|
|
| נשלח ב-29/6/2014 14:44 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | יש הבדל משמעותי בין "כל דבר תלוי ברצון" לבין "אין דבר העומד בפני הרצון".
הפתגם "אין דבר העומד בפני הרצון" אכן אין לו מקור בחז"ל כמו שאמרה ברוריה. (כמו עוד הרבה "פתגמים" נפוצים כגון "איזהו חכם? המכיר את מקומו" או "אין נביא בעירו" או "יותר מששמרו בני ישראל את השבת, שמרה השבת על ישראל" ועוד הרבה...)
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 29/06/2014 03:26:46 |
|
אפשר להבין שני המשפטים באופן זהה. ואפילו אם לא, עדיין יש הבדל בין משפטים שהרעיון הבסיסי נמצא במקור יהודי, לבין משפטים שהמוצא שלהם לא יהודי בעליל. גם המאמר איזהו חכם המכיר את מקומו אפילו אם הוא לא נמצא בחז"ל כלשונו, הרעיון נמצא גם נמצא במסכת אבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2014 17:29 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | | אפשר להבין שני המשפטים באופן זהה. ואפילו אם לא, עדיין יש הבדל בין משפטים שהרעיון הבסיסי נמצא במקור יהודי, לבין משפטים שהמוצא שלהם לא יהודי בעליל. גם המאמר איזהו חכם המכיר את מקומו אפילו אם הוא לא נמצא בחז"ל כלשונו, הרעיון נמצא גם נמצא במסכת אבות. |
|
אם אתה כ"כ מתעקש אז גם הרעיון מאחורי הביטוי כנראה לא יהודי. (לפחות בצורה הכללית והרווחת שלו)
כיהודים אנחנו יודעים שלא משנה כמה רצון יש לנו, לפעמים רצון הבורא שונה והרצון שלנו לא יצא לפועל...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2014 18:53 |
|
| |
אדם אדם..מה יהיה עם הדיעות שלך??????
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2014 20:29 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אפשר להבין שני המשפטים באופן זהה. ואפילו אם לא, עדיין יש הבדל בין משפטים שהרעיון הבסיסי נמצא במקור יהודי, לבין משפטים שהמוצא שלהם לא יהודי בעליל. גם המאמר איזהו חכם המכיר את מקומו אפילו אם הוא לא נמצא בחז"ל כלשונו, הרעיון נמצא גם נמצא במסכת אבות.
אם אתה כ"כ מתעקש אז גם הרעיון מאחורי הביטוי כנראה לא יהודי. (לפחות בצורה הכללית והרווחת שלו)
כיהודים אנחנו יודעים שלא משנה כמה רצון יש לנו, לפעמים רצון הבורא שונה והרצון שלנו לא יצא לפועל...
|
|
יש על זה ויכוח בין הרש"ש ור' ישראל סלנטר אם אפשר להשיג כל דבר שרוצים על ידי מידת האמונה או שלא. אבל אני מסכים איתך שיש דברים שאנו לא נקבל עם כל הרצון שבעולם. אבל לא לזה כיון המשורר כשהוא אמר אין דבר העומד בפני הרצון. הוא התכוין לזה שכח הרצון הוא כח אדיר, שאפשר להשיג איתו דברים הרבה מעבר ממה שאפשר לדמיין. ומכיון שפתגם זה מובא באין ספור מקורות יהודיים, אז כפי הנראה הרעיון הוא יהודי מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2014 20:34 |
|
| |
אני לא מכיר אינספור מקורות יהודיים בנושא. בהחלט שהרצון חשוב מאוד, אבל עד גבול מסויים.
אני דווקא מכיר את "רבות מחשבות בלב איש - ועצת ה' היא תקום"...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2014 21:45 |
|
| |
לא הבנתי מה באת להגיד בזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2014 00:19 |
|
| |
תקרא את ההודעה הקודמת שלך, ומיד לאחריו את התגובה שלי, ונראה לי שזה יעזור לך להבין מה באתי לומר.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2014 00:31 |
|
| |
תחפש באוצר החכמה את הפתגם "אין נביא בעירו" ותקבל גם תוצאות - למרות שמקורו מהברית החדשה.
זה שאנשים חוזרים על פתגם לא אומר שהם המציאו אותו או יודעים את מקורו....
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2014 01:00 |
|
| |
לא אמרתי שהם המציאו אותו או יודעים את מקורו, אלא אמרתי שאם הרבה מקורות יהודים מביאים מקור זה, הרי שכנראה שהוא משקף ערך יהודי.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2014 01:11 |
|
| |
נראה שאין דבר העומד בפני הרצון
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2014 13:56 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | תחפש באוצר החכמה את הפתגם "אין נביא בעירו" ותקבל גם תוצאות - למרות שמקורו מהברית החדשה.
זה שאנשים חוזרים על פתגם לא אומר שהם המציאו אותו או יודעים את מקורו.... |
|
בס"ד
כתוב ש"בדרך שהאדם בוחר מוליכים אותו"-כך שיש עניין שנרצה בטוב...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2014 18:23 |
|
| |
למדתי את הנושא איפשהו, אמנם לא "אן אל פי"
| חייכנית770 כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | | חייכנית770 כתבה: |  | בס"ד
רציף אז מקסימום תימשך לשמנה...מה יקרה?זלא כזה אסון כמו להימשך לאישיות רעה |
|
|
|
בס"ד
תבין אם תגיד מה אתה רוצה מבחינה חיצונית זה דווקא עלול להיות לרעתך...מכיוון שאתה בונה תבנית במוח למראה מסויים ודווקא זה עלול להיות לך לרועץ. |
|
למיטב ידיעתי חשוב להתפלל על החיצוניות של הבן זוג. שימצא חן בעיני, שיהיה ביננו חיבור מושלם, שיהיה ביננו התאמה נפלאה, שנהיה מאושרים עד בלי די. אין לבקש על מישהו מסויםן שאת מכירה, או על מראה מסוים, אלא מבקשים בכללי כנ"ל. ו היועצת שלך טעתה שלא נתנה לך לבקש על החיצוניות, כי הרי חשוב שלא יגיע לך אחד שאת מפחדת ממנו, ג'ינג'י נמוך קירח ועצבני :) ובוודאי חשוב שתתפללי על זה שיהיה חסיד חבד רגיל/משיחיסט, אם יש לך העדפה מסוימת.. ויש שיטה חזקה שקוראים לה "הסוד" שגם מלמדת איך לבקש, ואיך למשוך לך אחלה חתן, ויש אתר מסוים שממש מבאר את העניין באר היטב
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 30/06/2014 18:25:39
|
|
|
|
|