קודם כל בכל דבר יש פלוסים ומינוסים, השאלה על מה את בוחרת להסתכל?!
דבר שני, למה את לא נחטפת?!?!
בגיל כזה האישיות הרבה יותר יציבה ופחות הבחור יכול לעבוד עלייך ועל עצמו, אז ההפך יש לך כאן פלוס שלפחות את לא מתחתנת עם צוציק שהרבה מהבחורים שמתחתנים מוקדם לא בדיוק יודעים מה הם רוצים וש2 דק אחרי הנישואין הוא משתנה לך.
אולי הוא התרגל לחיות לבד אבל דווקא עכשיו שיהיה לו אישה הוא יותר ידע להעריך את הביחד שלכם, זה יהיה לו הרבה יותר מרגש, כי לאף אחד לא נעים להיות לבד (מקווה) ועכשיו אחרי כמה שנים שהוא חיכה לאישה שלו, זה יהיה הרבה הרבה יותר מיוחד והוא ידע יותר להעריך, בד"כ אנחנו נוטים להעריך את האור אחרי שהרגשנו את החושך.
אם הוא לומד תורה באמת מתוך פנימיות ואהבת התורה? איפה בדיוק הבעיה? הוא עושה את מה שהוא אוהב, אבל אם בישיבה או במסגרת כזאת רק בשביל שיהיה לו שידך טוב או כי הוא סוג של אחד בלי שאיפות אז זה כבר משהו שתבררי אתו בפגישה. אני לדוגמא יצאתי עם בחור שגדול ממני ב7 שנים, קודם כל הוא ממש היה נראה טוב ודבר שני הוא באמת לומד תורה מתוך אהבה ובחירה ומבחינת הספקים בתורה הוא הספיק המון המון. זה גרם לי רק להעריך אותו. !!!!
לכן השאלה מה הוא הפנימי האמתי שלו?! אם נורא חשוב לך מקצוע וכתבת הרבה פעמיים שאת רוצה בחור שיעבוד אז אולי זה פחות מתאים לך כי הכיוון שלך מלכתחילה שיעבוד.
בהצלחה רבה רבה !!! :)
מעודד לשמוע :)
נשלח ב-13/7/2014 11:46
דיויד, שמחה לשמוע ושנים שלא היית פה :P
נשלח ב-13/7/2014 16:06
בס"ד
אף אחד לא יודע לאיפה את הגעת בתור צעירה, ולמה לא נחטפת עד עכשיו.. אז א) השדכנית אמורה לתת לך יותר מידע, וגם תמונה אם זה אפשרי. ב) לא תמיד מספרים לשדכנית אי אילו פרטים. ג) יתכן שהבחור לומד להיות רב, או שהוא כן לומד מקצוע, או שהוא עובד בכלל. ויתכן שהבחור בעשר שנים מבוגר ממך, נשמע שהשדכנית רוצה לדחוף לך מישו. אל תתעסקי עם שדכניות כאלה
ריקי, לא להגזים, פחות מחודש מאז הפעם האחרונה שהייתי כאן.
ולעניננו, הבן אדם חיכה כל כך הרבה שנים, הוריד כ"כ הרבה בחורות בדרך, וכל זה רק כדי לפגוש אותך. תעריכי אותו על כך. ;)
נשלח ב-14/7/2014 12:44
חייכנית770 כתב:
בס"ד
תודה על התשובות...
"למה לא נחטפתי?" שאלה קצת מתסכלת ביודעי שבאמת שאיני אשמה במצב. א.אני בעצמי לא מצאתי התאמה ב 80%מההצעות שנפגשתי.... ב.הרבה מההצעות האיכותיות לא מוצעות לי מלכתחילה בגלל סטיגמה עדתית שלא קשורה אלי ישירות... ומכיוון שכך נקודת ההתחלה שלי קשה יותר...והסיכוי שלי למצוא בחור מתאים מהמבחר שיש קטן בהרבה יותר מבחורה מעדה שמצלצלת טוב יותר באוזן....(למרות שיש סיכוי שתראה פחות ממני/שהמנטליות שלה תהייה לא משו...)
מה שאין כן אצל הבחור...אצלו מלכתחילה יש 10בנות איכותיות ברשימה,שקיים פוטנציאל התאמה של80% בכל פעם שהוא מתקשר לשדכנית כך שאי אפשר להשוות אותי אליו.נקודת הפתיחה שלו משופרת משלי בהרבה.
