בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מקונצרט לזכרו של החזן משה שולהוף וסיום שנה"ל בית הספר לחזנות בפ"ת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/6/2014 00:27 לינק ישיר 
דיווח מקונצרט לזכרו של החזן משה שולהוף וסיום שנה"ל בית הספר לחזנות בפ"ת

בס"ד

ערב טוב לחברי הפורום וצופיו
לפני כמחצית השעה הסתיים קונצרט החזנות של סיום שנה"ל בבית הספר לחזנות בפתח תקווה - אשר הוקדש לזכרו של החזן משה שולהוף ז"ל במלאות שנה לפטירתו
אשת החזן שולהוף , גב' רוחמה שולהוף השמיעה מילות ברכה ובירכה את מארגני הקונצרט
המחלקה לתרבות תורנית בראשות שמואל זלצר, מנהל בית הספר יצחק ראשי וחיים הייזלר, יעקב צ'רקא חברו של החזן , האגף לרבות תורנית שמריהו הרמן, ולחזנים חבריו של משה ז"ל

את הקונצרט ליוותה סימפונט רעננה בניצוח מאסטרו אלי יפה, כאשר מנחם בריטובסקי שליווה במהלך הקונצרט את החזנים בפסנתר ניצח על מספר יצירות

השתתפו החזנים:
יצחק מאיר הלפגוט - ולירושלים עירך (קוסביצקי), זכרינו לחיים, ממקומך (קרליבך), ברח דודי (שטרן),
דוד ויינבך - אור חדש (שנקר)
יעקב מוצן - שומר ישראל (רוזנבלט)
יחזקאל קלאנג - אלוקי נשמה (רוזנבלט)
ישראל רנד - קול דודי (נובקובסקי) יחדעם החזן הלפגוט

תלמידי ובוגרי בית הספר השמיעו מספר דואטים וטריו במהלך הקונצרט
היצירות שבוצעו:
אב הרחמים - לחן אוישר, מנדי גרינפלד ואבי
ואף הוא - לחן רוזנבלט, שמחה רוטנברג ו
אבינו גלה כבוד - לחן שטיינברג,
ובשופר גדול - לחן אלי יפה, אלעזר וינוגרד יוסי שוורץ ואבריימי קירשנבוים
אלוקי עד שלא נוצרתי - יחיאל יוסקוביץ ונחמן תורגמן
מיין זיידע חולם - יקי לויאר ואלעזר ברוק

יישר כח ליוזמים למארגנים וכמובן לחזנים, למנצחים ולמקהלה
לילה טוב
יהודה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 00:42 לינק ישיר 

בס"ד

החזנים אלעזר ברוק ויעקב לויאר בשירו של גולדפאדן
הוקדש לזכרו של החזן משה שולהוף ז"ל

יהודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 00:49 לינק ישיר 

יהודה,קיבלת "כרטיס אדום" לסרטון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 06:58 לינק ישיר 

בס"ד

בוקר טוב
נסה את הלינק הזה:

יהודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 07:20 לינק ישיר 

"לחסידים" שביננו והמבינים יידיש -להלן קישור עם המילים:http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2747141&forum_id=14617

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 08:42 לינק ישיר 

מיין זײדע עליו השלום ^,איז געקומען מיר צו חלום.^

סבא שלי עליו השלום                                  בא אלי בחלום
האב איך אים געᤡרעגט: זײדעניו,^

שאלתי אותו                              סבא

װאס טוט זיך אױף יענער װעלט^

מה קורה בעולם הבא
צו איז מען דארט צוᤡפרידן^, װאס מען טוט צואונדז ײִדן^.^

האם שם כולם מרוצים                                  מה עושים שם היהודים

און הערט זיך נאר צו,

הקשיבו

װאס מיין זײדעניו האט מיר דערצײלט^.

מה סיפר לי סבי
עס לױᤡן שליחים^ צדיקים מלאכים^,

רצים שליחים צדיקים מלאכים

עולים ויורדים אראפ און ארױף^

עולים ויורדים הלוך וחזור

אױ ס´איז אין רעש א געטומל,^ אױבן אין הימל,^

הו איזה רעש היה שם                                     למעלה בשמים
און מען בעט, אױ רבונו של עולם, זאל שױן נעמען א סוף^

ומבקשים ומתפללים רבונו של עולם                                שכבר יגיע הסוף

און משה רבנו, בעט :^ אבינו מלכנו,אבינו^

ומשה רבנו מבקש                    אבינו  מלכנו            אבינו
אבינו מלכנו אונדזער ᤡפאטער קיניג,

אבינו מלכנו                             אבינו מלכנו

האט דאס ײִדישע ᤡפאלק דען געליטן נאך װײניק

האם העם היהודי לא                        סבל דיו

אױ ᤞᤡאבינו מלכנו,^ אוי שמע קולנו חוס^ ורחם,^ ורחם עלינו.^

אבינו מלכנו                                     שמע קולנו חוס ורחם עלינו

וידבר השם אל משה ,און גאט רעדט צו משה

וידבר השם אל משה                   השם דיבר אל משה

װאס נוצט דיין בעטן ,װאס טױג דיין טענהן .

מה התועלת מתפילתך                        מה הטעם בטענותיך

אױב דו האסט ᤡפארגעסן ,װעל איך דיר דערמאנען^.

אם שכחת                                                אזכיר לך

האב איך ניט געװארנט כּל ישראל חᤡברים,

האם לא הזהרתי                       את כל ישראל חברים

לא יהיו לכם אלהים אחרים  

לא יהיה לכם אלהים אחרים

איר זאלט ניט דינען צו פרעמדער געטער

לא תסגדו לאלים זרים

ווײַל איר װעט זײַן אױף צרות,

כי יהיו לכם צרות

און איר װעט ניט האבן קײן רעטער^.

ולא יהיה לכם מושיע

אוי רבונו של עולם,אמת אמת אז דו ביסט גערעכט,

אוי רבונו של עולם                             אמת                              אתה צודק

דײַנע קינדער                                     געװארן זענען שלעכט.^

ילדיך ילדיך                                                                 היו לרעים

אבער דו ביסט דאך אונדזער טאטע,און מיר דײַנע קינדער,^

אבל הרי אתה האבא                                                   ואנחנו ילדיך

באװײַז איצט אונדז, נאך אמול^ דײַנע גרױסע װינדער.^

לכן אתה מכה לפעמים                               את ילדיך הגדולים

װײַל דו האסט אלץ טאטעניו אױך דײַנע פליכטן,

אבל יש לך אבינו גם חובות

אז דו זאלסט ניט לאזן דײַנע^ קינדערלעך ᤡפארניכטן.^

אל תיתן להשמיד את ילדיך

בעייס, איך האב ארױסגעᤡירט דײִדן פון מצרים,

משה,                                   אני הוצאתי את היהודים ממצרים
שקלאפן זענען זײ געװען און װאס איך האב זײ צוגעזאגט,

לכן הם צריכים להיות לי מוקירי טובה

בין איך דען ניט מקיים,   משה פרעג איך דיך אליין.

מה שהבטחתי להם עדיין לא קיימתי,         משה רק אותך אני שואל

השם אלוקיכם, איך בין אייער גאט.

השם אלוקיכם                         אני אלוקיכם

זאלן זײ נאר ᤡפאלגן מיינע צען געבאט.

ואתם חייבים לקיים את עשרת הדברות
װעל איך זיך דערבᤞרעמען אױף יעדן ײִדיש קינד,

אז אוכל איפה שהוא לרחם על כל אחד מכם
כּרחם אב על בנים, אוןפאᤡᤞרגעבן זײערע זינד.^

כרחם אב על בנים                          ואשכח את כל חטאותיכם

תוקן על ידי ברטוןאמיתי ב- 25/06/2014 08:46:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 10:55 לינק ישיר 

אשמח לקבל הקלטה מלאה מהקונצרט
תודה

יצירות חזנות להורדה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 11:41 לינק ישיר 

כמה הערות:

הקונצרט היה מוצלח ביותר ...

... אבל ... לציבור אין הרבה נימוס. מה אני אגיד?

1) הרי כולם ידעו שהקונצרט היה לזכרו של שולהוף. מן הסתם היה מי שסייע במימון בגלל זה. והתנהגות חלק מן הקהל בזמן שהבת דיברה על אביה היה פשוט מגעיל! אז מה אם היא דיברה באנגלית?

2) זה לא הקונצרט החזני הראשון שהייתי בו בארץ, ואני מרבה ללכת לקונצרטים "בעולם הגדול". מעולם לא נתקלתי בשום קונצרט בחו"ל באנשים ש (א) מדברים ביניהם באמצע הקונצרט, (ב) מזמזמים יחד עם החזן את מה שהוא שר (גם אני מכיר את היצירה, אבל קניתי כרטיס כדי לשמוע אותו, ולא אותך!) (ג) מדברים בלי בושה בפלאפון (ולא מדובר על רופא תורן וכו' - וגם אם היה כזה, היה צריך לצאת).

חבל שהמצב כך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2014 23:52 לינק ישיר 

שבוע טוב,

המתנתי עם השורות הללו ארבעה ימים, מתוך תקווה שאצליח לגזור על עצמי איפוק בפרק-זמן-זה, או שמישהו אחר יכתוב את מה שבוער בי.
זה לא צלח: אף אחד לא כתב על זה, וגם לא ממש נרגעתי. בכו"ז אשתדל לעשות זאת במתינות ככל שיעלה בידי. הנה.

יש לי חבר, דודי שמו. דודי  איננו מרבה להגיע לאירועי חזנות: הוא אב מסור למשפחתו ועסוק עד מעל לראשו בענייניו. לקונצרט הזה הצלחתי לסחוב אותו. אמרתי לו שיהיו כל ה'גדולים': מוצן, רנד, ויינבך, הלפגוט וקלאנג (לדעתי זה סדר חשיבותם) עם סימפונט רעננה בניצוחו של אלי יפה. הוא השתכנע והגיע.
ב - 8:00 בבוקר למחרת הקונצרט הוא כבר היה אצלי על הקו. "עבדו עלינו!", הוא אמר לי. "פשוט עשו עלינו סיבוב".
כך זה עבד: מנהל בי"ס מסויים לחזנות החליט שהוא מוכרח להביא את הציבור לטקס סיום השנה של ביה"ס שלו (לשם שמיים, כנראה), ועל הדרך אולי גם להכניס כמה שקלים לקופת ביה"ס. מה עושים? מודיעים לציבור שיש קונצרט גדול עם כל גדולי החזנים, גובים על כך כסף מהקהל שמשלם ומגיע, ואז משמיעים לו כל מיני ילדים "בוגרי שנה שנייה ושלישית", שאיש לא היה משלם פרוטה לראותם (בלי לפגוע, היו שם כמה עם פוטנציאל). ככה אתה גם מסדר לכמה תלמידים לשיר עם תזמורת גדולה ומכובדת (שהמנצח, מורה בעצמו, ישבור את הראש..) מאד פשוט. גם מאד נכלולי.
כך קורה שישראל רנד שר בדיוק חצי פרק חזנות (דואט עם הלפגוט), מוצן שר פרק אחד בהתחלה ואז נכנס למקפיא עד סוף הקונצרט, ודוד ויינבך ויחזקאל קלאנג - שניהם, כך אמרו, מורים בביה"ס - שרים בדיוק כמו החניכים שלהם, פרק אחד לכל אחד.כדי להרגיע, את מי שזה מרגיע, נתנו להלפגוט ארבעה וחצי פרקים.
חיפשנו מלוכה ומצאנו אתונות.

עיינתי כעת שוב במודעת הקונצרט: לא היה שם שום איזכור לטקס סיום שנה כלשהו. נכון, היתה איזו שורה שדיברה על תלמידי ובוגרי ביה"ס לחזנות, אך הפרופורציה היתה ברורה - הבמה היא של הגדולים, אולי ישולבו איזה פרח או שניים.

מעבר להונאה שנרקמה כאן, ישנה בעיה נוספת - חינוכית: איך חושב מנהל ביה"ס הנכבד לחנך את תלמידיו לערכי החזנות, כשהוא מגחיך את מיטב החזנים (המורים שלו) לעיניהם?
מה חושב תלמיד שרואה חזן כמו מוצן עומד ב"שיר המעלות" רחוק מהמקרופון, בעוד כמה פרחי חזנות טריים (ומקורבים למאן דהו) שולטים כל אחד על מקרופון? מה חושב תלמיד כשהוא רואה חזן כמו מוצן שר פרק אחד בלבד?
ויש כאן גם בזבוז חמור של משאבי ציבור: קיבלת מימון להביא את מיטב החזנים ,אך לא השתמש בהם. כך נאלצת לשלם בלי לקבל תמורה.

אדלג על תיאור הפיאסקו של משפ' שולהוף.
במקום זאת אסיים בפנייה לבוגר הפורום החזן/מנצח יוסי שוורץ (הבטחתי לא לבקר את החזנים הצעירים, אך כאן מדובר במנצח מוכשר ששמו כבר הולך מעט לפניו): אל תכפה את נוכחותך על הבמה! בשעה שאתה מופיע כחזן - אתה לא מנצח. תתרכז במה שאתה צריך לשיר, ותעזוב את החזן הצעיר שלימינך (שבמילא אינו זקוק להדרכתך). 

אסתפק בזה.

תוקן על ידי רוממות ב- 28/06/2014 23:59:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2014 00:48 לינק ישיר 

רוממות -בינתיים,בפורום זה הקונצרט זכה אך ורק לשבחין( ולא ממני,,,,)וזה שישב לידי בקונצרט אמר לי "זה אחד מהקונצרטים המשובחים ביותר שראיתי השנה" -ובינתיים,למיטב זכרוני דעתך ברישא הינה "דעת יחיד" ולא ראיתי לה תומכים

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 29/06/2014 01:02:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2014 11:32 לינק ישיר 

אני יודע שתגובה זו תימחק עקב מה שאני הולך לכתוב. א. ככה״נ ״רוממות״ זה לינק של הדוקטור או של אחד מעושי דבריו. ב. הדוקטור ישב בקונצרט וחיפש רק חסרונות למרות שהיה קונצרט מושקע ומוצלח. ג. כל הכבוד למנהל בית הספר שנותן במה לפרחי החזנות (כמובן שתמיד יהיו חלק יותר מוצלחים וחלק פחות מוצלחים). מנהל שנותן לתלמידיו את האופציה לממש את החלום שלהם ראוי להערכה רבה גם אם התוצאה לא היתה 100% ובפרט שבמקרה דנן התוצאות היו יותר מ-100% (תלוי את מי שואלים כמובן). ד. בדברי ״רוממות״ זיהיתי גם זלזול ולגלוג על גדול המנצחים בדורינו הלא הוא המאסטרו אלי יפה שבראש ובראשונה ולפני כל מקצוע הוא ״בן אדם״. ולא סתם בן אדם אלא כדברי הלל הזקן ״אוהב את הבריות״. ועליו אפשר לומר שהוא מתלמידיו של אהרן הכהן. ה. יש עוד הרבה מה לכתוב, אבל חבל להשקיע בכתיבה כי ממילא ימחקו את התגובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2014 13:26 לינק ישיר 

רוממות -על עניין "ההונאה",עשיתי הנה"ש והתוצאה:8 יצירות-שרו החזנים הוותיקים(למרות שבחלקם היו צריכים לעבור לשורות התלמידים),,,,,,,,,,ו-6 יצירות-שרו החזנים הצעירים/ פרחי חזנים(למרות שרובם,לפי הביצועים-ללא ספק מקומם בשורת הוותיקים)-מכאן והלאה עשה את החשבון הנכון בעצמך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2014 15:50 לינק ישיר 

סתם למען ידעו הציבור: מה שהמאסטרו אלי יפה יודע להוציא מסמפונת רעננה, ה.....לא יודע להוציא מהפילהרמונית הישראלית. ויחי ההבדל הקטן!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2014 00:04 לינק ישיר 

רוממות איני רואה צורך להגיב על דברי הבל ורעות רוח אלה .....
מלבד אשר סיבת כלל הדיווח ידועה למבין.... !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2014 00:14 לינק ישיר 

שרגא פייבל הנכבד,

גם אם הקונצרט היה מוצלח, אין זה אומר שלא היתה כאן הונאה.
בסופו של דבר הובטח לנו הופעה של הגדולים והותיקים, אך במציאות קיבלנו את הפרחים (זה שישב מאחורי כינה אותם פרחי מיאמי).
אגב הספירה שעשית, מתוך 8 הקטעים ששרו הותיקים - ארבעה וחצי שר חזן אחד, יתר הפרקים חולקו בין יתר החזנים.

ראיתי שyeudaf  האשים אותי שאני עובד למען סובול. אני חש מגוחך כשאני מכחיש זאת. די בעיון קצר בהסטוריית ההודעות שלי בפורום כדי לראות שסובול היה נתון להתקפותי תמיד.

אגב, לא זילזלתי באלי יפה. נהפוך הוא, אני מעריך אותו עמוקות (שלא כמוך, ללא חנופה). דווקא משום כך אינני מבין איך הוא מסכים לכל תכתיב שהוא מקבל מהנהלת ביה"ס.

ולעצם הקונצרט, אני מזמין את שרגא פייבל להזכר בכמה צמדים שעלו על הבמה, היו שני הזמרים ראויים.
וגם מילה קטנה על הסאונד, שמישהו שיחק בו קצת כדי לעזור למישהו.

בקיצור: אפשר ורצוי לעשות קונצרט של חזנים צעירים, אך יש ליידע מראש שמדובר בקונצרט כזה, ולאפשר לכל אחד לבחור אם להגיע לקונצרט הזה או לותיקים (זה שישב ליד שרגא פייבל יעדיף לשלם יותר וללכת לצעירים, כמובן).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2014 02:32 לינק ישיר 

בס"ד
נהנינו (5 אנשים בגילאים 11-67) מאוד מהקונצרט. גם מחלק גדול מה"פרחים" שבגינה. אלי יפה אכן מנהיג את התזמורת באופן שונה ומקסים.  (ד"א, מישהו כתב על בריסטובסקי? ממש תזמורת שלימה בקצות אצבעותיו!!)
עם כל זה רוממות צודק, אין קשר בין הדברים. 

אכן היה נראה שמשתתפי הקונצרט יהנו  ממוצן וכו' עם קצת תיבול אבקת פרחים...

במיוחד בהקשר של שאר הקונצרטים שהיו החודש -  חודש המורשת היהודית במימון משרד החינוך ועוד.

נ"ב:  כמו שרפי ביטון בשבת עם הלפגוט בפ"ת "דחף" על חשבון משמי הארנונה תושבי העיר בכל רבע הזדמנות את המלאכים שלו על חשבון החזן (הרבה מעל ומעבר לגימיק). וידוע ב ד י ו ק  מדוע   מילאו את ביהכ"נ הגדול עד אפס מקום כל אלו שאינם הורים של מלאכים וכד')

נ"ב2:  הקונצרט (שממילא) הוקדש לזכרו של.. ולא היה ערב לזכרו...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מקונצרט לזכרו של החזן משה שולהוף וסיום שנה"ל בית הספר לחזנות בפ"ת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext