצועות אלו שלא תיהפכי לאישיות רשמית יותר...ופחות נשית..)אני אישית לא הייתי הולכת להיות מטופלת אצל שוויצרית.

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/06/2014 15:41:14

את מפחדת מעצמך?!?! 
ואם יש לך כמה מקצועות אז למה הם לא גורמות לך להשתחצן??
בחירה שלך אם להתנשאות על אחרים בגלל מעמד\סטטוס עבודה ולימודים 
ועל איזה משרה את מדברת בדיוק שגורמת לאישה להיות מחוספסת?! אני אולי לא מספיק מכירה. 

אני לומדת נטו כי אני מגשימה לעצמי את הדברים שאני אוהבת וגם עושה השתדלות שאוכל לפרנס את המשפחה שלי בכבוד 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2014 17:36 לינק ישיר 

riki_m כתב:

אלוקים, מה הקשר בין אישה נכנעת לתואר?!?!
גם אני לומדת לתואר ואז אני לא אהיה נכנעת לבעלי?! אני אסתכל עליו מלעמלה?
אני בע"ה אעריך את בעלי על מי שהוא ולא על הדברים שרכש וקנה בחיים, אני אעריך אותו על מידות, על אישיות שלו וחוצמזה בע"ה הוא יהיה בן תורה (בלי קשר עכשיו ללומד או לא לומד בכולל) אז הערכה שלי אליו פי כמה וכמה. 

וכל בחורה בעם ישראל צריכה שתהייה לה דעה מגובשת לפני שהיא מתחתנת ומי שאין לה היא בבעיה וגדולה !! 

וגבר שמפחד מאישה משכילה או חכמה מידי זה בגלל או שהוא לוזר עם תעודות או כי אין לו מספיק הערכה עצמית. 

יש הבדל בין להעריך את הבעל לבין להכנע...
בדכ ככל שהשנים חולפות האישה יותר ויותר מגובשת ולא קל להתפשר על דברים שאי פעם חשבו להתפשר בגיל צעיר יותר.

וכן, אין מה לעשות הרבה גברים מפחדים שהאישה תשתלט עליהם...תבדקי בישיבות/שדכנים/יות זה מה שרובם מחפשים...

לא שאני מסכימה איתם אבל זה לובדיוק עוזר לי להסכים או לא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2014 17:38 לינק ישיר 

ולמה האישה צריכה להיכנע?
הם מקימים בית או חזית בצפון?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2014 19:19 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

ולמה האישה צריכה להיכנע?
הם מקימים בית או חזית בצפון?

אכן.

תפיסה מוטעית שגדלו עליה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2014 19:40 לינק ישיר 

לא אמרתי שאני מסכימה איתם והאישה צכה להיות נכנעת..ממש לא!!

יש התפשרות,הסכמה וכדו אבל נכנעת?....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2014 20:29 לינק ישיר 

מי פוסל בחורה עם תואר?
ובקשר לחב"ד אני רואה שאת לוקחת את זה על הצד הקל ביותר אז מה בוער לך דווקא חסיד חב"ד?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 11:32 לינק ישיר 

טוב, בנות יקרות, תתכוננו להפסיק את הלימודים (או להתחתן)... 

הגר"ש כהן: נשואות רשאיות ללמוד באקדמיה

בשנת תשס"ט התכנסה מועצת החכמים של ש"ס, כולל הגר"ש כהן, והחליטה בעד לימודים אקדמיים בתנאים מסויימים • המסמך בפנים

3  | 
  שתף  

הגרש כהן. צילום: עזריאל משה
הגרש כהן. צילום: עזריאל משה

סערת הלימודים האקדמיים: האם הגר"ש כהן, נשיא מועצת החכמים נגד לימודים אקדמיים? תלוי מתי. לפני מספר שנים היה הגר"ש כהן בעד לימודים שכאלה.

'בחדרי חרדים' חושף מסמך מנוסח החלטות המועצת שהתכנסה בשנת תשס"ט, כדי לדון באפשרויות הלימודים האקדמיים.

בישיבת המועצת הוחלט על שורת תקנות שיגדירו באופן ברור את התנאים הנדרשים מבנות שיחפצו ללמוד לימודים שכאלו. אין כל חדש תחת השמש.

"הוחלט כדלהלן: תהיה האפשרות לבנות נשואות המכהנות בפועל כמורות שתהיינה רשאיות להמשיך את הלימודים ולקבל תואר אקדמי.

"ביחס לבנות שטרם נישאו וטרם משמשות כמורות תהיה ועדת חריגים, תתקיים פגישה וראיון עם אחד עם אחד הרבנים ואם יוכח שמטרתה לשם שמים יאפשרו לה.

"כל האמור מותנה שכל המרצות יהיו ראויות ללמד על פי דרכי אבותינו וכל הלימודים והתכנים יהיו על פי דברי רבותינו ויהיה הרב שמואל פנחסי ממונה על בדיקת החומר".

על המכתב חתומים חברי מועצת החכמים: הגר"ש כהן, הגר"י מועלם, שמואל פנחסי, על המכתב חתום אף הרב ניסים זאב המכהן כיום כחבר כנסת מטעם ש"ס והיה שותף אף הוא בקביעת התקנות על רקע תפקידו כמנהל סמינר לבנות.

גורמים בש"ס אומרים ל'בחדרי חרדים', כי כיום מכללות חרדיות רבות עונות על הקריטריונים האמורים ומפוקחות על ידי ועדות רבנים.

כך למשל המכללה החרדית של הרבנית עדינה בר שלום מפוקחת על ידי רב המכללה הרב דניאל נשיא וכן על ידי הרבנית מזל עמאר המנהלת הרוחנית כאשר התנאי לקבלת תלמידה הוא ראיון וכן מרבית התלמידות הן נשואות, כנ"ל רשת הסמינרים ומוסדות החינוך של רעייתו של יו"ר ש"ס יפה דרעי.

משכך אין לכאורה במכתבו האחרון של הגר"ש כל התנגדות לקיומם של מסלול לימודי המקצוע האקדמיים בתנאי שיעמדו בקריטריונים ויהיו מפוקחים כאמור.

מסמך המועצת

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/6/2014 11:35 לינק ישיר 

בס"ד

אדם רוצה לשווק את עצמו בצורה טובה...ככה יהיה לו גם כמה נשים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/6/2014 11:45 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
אולי את מבלבלת בין להתחספס לבין להתבגר...

זה שמישהי לא אוהבת דובי בחדר שלה לא אומר שהיא מחוספסת וזה שהיא לא תולה עיני עגל בבעלה לא אומר שהיא לא נשית.

הזמן עובר וכולנו משתנים עם הזמן ויש כאלה שמשתנים בקצב יותר איטי ואחרים בקצב יותר מהיר (קריירה ונישואין למשל הם דברים שמשנים באופן דרסטי את ההסתכלות על החיים)

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

לדעתי זה גם להתחספס...
וגם מתחילים להיות שחצניות יותר...
לא דברתי על דובי/על עיני עגל...אלא לתת הרגשה במבט לבן זוג שהיא  לא "החכמה והוא הטיפש..."
אם אתה מבין את ההבדל...
בהחלט קריירה מבגרת יותר...הבעיה שההתבגרות הזו קוראת לפני חתונה ואז הבחורה נשארת רק עם הקריירה...
כי יש כאלה שההתבגרות יוצרת אצלן סיפטומים שגורמים לגבר להתרחק מהן...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 25/06/2014 11:46:22

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/6/2014 12:26 לינק ישיר 

לימודים אקדמיים זה אשכול בפני עצמו... (אם לא פורום)וואו כמה יש לי להגיד בנושא!!! רק המחשבה על המתנגדים לכך מתסיסה אותי..... אבל אני מעדיפה ללכת ללמוד למבחן מלומר את דעתי :P 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 12:29 לינק ישיר 

בס"ד

לך יש אישור ממני...ואי לך אם אחרי התעודה את תדברי נגד הדובי שלך

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/6/2014 12:31 לינק ישיר 

חח תודה על האישור אך הוא מיותר 
למה שאדבר נגד הדובי? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 12:35 לינק ישיר 

בס"ד

אם את בעד אקדמי...ואת בדרך להשיג תעודה אקדמית אני מקווה שעדיין תישארי עם רוח צעירה ולא בוגרת סטייליסטית שדובי לא יאה לכבודה...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 25/06/2014 12:47:45

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בחור מבוגר,תרצי?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext