|
|
| נשלח ב-2/7/2014 12:48 |
|
| |
תודה לא-ל אין לי חלומות נבואיים או עליות נשמה ואינני רואה לתוך כליות ולב. אני לא מקנה במי שכן וללא קשר להאם יש דברים בגו או שרק נדמה להם שיש דברים בגו. על רמאים אינני מדבר. אני חושב שהחוזים למיניהם בבעיה אמיתית שכן מצד אחד הם חווים מידה של וודאות המחייבת אותם למעשה אך הם יודעים גם שהם לא יודעים להבחין בין נדמה לי לבאמת גילו לי. אבל כמו שאמרתי, ברוך שלא עשני קדוש
תוקן על ידי yerubaal ב- 02/07/2014 12:49:12
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 13:04 |
|
| |
תפילת ונתנה תוקף חוברה לפי הנמסר על ידי רבי אמנון ממגנצא, והסיפור המפרסם - לאחר מותו הטרגי- התפילה הוכנסה לפנתיאון התפילות ונחשבת עד היום לאחת התפילות הקאנוניות ביותר.
איך זה קרה? איך קיבלו את החלטה הזו, אלו שהכניסו אותה לתפילות? על ידי חלום- רבי אמנון בא אל אחד הרבנים בחלום וביקש להכניס את התפילה, לכאורה לא מקבלים החלטות על פי חלום, אלא רבי אמנון הופיע בחלום לא רק אצל אותו רב, אלא עוד אצל כמה רבנים מגדולי הדור, באותו זמן-
- לפי מה ששמעתי מפי פרופ אברהם גרוסמן- שמות ותאריכים בספריו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 14:08 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אתמול הרבי ממישקולץ עצם את עיניו והודיע ברבים- החטופים חיים.
הרב אלישיב- הבן -קבע, לפי גורל הגרא שעשיתי החטופים בחיים.
הרב אליעזר שיק הצדיק מיבניאל- אמר בשיחה. כי החטופים חיים.
אלו דוגמאות והרשימה ארוכה.
על מה שאני תמיד מתפלא, מאיפה לאנשים הללו את רוח הנבואה? האם כל יום יש להם גילוי אליהו?
ממש פלא, ליודעי הסוד והקבלה פתרונים. |
| לא המישקולץ אשם אלא מייסד החסידות, לא הרב אלישיב אשם אלא ממציא גורל הגרא ולא הרב שיק אשם אלא מייסד חסידות ברסלב
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 17:42 |
|
| |
פסוק מפורש הוא בדניאל על עקבתא דמשיחא: "ובני פריצי עמך ינשאו להעמיד חזון ונכשלו".
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 18:43 |
|
| |
לפני כ 15 שנה בחודש אב נעלם בחור אנגלי בשם ,,אהבנסון,, באיזור עין גדי , המון חיפושים נערכו ,רב משה שמואל שפירא זצל ערך גורל הגרא ,הפסוק שהתפרסם אז היה,,וביום השביעי יצא אל המחנה ,, ביום השביעי אכן מצאו אותו והלויתו יצאה מישיבת מיר ,
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 19:02 |
|
| |
מיימוני, לא כאן המקום. עצם ההבחנה בין חסד לדין, או ההבחנה בין סובב לממלא, יש בהן הרבה עומק. כל המשמעויות השונות לחילוק חסד-דין שבלי הקישור הקבלי לא היינו שמים לב אליהן ובוודאי לא לקשר ביניהן, זו תובנה מאד חשובה ומלמדת. יש עוד הרבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2014 11:56 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | ר' מיכי המישקולצר גלגל את עיניו רק אתמול הרב אלישיב לפני שבוע והרב שיק השבוע, אם כל ההבטחה של הקב"ה צור ילדך תשי- אני לא מצליח לשכוח. אני גם לא מצליח לשכוח את דברי המרן החדש של ש"ס הרב ש"ך הספרדי. שכינה את המגזר שממנה יצאו שלשת החטופים הי"ד, כעמלקים, כידוע עמלק חייב מיתה והכחדה. |
|
מה הקשר בין הדמגוגיה הצהבהבה מרובת העליבות לבין הנושא שהעלית? ואתה טוען כנגד שרלטנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2014 12:04 |
|
| |
רדקי איני מבין את דבריך. הנושא הוא רבנים שרלטנים, חסרי כל אחראיות. שמפיהם יוצאים דברים לא מבוקרים. הר' ח'ש"ך הוא גם כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2014 12:28 |
|
| |
וואוו, איזה גבר אתה מקלל בתחכום ובראשי תיבות רב.
הנושא שהעלית היה אודות רבנים שרלטנים שהמתיימרים להתנבא ובאופן ספציפי אודות החטופים.
בהרחבה שהבאת בהודעתך האחרונה, אתה יכול להכניס את הראיה קוק ואת הגרי"ד סולובייצ'יק כאומרים דברים בלתי מבוקרים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2014 12:57 |
|
| |
על "קוסמים'':
''... יש לומר שכל שהכל יודעים ומכירים שאין זה מעשה כישוף כלל ואינו אלא מעשה ידים ותחבולה, שהוא אומר להם כן מראש, שאין בזה כלל מקום לטעות, או גניבת דעת - מותר מדינא ... וכן סיפר לי חמי זצ"ל ששמע מפי החזון איש זצ"ל שאין בזה איסור כישוף כשיודעים ומכירים שאין זה לכישוף ממש רק "חכמות ". (הרב משה שטרנבוך, תשובות והנהגות, ירושלים תשנ"ב, חלק א סימן תנב).
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2014 13:08 |
|
| |
רדקי כל רב המדבר דברים לא מבוקרים ודברי אלה ראוי לגינו -ולגלות את חרפתו ברבים, בלי הבדל זרם או מגזר לקיים את הכתוב, אל תעלה במעלות על מזבחי פן תגלה ערוותך., כל המנסה לעלות במעלה על ידי פיו שאינו מבוקר, מגלה את ערוותו. ומצווה להכריז עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2014 16:06 |
|
| |
לומדים כל הזמן אף אחד בעולם לא ידע עד היום.כי הפלשתים הגיעו עד חברון חלחול, בא הגאון ולימד אותנו משהו שלא ידע אף אחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 02:04 |
|
| |
וַיַּעֲלוּ פְלִשְׁתִּים, וַיַּחֲנוּ בִּיהוּדָה; וַיִּנָּטְשׁוּ, בַּלֶּחִי. מבלי להביע כל תמיכה בעצם הרעיון של גורל הגר"א (מנהג כזה נהג גם באיסלם לגבי הקוראן וגם בנצרות. מה שכמובן לא אומר שהמנהג שלנו לא נכון) האם יתכן שהפירוש לפסוק העולה בגורל יהיה מוטעה? אם כן מה משמעות הגורל? אם השאלה היתה "האם הנערים חיים?" איך "ותצלח עליו רוח ה'" עונה שהם מתו, ואם הוא יכול לענות גם שהם מתים וגם שהם חיים, האם יש משמעות לתשובה? ?? ?!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 02:08 |
|
| |
הבוקר דווח ב"כיכר השבת" כי הרב גדליה הוניגסברג, נכדו של מרן הגראי"ל שטיינמן, סיפר לו על כך שלאחר החטיפה בא אדם למרן שר התורה הגר"ח קניבסקי וביקש ממנו שיעשה גורל הגר"א על מנת לדעת את מצבם של הנערים והיכן הם נמצאים, כשלדבריו בכך לא יצטרכו החיילים לסכן את עצמם בחיפוש אחריהם - מה שיחסוך במשאבים ובסיכון חיים אדם, לדבריו. הגר"ח השיב: "לעשות גורל הגר"א צריך אחד שיש לו רוח הקודש, תלך אצל מרן ראש הישיבה שליט"א שיעשה את זה". כששמע זאת מרן ראש הישיבה הגיב על כך בחיוך מתוך ענוותנותו ותהה: "לי יש רוח הקודש?".
"ולגופו של עניין", השיב מרן הגראי"ל: "וכי למה יש עגונות, הרי יעשו גורל הגר"א ולא יהיו עגונות? אלא משמע שלא הכל יכולים...".
על כך השיב הרב אלישיב בשיחה עם כיכר השבת: "אבא הגיב על זה פעם שאם יש רוח הקודש לא צריך גורל הגר"א, אבל צריך להגיד לרב קנייבסקי שאני עשיתי את זה לפני יומיים".
לייק לרב שטיינמן
|
|
|
|
|