| נשלח ב-1/7/2014 14:41 |
|
| |
והיו עיניך רואים את רבנך מאחזי העינים
אתמול הרבי ממישקולץ עצם את עיניו והודיע ברבים- החטופים חיים.
הרב אלישיב- הבן -קבע, לפי גורל הגרא שעשיתי החטופים בחיים.
הרב אליעזר שיק הצדיק מיבניאל- אמר בשיחה. כי החטופים חיים.
אלו דוגמאות והרשימה ארוכה.
על מה שאני תמיד מתפלא, מאיפה לאנשים הללו את רוח הנבואה? האם כל יום יש להם גילוי אליהו?
ממש פלא, ליודעי הסוד והקבלה פתרונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2014 15:00 |
|
| |
ירוחם, אשריך שאתה בכלל זוכר. הם בונים על זה שכל האידיוטים ישכחו תוך זמן קצר. אצלי זה עבד, כבר לא זכרתי את העניינים הללו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2014 15:02 |
|
| |
ירוחם אינו אידיוט.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2014 15:17 |
|
| |
ר' מיכי המישקולצר גלגל את עיניו רק אתמול הרב אלישיב לפני שבוע והרב שיק השבוע, אם כל ההבטחה של הקב"ה צור ילדך תשי- אני לא מצליח לשכוח. אני גם לא מצליח לשכוח את דברי המרן החדש של ש"ס הרב ש"ך הספרדי. שכינה את המגזר שממנה יצאו שלשת החטופים הי"ד, כעמלקים, כידוע עמלק חייב מיתה והכחדה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2014 16:27 |
|
| |
כבר כתב ע"ז רבינו חיים נחמן שיר...ראיתיכם שוב בקוצר ידכם וגו'
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2014 17:52 |
|
| |
ירוחם
בפורום השכן, שמותר להזכיר את שמו, גם כן פתחו אשכול עם לינקים ואיזכורים, וגם שם מתחו ביקורת על המדברים גבוהה גבוהה בשם ידע איזוטרי.
אני מנסה לעשות כמוך, ומביא שני מעשים המיוחסים לספרי דרוייאנוב.
א
מעשה בחסיד שבא לרב ואמר שאשתו חולה. האדמור עצם עינים, התפלל, והכריז: היא תהיה בריאה. הלך החסיד לביתו וחזר תכף. אשתו במצב קשה עוד יותר. האדמור חזר על הטכס והכריז: יהיה בסדר. החסיד הלך וחזר: היא גוססת. האדמור חזר על הדברים: הוצאתי את החרב מידי מלאך המוות, הכריז. החסיד הלך וחזר. היא מתה... האדמור אמר: איזה רשע המלאך הזה! לא היתה לו חרב, אז הוא חנק אותה...
ועוד סיפור, יותר בקיצור:
ב
חסיד התלונן שיש לו בעיה (אולי הפרה חולה?). האדמור נתן עצה-סגולה. החסיד הלך וחזר, זה לא עוזר. עוד עצה ואותה תוצאה. עוד סגולה ועוד תוצאה. בסוף הפרה מתה. החסיד סיפר לאדמור וזה ענה: חבל, חבל, היו לי עוד סגולות...
כדאי לזכור שגם הרופאים יודעים להציע תרופות אבל אף אחד מהם אינו יכול להבטיח שהן יעבדו. מה שכן, הרופאים מסתמכים על מתודולוגיה מדעית, הניתנת לבדיקה וללימוד, ועל עשיות שניתן לחזור עליהן כדי לבדוק אם הן עובדות.
כל אותם רואי נסתרות מסתמכים על יכולות בלתי ניתנות לבדיקה ועל כך שהם ראויים למידה הזו.
אולי כאן אפשר לשאול, ואני מתכוון ברצינות: האם מי שבאמת יש לו רוח הקודש, כלומר איזו שהיא יכולת לא מדידה באמצעים מדעיים, תמיד ידע את האמת בבירור? האם הוא לא מסוגל לטעות? האם טעויות מהוות הפרכה לקביעה שהוא נחן ברוח הקודש?
את השאלה הזו יש לבחון מהיבטים שונים. מהצד התיאורטי, אם נקרא לו כך, כלומר מה כתוב במקורות שעוסקים ברוח הקודש במסורת שלנו. (במובן הרחב של "מסורת"). מהצד ההיסטורי, האם לא היו כבר בעבר אדמורים ובעלי רוח הקודש אחרים, או מתיימרים לה, שטעו? אני זוכר במעורפל אשכול שבו כתב, נדמה לי מואדיב, על רבנים שנתנו עצות רפואיות שלא הובילו לתוצאות טובות...
אוסיף כי מן הסתם ניתן לחלק את מאגר בעלי רוח הקודש או המתיימרים לרוח הקודש (או לידע מקביל?) לשלושה:
א. רמאים היודעים שהם מרמים. ב. טועים המאמינים שיש להם כוחות. ג. כאלו שבאמת יש להם כוחות ואז ניתן לשאול אם כוחות אלו עלולים להכזיב והאם בעל היכולת יודע להבדיל בין גילוי אמיתי למוטעה. (וכאן יש מקום לחלק בין ידיעת עתידות, לידיעת ההווה הנעלם ועוד ועוד).
האם יש חברים בקבוצה ג' או שהיא קבוצה ריקה? כמדומה שלחלקנו יש דעה מוקדמת מה התשובה הנכונה... יש לזכור גם ש"לא ראינו" אינה ראיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2014 18:38 |
|
| |
מיימוני
השאלה הבאה היא האם נמצא רבי שצדק/הועיל ברעיונותיו, נחזיק אותו ככזה?
מבחינת המקורות (לא 'מסורת' במובן הרחב...) נבואה תלויה בהקדמות כל שהן (גם לנבואה פתאומית, כמו נביא הבעל שאירח את הנביא שניבא על מזבח ירבעם, יש הקדמה של רצון אלוהי כל שהוא). על הנושא יש הרחבה בכתבי הרמב"ם (מו"נ ח"ב, הקדמת פיה"מ, משנה תורה פ"ז-ט מהל' יסו"ת), מלחמות ד' לרלב"ג (כל מאמר ב') ועוד ועוד.
נתון נוסף הוא היעלמות הנבואה באיזשהו שלב... (גמרא ב"ב ח 'ניטלה הנבואה מן הנביאים וניתנה וכו'; בספר הזוהר מופיע שבתחילת בית שני התחילו להשתמש ב'בת קול' עד שהתדרדרו לחלומות; בספר הכוזרי תחילת מאמר ג' מופיע שלא יתכן מבחינה נפשית להפוך לנביא בדורות אלו)
יש בעיה אחרת, שעובדה, רבנים צדיקים טוענים שיש להם/לזולתם כוחות כאלו ואחרים. אז ראוי להאמין להם... - האמת שזו אחת השאלות הבעתיות ביותר שעוסק הציבור החרדי-שמרן בדור זה (אז א"כ איך בכל זאת מורון אמר/חתם על...?)
נראה לי שעוד כמה שנים תהיה תשובה נחרצת, והיא לא תהיה שאכן המחשבה הזו צודקת...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2014 21:09 |
|
| |
הרב מימוני
לא אתה או מיכי או חברי עצכ"ח אחרים הם קהל היעד לאמונה בדברי הרבנים הללו. אולי רק כמה מאמינים בתורת הסוד.
הבעיה היא המוני העם התמימים שמיחלים למוצא פיהם בפתרון-בעיותיהם הרפואיות או הכלכליות, והם לא זזים ימין ושמאל מדבריהם- כאמור השקריים המצוצים מהאצבע. אותם צריך להזהיר.
אני צריך לבקש סליחה על הכותרת שכתבתי, בה טעיתי בציטוט הפסוק מישעיהו טעות ושגיעה גסה, כנראה שחז"ל צודקים שאמרו כל הכועס..
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2014 21:45 |
|
| |
ירוחם, תורת הסוד כתחום עיוני אינה עניין לכאן. אפשר ללמוד ממנה לא מעט, בלי להאמין ביכולות מיוחדות של אנשים כאלה או אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2014 21:58 |
|
| |
ר'מיכי אתה כמובן צודק. אתה מדבר כאדם הלומד ומעיין בתורת הסוד בצורה עיונית. ואני מדבר על אנשים שחיים לפי תורת הסוד, ויותר מכך על האנשים החיים על גבם של המאמינים בכוחם של אנשי הסוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 10:09 |
|
| |
'רוח קודש' או 'מוסה' היא העצמה [הפיכה לעצם] של כשרון נפש המתבלט ביכולתו, עוצמתו והשפעתו. הכישרון יכול להיות כשרון המחשבה, המעשה האמנותי, השיפוט, המוסר וההנהגה האישית והכללית.
אנשים העוצמים עינים חוזים במראות, מודיעים את העתיד ומכוונים להשביע איזה רצון, על סמך ' 'רוח קודש' ' שנתנה להם כביכול מלמעלה, מוליכים שולל את הציבור באמונת איוולת, ברמיה או בשניהם יחד. [הנבואה שנסתלקה מאתנו היתה שונה בתכלית].
הצד השני של התופעה הוא ההמון הפשוט הזקוק לדברים האלו, אשר דואגים היטב כי ישאר בהמוניותו כדי לנצלו.
עודד
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 10:52 |
|
| |
מיכי
(לובש כפפות איגרוף)
כתבת:
תורת הסוד כתחום עיוני אינה עניין לכאן. אפשר ללמוד ממנה לא מעט דוגמא?
עוד דוגמא?
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 11:09 |
|
| |
ר' מימוני
כאחד שבין כל הע"ז שעבדתי בחיי, היתה גם תורת הקבלה. היא היתה כמים צוננים לנפש עיפה, מלאת קסם.
אבל לאחר שרויתי, ודעתי התישבה עלי, למדתי לימוד גדול מאד, אפשר לכתוב רעיונות גדולים מוחשיים להפוך אותה לספר אמונה קדושה, אבל אין צורך להוכיח שום דבר, המקסימום הנדרש זה ,כמה שמות של מתים מפורסמים מספר חסידים שוטים המאמינים ובולעים כל דבר, כי לימדו אותם כי אסורה החקירה, וכי כדברי הגמרא הם מונעים עצמם מההגיון, אפשר לעשות רוב מהומה על לא מאומה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 12:00 |
|
| |
לנושא הזה יש היבטים שונים כמו למשל
אָמְרוּ עָלָיו עַל רַבִּי חֲנִינָא בֶן דּוֹסָא, שֶׁהָיָה מִתְפַּלֵּל עַל הַחוֹלִים וְאוֹמֵר, זֶה חַי וְזֶה מֵת.
אָמְרוּ לוֹ, מִנַּיִן אַתָּה יוֹדֵעַ.
אָמַר לָהֶם, אִם שְׁגוּרָה תְפִלָּתִי בְּפִי, יוֹדֵעַ אֲנִי שֶׁהוּא מְקֻבָּל וְאִם לָאו, יוֹדֵעַ אֲנִי שֶׁהוּא מְטרָף:
האם לר' חנינא היתה רוה"ק? נבואה? הוא עצמו מעיד שזו לא נבואה
תוקן על ידי yerubaal ב- 02/07/2014 11:59:58
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 12:02 |
|
| |
וכמובן יש מגוון של ראשונים ואחרונים המקבלים מידע ממקורות בחלום. גם כאן לא עסקינן בנבואה אבל ברור לי שחלקם עכ"פ לא היו רמאים
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 12:11 |
|
| |
רמאים הם אולי לא היו הרי הם חלמו, וסיפרו את חלומם האמיתי. אבל את הממש בחלום הם לא הוכיחו. כי אם רק המאמינים.
סיפור אמיתי- אדמו"ר אחד נכנס להאדמו"ר מגור -הבית ישראל, וסיפר לו על חלום שחלם, חלום עם מסר גדול .
ושאל את הבית ישראל מה לעשות?
אמר לו הבית ישראל,- וען משלופט נישט אזוי פיל חולמצעך ניש אזוי פיל.- אם לא ישנים כל כך הרבה לא חולמים כל כך הרבה.
השמות שמורים במערכת
ועוד משהו- הרי נקבע כי לא בשמיים היא כלומר הלכה לא נפסקת מהשמיים בת קול חלום הרי הם האמינו שזה מסר מהשמיים!
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 02/07/2014 12:21:17
|
|
|
|
|