בית פורומים עצור כאן חושבים

חופה אלטרנתיבית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/6/2014 12:24 לינק ישיר 

שכני הטוב
 ההלכה אומרת כי- שותים מיד לאחר שמברכים. אחרת זה הפסק. אבל כאמור רוב המקדשים מברכים ולא שותים. הסיבה היא בגלל איסטנסיות, שהחתן והכלה ישתו  אחריו, אבל הרי אפשר להכין כוס אחרת שלתוכה  יצקו מהיין. שממנה  ישתה.
הברכה אינה צריכה שעור- השתיה כן.

נישט
השאלה שלי היתה למה רק במתן הטבעת של האשה-עושים עניין כה גדול, ומעניינים אחרים לא.
למשל החתן מתחייב שיזון את אשתו -כשמראש הוא יודע וכולם יודעים. שהיא היא שתזון ותפרנס אותו.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 27/06/2014 12:24:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2014 16:44 לינק ישיר 

כמדומה שהרשז"א פסק שמכיוון שחתן דומה למלך אין זה כבוד לשתות לפניו (מהזיכרון מספרו של הרב אמיר משיח על פסיקת הרשז"א(שם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2014 19:27 לינק ישיר 

חלמיש

נו באמת? מאיפה הוא מקריץ את זה? ראיתי שמתרצים היות ובחו"ל ערכו את החופה ברחבת בית הכנסת ברחוב. ת"ח אסור לו לשתות ולאכול בשוק. ו איך אמר קהלת בהקדמה
שבת שלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2014 22:34 לינק ישיר 

[נישט,

תודה!]

(נכתב בחול בחו"ל)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2014 04:51 לינק ישיר 

ירוחם

>הסיבה היא בגלל איסטנסיות, שהחתן והכלה ישתו  אחריו<

ראה כאן מספר "ארחות חיים" לרבי אהרן הכהן מלוניל:

http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=49315&st=&pgnum=64&hilite

"נותנין לשתות לחתן ולכלה. היו איסטניסים כתב הר"ש שנותנין לתינוק לשתות".

וראה שם בהערה ס (בסוף העמוד), את השאלה בשם הפנ"י.

חלמיש

<כמדומה שהרשז"א פסק שמכיוון שחתן דומה למלך אין זה כבוד לשתות לפניו (מהזיכרון מספרו של הרב אמיר משיח על פסיקת הרשז"א>

או שזכרונך מטעה אותך, או שלמספר יש דמיון פורה, ואינו יכול להפריד בין דברי צחות להסבר הלכתי.

לאחר לידת נכדי שיחי' עיינתי בנושא מנהג השלום זכר ומקורו, ומצאתי את הפנינה הבאה בספר "נפש הרב", (ירושלים תשנט), עמ' רמב, שבו כותב עורך הספר (הרב צבי שכטר) בשם הגרי"ד סולובייציק, שהמנהג לעשות "שלום זכר" בליל שבת, החל בביקורי רב הקהילה, בבית היולדת בליל שבת:

"... ובט"ז שמה הביא טעמים לסעודה זו, ורבינו /הגרי"ד סלובייצ'יק/ הציע, שאולי י"ל על פי דברי הרמב"ם, דכשעושים דברים לחלל את השבת מטעם פיקוח נפש, אין עושין אותם לא על ידי נכרים, ולא על ידי קטנים, ולא על ידי עבדים, אלא על ידי גדולי ישראל וחכמיהם, זהו תוכן דברי הרמב"ם שם . והנה היולדת במקצת דינים, דינה כחולה שיש בה סכנה עד שבעה ימים, דהיינו, שאם שתקה, וכל שכן אם אמרה צריכה אני, מחללין עליה את השבת . נראה דמהאי טעמא היה נהוג, שהרב היה הולך בליל שבת לבקר אצל היולדת, לראות אם צריכה איזה חילול שבת. ובודאי (!) אינו מן הנכון שהרב ילך לבדו, ובודאי (!) הלכו עמו ראשי הקהל ללוותו. וממילא נצמח מזה המנהג, שהכל הלכו יחד  ללוות את הרב בלכתו אל בית היולדת".

אף שאין ספק שהסברו של הגרי"ד סלובייציק (אם נאמר, הרי שהוא) נאמר על דרך הצחות.  

תוקן על ידי נישטאיך ב- 29/06/2014 04:58:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2014 11:51 לינק ישיר 

נישט
לא ציינתי אמנם את השאלה הזו מצאתי בפ"י שעמד עליה בחריפות גדולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2014 15:22 לינק ישיר 

ירוחם ונישט תלמוד בבלי מסכת ברכות דף יט עמוד ב גברא רבה אמר מילתא לא תחיכו עליה, שו"ת מנחת שלמה חלק א סימן יח שנתן טעם לזה שהמברך עצמו אינו טועם מהיין דהוא מפני שהחופה עושים עפ"י רוב ברחוב ואין שבחו של ת"ח להיות אוכל בשוק, ולענ"ד הוא תמוה דלא יתכן דחשיב כשותה בשוק דא"כ גם הקדושין הם בשוק ורב מנגיד אמאן דמקדש בשוקא, אלא הטעם הוא מפני כבוד החתן שדומה למלך ולא יאה שהמברך יקדים תחלה לטעום מהכוס וגם גנאי הוא שהמברך יטעום רק לאחריהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2014 15:43 לינק ישיר 

הכל נכון ושריר וקיים. בגלל הכבוד למלך החתן מבטלים הלכה מהשו"ע? מצינו כך גם במקומות אחרים.תמיהני.

שאלה ששאלתי את החתן בשבע ברכות-  בעניין חתן דומה למלך.
-אתה יודע כמה זמן אתה תהיה דומה למלך?
ואמרתי - כל זמן שתתיחס לאשתך כמו אל מלכה, אתה תהיה דומה למלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2014 16:36 לינק ישיר 

ירוחם - הווארט שלך הפלא ופלא שפתים ישק - אבל על הרשז"א לא יכול להיות תימה חזקה עליו ששו"ע הוא יודע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2014 20:40 לינק ישיר 

ירוחם,
ברכה ראשונה אין לה שיעור, והמברך מספיק שישתה מעט.
6 ברכות אינן מהוות הפסק - מעשים שבכל שבת וחג, שאנחנו מברכים גפן, ואח"כ עוד ברכות, ורק אח"כ שותים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/6/2014 21:01 לינק ישיר 

חלמישצור כתב:
ירוחם - הווארט שלך הפלא ופלא שפתים ישק - אבל על הרשז"א לא יכול להיות תימה חזקה עליו ששו"ע הוא יודע

ודאי הוא יודע, אבל לפעמים לתת תרוץ חזק יותר מההלכה הכתובה.
התרוץ ראשון שת"ח לא ישתה ברשות הרבים- הוא לא פחות מופרך- אבל יש לו מקור הלכתי בגמרא ובשו"ע.
אבל התרוץ שהחתן דומה למלך ולכן אין שותים לפניו. אין לו כל מקור הלכתי, החתן דומה למלך, היא אמירה- סתם אמירה יפה.

תגיד- חתן דומה למלך- וכידוע- מלך פורץ גדר ואין מוחים בידו- מה יגידו עם החתן יפרוץ גדר, ויבקש טבעת מהכלה?

אגב בנוגע לידיעתם של מספר חכמים - אני ראיתי שומר לילה- מת ביום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2014 21:47 לינק ישיר 

השכן כתב:
ירוחם,
ברכה ראשונה אין לה שיעור, והמברך מספיק שישתה מעט.
6 ברכות אינן מהוות הפסק - מעשים שבכל שבת וחג, שאנחנו מברכים גפן, ואח"כ עוד ברכות, ורק אח"כ שותים.