אני מעוניינת בבחור שיש בו שילוב של תורה ורצינות לחיים בקטע של לפרנס בכבוד את הבית יחד עם חיוך שובב בשילוב יר"ש ומידות טובות עם רצון כנה להשקיע בזוגיות ואת השילוב הזה קשה למצוא... זה או אחד שעובד/לומד מקצוע-מודרני. או לומד תורה כל היום-חסידי חניוק./לא בראש לי.
לדעתי להגיד שאם הוא אוהב ללמוד תורה-אז שילמד בלי הפסקה...זה קצת נשמע חסר אחריות. גם אני אוהבת ללמוד תורה-אז אלמד כל היום?נראה לך שמישהו יסתכל עלי בשידוכים אם אגיד שאני בלי מקצוע ולומדת כל היום תורה בכולל?נכון שלגבר יש עניין ללמוד תורה יותר מאישה אבל זה לא אומר שהוא צריך לנשל את עצמו מאחריות אישית לחיו.אחרי החתונה יותר קשה ללמוד מקצוע...יש חובות.ויש הרבה הוצאות. ויש ילדים שמפריעים ללמוד.ובכלל כתוב במשנה שכל אב חייב ללמד את בנו אומנות...לא כתוב שיחכה עד שיתחתן ואז ילמד אותו אומנות...אני לא מבינה את הלוגיקה הזו בכלל...עם כל הכבוד לאמונה צריך לעשות כלי לברכה ולעשות השתדלות...ודבר שני אם הבחור כזה מאמין אז שאמו לא תברר מה גובה השכר של הבחורה והאם היא מביאה דירה...(אצל הליטאים)או האם היא עובדת(אצל החבדניקים...) זה לא ייתכן שמאד סלחנים כלפי גברים ומנשים דורשים לא פחות ולא יותר...תואר-כדי להראות שהיא רצינית לחיים....
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/06/2014 11:56:41
ומהצד שכנגד אני אומר לך, שזה לא פייר שהבחורות דורשות מהבחור להיות מינימום הגאון מוילנא של בני ברק, בזמן שהן בקושי למדו הוראה ועובדות כעוזרת גננת עם משכורת של 2500 בחודש.
נשלח ב-14/7/2014 12:47
בס"ד
צודק.מסכימה איתך.אבל על זה הן גדלו וחונכו...
נשלח ב-14/7/2014 12:50
בס"ד
ואגב,פעם נשים לא ידעו קרוא וכתוב ועדיין זה לא מנע מאביהן לחפש להם למדן מתמיד וגאון מישיבה כך שזה לא רלוונטי במה היא עוסקת.וכמה היא מרוויחה.כי מבחינתה היא לא אמורה להיות יותר מעקרת בית טובה. וממך מצפים להיות מקור השפע והחכמה בבית
נשלח ב-14/7/2014 13:45
חייכנית770 כתב:
בס"ד
ואגב,פעם נשים לא ידעו קרוא וכתוב ועדיין זה לא מנע מאביהן לחפש להם למדן מתמיד וגאון מישיבה כך שזה לא רלוונטי במה היא עוסקת.וכמה היא מרוויחה.כי מבחינתה היא לא אמורה להיות יותר מעקרת בית טובה. וממך מצפים להיות מקור השפע והחכמה בבית
זה היה רק אם אביה היה עשיר ויכל להבטיח לחתנו שיממן את פרנסתו.
(את בטח מכירה את הסיפורים על הנגידים שהתרוששו והבעיות בשלום הבית של בנותיהם)
נשלח ב-14/7/2014 14:06
בס"ד
היום מביאים דירה ואישה מפרנסת שזה כמעט אותו דבר... אז לפחות שיהיה באמת גאון
נשלח ב-14/7/2014 14:18
את בטוחה שהשדכנית אמרה לך מבוגר או שהיא אמרה לא צעיר כי יש הבדל
נשלח ב-14/7/2014 14:23
בס"ד
היא לא צריכה להגיד...אני בעצמי מבינה לבד שהוא מבוגר לעומתי
למה נראה לך שמתאים לי? ואם כך למה אתה סותר את עצמך ואומר שזה הרבה?
נשלח ב-16/7/2014 17:26
חייכנית770 כתבה:
בס"ד
למה נראה לך שמתאים לי? ואם כך למה אתה סותר את עצמך ואומר שזה הרבה?
כי את בוגרת ופקחית. אמנם 8 שנים זה נשמע יותר מדי, ועדיין יתכן וזה מתאים, בחור בוגר ממך זה לא איזה אחד עם הפרעות אישיות, כמו שאת מציגה את זה בחינניות רבה