שכני הטוב
אין לי אתך ויכוח- אתה צודק אנחנו עושים הרבה דברים שלא לפי ההלכה. אני מדבר על אלה שמקפידים כביכול על קוצו של יוד. בעניני הלכה. כאמור בנושא של המתנה של האשה לבעלה. אבל לא מקפידים על הלכות כבדות יותר.

תוך כדי הקלדה נזכרתי הלכה

רמב"ם הלכות אישות פרק ה הלכה כב

אמרה לו הא לך דינר זה מתנה ואתקדש לך ולקחו ואמר לה הרי את מקודשת לי בהנאה זו שקבלתי ממך מתנה אם אדם חשוב הוא הרי זו מקודשת שהנאה יש לה בהיותו נהנה ממנה ובהנאה זו תקנה עצמה לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2014 06:49 לינק ישיר 

חלמיש

<אלא הטעם הוא מפני כבוד החתן שדומה למלך, ולא יאה שהמברך יקדים תחלה לטעום מהכוס, וגם גנאי הוא שהמברך יטעום רק לאחריהם>

בשולחן ערוך אבן העזר סימן סד סעיף א, מצאנו רק את ההלכה:

"הנושא בתולה צריך לשמוח עמה ז' ימים, שלא יעשה מלאכה, ולא ישא ויתן בשוק, אלא אוכל ושותה ושמח עמה, בין אם הוא בחור בין אם הוא אלמון. הגהת הרמ"א: וחתן אסור בעשיית מלאכה, ואסור לצאת יחידי בשוק". (ר"ן פ"ק דכתובות ובפרקי ר"א).

האם מהיות החתן דומה למלך, הוא כמלך לכל דבר?!

וראה אליקים ג' אלינסון: "חתן דומה למלך - לגלגוליה של אמרה אגדתית בספרות ההלכה", סיני צו, פ-פו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2014 07:43 לינק ישיר 

ירוחמ

איקון ירוק מאד על ההברקה החשובה כל כך! (מתי החתן דומה למלך, כשהוא מתייחס לאשתו כמלכה). ראויים הדברים לשמש בספר מבוא לחיי נישואין, כמו בקורס הדרכה לחתנים.

זה מאד חשוב כי זה מערער בלי שנחוש תרעומת על תואר הכבוד "מלך" ומראה שהמלך בעצם צריך לכבד אחרים כלומר את כלתו. ולא שהיא צריכה להתייחס אליו כמלך, כפי שניתן להבין וכפי שהוא רוצה מטבעו.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2014 11:26 לינק ישיר 

הרב מימוני

כבר סיפרתי זאת בעבר.
לאחר נישואי, ישבתי עם אשתי  בסלון ביתנו החדש- רציתי לפתח את חיי נישואינו בלימוד תורה ותרבות וכ'.

הספר המתאים ביותר הוא כמובן הרמב"ם, משום  מה הרמב"ם עושה רושם על כולם, אולי בגלל הצליל- בם
כמובן  שלמדתי איתה דיני אישות. וקראתי לפניה. כי על האשה לנהוג בבעלה כאילו הו בן מלכים נסיך.
שאלה אותי רעייתי- אתה מתכוון ברצינות?
- את רואה, זה לא אני- זה הרמב"ם!
- ואתה מתכון שאני צריכה להתיחס אליך כמו אל מלך?
- הנהנתי בראשי בחיוך. של מה אפשר לעשות.
וזה עזר ועוד איך זה עזר. מאותו רגע לא היה פעם שאשתי לא אמרה לי- הוד מעלתך-
הוד מעלתך- תתלה את הכביסה. שטוף את הריצפה זרוק את האשפה, הוד מעלתך לך למוכלת וכ'
זה חשוב מאד להגדיר את המעמדות בבית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חופה אלטרנתיבית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.